Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας και συγνώμη αν έβαλα το θέμα σε λάθος σημείο αλλά ότι κάνω το κάνω από το κινητο. 

Ενδιαφέρομαι για αγορά imac 21.5 για τον i3 η τον i5 mid 2019 ή έστω 2017

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ότι βρίσκω στο Σκρουτζ πολύ χαμηλές τιμές σε σχέση με τα γνωστά μαγαζιά για αγορά mac και ότι κερδίσω καλό θα είναι γιατί οι εποχές είναι δύσκολες....

Να προχωρήσω σε τέτοια αγορά ? Υπάρχει κανονική εγγύηση ή μετά θα τρέχω και δεν θα φτάνω ? Ή το μόνο "κακό" τους είναι ότι δεν έχουν ελληνικό πληκτρολόγιο?  Μιλάμε για διάφορες των 400 € περίπου ..

Όποιος φίλος ξέρει και μπορει να πει μια γνώμη ευπρόσδεκτη

Δυστυχώς ο imac μου mid 2011 παρέδωσε κάρτα γραφικών :(

Σας ευχαριστώ 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Είναι 'παραεισαγωγές' συνήθως. Αυτό το διαπιστώνεις από το γεγονός ότι έρχονται με us πρίζα. Οπότε μπορείς να τους πάρεις τηλέφωνο να τους ρωτήσεις αν έρχονται με πρίζα schuko (eu). Σε αυτές τις περιπτώσεις ισχύει ένας χρόνος στην Apple και ενας χρόνος από το μαγαζί (που προσωπικά έχω αμφιβολίες για το after sales πολλών, εν Ελλάδι).

Υπαρχει και η επιλογή να αγοράσεις Mac mini 2018 και μια εξωτερική οθόνη 27 inch 4K. Έτσι το λέω, για κουβέντα.

Δημοσ.

Αν είναι μόνο το καλώδιο us μπορώ να βάλω το καλώδιο που έχω αλλά δεν ξέρω αν δημιουργεί πρόβλημα με το ρεύμα 

Η εγγύηση και εδώ είναι 1 χρόνο + 1 χρόνο από το μαγαζί 

ΥΓ. Σκέφτηκα και τη λύση mac mini +οθόνη σχεδόν ίδια χρήματα πάει αν βαλεις +πληκτρολόγιο + ποντίκι + cam  οπότε την εγκατέλειψα. Ένας imac αγκαλιά και τον μεταφέρεις όπου θέλεις 

Επισκέπτης
Δημοσ.
3 ώρες πριν, van_kap είπε

Αν είναι μόνο το καλώδιο us μπορώ να βάλω το καλώδιο που έχω αλλά δεν ξέρω αν δημιουργεί πρόβλημα με το ρεύμα 

Η εγγύηση και εδώ είναι 1 χρόνο + 1 χρόνο από το μαγαζί 

ΥΓ. Σκέφτηκα και τη λύση mac mini +οθόνη σχεδόν ίδια χρήματα πάει αν βαλεις +πληκτρολόγιο + ποντίκι + cam  οπότε την εγκατέλειψα. Ένας imac αγκαλιά και τον μεταφέρεις όπου θέλεις 

Ναι, πρόσεξε όμως ότι ο δεύτερος χρόνος είναι από μαγαζί που μπορεί να μην είναι 'αξιοπιστο'.

Το καλώδιο δεν δημιουργεί πρόβλημα. Είναι απλά αυτό που σου υποδεικνύει αν το μοντέλο είναι ευρωπαϊκό ή αμερικανικό. 

Όσον αφορά το Mac mini, εσύ μιλάς για 21 inch imac ενώ εγώ σου έλεγα για 27 inch οθόνη 4K. Επίσης, αρκετοί πουλάνε στις αγγελίες του forum πληκτρολόγιο + ποντίκι apple στη συσκευασία τους. Ορισμένοι δε τα θέλουν δηλαδή. Δε τους βολεύουν. Τέλος, κάμερα αν αγοράσεις να ξέρεις θα είναι σίγουρα καλύτερη από τις βλακείες που βάζει η apple. Άκου κει κάτι 720p που βάζει εν έτει 2019!

Ομως, άλλο design το imac, άλλο το Mac Mini με εξωτερική οθονη!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, van_kap είπε

Ένας imac αγκαλιά και τον μεταφέρεις όπου θέλεις 

Από προσωπική εμπειρία έχω να σου πω ότι δεν είναι τόσο απλό. Μακάρι να ήταν μια αγκαλιά όπως λες.... θέλει πολλή προσοχή και είναι αρκετά βαρύ. Εάν έχεις σκοπό να το μεταφέρεις γενικά καλύτερα πήγαινε στο mac mini. Μεταφέρεται πολύ πιο εύκολα και εάν χαλάσει η οθόνη σου, φτιάχνεις μόνο την οθόνη όχι και τον υπολογιστή όπως στην περίπτωση του imac. Κατά τα λοιπά συμφωνώ με όσα σου είπε ο natural_sgf. Όσον αφορά την εγγύηση, μπορείς να αγοράσεις applecare επέκταση και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από όπου και να τον αγόρασες τον υπολογιστή.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Όπως γράφει και ο φίλος από πάνω, με τα χρήματα που εξοικονομείς αγοράζεις το Applecare, έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για τρία χρόνια και σου μένουν και χρήματα.

• Thanks 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Καλό και το mac mini (έστω και με τα 128 gb ssd) + οθόνη 4κ περίπου 300€ θα πάει στα ίδια λεφτά και θα έχω πολλά καλώδια .

Ο imac με retina 4k όλα μαζί και μεταφορά πιο εύκολη (εννοείται με πολύ προσοχή) 

Θα αγοράσω apple care με τα χρήματα που θα γλυτώσω από το Σκρουτζομάγαζο 

Σας ευχαριστώ και πάλι :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παντως, το να δωσεις περι τα 1700€(με applecare) εν ετει 2019 για μηχανημα με μολις 21" οθονη και παναργο, φθηνιαρικο μηχανικο δισκο που θα το καθιστα αργο και θα λαγκαρει απο την πρωτη στιγμη ακομα και στις πιο απλες εργασιες, δεν νομιζω οτι αξιζει.

Πηγαινε για 27" και ssd.

Εδω τι εγραφαν τα reviews  εν ετει 2015(φαντασου ποσο απαραδεκτο ειναι εν ετει 2019 να εχει μηχανικο δισκο) για το ποσο λαγκαρε ο imac 21" απο την πρωτη στιγμη:

http://www.theverge.com/2015/11/5/9670426/apple-imac-review-27-inch-5k-21-inch-4k-retina

Αναφορά σε κείμενο

It’s 2015, and Apple somehow thinks it’s reasonable to put cheap 5400-rpm hard disks in these wondrous Retina machines (7200 rpm in the case of the 27-inch version). Everyone should stay far away from these configurations, otherwise your new Mac will feelnoticeably slow the moment you take it out of the box. Try opening even basic, everyday apps like Safari and Mail and you’ll be met with maddening delays.

So consider the $100 Fusion Drive upgrade to be a mandatory one if you’re buying these machines.

http://www.engadget.com/2015/10/13/apple-imac-review-2015-21-5-inch-4k/%C2%A0

Αναφορά σε κείμενο

If you're not careful, you also might end up with frustrating disk speeds....

I have just a traditional hard drive, one that spins at a modest 5,400 revolutions per minute. (Seriously, what year is this?) I routinely waited through a lengthy startup of around 47 seconds, with the machine taking seven seconds just to show the splash screen.

http://www.macworld.com/article/2991920/hardware/imac-with-4k-retina-display-review-a-high-resolution-desktop-mac-for-the-masses.html

Αναφορά σε κείμενο

The base storage configuration of the 4K iMac is a 1TB, 5400rpm hard drive. It’s been a few years since I regularly used a Mac with a spinning disk as its primary hard drive, and man, did it feel slow.Starting up was slow. Launching apps was slow. Everything... just... took... longer. It’s disconcerting to take a brand-new, top-of-its-line Mac out of the box and be disappointed by how sluggish it feels, but that’s what I experienced, and it’s pretty much down to that slow hard drive.

Επεξ/σία από haHa
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλό και το mac mini (έστω και με τα 128 gb ssd) + οθόνη 4κ περίπου 300€ θα πάει στα ίδια λεφτά και θα έχω πολλά καλώδια .

Ο imac με retina 4k όλα μαζί και μεταφορά πιο εύκολη (εννοείται με πολύ προσοχή) 

update. 

Εχεις απόλυτο δίκιο και αποφάσισα να πάω σε 27". Σε αυτόν εδώ συγκεκριμένα με τον hybrid 

https://www.skroutz.gr/s/12136281/Apple-iMac-27-with-Retina-5K-3-4Ghz-i5-8GB-1TB-2017.html?from=account_favorites

5 πάνω 5 κάτω δεν αγοράζω imac συχνά.Τουλάχιστον ανεβαίνω σε ιντσες και πιστεύω ότι θα έχω ένα καλό μηχάνημα για την επόμενη 8ετια . 

:-)

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, van_kap είπε

update. 

Εχεις απόλυτο δίκιο και αποφάσισα να πάω σε 27". Σε αυτόν εδώ συγκεκριμένα με τον hybrid 

https://www.skroutz.gr/s/12136281/Apple-iMac-27-with-Retina-5K-3-4Ghz-i5-8GB-1TB-2017.html?from=account_favorites

5 πάνω 5 κάτω δεν αγοράζω imac συχνά.Τουλάχιστον ανεβαίνω σε ιντσες και πιστεύω ότι θα έχω ένα καλό μηχάνημα για την επόμενη 8ετια . 

:-)

Πολύ καλή απόφαση. Επειδή όπως λες δεν (χρειάζεται να) αγοράζει κανείς iMac πολύ συχνά θα έκανα την υπέρβαση αν βρω αυτό το μεντέλο σε B.T.O. με SSD 256 GB. που δεν κοστίζει περισσότερο πάνω από 130 ευρώ. 

Σε κάθε περίπτωση και το Fusion drive είναι μια χαρά. Όταν εθιστείς  στην ταχύτητα του δίσκου υπάρχει workaround 😏

Θα το συζητήσουμε τότε..  Με το καλό η αγορά !!!

• Like 1
Δημοσ.

Μην κάνεις το λάθος και πάρεις υπολογιστή, ειδικά κάποιον που κοστίζει 1800€, χωρίς SSD και ακόμη περισσότερο όταν αυτός  τρέχει macos. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βαλε ssd και οχι fusion drive.

Ειναι κριμα να δωσεις εν ετει 2019 1900€ για μηχανημα του 2017(2 ετων) και να μην εχει κανονικο ssd.

Επεξ/σία από haHa
  • Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ με τους προλαλλήσαντες ( @haHa  & @djuan1988 ) ΑΛΛΑ ......

Επειδή ήδη .εκανες μία υπέρβαση στο budget σου από τον 21.5 στον 27 (ορθώς), εάν η μετάβαση σε SSD σε αυτό το χρονικό σημείο είναι deal breaker, προχώρησε στην αγορά με τον Fusion και θα δούμε μετά πως βελτιώνεται ...... γιατί βελτιώνεται...... 

Δημοσ.

Αν είναι να κάνει την υπέρβαση και να μην έχει SSD, δεν είναι καλύτερα να ΜΗΝ κάνει την υπέρβαση, να πάρει τον imac 21.5 4k και να αγοράσει κι έναν εξωτερικό SSD (π.χ Samsung T5) και να τρέχει από εκεί το λειτουργικό ? Κι ας μείνει ο εσωτερικός για backup. 

Για εμένα είναι μονόδρομος. Αν δεν έχει SSD δεν αξίζει καμία υπέρβαση, ούτε fusion ούτε τπτ.

(Προσωπική μου άποψη πάντα) :)  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...