Προς το περιεχόμενο

Συζήτηση για το Samsung C27JG50

9-11

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, vagdesign είπε

Την αγόρασα και εγώ για αναβάθμιση στο PC μετά από 12 χρόνια (Samsung 24" 245B) με αγορά από Πλαίσιο, αποστολή την επόμενη (στο Ηράκλειο Κρήτης).

Την σύνδεσα με το καλώδιό της στο HDMI2 με την κάρτα Sapphire RX580 Pulse.

Εγκατέστησα το driver που βρίσκεται στο CD της οθόνης και πηγαίνοντας εδώ https://www.testufo.com/refreshrate

το αποτέλεσμα είναι 143.997 με 144.000. Οπότε να ξέρετε ότι δεν χρειάζεστε άλλο καλώδιο.

Επίσης, καλό είναι να δοκιμάσετε για dead pixels με το test εδώ http://lcdtech.info/en/tests/dead.pixel.htm

Δεν χρησιμοποιώ τη βάση της γιατί έχω  Flex Arm της Ergotron

Το μόνο αρνητικό που βρήκα είναι ότι για 1mm από όλες τις πλευρές η οθόνη "τρώει" εικόνα, με αποτέλεσμα στα Windows 10 από τη γωνία θέασης που βρίσκομαι να μη βλέπω τη γραμμή κάτω από τα τρέχοντα προγράμματα του taskbar παρά μόνο αν σκύψω. Σήμερα ξεκίνησα τη χρήση της, θα επανέλθω αν χρειαστεί για οτιδήποτε.

Υ.Γ. Εγκαταστήστε και εσείς τους drivers του monitor. Ίσως γι'αυτό δεν παίρνετε το maximum.

Εσένα η 580 έχει hdmi2.0b εμάς χουν 1.4 και ο driver τον έβαλα όπως έχω γράψει δεν έκανε καμια διαφορα στα hz δυστυχώς

http://prntscr.com/nv3qx0

http://prntscr.com/nv3rj3

Οποτε περιμένουμε οποιος πρώτος βάλει με DP καλώδιο να μας ενημερώσει εάν είναι OK.

Εγώ μέσα στο καλοκαίρι θα αγοράσω όπως μια AMD NAVI η εάν βγει πατάτα καμια nvidia 2060 για το gaming στα 1440p οποτε η έτσι η αλλιώς θα στρώσoυν τα 144hz.

Αυτό για το 1mm που τρώει εικονα ισχύει και σε εμενα το ίδιο.

Επεξ/σία από radeon9700
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

@vagdesign Έχω εγκαταστήσει κι εγώ τους drivers του συνοδευτικού CD, ενώ κρατώ ενημερωμένα και όλα σχετίζονται με την Intel καθώς χρησιμοποιώ το ενσωματωμένο κύκλωμα γραφικών του i5-6500 Skylake. Αποτέλεσμα: 0

Αφού κάποια στιγμή αναρωτήθηκα εάν ο περιορισμός στο refresh rate οφείλεται στο HD Graphics 530. Δεν ήμουν ο μόνος. Κατά την αναζήτηση, βρέθηκα σε forum της (επίσημης) Intel όπου κάποιος κάτοχος επεξεργαστή που φέρει το ίδιο κύκλωμα γραφικών, είχε διατυπώσει ανάλογο ερώτημα. Το νήμα ήταν παλιό, αρχές 2017 αν δεν απατώμαι. Η απορία λύθηκε οριστικά όταν ο χρήστης που αντιμετώπιζε παρεμφερές πρόβλημα (αυτός έφτανε μέχρι τα 100 ή 120 Hz ό,τι προφίλ κι αν δοκίμαζε) ανέφερε πως το έλυσε αγοράζοντας άλλο καλώδιο (ή κάτι τέτοιο). Η ουσία είναι πως το  HD Graphics 530 ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ 2k ανάλυση στα 144Hz, συνεπώς ΔΕΝ χρειάζομαι dedicated GPU.

Το θέμα τώρα είναι τι display port καλώδιο να επιλέξω: v1.2 που υποστηρίζει και το board ή κάτι ακριβότερο; Μου φαίνεται θα πάρω το φτηνότερο v1.2 δίμετρο της DeLock που θα βρω διαθέσιμο. Για 10 χρόνια έβλεπα τα πάντα σε ανάλυση 1680x1050, δεν θα με χαλάσει αν το καλώδιο δεν υποστηρίζει bandwidth για 8k περιεχόμενο... Στο φινάλε, να φροντίσουν να μην έχουν τόσο μεγάλες αποκλίσεις τιμών από τα *standard* resolution μοντέλα της γκάμας τους. Οι διαφορές είναι αισθητές και λεφτόδεντρα ως γνωστόν ΔΕΝ υπάρχουν.

Εντόπισα μια διαφορά φίλε radeon9700:

Σε εμένα αναφέρεται *ολόκληρο* το όνομα του monitor (σιδηρόδρομος). Θεωρώ πάντως πως είναι καθαρά τυπικό.

OS9ybSJ.png

Δεν ξέρω φιλε μου εάν παίζει ρολο εγώ τον drivers τον έβαλα αυτόν που έδωσα από το web για να χω last έκδοση όχι από το δισκάκι. Επίσης έχω την last έκδοση windows 10 1903. Πάντως με τον driver απλά παρατήρησα ότι τα windows από Generic PnP Monitor του έβαλε το μοντέλο του στα windows.

13 ώρες πριν, radeon9700 είπε

Δεν ξέρω φίλε μου εάν παίζει ρόλο εγώ τον drivers τον έβαλα αυτόν που έδωσα από το web για να έχω last έκδοση όχι από το δισκάκι. Επίσης έχω την last έκδοση windows 10 1903. Πάντως με τον driver απλά παρατήρησα ότι τα windows από Generic PnP Monitor του έβαλε το μοντέλο του στα windows.

Κατέβασα από περιέργεια το C27JG5xQQ.exe το οποίο υποτίθεται πως αποτελεί την πιο πρόσφατη έκδοση drivers. Σε πληροφορώ πως και τα 4 αρχεία που περιέχονται στο executable ("Samsung_MonSetup_091006.exe", "C27JG5xQQ.icm", "c27jg5xQQ.cat", "C27JG5xQQ.inf") είναι ίδια με αυτά του CD. Όχι μόνο ημερομηνίες & μεγέθη αλλά και τα hashes. Λογικό μου φαίνεται, σύμφωνα με τα έγγραφα που συνοδεύουν το monitor, κατασκευάστηκε την 2η βδομάδα του 2019. Φέρει τους τελευταίους drivers/firmware κ.λπ.

Έχεις δίκιο στο 2ο σκέλος: Κι εμένα πριν τους εγκαταστήσω, σαν Generic Monitor το έβλεπαν τα Windows (10 Enterprise LTSC 2019 build 17763 - Release 180914)

Καλά μωρέ το πως τα λένε τα windows δεν είναι το πρόβλημα μας 😛 Είχα ώρα και έριξα λίγο διάβασμα το HDMI 1.4 δεν μπορεί να δώσει 144hz το HDMI 2.0 μπορεί όμως όπως και το DP 1.2. Πάντως προσοχή στα καλώδια παιδιά πάρτε κάτι καλο μην τσιγκουνευτείτε η καλύτερα ψάξτε το πριν το αγοράσετε, διάβασα προβλήματα με τα καλώδια και HDMI και DP για τα 1440p 144hz.

Εμενα με ενημέρωσαν σήμερα δυστυχώς θα καθυστερήσει αρκετά το δικό μου club3d DP καλώδιο και δυστυχώς ούτε είχε κάτι ετοιμοπαράδοτο εξίσου ποιοτικό οποτε απλά θα περιμένω 2 βδομάδες ακόμα. Η αλήθεια είναι δε το βιάζομαι να ψαχτώ για κάτι άλλο, δεν έχω την GPU για δω την διαφορα στο gaming οποτε χαλαρά.

Οποιος πάντως βάλει ας κάνει τον κόπο να μας ενημερώσει εαν δουλεουν καλα τα 144hz και να γράψει και τι πείρε να βοηθήσει οποιον μας διαβάζει για αγορά καλωδίου.

Καλησπέρα και καλοθέατο το μονιτοράκι. Στο λινκ η οθόνη πλέον εμφανίζεται στα 369€ οπότε να υποθέσω τέλος η προσφορά. Από περιέργεια, υπάρχει κάποιος που να έχει εμπειρία από τίτλο που δεν ανεβάζει πολλά FPS η κάρτα του, πιο είναι το αποτέλεσμα οπτικά? Υπάρχει tearing ή κάτι άλλο που ενοχλεί?

Ειμαι με παλιο cpu i52500K και η ενσωματωμενη hd3000 σηκωνει 2κ εως 40Hrz λογω bandwidth limitation. Ποια καρτα θα μου προσφερει απροβληματιστο 144hrz desktop experience  (1030? ). Δεν παιζω games...

Πριν από λίγο το παρέλαβα και το σύνδεσα στο PC. Πρώτες εντυπώσεις όσον αφορά την εικόνα θετικές (αν και με τη μετάβαση από 23άρι monitor 1080p, η νεά οθόνη μου φαίνεται πολύ μεγάλη και τα γράμματα πολύ μικρά, αλλά που θα πάει θα το συνηθίσω :P)

Δεν υπάρχει κανένα καμμένο pixel. Όσον αφορά τα 144Hz, χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο DisplayPort δεν είχα κανένα θέμα.

Screenshot_4.png.4c3e2c9a3c162bac5334262031a665ac.png

Το καλώδιο που χρησιμοποίησα είναι αυτό: https://www.e-shop.gr/cablexpert-cc-dp2-6-displayport-cable-18m-p-PER.585476

Περισσότερα αφού δοκιμάσω και μερικά games.

• Like 1
  • Thanks 1

22 ώρες πριν, fsbmaniac είπε

Ειμαι με παλιο cpu i52500K και η ενσωματωμενη hd3000 σηκωνει 2κ εως 40Hrz λογω bandwidth limitation. Ποια καρτα θα μου προσφερει απροβληματιστο 144hrz desktop experience  (1030? ). Δεν παιζω games...

Φιλε μου διαβάζοντας ναι η nvidia 1030 έχει hdmi 2.0 αλλα δεν έχει displayport πιστεύω λίγο πιο ακριβά καλύτερη λύση είναι η Radeon RX 550 που έχει και displayport 1.4 για σύνδεση με την οθόνη και σου μένει και μια hdmi 2.0b για σύνδεση με 4K HDR τηλεόραση ταυτόχρονα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το εστησα σημερα και εγω

Στην αρχη με hdmi καλωδιο εβγαζε μεχρι 1920x1080. Δεν ημουν ετοιμος για παραπανω αναλυση και hz αλλα τι να κανεις... εψαξα λιγο και πηρα ενα DisplayPort καλωδιο μιας και η παλια καρτα γραφικων μου που εχω ακομα ati hd 6870 εχει θυρα για DP! Σημερα το παρατηρησα και ξαφνιαστικα! (Θα παρω συντομα νεα καρτα)

Googlara για το τι καλωδιο χρειαζεται και επεσα σε ενα αρθρο που ελεγε οτι το καλωδιο θα ηταν καλο να ειναι vesa certified. Στο skroutz βρηκα μονο δυο μαρκες που ηταν σε αυτη τη λιστα https://www.displayport.org/product-category/cables-adaptors/ και κατεληξα σε αυτο της startech. Το συνδεσα πανω και κατευθειαν μου εβγαλε την σωστη αναλυση και ολα δουλεψαν αμεσως. Στις ρυθμισεις του μονιτορ λεει 144hz

Η κουρμπα μου αρεσει παρα πολυ μεχρι τωρα. Οι 27 ιντσες μου φαινονται πολλες αλλα θα το συνηθισω

Το θεμα μου ειναι το εξης

Ειναι πολυ φωτεινη... Κατεβασα το brightness στο 30 απο το 100 που ηταν. Αν το βαλω κατω απο 30 ή αν ενεργοποιησω το eye saver mode ακουω εναν τσιριχτο ηχο ο οποιος με ενοχλει.... θεωρω οτι ειναι εντονος. Καποιοι μπορει να μην τον ακουνε λογω συχνοτητας

Ψαχνω να βρω τις καλυτερες ρυθμισεις για ταινιες αλλα δεν βρισκω κατι, αν εχετε να προτεινετε κατι να αλλαξω...

Επεξ/σία από gavros10

Εγώ την φωτεινότητα την κατέβασα στο 25 και πάλι είναι φωτεινά να πω την αλήθεια. Δεν μπορώ με το eye save ON σου μπιπ τα χρώματα. Εγώ δεν ακούω τίποτα φιλε μου αλλα όπως είπες μπορεί λόγο συχνότητας να μην το καταλαβαίνω.

Για το καλώδιο αφού βρήκες αυτό από VESA καλά έκανες και εγώ για αυτό περιμένω το club3d που είναι και αυτό πιστοποιημένο αλλα όπως είδες ο άλλος φίλος με φτηνό καλώδιο είναι φαινομενικά OK. Και γενικά νομίζω εάν δεν ασχοληθεί ο άλλος με gaming και καλή GPU ώστε να ζοριστεί δηλαδή με το φτηνό DP καλώδιο κάνει την δουλειά του μωρέ.

Περί Display Port καλωδίου: Ο AMD fan (εδώ και μερικούς μήνες σε mode «ο αγώνας τώρα δικαιώνεται - Intelistas φάτε τη σκόνη μας» 😜) σε κάθε ευκαιρία εφιστούσε την προσοχή στην επιλογή του *σωστού* cable. Κάποια καταστήματα έχουν αρχίσει να περιλαμβάνουν και την λεπτομέρεια της 19ης ακίδας (whatever that is) στις λεπτομέρειες του προϊόντος, δεν είναι να το παίρνεις ελαφρά το θέμα... Επειδή όμως α) βαριούμουν/τα ήθελα όλα έτοιμα & β) τρέχω, έβαλα στο καλάθι αγοράς αυτό που αναφέρει πως λειτουργεί ο Arwindan παραπάνω και ξεμπέρδεψα. Ελπίζω!

Όσον αφορά στο brightness έχεις δίκιο για την υπερβολική φωτεινότητα. Στις default τιμές (δεν θυμάμαι πόσο ακριβώς ήταν όταν την πρωτάνοιξα) η οθόνη ήταν εκτυφλωτική. Μιλάμε για καταστάσεις «φέρε να ανακρίνουμε τον αιχμάλωτο!». Τώρα τα settings που έχω -χωρίς, επαναλαμβάνω, ΧΩΡΙΣ να είμαι ειδήμων- είναι πάνω κάτω αυτά που παρατέθηκαν στην προηγούμενη σελίδα. Υψίσυχνο ήχο δεν αντιλαμβάνομαι και έχω το brightness στο 25. Σε ποια απόσταση από το monitor γίνεται αισθητός; Μήπως πρέπει να κολλήσεις το πρόσωπό σου στην οθόνη και να «στήσεις αφτί»; Από την άλλη μεριά έχω και μια πτώση 30db στο φάσμα των 3KHz έως 8kHz στο αριστερό αφτί, οπότε δεν μπορώ να είμαι κατηγορηματικός...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κανω το τεστ που αναφερθηκε στην προηγουμενη σελιδα και μου βγαζει 99.957 hz περιπου... τι φαση

Τον driver τον εβαλα απο την σελιδα της samsung μιας και το cd δεν δουλευει... 

Ανοιξα ενα παιχνιδι νωριτερα και επιανε 120fps (η καρτα απλως δεν μπορουσε να αποδοσει παραπανω)

EDIT: Γιατι windows μου; γιατι;

Σχόλιο 2019-05-31 233231.png

Επεξ/σία από gavros10

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

9-11 αδελφέ κάτσε καλά εμενα το όνομα λέει ATI RADEON 9700 καμια σχέση με AMD τότε 😛 Ότι εχουμεν Ryzen cpu και και amd gpu βεβαια είναι συμπτωματικό 😁 όπως επίσης ότι περιμένω και την Navi για αντικατάσταση 😋 Ομολογώ ότι σου βγάζω το καπέλο ποσο όμορφα μας έγραψες ότι είσαι ολίγον τι κουφάλογο από ένα αυτι θα κλέψω την ατάκα σου να την λέω και γω 😂

Συγραβρε για κοίτα από τα windows μέσα ποσα HZ το βλέπουν? κοίτα κάτι screenshot παραπάνω που δείξαμε. Επίσης μπορείς να πας μετά στο catalyst να φτιάξεις δικό σου custom προφίλ.

http://prntscr.com/nw2n3u

http://prntscr.com/nw2nh3

Ετσι στα windows θα δημιουργήσει ένα νέο προφίλ στα 144hz που πρέπει να κλικαρις.

Επεξ/σία από radeon9700
  • Like 1

1. AMD - ATi -> Τομέιτο, τομάτο. Έχουν περάσει πολλαααααααααααααά χρόνια (για τα δεδομένα της τεχνολογίας) από την εξαγορά του τμήματος.

Κι εγώ (τι εγώ, το 99% των users) αν έφτιαχναν νέο rig *τώρα*, AMD θα ήταν. Gamers και μη. Μόνο στα laptops υπολείπεται πλέον της Intel. Win-Win situation για τις μάζες των computerόβιων.

2. Αφού έχω το ιστορικό -αρκετών- ακουογραμμάτων, ψέμματα να πώ; Από τα τέλη της 10ετίας του ’90 όταν έπιανα τον ήχο της καρφίτσας που έπεφτε στο πάτωμα μέχρι τώρα που... εχμμμμ, ναι, τα είπαμε. Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το τσιγάρο, τα ναρκωτικά, την διατροφή κι ένα κάρο άλλες κακές συνήθειες. Για τις ατελείωτες ακροάσεις των μουσικόφιλων 24/7/365 δεν έχω δεί πολλές καμπάνιες...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...