Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα θα ηθελα τις γνώμες σας, εχω ενα golf 1600 mk4 2002. Η δουλεια μου ειναι 8km να παω μεσα απο πόλη, 20 km απο περιφερειακο(μονο να παω). Απο περιφερειακο χρονομετρημενα είναι πιο γρηγορο. Κατα 10 λεπτά~

Αλλες χρήσεις ειναι γυμναστήριο κ κανα καφε. Το μήνα απο περιφέρειακο κανω κοντα στα 1000-1200km καιγοντας κοντα στα 100 λίτρα βενζίνης. Σε ευρω κοντα 150-170 το μηνα. 

Το ερωτημα ειναι αξιζει να το δώσω να παρω ενα μικρο παλιο? Πχ picanto? Panda? Θα δω μεγαλη διαφορα στη κατανάλωση? Η να βαλω υγραεριο? Ειδα για lovato στο γεραντιδη τελικη τιμη 850 με ολα. Σκέφτομαι οτι είναι παλιο ομως...  Και θα κανω και κανα χρόνο και για να το αποσβεσω. Μήπως να δω για κανενα scooteraki? Εχω δίπλωμα μηχανής αλλα δεν εχω οδηγήσει ποτε εξω απο την εκπαίδευση. 

Σημειοτεον οτι το golf το εχω στη πενα μηχανικα και εξωτερικα. 

Σημειοτεον 2: Ο μισθος ειναι κοντα στα 500-600 γιαυτό και η σκέψη, φευγουν πολλα σε βενζίνες... 

Επεξ/σία από RedGL
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ για 12 χιλιόμετρα που είναι η δουλειά μου (και άλλα 12 η επιστροφή = 24) σκέφτομαι το escooter. Κανένα xiaomi 365 πχ. Θα κάνω το μέγιστο 40 λεπτά ακόμα και σε ώρα αιχμής με τρομερή κίνηση και το κόστος της φόρτισης είναι γύρω στα 20 σεντς κάθε φορά για 30 χιλιόμετρα. Η απόσβεση στη δική σου περίπτωση θα γίνει σε μόλις 2 μήνες μόνο απο τις βενζίνες που θα γλιτώσεις.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Εγώ για 12 χιλιόμετρα που είναι η δουλειά μου (και άλλα 12 η επιστροφή = 24) σκέφτομαι το escooter. Κανένα xiaomi 365 πχ. Θα κάνω το μέγιστο 40 λεπτά ακόμα και σε ώρα αιχμής με τρομερή κίνηση και το κόστος της φόρτισης είναι γύρω στα 20 σεντς κάθε φορά για 30 χιλιόμετρα. Η απόσβεση στη δική σου περίπτωση θα γίνει σε μόλις 2 μήνες μόνο απο τις βενζίνες που θα γλιτώσεις.

Φοβάμαι μήπως σε κουράσει, μου φαίνονται πολλά 12 χιλιόμετρα με τέτοιου είδους πατίνια. 

@RedGL από την στιγμή που το έχεις σε καλή κατάσταση και προσεγμένο το αμάξι θα σου πρότεινα να του βάλεις LPG. Ότι μεταχειρισμένο και να πάρεις θα χρειαστεί να το μαζέψεις, και δεν ξέρεις τι συντήρηση θα το είχε κάνει ο προηγούμενος. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, thanasisxask είπε

Φοβάμαι μήπως σε κουράσει, μου φαίνονται πολλά 12 χιλιόμετρα με τέτοιου είδους πατίνια. 

@RedGL από την στιγμή που το έχεις σε καλή κατάσταση και προσεγμένο το αμάξι θα σου πρότεινα να του βάλεις LPG. Ότι μεταχειρισμένο και να πάρεις θα χρειαστεί να το μαζέψεις, και δεν ξέρεις τι συντήρηση θα το είχε κάνει ο προηγούμενος. 

Κ γω αυτο σκεφτόμουν, αλλα ποση μειωση θα δω στα 150-170 ευρω? 50 ευρω το μηνα? Δηλαδη για να το απόσβεσω θα θελω 17 μηνες!! 

30 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Κοιτα για κανενα μηχανακι ηλεκτρικό το συζητάμε, τωρα για αυτα τα ψευτικα χωρίς σοβαρες αναρτησεις θα καταστραφεί η μεση μου... Χωρια και οι λακουβες λογο μικρης ροδας θα πέφτεις εύκολα... 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, RedGL είπε

Καλησπέρα θα ηθελα τις γνώμες σας, εχω ενα golf 1600 mk4 2002. Η δουλεια μου ειναι 8km να παω μεσα απο πόλη, 20 km απο περιφερειακο(μονο να παω). Απο περιφερειακο χρονομετρημενα είναι πιο γρηγορο. Κατα 10 λεπτά~

Αλλες χρήσεις ειναι γυμναστήριο κ κανα καφε. Το μήνα απο περιφέρειακο κανω κοντα στα 1000-1200km καιγοντας κοντα στα 100 λίτρα βενζίνης. Σε ευρω κοντα 150-170 το μηνα. 

Το ερωτημα ειναι αξιζει να το δώσω να παρω ενα μικρο παλιο? Πχ picanto? Panda? Θα δω μεγαλη διαφορα στη κατανάλωση? Η να βαλω υγραεριο? Ειδα για lovato στο γεραντιδη τελικη τιμη 850 με ολα. Σκέφτομαι οτι είναι παλιο ομως...  Και θα κανω και κανα χρόνο και για να το αποσβεσω. Μήπως να δω για κανενα scooteraki? Εχω δίπλωμα μηχανής αλλα δεν εχω οδηγήσει ποτε εξω απο την εκπαίδευση. 

Σημειοτεον οτι το golf το εχω στη πενα μηχανικα και εξωτερικα. 

Σημειοτεον 2: Ο μισθος ειναι κοντα στα 500-600 γιαυτό και η σκέψη, φευγουν πολλα σε βενζίνες... 

Με τα δεδομενα που λες πολυ καλη η σκεψη σου!!! Απο το picanto 1.1 2004-2009 δεν θα δεις μονο διαφορα στα καυσιμα αλλα και στο κοστος συντηρησης,τελη! ασφαλεια..

Το picanto βγηκε πολυ αξιοπιστο με δυνατο μοτερ για τα κυβικα του!!! Εντος 5,8-6,2 ταβανι 6.5λ και εκτος 5λ! Αμα περασει απο μηχανικο ελεγχο δεν εχεις να φοβηθεις για κατι..

Το θετικο για το golf αφου ειναι σε καλη κατασταση θα πουληθει πιο ευκολα και πιστευω να παρεις το κατι τις σου επειδη το προσεχες..

Ειμαι κατα να κρατησεις το glof και να πας σε δικυκλο.. Αμα ειναι ετσι κρατα αυτο που εχεις και οσο αντεξεις..

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Με τα δεδομενα που λες πολυ καλη η σκεψη σου!!! Απο το picanto 1.1 2004-2009 δεν θα δεις μονο διαφορα στα καυσιμα αλλα και στο κοστος συντηρησης,τελη! ασφαλεια..

Το picanto βγηκε πολυ αξιοπιστο με δυνατο μοτερ για τα κυβικα του!!! Εντος 5,8-6,2 ταβανι 6.5λ και εκτος 5λ! Αμα περασει απο μηχανικο ελεγχο δεν εχεις να φοβηθεις για κατι..

Το θετικο για το golf αφου ειναι σε καλη κατασταση θα πουληθει πιο ευκολα και πιστευω να παρεις το κατι τις σου επειδη το προσεχες..

Ειμαι κατα να κρατησεις το glof και να πας σε δικυκλο.. Αμα ειναι ετσι κρατα αυτο που εχεις και οσο αντεξεις..

Ναι και γω νομιζω αυτη ειναι η καλύτερη ιδέα.... Το LPG καλο αλλα θελει αποσβεση. Σήμερα καθομουν κ υπολογιζα αν τελικα με συμφέρει να παω απο πολη λογω χιλιομέτρων. Λεω να το δοκιμασω μερικες μερες να δω. 

Δημοσ.

Άμα πάρεις ένα μικρό θα έχεις λιγότερα έξοδα σε τέλη /ασφάλεια εκτός από τα καύσιμα υπολόγισε τα και αυτά 

Αλλά θα φας απίστευτη ξενερα σε γκαζια-προσπερασεις/στησιμο-φρενα 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsipakis είπε

με 500 600 που κανεις   μενεις με αυτο που εχεις δεν εισαι για αλλαγες

Με αυτο το μηνιαιο εισοδημα δεν αξιζει να εχεις vw..  Για μενα αν μπορει να το δωσει σε μια λογικη τιμη να το κανει χωρις κανενα ενδοιασμο..!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tsipakis είπε

με 500 600 που κανεις   μενεις με αυτο που εχεις δεν εισαι για αλλαγες

Δεν έχει καμία λογική αυτό που γράφεις...

Εάν πάρει μικρότερο σε cc θα πληρώνει λιγότερα σε ασφάλεια τέλη βενζίνη κτλπ

TS  ένα μηχανάκι θα ήταν ότι πρέπει για καθημερινή μετακίνηση στην δουλειά

Επεξ/σία από christopher0016
  • Like 3
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, christopher0016 είπε

Το μηχανακι ειναι η καλυτερη λυση αλλα ειπε οτι δεν εχει εμπειρια.. Με οτι αυτο συνεπαγεται..

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gia_nnis είπε

Το μηχανακι ειναι η καλυτερη λυση αλλα ειπε οτι δεν εχει εμπειρια.. Με οτι αυτο συνεπαγεται..

Κάνεις  μας δεν είχε εμπειρια στην αρχή σιγά σιγά θα το μάθει. Ειδικά εάν πάρει σκούτερ όλα μόνο του θα κάνει.

Δημοσ.

Εδω στη δουλεια εχουμε ενα παπι και οποτε το καβαλαω για 15 μέτρα πιάνεται η μεση μου ρε παιδιά, το σκουτερ ειναι πιο αναπαυτικο? Να δω για κανα σκουτερ αν ειναι... Διπλωμα μηχανης έβγαλα το καλοκαίρι για 600αρα.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, christopher0016 είπε

με 500 το μηνα εσυ μπορεις να ζεις να πληρωνεις ενα αμαξι και να το συντηρεις ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...