Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν μπορω να βαλω custom αναλυση νομιζω... Η καρτα ειναι παλια και χρησιμοποιει legacy drivers της amd

Πρεπει να μπω απο την registry να το κανω... Δεν θα μου χρειαστει τωρα οποτε θα το αφησω. 

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, gavros10 είπε

Δεν μπορω να βαλω custom αναλυση νομιζω... Η καρτα ειναι παλια και χρησιμοποιει legacy drivers της amd

Πρεπει να μπω απο την registry να το κανω... Δεν θα μου χρειαστει τωρα οποτε θα το αφησω. 

https://www.monitortests.com/forum/Thread-Custom-Resolution-Utility-CRU

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, 9-11 είπε

Περί Display Port καλωδίου: Ο AMD fan (εδώ και μερικούς μήνες σε mode «ο αγώνας τώρα δικαιώνεται - Intelistas φάτε τη σκόνη μας» 😜) σε κάθε ευκαιρία εφιστούσε την προσοχή στην επιλογή του *σωστού* cable. Κάποια καταστήματα έχουν αρχίσει να περιλαμβάνουν και την λεπτομέρεια της 19ης ακίδας (whatever that is) στις λεπτομέρειες του προϊόντος, δεν είναι να το παίρνεις ελαφρά το θέμα... Επειδή όμως α) βαριούμουν/τα ήθελα όλα έτοιμα & β) τρέχω, έβαλα στο καλάθι αγοράς αυτό που αναφέρει πως λειτουργεί ο Arwindan παραπάνω και ξεμπέρδεψα. Ελπίζω!

Όσον αφορά στο brightness έχεις δίκιο για την υπερβολική φωτεινότητα. Στις default τιμές (δεν θυμάμαι πόσο ακριβώς ήταν όταν την πρωτάνοιξα) η οθόνη ήταν εκτυφλωτική. Μιλάμε για καταστάσεις «φέρε να ανακρίνουμε τον αιχμάλωτο!». Τώρα τα settings που έχω -χωρίς, επαναλαμβάνω, ΧΩΡΙΣ να είμαι ειδήμων- είναι πάνω κάτω αυτά που παρατέθηκαν στην προηγούμενη σελίδα. Υψίσυχνο ήχο δεν αντιλαμβάνομαι και έχω το brightness στο 25. Σε ποια απόσταση από το monitor γίνεται αισθητός; Μήπως πρέπει να κολλήσεις το πρόσωπό σου στην οθόνη και να «στήσεις αφτί»; Από την άλλη μεριά έχω και μια πτώση 30db στο φάσμα των 3KHz έως 8kHz στο αριστερό αφτί, οπότε δεν μπορώ να είμαι κατηγορηματικός...

Μετά από δοκιμές σε Witcher 3 και Pubg δεν αντιμετώπισα κανένα απολύτως πρόβλημα με οθόνη ή καλώδιο. Μόνο η κάρτα ζορίζεται με την ανάλυση και τα παραπάνω fps, αλλά αυτό είναι κάτι αναμενόμενο. 

Επεξ/σία από Arwindan
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο την πρωτη μέρα μεχρι και σημερα που και που, οχι πολυ συχνα αλλα μεσα στην μερα θα το κανει καποιες φορες, η οθονη μετακινειται προς τα πανω (σαν να τρεμοπαιζει) για λιγο και μετα επανερχεται στο φυσιολογικο της μεγεθος. Δεν ξερω πως να το περιγραψω καλυτερα... Σας κανει κατι παρομοιο;

Επεξ/σία από gavros10
Δημοσ.

Ούτε εγώ έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Εγώ έχω μία άλλη αποροία. Έχω την οθόνη συνδεδεμένη με DisplayPort και κάθε φορά που την ανοίγω δεν εμφανίζει εικόνα, αν πρώτα δεν πατήσω το κουμπί για το μενού, ώστε να επιλέξω το Display Port σαν πηγή. Υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνεται αυτόματα (έχω βάλει το source detection στο auto στο μενού);

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια ακόμη επιβεβαίωση πως το οικονομικό DisplayPort καλώδιο που διατίθεται στο e-shop προς €7,90 (στο Skroutz μπορείτε να το βρείτε ακόμα φτηνότερα -ελάχιστη τιμή βάσει ιστορικού, τα €4-, θα πρέπει όμως να συνυπολογίσετε και τα μεταφορικά), δουλεύει μια χαρά. Και εγένετο 144Hz. Να ’χαμε και κανά παιχνίδι να το δοκιμάσουμε... Τι να βάλω τώρα;

Cablexpert CC-DP2-6 μήκους 6 ποδιών (~1,8m)

Αυτή η μαλακία με τη μη-υιοθέτηση του metric system (ΠΑΝΤΟΥ), δεν λέει να τελειώσει. ΝΤΟΥ από ΠΑΝΤΟΥ λέμε. Ταγάρια! Σιγά μην γράφουμε και οργιές. Όργια. Όρνια. Τι το κάναμε εδώ πέρα, ποίημα του Καββαδία; ΟΥ ΣΤΟΥ ΔΙΑΟΥΛΟΥ!

Ναι, όπως καταλαβαίνετε πλάκωσαν οι πρώτες ζέστες, από εδώ και στο εξής θα είμαι ευερέθιστος. Μέχρι να περάσει το καΚοκαίρι.

Επεξ/σία από 9-11
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σήμερα έβαλα το dp1.4 club3d καλώδιο πρώτες εντυπώσεις πολύ καλές .... αυτόματα τα windows το είδαν και το έβαλαν στα 144hz χωρίς να κάνω κάτι.

Παρατήρηση τα χρώματα είναι καλύτερα πιο ζωντανά σε σχέση με το hdmi2 καλώδιο που χα αυτό που χε στην συσκευασία του.

Δημοσ.

Τώρα είδα αυτό το thread... δεν τα διάβασα όλα οπότε δεν ξέρω αν κάποιοι έχουν θέμα αλλά πήρε το μάτι μου πολλά σχόλια για το hdmi και τα 144hz (ΔΕΝ ξέρω αν κάποιοι είχαν/έχουν θέμα). Τα 144hz (hdmi port) σε αυτήν την οθόνη, θα τα βγάλετε από την την 2η θύρα hdmi του monitor (με το καλώδιο που περιείχε). To 1ο port είναι 1.4.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παιδια καλησπερα για να μην ανοιγω καινουριο θεμα ειπα να ρωτησω εδω.. σκεφτομαι την αγορα του συγκεκριμενου μονιτορ το θεμα ειναι οτι το συστημα μου ειναι 8ετιας και εχω μια καρτα γραφικων gtx 560 θα μπορει να σηκωσει την αναλυση της συγκεκριμενης οθονης και σε τι hz? να πω επισης οτι μεχρι το νοεμβριο θα γινει και αναβαθμιση του συστηματος μου μαλλον σε rtx 2060

Επεξ/σία από kostelos
Δημοσ.
23 ώρες πριν, kostelos είπε

παιδια καλησπερα για να μην ανοιγω καινουριο θεμα ειπα να ρωτησω εδω.. σκεφτομαι την αγορα του συγκεκριμενου μονιτορ το θεμα ειναι οτι το συστημα μου ειναι 8ετιας και εχω μια καρτα γραφικων gtx 560 θα μπορει να σηκωσει την αναλυση της συγκεκριμενης οθονης και σε τι hz? να πω επισης οτι μεχρι το νοεμβριο θα γινει και αναβαθμιση του συστηματος μου μαλλον σε rtx 2060

Ούτε για πλάκα, αν μιλάμε για σύγχρονα games. Όλο το σύστημα θα θέλει αλλαγή όταν έρθει η ώρα, όχι μόνο η gpu.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, NoiSy MaN είπε

Ούτε για πλάκα, αν μιλάμε για σύγχρονα games. Όλο το σύστημα θα θέλει αλλαγή όταν έρθει η ώρα, όχι μόνο η gpu.

ναι ναι ολο το συστημα θα αλλαξει αυτο δε το συζηταμε απλα επειδη η οθονη που εχω με αφηνει σιγα σιγα ελεγα να παρω την οθονη τωρα και αργοτερα να κανω την αναβαθμιση..τα παιχνιδια που παιζω τωρα ειναι dota2 ring of elysium και λιγο pubg.. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kostelos είπε

ναι ναι ολο το συστημα θα αλλαξει αυτο δε το συζηταμε απλα επειδη η οθονη που εχω με αφηνει σιγα σιγα ελεγα να παρω την οθονη τωρα και αργοτερα να κανω την αναβαθμιση..τα παιχνιδια που παιζω τωρα ειναι dota2 ring of elysium και λιγο pubg.. 

E κοίτα αν η αλλαγή γίνεται τώρα επειδή σε αφήνει, πάρτη και στη χειρότερη παίζεις σε χαμηλότερη ανάλυση μέχρι την αναβάθμιση. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kostelos είπε

Εγώ θα σου έλεγα (αν μπορείς) να περιμένεις γιατί η αίσθηση να τα έχεις όλα καινούργια την ίδια στιγμή είναι μοναδική :)

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Που λέτε παιδιά, εκεί που παρακολουθούσα ένα επεισόδιο από το season 3 του “Stranger Things”, παρατηρώ μία κάθετη γραμμή περίπου στο μέσο της οθόνης. Για την ακρίβεια εμφανίστηκε και όταν πάτησα pause στο Media Player Classic για να ελέγξω αν είναι θέμα hardware ή απλώς μου ’λαχε ελαττωματικό WEBrip (...) είχε εξαφανιστεί. Συνεχίζω λοιπόν την θέαση για περίπου ένα 5λεπτο ακόμα όταν και διαπίστωσα πως το πρόβλημα είχε μονιμοποιηθεί.

Την κάτσαμε τη βάρκα στα ρηχά! Κλείνω το MPC και αρχίζω να κοιτάζω για πιθανά αίτια πέρα από το προφανές (που δεν θέλω να το σκέφτομαι). Αναβάθμισα τους drivers της GPU (Intel HD530 - είχα μείνει μια έκδοση πίσω), έβαλα και έβγαλα το Display Port καλώδιο καθώς και αυτό της τροφοδοσίας. Τίποτα. Σε κάποιον οδηγό troubleshooting πρότειναν να τσεκάρουμε αν οι κάθετες γραμμές εμφανίζονται και σε περιβάλλον BIOS ή μόνο ενώ έχει φορτώσει το λειτουργικό σύστημα. Το έκανα και αυτό, εμφανίζεται και στα δύο. Οδηγούμαι λοιπόν στο συμπέρασμα, πως *κάτι* δεν κάνει επαφή. Εκεί τουλάχιστον αποδίδουν το φαινόμενο των κάθετων γραμμών οι ειδικοί.

Η πλάκα είναι πως δεν έχει περάσει καν ένα εξάμηνο από την αγορά της. Από τη μία πλευρά αυτό είναι θετικό γιατί βρίσκεται εντός εγγύησης, από την άλλη όμως στην περίπτωσή μου έχουμε να κάνουμε με το e-shop που δεν έχει την καλύτερη φήμη στο after sales support. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία πως κατά τον έλεγχο θα κριθεί ελαττωματική, από εκεί και πέρα όμως δεν ξέρω τι γίνεται... Αναλαμβάνει η επίσημη Samsung; Και αν ναι, αποστέλλεται στο εξωτερικό για επισκευή και επιστρέφει του αγίου ανδρικού μορίου ανήμερα ή αντικαθίσταται άμεσα με καινούργια; Η Dell π.χ. που θεωρείται #1 στην υποστήριξη πελατών έστελνε refurbished 👎. Ανακύκλωση δηλ. μέχρι να πετύχουν κάποιον που δεν θα διαμαρτυρηθεί για τυχόν ατέλεια (εγώ π.χ. κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έμπαινα στον κόπο να επιστρέψω monitor με 1 καμένο/κολλημένο pixel αν αυτό ήταν σε κάποια γωνιά που δεν πήγαινε το μάτι μου)

Έχει κανείς εμπειρία επιστροφών με το e-shop; Στο site τους αναφέρει πως αρχικά ο πελάτης παραδίδει το προϊόν σε ένα e-shop point και ακολουθεί έλεγχος. Προφανώς όχι επί τόπου αφού το προσωπικό εκεί ασχολείται μόνο με παραδόσεις/παραλαβές. Είναι χρονοβόρα διαδικασία; Όχι τίποτα άλλο αλλά έρχεται και Black Friday όπου λογικά θα γίνεται ΠΑΝΙΚΟΣ. Δεν θα ’θελα να μείνω χωρίς οθόνη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και ευτυχώς δηλαδή που δεν «σκότωσα» το παλιότερο 22άρι Dell μου και θα ’χω monitor για το PC, διαφορετικά... 😨

Τέλος, κρίνετε σκόπιμο να τη δοκιμάσω και σε άλλο PC; (Εφικτό, αλλά θα με ταλαιπωρήσει ελαφρώς)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...