gia_nnis Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 5 ώρες πριν, paylidis είπε Για κανένα λόγο μη πουλήσεις τη Γκολφω για να πάρεις πικάντο και λοιπές κονσέρβες. Πάρε ένα παπί αντί να βάλεις υγραέριο και το διάστημα του έτους που έχει καλό καιρό πήγαινε με αυτό. Θα μειώσεις δραστικά τα έξοδα σου. Παρεπιμπτοντως πολλά σου είπε για το αέριο. Ρώτησες πουθενά άλλου; Παίζουν επώνυμα με 4-4.5 κατοστάρικα με τοποθέτηση Αν σεταριστει με το δικυκλο μετα θα αναθεματισει την οικονομια που πηγε να κανει..!!! Αν ειναι ετσι καλυτερα να κρατησει το golf να του βαλει υγραεριο και οπως κατσει με τα οικονομικα..
christopher0016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, gia_nnis είπε Αν σεταριστει με το δικυκλο μετα θα αναθεματισει την οικονομια που πηγε να κανει..!!! Αν ειναι ετσι καλυτερα να κρατησει το golf να του βαλει υγραεριο και οπως κατσει με τα οικονομικα.. Τι εννοείς να σεταριστει;; Να πέσει;; Άμα ζουμε με τον φόβο άστα να πάνε .
paylidis Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 5 ώρες πριν, gia_nnis είπε Αν σεταριστει με το δικυκλο μετα θα αναθεματισει την οικονομια που πηγε να κανει..!!! Αν ειναι ετσι καλυτερα να κρατησει το golf να του βαλει υγραεριο και οπως κατσει με τα οικονομικα.. Αν εννοείς να τρακάρει κλπ πρόσφατα χάσαμε έναν οικογενειακό γνωστό 60ετων που δεν είχε δίπλωμα επειδή φοβόταν να οδηγήσει. Περνούσε το δρόμο από φανάρι και δε σταμάτησε ο οδηγός στο κόκκινο. Κοινώς αυτό δεν είναι επιχείρημα, οποίος φοβάται κάθεται σπίτι του σαν τα πορσελάνινα μπιμπελό. 1
gia_nnis Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 19 ώρες πριν, christopher0016 είπε Τι εννοείς να σεταριστει;; Να πέσει;; Άμα ζουμε με τον φόβο άστα να πάνε . Ναι! Κοιτα να δεις ολα ειναι θεμα ψυχολογιας.. Αλλο καβαλαω χρονια δικυκλο γιατι μου αρεσει.. και αλλο εξαναγκαστικα να κανω καθαρα την κινηση για οικονομικους λογους..! Στην 2η περιπτωση αν σου κατσει ατυχημα.. αναθεματιζεις..!!! Εγω ειμαι καθετος ΟΧΙ δικυκλο απο την στιγμη που υπαρχουν και αλλες επιλογες-λυσεις. 16 ώρες πριν, paylidis είπε Αν εννοείς να τρακάρει κλπ πρόσφατα χάσαμε έναν οικογενειακό γνωστό 60ετων που δεν είχε δίπλωμα επειδή φοβόταν να οδηγήσει. Περνούσε το δρόμο από φανάρι και δε σταμάτησε ο οδηγός στο κόκκινο. Κοινώς αυτό δεν είναι επιχείρημα, οποίος φοβάται κάθεται σπίτι του σαν τα πορσελάνινα μπιμπελό. Δεν ειναι λογικη αυτο που λες.. Με την ιδια λογικη αφου θα πεθανω που θα πεθανω καποια στιγμη παω να δοκιμασω ουσιες..! Αυτο μου βγαζει το παραδειγμα σου! Τωρα αν το κανεις για βιοποριστικους λογους(delivery) ειναι αναγκαιο κακο..
christopher0016 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Ναι! Κοιτα να δεις ολα ειναι θεμα ψυχολογιας.. Αλλο καβαλαω χρονια δικυκλο γιατι μου αρεσει.. και αλλο εξαναγκαστικα να κανω καθαρα την κινηση για οικονομικους λογους..! Στην 2η περιπτωση αν σου κατσει ατυχημα.. αναθεματιζεις..!!! Εγω ειμαι καθετος ΟΧΙ δικυκλο απο την στιγμη που υπαρχουν και αλλες επιλογες-λυσεις. Θα σου απαντήσω βάση προσωπικής μου εμπειρίας στα 30 μου πήρα το πρώτο μηχανάκι χωρίς να έχω καμία εμπειρία με δίκυκλο μόνο με ποδήλατο. Έτσι μου την βαρεσε μια μέρα και είπα να πιάσω ντιλιβερυ Δευτέρα το πήρα Τετάρτη βρήκα δουλειά , χωρίς να έχω καμία εμπειρία δεν φοβόμουν καθόλου.. μόνο λίγο ανχος είχα στην αρχή.. για το μόνο που έχω μετανιώσει είναι που δεν όλα αυτά τα χρόνια μηχανή. Άμα ζεις με τον φόβο άμα σου κάτσει το ένα και το άλλο άστα να πάνε κάτσε σπίτι σαν πορσελάνη όπως είπε ο Παυλίδης από πάνω. Επίσης ατύχημα μπορεί να γίνει και με το αυτοκίνητο.. η ακόμη και πεζός. Και επειδή μου αρέσει τόσο πολύ πήρα 600αρα μηχανή με την λογική σου δεν θα έπρεπε να πάρω τίποτα απλά να φοβάμαι. Όχι φίλε δεν φοβάμαι τίποτα άμα είχα την άνεση θα έπαιρνα και 1000αρα να γουστάρω. άμα φοβάται κάποιος τόσο πολύ εάς κάτσει με το αυτοκίνητο. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2019 από christopher0016
gia_nnis Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, christopher0016 είπε Θα σου απαντήσω βάση προσωπικής μου εμπειρίας στα 30 μου πήρα το πρώτο μηχανάκι χωρίς να έχω καμία εμπειρία με δίκυκλο μόνο με ποδήλατο. Έτσι μου την βαρεσε μια μέρα και είπα να πιάσω ντιλιβερυ Δευτέρα το πήρα Τετάρτη βρήκα δουλειά , χωρίς να έχω καμία εμπειρία δεν φοβόμουν καθόλου.. μόνο λίγο ανχος είχα στην αρχή.. για το μόνο που έχω μετανιώσει είναι που δεν όλα αυτά τα χρόνια μηχανή. Άμα ζεις με τον φόβο άμα σου κάτσει το ένα και το άλλο άστα να πάνε κάτσε σπίτι σαν πορσελάνη όπως είπε ο Παυλίδης από πάνω. Επίσης ατύχημα μπορεί να γίνει και με το αυτοκίνητο.. η ακόμη και πεζός. άμα φοβάται κάποιος τόσο πολύ εάς κάτσει με το αυτοκίνητο. Το σωστο ειναι αυτο που λεω εγω.. Απο κει και περα ειναι επιλογη του καθενος..! Αλλος παει στον Αγ. Πετρο για μια παρτιδα σκακι.. του κανει την τιμη να τον ξανακατεβασει στην ζωη και με την πρωτη ευκαιρια ξανακαβαλαει!!! και αλλος απο ενα απλο περιστατικο το παραταει.. Ολα αυτα δεν λενε κατι ομως..!!! Ολοι μας ξερουμε οτι δεν εχουμε σωστους οδηγους και δρομους.. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2019 από gia_nnis
christopher0016 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 5 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Το σωστο ειναι αυτο που λεω εγω.. Εντάξει ότι πεις .
gia_nnis Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 9 λεπτά πριν, christopher0016 είπε Εντάξει ότι πεις . Απ ολα αυτα που εγραψα αυτο κρατησες..!!!😋 Βασικα δεν εγραψα κατι καινουργιο.. Ολοι σας ξερετε ποιο ειναι το σωστο αλλα ο καθενας για τους δικους του λογους θελει να το βλεπει απο αλλη οπτικη γωνια..
christopher0016 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 10 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Απ ολα αυτα που εγραψα αυτο κρατησες..!!!😋 Βασικα δεν εγραψα κατι καινουργιο.. Ολοι σας ξερετε ποιο ειναι το σωστο αλλα ο καθενας για τους δικους του λογους θελει να το βλεπει απο αλλη οπτικη γωνια.. Δεν είναι θέμα σωστού λάθους ρε συ Γιάννη εσύ φοβάσαι σκέφτεσαι τα χειρότερα για κάποιον που θα πάρει μηχανάκι . εγώ απλά θα το πάρω και θα το χαρώ όσο μπορώ. Δεν είναι Σον και καλά ότι θα χτυπήσει κάποιος άλλος οδηγάει μια ζωή και δεν έχει γρατσουνια άλλος έχει πάει νοσοκομείο ξανά καβαλάει ο καθένας μας σκέφτεται και πράττει διαφορετικά . Αλλά επιμένω ο φόβος σε οτιδήποτε δεν είναι ότι καλύτερο. 1
panoskatos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Η πραγματικότητα είναι η εξής. Ένας άνθρωπος που αυτή την στιγμή βγάζει 500€ τον μήνα δεν κολλάει απ όλες τις απόψεις να έχει ένα αυτοκίνητο 1600cc και ας έχει και παπί και να έχει παρκαρισμένο το 1600αρι και να το βλέπει. Ακόμα και ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο έχει έξοδα. Από την στιγμή που ο φίλος δεν έχει οικογένεια και είναι μόνος του μπορεί να συνεχίσει να έχει αυτοκίνητο αλλά οικονομικο , ένα picando - panda κτλ Τώρα από την στιγμή που δεν έχει μηχανάκι αυτό είναι δικαίωμα του και δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε. Η ερώτηση του είναι ως προς το αυτοκίνητο και εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Όλα τα υπόλοιπα είναι αυθαίρετα και off topic.
christopher0016 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Στις 28/5/2019 στις 12:59 ΜΜ, RedGL είπε .Μήπως να δω για κανενα scooteraki? Εχω δίπλωμα μηχανής αλλα δεν εχω οδηγήσει ποτε εξω απο την εκπαίδευση. 4 λεπτά πριν, panoskatos είπε Η ερώτηση του είναι ως προς το αυτοκίνητο και εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Όλα τα υπόλοιπα είναι αυθαίρετα και off topic. Κάνετε λάθος κανένα off topic ο ίδιος ρωτάει-βάζει το ενδεχόμενο για μηχανάκι. Άσχετα που κανένας δεν το διάβαζε και όλοι του προτείνουν την ακριβότερη λύση.
panoskatos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 1 λεπτό πριν, christopher0016 είπε Κάνετε λάθος κανένα off topic ο ίδιος ρωτάει-βάζει το ενδεχόμενο για μηχανάκι. Άσχετα που κανένας δεν το διάβαζε και όλοι του προτείνουν την ακριβότερη λύση. Εσύ είσαι της άποψης δλδ να κρατήσει και το golf και να πάρει και μηχανάκι; Γιατί εγώ αυτό διαβάζω εκτός αν μου έχει ξεφύγει κάτι! 1
christopher0016 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, panoskatos είπε Εσύ είσαι της άποψης δλδ να κρατήσει και το golf και να πάρει και μηχανάκι; Γιατί εγώ αυτό διαβάζω εκτός αν μου έχει ξεφύγει κάτι! Ναι . Κάει λέει το μήνα 100 λίτρα 150 170 ευρώ σε καύσιμα με το μηχανάκι θα καεί 48 ευρώ!! Δηλαδή 100 -120 ευρώ διαφορά σε καύσιμα το μήνα Το χρόνο δηλαδή 1200 με 1440ευρω διαφορά σε καύσιμα. Τέλη κυκλοφορίας ασφαλείες αυτοκινήτου μηχανής γύρω στα 600 ευρώ το χρόνο όλα μαζί. Εας πούμε ότι η απόσβεση από την διαφορά κατανάλωσης το χρόνο αυτοκίνητο μηχανή θα είναι 1300 ευρώ Θα του μένουν περιπου 700 ευρώ το χρόνο χωρίς να έχω βάλει την διάφορα σέρβις μηχανής-αυτοκινήτου Το καλο είναι θα του μείνει το αυτοκίνητο του χωρίς να πάρει κάτι μικρότερο η να μπλέξει με υγραέριο και πιθανά προβλήματα. Μπορεί να το κινει σε βροχερές μέρες η όταν θέλει να πάει ταξίδια η κάπου πιο μακρυά . + Ότι θα έχει αποκτήσει έναν οικονομικό ''εργάτη" Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2019 από christopher0016 1
gasgounis Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 6 ώρες πριν, christopher0016 είπε Ναι . Κάει λέει το μήνα 100 λίτρα 150 170 ευρώ σε καύσιμα με το μηχανάκι θα καεί 48 ευρώ!! Δηλαδή 100 -120 ευρώ διαφορά σε καύσιμα το μήνα Το χρόνο δηλαδή 1200 με 1440ευρω διαφορά σε καύσιμα. Τέλη κυκλοφορίας ασφαλείες αυτοκινήτου μηχανής γύρω στα 600 ευρώ το χρόνο όλα μαζί. Εας πούμε ότι η απόσβεση από την διαφορά κατανάλωσης το χρόνο αυτοκίνητο μηχανή θα είναι 1300 ευρώ Θα του μένουν περιπου 700 ευρώ το χρόνο χωρίς να έχω βάλει την διάφορα σέρβις μηχανής-αυτοκινήτου Το καλο είναι θα του μείνει το αυτοκίνητο του χωρίς να πάρει κάτι μικρότερο η να μπλέξει με υγραέριο και πιθανά προβλήματα. Μπορεί να το κινει σε βροχερές μέρες η όταν θέλει να πάει ταξίδια η κάπου πιο μακρυά . + Ότι θα έχει αποκτήσει έναν οικονομικό ''εργάτη" Οπως τα λες ειναι τα πραγματα. Μονο που θα χαλαει ακομα λιγοτερα για βενζινη με το μηχανακι γιατι δεν θα πηγαινει απο τον περιφερειακο αλλα μεσα απο την πολη. Αρα θα γλυτωνει αλλα 20 25 το μηνα. Και θα προστατευσει και το γκολφ.αρα η αγορα μηχανης σε ενα χρονο θα εχει γινει αποσβεση. Εχω ρωτησει αλλα δεν εχω παρει απαντηση: οσοι λετε για αλλο αυτοκινητο, ποιο οικονομικο, τι διαφορα υπολογιζετε οτι θα κανει στον φιλο μας αυτη η αγορα σε ετησια βαση; με αριθμους... Εγω επιμενω οτι ειναι μονοδρομος η επιλογη της μηχανης, αν το σκεφτεται απο καθαρα απο εξοικονομηση χρηματων Σε ποια πολη βρισκεσαι; 1
gia_nnis Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 45 λεπτά πριν, gasgounis είπε Οπως τα λες ειναι τα πραγματα. Μονο που θα χαλαει ακομα λιγοτερα για βενζινη με το μηχανακι γιατι δεν θα πηγαινει απο τον περιφερειακο αλλα μεσα απο την πολη. Αρα θα γλυτωνει αλλα 20 25 το μηνα. Και θα προστατευσει και το γκολφ.αρα η αγορα μηχανης σε ενα χρονο θα εχει γινει αποσβεση. Εχω ρωτησει αλλα δεν εχω παρει απαντηση: οσοι λετε για αλλο αυτοκινητο, ποιο οικονομικο, τι διαφορα υπολογιζετε οτι θα κανει στον φιλο μας αυτη η αγορα σε ετησια βαση; με αριθμους... Εγω επιμενω οτι ειναι μονοδρομος η επιλογη της μηχανης, αν το σκεφτεται απο καθαρα απο εξοικονομηση χρηματων Σε ποια πολη βρισκεσαι; Στα καυσιμα Θα κερδιζει περιπου 3.5λ/100χλμ. Ξοδευει τωρα 100λιτρα/μηνα αρα το μικρο αν του βγαζει 15χλμ/λιτρο η διαφορα βγαινει στα 33λ*1.60=52,80ευρω κερδος/μηνα! Στα τελη απο 265ε στα 120ευρω! Στην ασφαλεια 20-30ε/6μηνο. Στο τελος ερχεται η συντηρη.. Και δω παλι υπαρχει διαφορα.. γιατι αλλο να εχεις ενα vw καινουργιο που θα ξερεις οτι για τα επομενα 5-7χρονια δεν θα ζητησει τιποτα και αλλο του ts που κουβαλει χρονια και 100000χλμ!!! Η χρυση τομη ειναι να παρει ενα σωστο χιλιαρακι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα