Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όποιος είναι κάτοχος του ποντικιού αυτού, αν μπορεί να πει την γνώμη του επειδή είναι ένα ακριβό ποντίκι (140€) και γενικά έχω ακούσει τα καλύτερα γι'αυτό.

Δημοσ.

Δεν έχω πιάσει ποτέ το wireless, αν είναι ίδιο με το G pro είναι μάλλον το καλύτερο ποντίκι για claw grip που έχω πιάσει. 

Btw θα το βρεις στα 126 αυτή τη στιγμή στο amazon.fr. Δεν ξέρω αν παίζει και φθηνότερα αλλού. 

Δημοσ.

Έχω το G Pro και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

Μόλις βρω φράγκα θα πάω και γω για το wireless.

Δεν το έχω χρησιμοποιήσει, αλλά παντού λένε τα καλύτερα, οπότε κάνε εσύ την αρχή να μας πεις και μας :D

Δημοσ.

Πολύ ελαφρύ (77 γραμμάρια χωρίς το καπάκι στην κάτω μεριά), ενώ η έλλειψη καλωδίου το κάνει να φαίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο καθώς δεν σε τραβάει το καλώδιο. Το πρώτο μου ήταν από παλιά παρτίδα (Αύγουστος 2018) και είχε πρόβλημα με double-click τους διακόπτες και τρίψιμο μεταξύ των αριστερών και δεξιών κουμπιών, ενώ το δεύτερό μου από RMA καινούργιας παρτίδας (τέλη Απριλίου 2019) δεν έχει αυτά τα προβλήματα. 

Τα clicks είναι ιδανικά, δεν πατιούνται μόνα τους όταν χτυπάς το ποντίκι στο mousepad αλλά έχουν ιδανικο pretensioning και είναι ελαφριά και "crisp" στο πάτημα. Τα πλαΪνά είναι modular και ανώτερα του μέσου όρου, πολύ μικρή διαδρομή και σχεδόν καθόλου σπογγώδη. Ο τροχός έχει πολύ ελαφρά βήματα, ίσα-ίσα για να ικανοποιήσει τους παίκτες Counter-Strike χωρίς όμως να δυσχεραίνουν το scrolling κατά το browsing. Το μεσαίο κλικ είναι ελαφρύτερο από τα συνηθισμένα, αλλά κυρίως για δεξιόχειρες. Αριστερόχειρας που πιθανώς να μην ασκεί κάθετα τη δύναμη να χρειαστεί προσαρμογή, αν και αυτό το πρόβλημα το έχουν η πλειοψηφία των τροχών.

Τα εργοστασιακά skates είναι ικανοποιητικά για λείο mousepad σαν το QCK, στο MP510 μου τρίβονταν λιγάκι στην επιφάνεια. Η αλλαγή με Corepad skatez έλυσε το πρόβλημα και πλέον η κύλιση είναι ιδανική.

Με 5 μέρες χρήση την ημέρα με βγάζει 2 εβδομάδες μεταξύ φορτίσεων, με το LED αναμμένο σε ένα στατικό χρώμα χαμηλής έντασης. Η φόρτιση γίνεται σε λιγότερο από 2 ώρες.

Αυτή τη στιγμή στο Amazon.de το έχει σε πολύ καλή τιμή, και είναι καινούργια παρτίδα χωρίς τις παιδικές ασθένειές του (από εκεί το πήρα το δεύτερό μου και εγώ). Για οποιαδήποτε απορία ρωτήστε με οτιδήποτε.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και από εμένα,

Πριν αναφέρω τη γνώμη μου για το ποντίκι,  θεωρώ σημαντικό να σε ενημερώσω με λεπτομέρεια για κάποια background θέματα για να αποκτήσεις πληρέστερη εικόνα. Sorry αν μεγαλώνει το thread αλλά πιστεύω πως μόνο έτσι αντιλαμβάνεσαι και εσύ πως έχει προκύψει μια γνώμη. Αλλιώς από γνώμες όλοι έχουμε μία :). Πάμε λοιπόν:

1. Το ποντίκι το λειτουργώ από 2/1/2019 και το χρησιμοποιώ καθημερινά περίπου 4-5 ώρες πάνω στο SteelSeries QCK Prism Cloth.
  2. Τα παιχνίδια που παίζω πλέον είναι League of Legends: 2+ ώρες, Hearthstone: 2+ ώρες. Παλαιότερα έπαιζα (σαν τουρίστας φοιτητής) απειρες ώρες (14+ ) Counter-Strike, Dota, Warcraft. Έχω δοκιμάσει και πολλά άλλα games για μικρότερο χρόνικό διάστημα. 
  3. Η εμπειρία μου από άλλα "gaming" wireless ποντίκια είναι μηδενική για να σου συγκρίνω τη συνδεσιμότητα.
  4. Τα υπόλοιπα ποντίκια που έχω χρησιμοποιήσει (από το παλαιότερο στο νεότερο) στη "gaming ζωή μου" (17 χρόνια τώρα) είναι:
  • MX500 (2002 - 2008, 2008+ - 2012) 10 χρόνια χρήση, το ποντίκι το αγόρασα 2 φόρες γιατί το 1ο στα 6 χρόνια το έσπασα πετώντας το σε τοίχο)
  • Razer Deathrattle (2008-2008) Ήταν η έκδοση 2006 του ποντικιού. Το κράτησα 6 μήνες γιατί το ποντίκι ήταν unresponsive πολλές φορές σε clicks. Η razer  αρνήθηκε ότι ισχύει και δεν μου το αντικατέστησε πότε.
  • G400 (2012 early - 2014 late ). Στα 2 χρόνια + 10 μήνες, 2 μήνες πριν λήξει η εγγύηση το ποντίκι παρουσίαζε random freezes. Η Logitech με 2 φωτογραφίες μου το αντικατέστησε και μάλιστα μου έστειλε τον απόγονο το G402
  • G402 Hyperion Fury (2014 - σήμερα). To ποντίκι είναι ακόμα λειτουργικό, το έπαιξα πάρα πολύ για 1 χρόνο ήταν μια χαρά για entry gaming ποντίκι, μετά ήθελα να δοκιμάσω τον Πρωτέα που έχει γίνει δικαίως τόσος ντόρος και το αντικατέστησα. Τώρα το δίνω στην μπέμπα μου όταν κάθομαι στο PC για να την "ξεγελάω" και να μην μου πιάνει το wireless.
  • G502 Proteus (2015- σήμερα). Τον έλιωσα 3,5 χρόνια 2015 - 2018 end of year. Απόλυτα ικανοποιημένος, με έτρωγε όμως να δοκιμάσω το wireless ποντικάκι
  • G Wireless Pro (2019 - σήμερα). Αναλύω τη γνώμη μου.

Αν κάποιος είναι απαιτητικός (όχι απαραίτητα professional ή competitive) gamer, με την έννοια ότι λιώνει το ποντίκι πάρα πολλές ώρες, θεωρώ πως το 1ο πράγμα που πρέπει να τον ενδιαφέρει είναι η αξιοπιστία της συσκευής και της Εταιρείας. Όταν σκέφτεσαι να διαθέσεις ένα τόσο σημαντικό ποσό (ειδικά για ποντίκι) προσωπικά θέλω να νιώθω "ασφάλεια" πως αν κάτι συμβεί η Εταιρεία δε θα με αφήσει ξεκρέμαστο. Όπως θα διαπίστωσες η εμπειρία μου από τα Logitech είναι εξαιρετική, στη λογική ότι είτε δεν παρουσίασαν ποτέ πρόβλημα, είτε όταν παρουσιάστηκε πρόβλημα η εταιρεία μου το αντικατέστησε με καινούριο και μάλιστα με τον απόγονο του ποντικιού. Το ίδιο έκανε η Logitech και με το headset G430 που είχα. Στα 2+ χρόνια μου έπεσε από το κεφάλι στο πάτωμα με αποτέλεσμα να σπάσει το πλαστικό και να μη συγκρατείτε το ένα ακουστικό στη θέση του, αν και ο ήχος ακόμα έπαιζε κανονικά. Η Logitech μου το αντικατέστησε με καινούριο το οποίο παίζει ακόμα απροβλημάτιστα αν και πλέον χρησιμοποιώ το Wireless Steelseries Arctis.

Αρα στο κομμάτι αξιοπιστία Εταιρείας και συσκευής έχω άριστη εικόνα. Αντιθέτως η μικρή μου εμπειρία από Razer ήταν αποτυχία. Μπορεί να ήταν και θέμα ατυχίας ... αλλά στέκομαι στην κακή αντιμετώπιση της Εταιρείας απέναντι στον πελάτη.

Στα του ποντικιού. Είναι πάρα πολύ ελαφρύ, σημαντικό για πολλές ώρες χρήσης και γρήγορα αντανακλαστικά. Το συνιστώ για FPS και MOBA. Ειναι claw ενώ ο Proteus βολεύει και palm, ενώ είναι amphi καθώς τα side buttons μπορείς να τα βαλεις σε όποια μεριά σε βολεύουν. Ειδικά αν το είχα τις εποχές που έλιωνα στο counter-Strike θα μου έκανε τρομέρη διαφορά το βάρος και η έλλειψη καλωδίου. Δεν έχω άποψη πόσο σημαντική διαφορά θα έχει σε άλλα games. Φυσικά απολαμβάνεις την ασύρματη σύνδεση αν π.χ. στο Hearthstone μπορώ να πάρω το ποντίκι και να φοράω τα ακουστικά και να πεταχτώ μέχρι την κουζίνα για να πάρω ένα red bull ή να φτιάξω ένα καφέ ή whatever. Απόσταση κουζίνας - δέκτη 3 μέτρα ευθεία χωρίς εμπόδια. Δεν έχω εμπειρία από άλλα wireless ποντίκια  αλλά φαντάζομαι θα πιάνουν εξίσου καλά. Ο Hero sensor είναι μοναδικός με 16000dpi αλλά εγώ δεν γνωρίζω προσωπικά άνθρωπο που να παίζει πάνω από 6000dpi. Και αυτός ήταν "καμμένος". Δε θεωρώ πως σε κάνει καλύτερο gamer, δλδ μην φαντασιώνεσαι ευκολότερα headshot ή πιο πολλά clicks στο Moba εκτός και αν είσαι επαγγελματίας παίκτης οπότε εκεί δεν έχω άποψη αν όντως σου κάνει τέτοια διαφορά. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του κατ΄εμέ είναι το βάρος που σε βάθος χρόνου παιχνιδιού θα σε κουράσει αισθητά λιγότερο. Τα clicks τα νιώθεις και δεν μπορούν να πατηθούν μόνα τους.

Προσωπικά αντιμετώπισα ένα θέμα με το Mouse button 4, που για κάποιο ανεξήγητο λόγο για ένα 3ήμερο δεν έπαιζε καθόλου ... και μετά επανήλθε μόνο του και ξαναέπαιζε για 5 μέρες και μετά πάλι έγινε unresponsive ... κίνησα διαδικασίες και η Logitech μου στέλνει ήδη αντικατάσταση και νέο πρoϊόν ... και μόλις πήρα το Mail ότι το νέο ποντίκι έρχεται το Mouse button 4 ξαναπαίζει. Είναι ένα μυστήριο άλυτο ... άμα θες στο πουλάω το μεταχειρισμένο στη μισή τιμή αγοράς (από 156 ... 80) ... αλλά το κρίμα στο λαιμό σου αν αύριο το mouse button 4 δεν παίζει. Γενικότερα στις πρώτες παρτίδες υπήρξαν κάποια θέματα με τα κουμπιά όπως είπε και ο προηγούμενος φίλος.

Σε σχέση με τη φόρτιση, εγώ έχω άλλη εμπειρία χρήσης. 48 ώρες κρατάει always on, always rainbow στο color. Ακριβώς ότι λέει το spec της Εταιρείας δεν έχω παράπονο. Φορτίζει στο 100% σε λίγοτερο από 2 ώρες.

Ελπίζω να σε βοήθησα. Αν το επιλέξεις καλορίζικο και καλόπαιχτο

Επεξ/σία από IzAz
Δημοσ.

χιλιες φορες να δωσεις 200€ για ενα g305 και ενα 144hz 1080p TN panel παρά 150€ για ενα ποντίκι. 

G305 με battery mod είναι αξιοπρεπέστατο , αλλιως glorious O ή οποιο άλλο αντίστοιχο ποντίκι με paracord. τρομερή διαφορα δεν θα δεις περα απο το gimmick. 

Από των 3310 και πανω , δηλαδη σε hero sensor / 3366 / kone eye , μιλαμε για εξαιρετικά μικρες διάφορες και αυτες σε κανενα high speed flickshot απο κάποιον με τρομερά έμπειρο χερι. 

Βρες το σχήμα που σε βολεύει και ξέχνα οτι υπαρχει πανω απο τα 50-60€ διάφορες δεν μπορουμε να δουμε. Στα μεγαλα κεφια παρε δύο διαφορετικά για το γαμωτο , να αλλάζεις. 

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...