Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

lolllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

Ελα ρε μεγάλε .... αυτά είναι.. τα λόγια είναι περιττά νομίζω..

Ισως το πιο ρέκλα επάγγελμα της κοινωνίας μας με πληθώρα τεμπελιάς εκεί μέσα.. Μη το πολυσυζητάμε δασκαλοι και καθηγητές στις εφορευτικές.

Επεξ/σία από apostolosl
  • Like 2
  • Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

To ίδιο το συνταγμα που αναφέρει για καταναγκαστικό έργο κτλ κτλ, ορίζει επίσης, πως οι πολίτες έχουν κάποιες τακτικές υποχρεώσεις προς το κράτος και οτι η μια φορά στα 4 χρονια εργασία για το κοινό καλό, δεν θεωρείται καταναγκαστικό έργο αλλά υποχρέωση, διότι ο πολίτης λαμβάνει τον ρόλο του εγγυητή της νομιμότητας της διαδικασίας.

Το όλο ζήτημα ειναι άλλο. Εφόσον και ο δικαστικός ειναι πρώτα πολίτης και μετά δικαστικος γιατί τον πληρώνεις; Διότι έχει τη γνωση και την απόλυτη ευθύνη λες.

Ομως και εγώ έχω μια Α γνωση. (αλλωστε αν δεν έχεις απολυτηριο δημοτικου δε μπορεις να λάβεις μέρος σε εφορευτικη επιτροπή). Μπορεις λοιπόν να πληρωσεις και εμένα.

Γενικά το θέμα μπάζει και νομιμα και οι ίδιοι οι νομικοι δε μπορουν να το λυσουν.

Υπάρχει μια ωραια κουβέντα με δικηγορους εδω

http://elawyer.blogspot.com/2009/09/blog-post_28.html

• Like 4
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, apostolosl είπε

Μη το πολυσυζητάμε δασκαλοι και καθηγητές στις εφορευτικές.

Μην παραπονιόσουν ομως μετά, το γιατι οι δημοσκοπίσεις έδειχναν άλλο και τελικά βγηκε άλλο κομμα :P :P (ειδικά τωρα που πάγωσαν και οι 4500 διορισμοι της ειδικης)

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, apostolosl είπε

lolllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

Ελα ρε μεγάλε .... αυτά είναι.. τα λόγια είναι περιττά νομίζω..

Ισως το πιο ρέκλα επάγγελμα της κοινωνίας μας με πληθώρα τεμπελιάς εκεί μέσα.. Μη το πολυσυζητάμε δασκαλοι και καθηγητές στις εφορευτικές.

Δημόσιοι υπάλληλοι δεν μπρορούν να συμμετέχουν. Για το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Επισκέπτης
Δημοσ.

παντως απ οτι εχω δει και φαι εχουν και καρεκλιτσες, μια χαρα. αμα ερθει η στιγμη να με καλεσουν θα παω, θα παρω κανα δυο χυμους, κανα φαγητο και θα αραξω στο γραφειο να παιζω με το κινητο. αμα δε με διωξουν μονοι τους θα φαω και βραδινο :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Yπάρχει μια καλύτερη λυση για το θέμα μας που πιστευω οτι θα έβρισκε όλο τον κόσμο σύμφωνω.

Εφόσον η δικαστικη αρχή, αποτελεί το θεμελιωδη λίθο της δικαιοσύνης κτλ κτλ, θα μπορουσε αμισθι να προσφέρει τις υπηρεσίες της ως εφορευτική επιτροπή. Μαζί με συγγενεις πρώτου βαθμού 😡😂

Επεξ/σία από pontez2
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Iamthagod είπε

Εκβιαστικά δηλαδή...

Η δημοκρατία στο μεγαλείο της.

Φυσικά δημοκρατία! Είναι νόμος του κράτους, αν δεν τον τηρήσεις θα υποστείς τις συνέπειες. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, thanasisxask είπε

Φυσικά δημοκρατία! Είναι νόμος του κράτους, αν δεν τον τηρήσεις θα υποστείς τις συνέπειες. 

εχουμε κρατος? 😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και το ξανασυζητάμε :

να σας ενημερώσω ότι εμένα προχτές που πήγα να ψηφίσω μου είπε ο δικαστικός ότι είμαι εφορευτική. (αφού ψιλοφόρτωσα γιατί είχα δίκιο) του είπα ότι δεν έχω παραλάβει την "κλήση" αλλά πέρα από αυτό δεν θα είχα προβλημα να πάω έστω στην καταμέτρηση εαν δεν είχα βάλει μια δουλεια εκτος της περιοχής μου. (βασικά την αλήθεια του είπα).

Απάντηση : "Αυτά να τα πεις στο δικαστήριο" -> με απειλητικό ύφος.. (στο οποίο κακώς δεν έδωσα σημασία) απλά του είπα ότι δεν θα είχα πρόβλημα να το αποδείξω με τον οποιοδήποτε τρόπο ακόμα και εκεί.

Αφού φυσικά ανέβασα τους τόνους καλεσα (εγώ) τον αστυνομικό (διότι με τον τύπο δεν έβρισκα άκρη) και του ανεφερα το τι έχει συμβεί.. μπορώ να πω ότι ο αστυνομικός ήταν "μαζί μου". αφού καλοπροαίρετα του είπα οκ ότι θα προσπαθήσω να έρθω στην καταμέτρηση να βοηθήσω (και ανταλλάξαμε και τηλέφωνα) μετά από 20 λεπτά παρέλαβα μήνυμα " απαλλάσσεστε από την εκλογική διαδικασία στο εκλογικό τμήμα 333"

Επίσης είχε μια αριθμημένη λίστα με ονόματα το οποίο περιλάμβανε και το δικό μου. Μου εκανε εντύπωση γιατί οντως δεν είχα παραλάβει απολύτως τίποτα - ούτε κάποιος δικός μου.

Το διαχειρίστηκα πολιτισμένα το θέμα και δεν έδωσα συνέχεια..

Μάλλον πρέπει να του έκανε σύσταση ο αστυνομικός να μην το συνεχίσει γιατί θα έβρισκε ίσως και αυτός τον μπελά του (ο δικαστικός δηλαδή με τον τρόπο που με αντιμετώπισε) αλλά και αυτός που δεν μου παρέδωσε το χαρτί ή κάπου μπορεί να βρίσκεται και πεταμένο.. που πιθανων να είναι και κάποιος συνάδελφός του..

Ημουν διατεθημένος να το προχωρήσω το θέμα χτες στην όποια αρμόδια υπηρεσία τους αλλά θεώρησα σωστότερο να το αποφύγω και απλά να το αφήσω. (είναι ο χαρακτήρας μου)

Επεξ/σία από apostolosl
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, Lezantas26 said:

παντως απ οτι εχω δει και φαι εχουν και καρεκλιτσες, μια χαρα. αμα ερθει η στιγμη να με καλεσουν θα παω, θα παρω κανα δυο χυμους, κανα φαγητο και θα αραξω στο γραφειο να παιζω με το κινητο. αμα δε με διωξουν μονοι τους θα φαω και βραδινο :P

Την επόμενη φορά που θα με καλέσουν, προσωπικά θα φορέσω πράσινο μπλουζάκι με έναν τεράστιο ήλιο στην πλάτη και τη φωτογραφία του αείμνηστου μπροστά.

Πιστεύω ότι μία που θα με ενημερώσει ότι είμαι εφορευτική και μία που θα με πετάξει έξω. :D

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Η παρουσία των πολιτών ως μελών των εφορευτικών επιτροπών διασφαλίζει την αναγκαία συμμετοχή του λαού στην εποπτεία της διαδικασίας, η οποία δεν μπορεί να ανατεθεί μόνο σε φορέα κρατικής εξουσίας όπως είναι εν προκειμένω οι δικαστικοί αντιπρόσωποι. Το κράτος υποδέχεται έτσι μέλη του λαού, για λόγους επαύξησης της δημοκρατικής νομιμοποίησης της εφορευτικής επιτροπής.

Εγώ αποχωρώ απο την κουβέντα. Καλή συνέχεια.

Δηλαδη η εφορευτικη επιτροπη κανει μονο εποπτεια της διαδικασιας, σωστα; Γιατι εσυ πριν ελεγες δε σε βοηθησαν να πας τρεις ωρες νωριτερα σπιτι σου. Με την "εποπτεια" θα το εκαναν αυτο;

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 minute ago, Malthador said:

Την επόμενη φορά που θα με καλέσουν, προσωπικά θα φορέσω πράσινο μπλουζάκι με έναν τεράστιο ήλιο στην πλάτη και τη φωτογραφία του αείμνηστου μπροστά.

Πιστεύω ότι μία που θα με ενημερώσει ότι είμαι εφορευτική και μία που θα με πετάξει έξω. :D

Στο εκλογικο τμημα της περιοχης μου, ηταν μελη της εφορευτικης επιτροπης με καρτελακια απο παραταξεις πανω τους κανονικοτατα.

Το ολο ανεκδοτο περι κοινου καλου και εγγυητη της νομιμοτητας εχει παει διακοπες, πολλα χρονια τωρα.

• Like 3
Δημοσ.

@apostolosl σε δικο μου πολύ κοντινο προσωπο, στην επαρχια, πηγε αστυνομικος με παπακι στο πατρικο της κοπελας να παραδωσει το χαρτι ότι είναι εφορευτικη. Ο πατερας ειπε ότι δεν μενει εδώ και θα επρεπε να το ξερετε καθως δηλωνει μονιμη κατοικια εδώ και 5 χρονια αλλου και φαινεται στην φορολογικη της δηλωση και δεν παραδιδει κανενα χαρτι. Απλα ο αστυνομικος γυρισε και εφυγε και το χαρτι δεν εφτασε ποτε στον παραληπτη του...

• Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, Αλεξανδρος A.92 said:

@apostolosl σε δικο μου πολύ κοντινο προσωπο, στην επαρχια, πηγε αστυνομικος με παπακι στο πατρικο της κοπελας να παραδωσει το χαρτι ότι είναι εφορευτικη. Ο πατερας ειπε ότι δεν μενει εδώ και θα επρεπε να το ξερετε καθως δηλωνει μονιμη κατοικια εδώ και 5 χρονια αλλου και φαινεται στην φορολογικη της δηλωση και δεν παραδιδει κανενα χαρτι. Απλα ο αστυνομικος γυρισε και εφυγε και το χαρτι δεν εφτασε ποτε στον παραληπτη του...

Κλασικό γαμάτο παραθυράκι για ένα λογιστή. Δηλώνει μόνιμη κατοικία το εξοχικό ή το σπίτι στο χωριό που έχει μικρότερη αντικειμενική αξία άρα και μικρότερο τεκμήριο από πχ μια μεζονέτα/μονοκατοικία σε ακριβή περιοχή κι έτσι γλυτώνει λεφτάκια. :D

• Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...