Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά αφήστε το έκανα τεράστια ζημιά στο λαπτοπ δυστυχώς ,πήγα να το καθαρίσω με υγρο πανι και σαπουνισμένο και κάπως έγινε διαροη μέσα στην οθόνη και δεν δείχνει τώρα τίποτα η οθόνη ,μάλλον το backlight μας αφησε χρονους,γιατι ξαφνικα αρχισε να τρεμοσβηνει και μετα μαυρο σκοταδι.Το λαπτοπ ειναι το hp 15ay103ng και η αγορά εγίνε από τα used like new του amazon,σύμφωνα με την amazon έχει ακόμα εγγύηση ενώ σύμφωνα με το site της hp οχι.Τωρα τι κανούμε?

Δημοσ.

Είναι βλάβη απο κακή χρήση και λογικά δεν θα σε καλύψει κανείς. Μπορείς να ρωτήσεις κάποιο απο τα μαγαζιά που επισκευάζουν λάπτοπ για να σου πουν κόστος.

Δημοσ.

πήγα στο irepair και μου είπαν εκτιμώμενο κόστος 120ε+φπα γιατί λογικά θα χρειαστεί αλλαγή οθόνης.Με ενα φακό που το φωτισά δείχνει κανονικά οθόνη αλλα δεν έχει καθόλου φωτισμό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πιο πιθανόν λοιπόν είναι να χρειαστείς αλλαγή οθόνης, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο θέμα με το καλώδιο οθόνης. Στο ebay είδα ότι με τα μεταφορικά έχει περίπου 50 ευρώ μια καινούρια και λιγότερο από εβδομάδα να έρθει. Η αντικατάσταση οθόνης είναι ιδιαίτερα εύκολη -αν έχεις μια μικρή έστω εξοικείωση με κατσαβίδι- ακόμα και αν δεν το έχεις ξανακάνει μπορείς να δεις κάποιο βίντεο. Θέλει ίσως λίγο προσοχή στην αποσύνδεση του καλωδίου οθόνης γιατί συνήθως είναι ευαίσθητα. 

Επίσης μάλλον έχει γίνει μόνιμη ζημιά που το άνοιξες, ακόμα και αν το στεγνώσεις δεν φαίνεται να υπάρχουν ελπίδες. 

Γιατί όμως δεν επικοινωνείς και με την amazon να δεις αν μπορεί να γίνει κάτι. 

Επεξ/σία από techartware
Δημοσ.

το θεμα παιδια ειναι πως αν το παω μεσα στην εγγύηση στην hp στο service ,θα βρουν εύκολα πως το χάλασα εγώ ή μπορεί να την βγάλω στο τσάμπα?

Επίσης μπορείτε να μου στείλετε videakia πως να το ανοίξω και αλλάξω την οθόνη?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ μπορείς να δεις πως αλλάζει η οθόνη. Αν αποφασίσεις να την αλλάξεις μόνος σου, θα μπορούσες πρώτα να την αποσυναρμολογήσεις και να  ξαναβάλεις την ίδια (σαν practice). Αν δεις πως λειτουργεί το ίδιο (με το φακό) μπορείς να προχωρήσεις.

Είπες ότι σύμφωνα με το σαιτ της hp δεν έχει εγγύηση. Παρόλα αυτά, αν κάποιος ανοίξει την οθόνη θα μπορέσει εύκολα να διαπιστώσει αν η βλάβη προέρχεται από υγρά αν υπάρχει ακόμα υγρασία μέσα. Ειδικά πχ καφές θα αφήσει κηλίδες που δεν θα φύγουν ποτέ. Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβαίνει με το σαπουνόνερο. Αν το ανοίξεις για να το καθαρίσεις πιθανόν να αφήσεις ίχνη από το άνοιγμα. Ίσως θα μπορούσες να ρωτήσεις τι γίνεται, λέγοντας ότι τα προβλήματα άρχισαν μετά από καθαρισμό της οθόνης. Υποθέτω πάντως ότι το πανί έσταζε για να γίνει κάτι τέτοιο. Υπάρχουν ειδικά σπρέι και πανιά για καθαρισμό οθόνης.

Επεξ/σία από techartware
Δημοσ.

ναι αλλη φορά θα μου γίνει μάθημα και θα χρησιμοποιώ μόνο ειδικά πανιά και καθαριστικά όθονης ,το θέμα ειναι πως αν το πάω στην εγγύηση και κάνω το κοροιδο ,αν θα βρουν πως εγώ το χάλασα ή θα το περάσω κανονικά στην εγγύηση.Το εξαρτηματάκι για να ανοίξω την οθόνη που το βρίσκω?

πήρα και την itsys και μου είπε τα ίδια 125ε 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν εννοείς το εργαλείο ανοίγματος τότε μάλλον κάτι τέτοιο  ή κάποια πλαστική μικρή σπάτουλα από πχ χρωματοπωλείο ή πχ κάποιος χάρακας πλαστικός, κάτι πλαστικό γιατί αλλιώς πχ ένα ίσιο κατσαβίδι θα αφήσει σημάδι. Στην χειρότερη περίπτωση, αν κάνεις αδεξιότητα, θα χαλάσεις το καλώδιο οθόνης, το οποίο συνήθως δεν είναι ακριβό αλλά αυξάνει την δυσκολία επισκευής, αφού μετά πρέπει να λυθεί και από την μεριά της μητρικής. Αν γενικά σου είναι άνετο να αλλάξεις μητρική σε ένα desktop ή επεξεργαστή τότε μάλλον θα καταφέρεις και το άλλο, αν όμως δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ με τεχνικές λεπτές εργασίες τότε καλύτερα άστο. 

Εγώ δεν θα έκανα το κορόιδο, λόγω άποψης, ωστόσο αν θες να συμπεράνεις αν μπορεί να ανιχνευτεί η ζημιά,  μπορείς πειραματικά να ρίξεις το ίδιο σαπουνόνερο σε ένα πχ μπουκάλι νερού  θα το κλείσεις με το καπάκι αλλά όχι τελείως, να αναπαραστήσεις δηλαδή  το σχεδόν μη αεριζόμενο χώρο της οθόνης και να δεις πως θα φαίνεται μετά από πχ 1 μέρα που θα το αφήσεις στον ήλιο (αν υπάρχει υγρασία). Δεν μπορεί να ξέρει κάποιος τι γίνεται μέσα αν δεν το ανοίξει, ίσως αν το αφήσεις στον ήλιο ή και με την ζέστη να έχει στεγνώσει χωρίς να φαίνεται υπόλειμμα σαπουνάδας. Αν ήταν καφές θα σου έλεγα με σιγουριά ότι θα γινόταν αντιληπτό. Το πιο πιθανόν είναι πάντως να φαίνεται αν κάποιος κοιτάξει προσεκτικά.

Μπορείς απλά και να ρωτήσεις τι χρέωση υπάρχει, αν υπάρχει, σε περίπτωση που πας το λαπτοπ εντός εγγύησης και τελικά σου πούνε ότι η βλάβη είναι  από κακή χρήση. Μπορεί και να μην υπάρχει κόστος και απλά να μην στο φτιάξουνε.

Επεξ/σία από techartware
Δημοσ.
Στις 29/5/2019 στις 2:01 ΜΜ, sintalkas είπε

ναι αλλη φορά θα μου γίνει μάθημα και θα χρησιμοποιώ μόνο ειδικά πανιά και καθαριστικά όθονης ,το θέμα ειναι πως αν το πάω στην εγγύηση και κάνω το κοροιδο ,αν θα βρουν πως εγώ το χάλασα ή θα το περάσω κανονικά στην εγγύηση.Το εξαρτηματάκι για να ανοίξω την οθόνη που το βρίσκω?

Έκανες ένα λάθος και την χάλασες. Θα κάνεις και δεύτερο κοροϊδεύοντας το service? 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 29/5/2019 στις 2:01 ΜΜ, sintalkas είπε

Τόσες οθόνες πουλάνε εδώ. Στα 40-50€.

Στο I repair πηγές? Απλά γράψε ακριβώς το μοντέλο και μπορείς εύκολα να βρεις μεταχειρισμένο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...