Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης

Καλυτερα θα ταν ,αλλα θα δεχοσουν να πληρωνεις για 50 και να εχεις 40? εγω οχι μεχρι και! 45 αντε παει στο καλο παρακατω με την καμια ,τωρα βαζω και γω vdsl αν δω κατι τετοια θα γυρισω πισω στα 10 mbps

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εξαρτάται τι θέλει και πως το βλέπει ο καθένας. Παίρνω σύνδεση από αστικό κέντρο και σε ADSL έπιανα καθαρό 18άρι, ενώ τώρα σε VDSL είμαι στο 40άρι. Αλλά η μεγάλη διαφορά είναι το Upload. Πενταπλάσια ταχύτητα και δουλεύουν πολλές ταυτόχρονες συσκευές χωρίς κολλήματα και καθυστερήσεις.

Να κάνω μια αναγκαία διευκρίνηση για να μην μπερδευτεί κόσμος:

- Για το Upload είναι ακριβώς όπως τα λες.

- Για το Download και ειδικά στις συνδέσεις μέσω αστικού κέντρου, ο ΟΤΕ έχει χάσει τη μπάλα. Σε μερικά αστικά κέντρα το έως 50 είναι στην πράξη έως 30. Κατά συνέπεια από 18άρι σε ADSL2+ δεν πας με τίποτα σε VDSL 40! Αν είναι 26 (και δεν είναι πάντα τόσο) είσαι από τους τυχερούς! Αν είναι 26...

Μια χαρά πας από 18άρι σε 40άρι. Δεν είμαι ούτε ο πρώτος αλλά ούτε και ο τελευταίος που το έχει.Δεν είναι θέμα αστικού κέντρου, αλλά απόστασης που έχουμε από το DSLAM και την ποιότητα του χάλκινου δικτύου από αυτό μέχρι και την τελευταία πρίζα του σπιτιού μας.

Και αυτό ισχύει ακόμη και σε υπηρεσία από DSLAM υπαίθριας καμπίνας. Μην κοιτάς που συνήθως αυτές βρίσκονται κοντά στις οικοδομές. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις σε αραιοκατοικημένες περιοχές της επαρχίας αλλά κόμη και στην Αττική, που η απόσταση είναι αρκετά πάνω από τα 700 μέτρα που είναι το όριο για 50άρι.

Είναι νόμος της φυσικής απαράβατος και ισχύει σε όλο τον πλανήτη. Σε υπηρεσία xDSL ισχύει παντού και πάντα το "έως".

Τους νόμους της φυσικής τους γνωρίζουμε εξίσου καλά, σχεδόν όλοι.

Όπως γνωρίζουμε επίσης πως πολλοί οι άνθρωποι, δεν εννοώ εσένα (εννοώ κάποιους υπευθύνους των παρόχων και όχι μόνο), προσπαθούν να παρουσιάσουν ως "φυσικό" κάτι το οποίο οφείλεται σε ανθρωπογενείς και όχι σε φυσικούς παράγοντες.

Να επιστρέψω τώρα σε αυτό που αναφέρομαι παραπάνω:

Στην περιοχή που κατοικώ (καλωδιακή απόσταση από το α/κ γύρω στα 400 μέτρα) είχαμε πριν 5 χρόνια με Downstream Attenuation γύρω στο 6 από 19-22.500 (συνδέσεις σε ADSL2+) και το α/κ έδινε ADSL2+ έως 24500. Πριν 3 χρόνια, σε μία μέρα, η δυνατότητες του α/κ έπεσαν στα έως 17500 και παρέμειναν εκεί για ένα χρόνο τουλάχιστον.

Όλες οι προηγούμενες συνδέσεις που παρέμειναν σε ADSL2+ έχουν σήμερα 14.500-17.500.

"Μυστηριωδώς" και γνωστού όντος ότι ο ΟΤΕ δίνει μόνο έως 50 από α/κ, ενώ οι "νόμοι της φυσικής" ισχύουν με τον ίδιο τρόπο στο ADSL2+ όπως και στο VDSL (από α/κ), όσοι από τους προηγούμενους κάνουν μετάβαση σε VDSL, συγχρονίζουν από 19000 έως 26000.

Φυσικά αυτό δεν ισχύει παντού, γι αυτό είπα σε μερικά αστικά κέντρα. Οπότε καλό θα ήταν πριν ακούσουμε τον κάθε "τεχνικό ή πωλητή", να μαθαίνουμε και τι γίνεται στη γειτονιά μας. Γιατί δεν πας "μια χαρά από 18άρι σε 40άρι", πας μόνο εκεί που το αστικό κέντρο δεν έχει πρόβλημα και είναι αρκετά αυτά που έχουν...

Θα επιμείνω ότι αυτό δεν είναι θέμα κέντρου, αλλά χάλκινου δικτύου. Όποιος γνωρίζει πως δουλεύει η συγκεκριμένη υπηρεσία και τι περιορισμούς έχει, το καταλαβαίνει. Το DSLAM δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Κι εγώ έπιανα παλαιότερα 20-21Mbps και αργότερα (πριν πάω σε VDSL) έπεσα στα 18.

Μπορούμε να γράφουμε με τις ώρες σενάρια και εικασίες, αλλά γεγονός είναι ότι με την πάροδο του χρόνου και την αύξηση των ενεργών συνδέσεων (και ειδικά των VDSL), η εξασθένιση αυξάνεται. Στη χώρα μας το καταλάβαμε καθυστερημένα, όταν αλλού εμφανίσθηκε νωρίτερα. Και το πρόβλημα θα μεγαλώνει στο μέλλον, εξού οι λύσεις με τις νέες τεχνολογίες και τις οπτικές ίνες.

Ο χαλκός μας συντροφεύει 50+ χρόνια και πάνω σε αυτόν παρέχονται διαχρονικά υπηρεσίες. Όμως από την στιγμή που παραμένει ο ίδιος χωρίς αντικατάσταση, απλά κόβοντας και ράβοντας και επεκτείνοντάς τον, έχει προβλήματα, αλλού λιγότερο εμφανή άμεσα και αλλού εντονότερα.

• Like 1

Εμενα με ειπανε απο wind οτι η συνδεση στο καφαο ειναι 800 μετρα,  καλα λεω ρε παιδια στο κεντρο της θεσσαλονικης με βαλατε το καλωδιο;   τι πραματα ειναι αυτα που κανει ΟΤΕ;  η wind λεει οτι δεν ειχε θεση, κατι τετοια   οι γραμμες στην περιοχη εδω που μενω ειναι στα 12 με 11 και κατι, οχι 9,4 που πιανω εγω και ειμαι ο μοναδικος απ οτι φενεται γιατι ρωτησα 

Κάθε οικοδομή στην φάση της ανέγερσης συνδέεται με την καμπίνα η οποία καλύπτει μια συγκεκριμένη περιοχή. Αυτό δεν αλλάζει ποτέ και αυτό που σεου είπε η Wind για θέσεις κλπ, είναι απλά χαζομάρες.

• 1 μήνα μετά...
Στις 11/7/2019 στις 8:08 ΜΜ, jkoukos είπε

Κάθε οικοδομή στην φάση της ανέγερσης συνδέεται με την καμπίνα η οποία καλύπτει μια συγκεκριμένη περιοχή. Αυτό δεν αλλάζει ποτέ και αυτό που σεου είπε η Wind για θέσεις κλπ, είναι απλά χαζομάρες.

μιλησα με την wind πριν ενα μηνα και με ειπανε οτι με εχουνε βαλει σε κουτι που ειναι 800 μετρα απο το σπιτι,  ελεος ρε δηλαδη ολοι στην οικοδομη ακοαμα και οι φιλοι μου πιανουν 15 με 18 και εγω στο 9,5 μονο;  και ειναι και wind κι αυτοι,  ο γειτονας ειναι forthnet  η ιδια οικοδομη, οι φιλοι μου μενουν ποιο πανω,  μπωρο να κανω κατι; γιατι τους πηρα και δεν τους νοιαζει, με λενε οτι μπωρει και 5mbps να επιανα 

Λοιπόν παιδιά το σκέφτηκα, άμα είναι θα κάτσω τώρα αυτά τα 2 χρόνια, δεν μπορώ να κάνω κάτι,  άλλα μετά θα φύγω, σκέφτομαι πάλι να ξανά πάω vodafone, ή forthnet μετά  εντάξει δεν είναι αντιμετώπιση νέου πελάτη αυτή,  δηλαδή αυτό μπορούμε να κάνουμε αυτό κάναμε και δεν νομίζω ότι προσπάθησαν κιόλας, οπου βολεψε εκει το πηγαν το καλωδιο 

3 λεπτά πριν, panos0100 είπε

Λοιπόν παιδιά το σκέφτηκα, άμα είναι θα κάτσω τώρα αυτά τα 2 χρόνια, δεν μπορώ να κάνω κάτι,  άλλα μετά θα φύγω, σκέφτομαι πάλι να ξανά πάω vodafone, ή forthnet μετά  εντάξει δεν είναι αντιμετώπιση νέου πελάτη αυτή,  δηλαδή αυτό μπορούμε να κάνουμε αυτό κάναμε και δεν νομίζω ότι προσπάθησαν κιόλας, οπου βολεψε εκει το πηγαν το καλωδιο 

Το καλώδιο δεν πάει βόλτες ανάλογα με την εταιρία. Εκεί που είναι θα μείνει.

Με την cyta έπιανε 12 και στην αρχή 17  σε κάποια φάση ήτανε πάλι στα 9 το θυμάμαι με την cyta,   άλλα τι έγινε και ανέβηκε πάλι λίγο,    δηλαδή για να πιάσω κάτι καλύτερο θα πρέπει να φύγει κόσμος από την περιοχή;  όλοι πιάνουνε εκτός από εμένα, εγώ τι είμαι το κορόιδο της γειτονιάς δηλαδή;  επίτηδες το κάνουν; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το καλώδιο σου είναι μάπα προφανώς. Αλλά δεν είσαι μόνο εσύ. Και εγώ κάποτε έπιανα 11, μετά έπεσα στα 8,5 και μετά πήγα στα 9,5.

Τώρα έβαλα 200άρα και ησύχασα.

Μπορεί όμως να φταίει και το καλώδιο μέσα στο διαμέρισμά σου. Πρέπει να δοκιμάσεις αν σε όλες τις πρίζες έχεις την ίδια ταχύτητα και αν στην είσοδο της πολυκατοικίας που μπαίνουν τα καλώδια του ΟΤΕ έχεις καλύτερες ταχύτητες.

Επεξ/σία από Silverage

39 λεπτά πριν, Silverage είπε

Το καλώδιο σου είναι μάπα προφανώς. Αλλά δεν είσαι μόνο εσύ. Και εγώ κάποτε έπιανα 11, μετά έπεσα στα 8,5 και μετά πήγα στα 9,5.

Τώρα έβαλα 200άρα και ησύχασα.

Μπορεί όμως να φταίει και το καλώδιο μέσα στο διαμέρισμά σου. Πρέπει να δοκιμάσεις αν σε όλες τις πρίζες έχεις την ίδια ταχύτητα και αν στην είσοδο της πολυκατοικίας που μπαίνουν τα καλώδια του ΟΤΕ έχεις καλύτερες ταχύτητες.

πως θα τα δοκιμασω ολα αυτα;  η πριζα ειναι μια μεσα στο σπιτι και απ οτι λενε αυτη την πρωτη μερα που εγινε η συνδεση ηρθε τεχνικος και πηρε μετρησεις, και λεει οτι δεν παει ποιο πανω, και οτι αν το πανε ποιο πανω θα εχω αποσυνδεσεις 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...