Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, RedGL είπε

Καλησπέρα θα ηθελα τις γνώμες σας, εχω ενα golf 1600 mk4 2002. Η δουλεια μου ειναι 8km να παω μεσα απο πόλη, 20 km απο περιφερειακο(μονο να παω). Απο περιφερειακο χρονομετρημενα είναι πιο γρηγορο. Κατα 10 λεπτά~

Αλλες χρήσεις ειναι γυμναστήριο κ κανα καφε. Το μήνα απο περιφέρειακο κανω κοντα στα 1000-1200km καιγοντας κοντα στα 100 λίτρα βενζίνης. Σε ευρω κοντα 150-170 το μηνα. 

Το ερωτημα ειναι αξιζει να το δώσω να παρω ενα μικρο παλιο? Πχ picanto? Panda? Θα δω μεγαλη διαφορα στη κατανάλωση? Η να βαλω υγραεριο? Ειδα για lovato στο γεραντιδη τελικη τιμη 850 με ολα. Σκέφτομαι οτι είναι παλιο ομως...  Και θα κανω και κανα χρόνο και για να το αποσβεσω. Μήπως να δω για κανενα scooteraki? Εχω δίπλωμα μηχανής αλλα δεν εχω οδηγήσει ποτε εξω απο την εκπαίδευση. 

Σημειοτεον οτι το golf το εχω στη πενα μηχανικα και εξωτερικα. 

Σημειοτεον 2: Ο μισθος ειναι κοντα στα 500-600 γιαυτό και η σκέψη, φευγουν πολλα σε βενζίνες... 

3 αμάξια έχω μετατρέψει σε υγραέριο, δεν το μετάνιωσα σε κανένα. Η μείωση είναι της τάξης του 40-50%%. Στα χιλιόμετρα που κάνεις, υπολόγιζε 60€ το μήνα λιγότερο, άρα θα χρειαστείς 1 χρόνο και κάτι για να κάνεις απόσβεση. Οπότε, αν έχεις σκοπό να κρατήσεις το αμάξι για τα επόμενα 10 χρόνια, κάντο. Άμα σκοπεύεις να το δώσεις, προφανώς όχι.

Υ.Γ. Μόνο μειονέκτημα του υγραερίου ότι δουλεύει σε υψηλότερες θερμοκρασίες από βενζίνη. Αν είσαι απ αυτούς που οδηγούν σε υψηλές στροφές, κινδυνεύεις να κάνεις ζημιά στη μηχανή, οπότε καλύτερα να μείνεις στη βενζίνη.

Υ.Γ.2. Για πιο οικονομικό που σκέφτεσαι: Η γυναίκα μου έχει το Hyundai i10 1.2. Βενζίνη καίει γύρω στα 7λ/100χλμ, επομένως στα χιλιόμετρα που κάνεις εσύ θα ήθελε γύρω στα 80 λίτρα, 20 λιγότερα από τα 100 που σου καίει το γκολφ. Με σημερινές τιμές βενζίνης, θα κέρδιζες 30€ το μήνα. Οπότε, στάνταρ αν είναι να κάνεις κάτι θα πας στο υγραέριο.

Επεξ/σία από yannis27gr
  • Like 1
Δημοσ.

Με 850€ παιρνεις μεταχ. μηχανακι απο την αλλη και καις ~3λ/100 και πας και απο την πολη 8 χιλιομετρα σε χρονο περιφερειακου . 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Επειδη ειχα και εγω ιδιο αυτοκινητο με τον TS, και εμενα τοσο εκαιγε.

Για τα τελη/ασφαλιστρα που λετε, η διαφορα ειναι μικρη σε ετησια βαση. Αρα σε μηνιαια πολυ μικρη για να κανει διαφορα στην τσεπη του.

Εγω στη θεση σου θα κοιταγα για μεταχειρισμενη μηχανη. Δεν ξερω αν αρκουν 850€ και απο μηχανες δεν εχω καμια ιδεα αλλα για 8 χλμ μεσα απο την πολη νομιζω οτι αξιζει το κοπο.

Η καταναλωση θα πεσει αρκετα

22 εργασιμες μερες * 16 χλμ= 352 χλμ.

Με καταναλωση 3λτ που λεει ο jimasgr ειναι 10,5λτ το μηνα. αρα ουτε 20€ το μηνα για τη δουλεια. Σε σχεση με το αυτοκινητο €100 λιγοτερα το μηνα.

Σε λιγοτερο απο ενα χρονο εχεις βγαλει το κοστος της αγορας.  και θα σου μενουν τα εξοδα συντηρησης. Που φανταζομαι δεν θα ειναι πανω απο €20-30 το μηνα αν κανεις αναγωγη στον μηνα.

Το Golf πχ εχει €40 τον μηνα για τελη/ασφαλιστρα, ποσο να εχει η μηχανη???

Συν οτι δεν θα γραφει 1000χλμ καθε μηνα το αυτοκινητο, οποτε θα γλυτωνει και φθορες και σερβις και θα το δωσει πιο ανετα και το αυτοκινητο ειναι πολυ ωραιο, ειδικα αν το εχει και προσεγμενο,.

Τελος το σεντονι...!

• Like 2
Δημοσ.

Είτε από περιφερειακό είτε μέσω κεντρου δεν πιστεύω να δεις τρομερή διαφορά. Από τον περιφερειακό πηγαίνεις non stop και αν πηγαίνεις 80-90 μαξ 100 πετυχαίνεις την μέγιστη οικονομία. Μέσω κέντρου οπου πιθανόν και να πρέπει να κινηθείς σε ώρες αιχμής θα πρέπει να πηγαίνεις ολη τη διαδρομή σταματά ξεκινα οπότε σου αυξανεται η κατανάλωση και σίγουρα και ο χρόνος και το σπάσιμο νεύρων που θα υποκεισε καθημερινά.  Ακριβώς ιδια περιπτωση είμαι και εγώ , μένω δυτικά και δουλεύω ανατολικά 20 χλμ απόσταση από περιφερειακό και κάνω 20-30 λεπτά . Μέσω κέντρο δεν το επιχείρησα ποτέ  μόνο 1-2 φορές να έτυχε και ο χρόνος ηταν διπλάσιος. Με υγραέριο για 1100χλμ το μήνα με 1500κε του 2005 θέλω γύρω στα 70-80€ και αλλα 10€ για βενζίνη για το ξεκίνημα.

Τελικά τι σε συμφέρει από άποψη δρομολογίου μόνο με προσωπική δοκιμή θα το βρεις. Πήγαινε μια εβδομάδα μέσω κέντρου και μια μέσω περιφερειακού και σύγκρινε κόστη. Για πιο σωστά αποτελέσματα φουλαρισε πρώτα με βενζίνη στην αρχή του τεστ και στο τέλος ξαναφουλαρισε για να δεις πόσο σου έκαψε σε κάθε περίπτωση . Με μισό ντεπόζιτο και δοκιμή 1-2 μέρες συμπέρασμα σωστό δεν θα βγάλεις, μην πω ότι καλύτερα θα ήταν να το δοκιμάζες και για περισσότερες μέρες από μια εβδομαδα για πιο πραγματικά αποτελέσματα.

Τώρα να το δώσεις αυτό που έχεις να πάρεις με μικρότερη κατανάλωση και τυχόν να βάλεις και υγραέριο. Θέλει αρκετους υπολογισμους καταρχήν πρέπει να δεις τι κόστη έχεις τώρα και μετά να τα συγκρίνεις για να δεις τι τελικό όφελος θα έχεις γιατί για εγκατάσταση υγραερίου θες 1000€ και επίσης η αγορά άλλου αυτοκινήτου τι κόστος θα έχει και πόσα θα μπορούσες να πάρεις αν πουλήσεις το δικό σου που θα είναι πολύ λιγότερα λόγω παλαιότητας καθως τα μικρά με χαμηλή κατανάλωση κρατάνε τιμές πιο υψηλές λογω ζήτησης. Είναι αρκετά πολυπλοκο

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, teddy71 είπε

Τώρα να το δώσεις αυτό που έχεις να πάρεις με μικρότερη κατανάλωση και τυχόν να βάλεις και υγραέριο. Θέλει αρκετους υπολογισμους καταρχήν πρέπει να δεις τι κόστη έχεις τώρα και μετά να τα συγκρίνεις για να δεις τι τελικό όφελος θα έχεις γιατί για εγκατάσταση υγραερίου θες 1000€ και επίσης η αγορά άλλου αυτοκινήτου τι κόστος θα έχει και πόσα θα μπορούσες να πάρεις αν πουλήσεις το δικό σου που θα είναι πολύ λιγότερα λόγω παλαιότητας καθως τα μικρά με χαμηλή κατανάλωση κρατάνε τιμές πιο υψηλές λογω ζήτησης. Είναι αρκετά πολυπλοκο

Εγω το βλεπω ξεκαθαρο! Στα 3500ευρω μπορει να βρει ενα picanto σε καλη κατασταση και θα δει αμεση διαφορα σε ολα τα εξοδα..!!!

Για να παρεις καλο μεταχειρισμενο πρεπει να κοιτας.. και να περιμενεις μεχρι να βρεις αυτο που θελεις..!

• Like 1
Δημοσ.
Στις 29/5/2019 στις 2:00 ΠΜ, christopher0016 είπε

Κάνεις  μας δεν είχε εμπειρια στην αρχή σιγά σιγά θα το μάθει. Ειδικά εάν πάρει σκούτερ όλα μόνο του θα κάνει.

Δεν είναι όλοι για δίκυκλο, όσοι δεν το γουστάρουν ή νιώθουν ανασφάλεια σεβόμαστε αυτό που λένε, γνώμη μου. 

Δημοσ.

Είχα το ίδιο αυτοκίνητο για 13 χρόνια. Ποτέ δεν μου έβγαλε πρόβλημα γιατί το πρόσεχα αλλά ο βενζινας και το λαμπάκι της βεζίνης ήταν οι καλύτεροί  μου φίλοι.. Ωραίο πάτημα στο δρόμο, αλλα ούτε γκαζι έχει ούτε 2 τόνους ειναι, ούτε  οτιδήποτε άλλο που να δικαιολογεί την τόση κατανάλωση που έχει. Δωσ΄το γενικότερα και πάρε μόνο ενα μηχανάκι της προκοπής, ένα μπουφαν μηχανης, ενα καλό κράνος και ένα αδιάβροχο. Αν προσέχεις λίγο  και δεν κάνεις ακροβατικά, δεν παθαίνεις τίποτα. Ειδικότερα αν δεν έχεις οικογένεια, και για το σκοπό που το θές, δεν υπάρχει λόγος να επιβαρυνεσαι με τα έξοδα του αυτοκινήτου. Αν πάλι δεν θες να κάνεις την μεταπήδηση, δωσ΄το και πάρε ενα μικρό οικονομικό. Τη διαφορά θα την καταλάβεις αφού κάνεις την αλλαγη σε ο,τι και αν επιλέξεις. Για υγραέριο δεν θα το σκεφτόμουν γιατι είναι παλιό και θα στη βγάλει τη ζημιά του.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 28/5/2019 στις 12:59 ΜΜ, RedGL είπε

Καλησπέρα θα ηθελα τις γνώμες σας, εχω ενα golf 1600 mk4 2002. Η δουλεια μου ειναι 8km να παω μεσα απο πόλη, 20 km απο περιφερειακο(μονο να παω). Απο περιφερειακο χρονομετρημενα είναι πιο γρηγορο. Κατα 10 λεπτά~

Αλλες χρήσεις ειναι γυμναστήριο κ κανα καφε. Το μήνα απο περιφέρειακο κανω κοντα στα 1000-1200km καιγοντας κοντα στα 100 λίτρα βενζίνης. Σε ευρω κοντα 150-170 το μηνα. 

Το ερωτημα ειναι αξιζει να το δώσω να παρω ενα μικρο παλιο? Πχ picanto? Panda? Θα δω μεγαλη διαφορα στη κατανάλωση? Η να βαλω υγραεριο? Ειδα για lovato στο γεραντιδη τελικη τιμη 850 με ολα. Σκέφτομαι οτι είναι παλιο ομως...  Και θα κανω και κανα χρόνο και για να το αποσβεσω. Μήπως να δω για κανενα scooteraki? Εχω δίπλωμα μηχανής αλλα δεν εχω οδηγήσει ποτε εξω απο την εκπαίδευση. 

Σημειοτεον οτι το golf το εχω στη πενα μηχανικα και εξωτερικα. 

Σημειοτεον 2: Ο μισθος ειναι κοντα στα 500-600 γιαυτό και η σκέψη, φευγουν πολλα σε βενζίνες... 

Τα έχεις σκεφτεί πολύ καλά και ορθά. Το καλύτερο και πιο συνετό είναι να πουλήσεις αυτό που έχεις τώρα και να πας σε Panda ή Picando όπως λες. 

Δοκιμασμένα και οικονομικά και τα δύο αυτοκίνητα που έχεις στον νου σου. 

Στα υπόλοιπα θα δώσεις λεφτά που δεν αξίζουν.

Υγραέριο και μετατροπές είναι τσαπατσουλιες. Και για να μην επεκταθώ κάνε μια διακριτική έρευνα και θα διαπιστώσεις ότι δεν υπάρχει μάστορας / συνεργειατζης που να έχει αυτοκίνητο δικό του με υγραέριο.

31 λεπτά πριν, G.bar είπε

Είχα το ίδιο αυτοκίνητο για 13 χρόνια. Ποτέ δεν μου έβγαλε πρόβλημα γιατί το πρόσεχα αλλά ο βενζινας και το λαμπάκι της βεζίνης ήταν οι καλύτεροί  μου φίλοι.. Ωραίο πάτημα στο δρόμο, αλλα ούτε γκαζι έχει ούτε 2 τόνους ειναι, ούτε  οτιδήποτε άλλο που να δικαιολογεί την τόση κατανάλωση που έχει. Δωσ΄το γενικότερα και πάρε μόνο ενα μηχανάκι της προκοπής, ένα μπουφαν μηχανης, ενα καλό κράνος και ένα αδιάβροχο. Αν προσέχεις λίγο  και δεν κάνεις ακροβατικά, δεν παθαίνεις τίποτα. Ειδικότερα αν δεν έχεις οικογένεια, και για το σκοπό που το θές, δεν υπάρχει λόγος να επιβαρυνεσαι με τα έξοδα του αυτοκινήτου. Αν πάλι δεν θες να κάνεις την μεταπήδηση, δωσ΄το και πάρε ενα μικρό οικονομικό. Τη διαφορά θα την καταλάβεις αφού κάνεις την αλλαγη σε ο,τι και αν επιλέξεις. Για υγραέριο δεν θα το σκεφτόμουν γιατι είναι παλιό και θα στη βγάλει τη ζημιά του.

Τα είπες όλα πολύ σωστά! 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εξαιρετικές απαντήσεις! Τελικα τείνω να το δωσω και να πάρω ένα μικρο με εργοστασιακο υγραεριο ή φυσικο αεριο... Ξερω θα χασω τις ανεσεις και τη συμπεριφορά του golf αλλα... Ίσως αργότερα αν πάνε καλύτερα οι δουλειες ή αλλάξει κατι να ξαναγυρισω σε μεγαλυτερο( που δε το νομιζω κιολας αν κανω τη δουλειά μου με το μικρό)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, panoskatos είπε

Δεν είναι όλοι για δίκυκλο, όσοι δεν το γουστάρουν ή νιώθουν ανασφάλεια σεβόμαστε αυτό που λένε, γνώμη μου. 

Δεν νομίζω να μην σεβάστηκα τον Ts   δεν μίλησε για φόβο η ανασφάλεια , μόνος του είπε για σκούτερ και ότι δεν έχει εμπειρία.

Μεγάλα παιδιά είμαστε ο καθένας αποφασίζει για το τι θα κάνει. 

Ο καθένας ότι θέλει θα προτείνει.

Όπως ο καθένας εδώ μέσα ότι θέλει γράφει..

Επεξ/σία από christopher0016
Δημοσ.

αν παρεις αυτοκινητο θα πρεπει να εχεις στο μυαλο τα εξης:

• Ποσο ευκολα και σε τι τιμη θα πουλησεις αυτο που εχεις
  • θα πρεπει να καλυψεις τη διαφορα για να αγορασεις το νεο αυτοκινητο απο αποταμιευσεις ή να το πληρωσεις ολο τωρα και να περιμενεις να δωσεις το γκολφ και να βαλεις τα χρημτα απο την πωληση ξανα στην ακρη
  • πολυ πιθανο να πρεπει να δωσεις ενα ποσο για να σουλουπωσεις το νεο αυτοκινητο και να το κανεις ασφαλες και κυκλοφορισιμο

Το γκολφ μπορει να ειναι λιγο ακριβο σε επισκευες αλλα λες οτι ειναι σε αριστη κατασταση, και το καινουργιο θα ειναι ρισκο αν το παρεις απο αγνωστο, δεν ξερεις τι μπορει να βγαλει.

Αν παρεις αυτοκινητο απο γνωστο και που το προσεχε, εκει αλλαζει το θεμα.

Επισης εσενα καει 10λιτρα/100χλμ. Εαν παρεις αυτοκινητο που καει 7 λιτρα/100χλμ. η διαφορα θα ειναι €45 το μηνα. αν παρεις μικροτερο αυτοκινητο θα γλυτωνεις φανταζομαι αλλα €10 το μηνα. Και θα εχεις ενα μικροτερο αυτοκινητο, με οτι συνεπαγεται (ασφαλεια, ανεση, γκαζια, χωρους κλπ), και μονο 3-5 χρονια νεοτερο.

Εγω δεν εμπιστευομαι τις μηχανες και για να ειμαι ειλικρινης τις φοβαμαι. Αλλα εφοσον εχεις ηδη διπλωμα, σημαινει οτι εχεις μια α σχεση με αυτες. Τα 8 χλμ για τη δουλεια σου δεν θα ειναι πανω απο 10-15 λεπτα. Κοιταξε τους υπολογισμους μου πιο πανω και αξιολογησε τους. Αν θες να κανεις οικονομια, νομιζω οτι θα σε βολεψει η μηχανη, ενα σκουτερ η παπακι.

προς οσους λενε να παρει ο ΤS  ενα μικρο και οικονομικο: Ποσα χρηματα υπολογιζετε οτι θα γλυτωνει ο φιλος μας, σε μηναια ή ετησια βαση?

ΥΓ για το υγραεριο, δεν νομιζω οτι θα ειναι απροβληματιστη η αλλαγη σε ενα κινητηρα που λογικα εχει ηδη κανει αρκετα χλμ. Θα αργησει να κανει αποσβεση και θα αυξηθουν εξοδα συντηρησης και οτι γλυτωνει απο καυσιμα θα τα δινει στο συνεργειο

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για κανένα λόγο μη πουλήσεις τη Γκολφω για να πάρεις πικάντο και λοιπές κονσέρβες. Πάρε ένα παπί αντί να βάλεις υγραέριο και το διάστημα του έτους που έχει καλό καιρό πήγαινε με αυτό. Θα μειώσεις δραστικά τα έξοδα σου. 

Παρεπιμπτοντως πολλά σου είπε για το αέριο. Ρώτησες πουθενά άλλου; Παίζουν επώνυμα με 4-4.5 κατοστάρικα με τοποθέτηση 

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@paylidisΠού παίζει 4-450 με τοποθέτηση? Αλλού που ρώτησα ζητάνε τελική τιμή 600-650 χωρίς χαρτί κτέο κτλπ δηλαδή πάλι 750-800 πάει... 

Επεξ/σία από RedGL
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μακριά από συστήματα υγραερίου που τα διαφημίζουν  400-450€ . Στα οποία αν βάλεις και τον ΦΠΑ πάνε κοντά στα 600. Κατά την άποψη μου αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω και να πας σε καλό σύστημα και με Μπέκ τύπου βενζίνης και όχι τύπου ηλεκτροβαλβιδας τα οποία δεν είναι τόσο αξιόπιστα. Και το κυριότερο επιλέγουμε καταρχήν ένα καλό εγκαταστατη επιβεβαιωμένα και ας μας ζητάει και κάτι παραπάνω, αλλά θα σου έχει κάνει μια σωστή εγκατάσταση και ρύθμιση η οποια θα σε γλιτώσει από μελλοντική ταλαιπωρία, έξοδα και ζημιές.

Επεξ/σία από teddy71
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, RedGL είπε

@paylidisΠού παίζει 4-450 με τοποθέτηση? Αλλού που ρώτησα ζητάνε τελική τιμή 600-650 χωρίς χαρτί κτέο κτλπ δηλαδή πάλι 750-800 πάει... 

Tα 450 που λεω ειναι με φπα στην επαρχια (β.ελλάδα) για lovato με χαρτι κτεο (εχω φιλο μηχανικό που κανει εγκαταστασεις αν και δεν συμπαθει το υγραέριο). Το συστημα σαν υλικα δε βγαινει πανω απο 230 στο μαστορα, ολα τα αλλα ειναι κερατιατικα...

Επεξ/σία από paylidis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...