Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακομα δεν εχω καταλαβει για ποιο λογο ειναι αναγκασμενος καποιος να σπαταλησει μια μερα απο τη ζωη του δουλεύοντας αφιλοκερδως. Βοηθηστε με αν μπορειτε στην κατανοηση του παραπανω γιατι δε μου κοβει... 

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Iamthagod είπε

Ακομα δεν εχω καταλαβει για ποιο λογο ειναι αναγκασμενος καποιος να σπαταλησει μια μερα απο τη ζωη του δουλεύοντας αφιλοκερδως. Βοηθηστε με αν μπορειτε στην κατανοηση του παραπανω γιατι δε μου κοβει... 

Για να μη παει φυλακη

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ison_ είπε

Οι νόμοι αλλάζουν όμως. Και θεωρώ κακώς τόσα χρόνια δεν το έφερε ένας στη βουλή, εφόσον κάθε φορά υπάρχει τέτοιο πρόβλημα με τις εφορευτικές. Αν και θα μου πεις, αυτοί είναι ικανοί όχι να ψηφίσουν για αποζημίωση, αλλά για χειρότερες ποινές...

Δεν βολεύει ούτε τους πολιτικούς, ούτε τους υποψήφιους να αλλάξει η διαδικασία.

Οι δικηγόροι πληρώνονται κανονικά άρα ως κλάδος με αναμφισβήτητα μεγάλη εξουσία ειναι ικανοποιημένοι

Οι δ.υ. δεν λαμβάνουν μέρος σε αυτό, άρα δε τους απασχολεί.

Οι υπόλοιποι δεν πληρωνομαστε άρα δεν επιβαρύνουμε τον κρατικο προυπολογισμό.

Δεν θα αλλάξει επίσης διοτι το θυμόμαστε μόνο όταν μας έρχεται το χαρτί!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά παραθυράκια για να μη πάει κάποιος σε εφορευτική επιτροπή.

Ο δικαστικος αντιπρόσωπος έχει την εξουσία ακόμα και να επιτάξει όποιον θέλει για να κάνει την εργασία αυτή. Π.χ διαβάσαμε στις ειδήσεις για κάποια κυρία που γκρίνιαζέ για την ουρά και την επίταξαν.

Ναι, είναι άδικο, ναι αυτός πληρώνεται, η εφορευτική όχι, αλλά ο νόμος αυτός είναι. Είναι άδικος; Φυσικά και είναι. Όμως αυτός είναι.

Οπότε αν δεν έχεις πολύ σοβαρό λόγο, δε τη γλιτώνεις.

Υπάρχει κόσμος που καταδικάστηκε που δε πήγε εφορευτική και άλλοι που τους έφεραν με περιπολικό. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

Αυτά τα ξέρουμε αδερφέ και όντως υπάρχουν περιπτώσεις που πήγαν δικαστικά και απλά βγήκαν πολλές στη φόρα φέτος για να τρομάξουν τον κόσμο αλλά και το σύστημα που "κληρώνει" τα μέλη είναι για φάπες,εδώ και 16 χρόνια με κληρώνουν συνέχεια αναπληρωτή παρόλο που δεν πατάω το πόδι μου.
Πριν 16 χρόνια που πήγα να ψηφίσω ήμουν σε hangover,χαρτάκι δεν πήρα ποτέ μου κι ο δικαστικός αντιπρόσωπος ήθελε να κάτσω να τους βοηθήσω.
Πολύ ευχαρίστως είπα κι έβγαλα τα γυαλιά ηλίου και ρώτησα που παραγγέλνουμε :P Έτσι κι έβαζα μπουζί στο στόμα μου θα έκανα ανάφλεξη,πριν καν καθίσω απαλλάχτηκα ;)
Απλά ήθελα να ήξερα το "παλληκάρι" που έφαγε το ζόρι σαν γραμματέας θα έδινε τα μισά λεφτά που πήρε σ'ένα μέλος έτσι για το γαμώτο και την αδικία?Μάλλον όχι αλλά ψάχνει όμως να βρει αυτός το δίκιο του από κάποιον που εις γνώση του αδικείται.Πιο οξύμωρο σχήμα πεθαίνεις.

Επεξ/σία από Silok
  • Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

το πρόβλημα θα λυνοταν αν δικαιολογουσαν την επομενη μερα αδεια...Τι πιο απλο?

το πιο απλο ειναι να πληρωθει οποιος ειναι οπως γινεται με με εσενα αν εισαι γραμματεας.τι πιο απλο;;;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

το πρόβλημα θα λυνοταν αν δικαιολογουσαν την επομενη μερα αδεια...Τι πιο απλο?

Μετά θα διαμαρτύρονταν οι εργοδότες.

Τι πιο απλό, να γινει νομος που σε υποχρεωνει να πας, χωρις ούτε άδεια, ούτε μισθό.

Χρόνια υπάρχει αυτό και κανεις δε διαμαρτυρεται. Απλά κάποτε δε μας ένοιαζε διότι η κατάσταση στην Ελλάδα ήταν καλύτερη και ο κόσμος κομματικά βαμμένος.Πλέον που υπάρχουν πολλοί ουδέτεροι, φωνάζουν με το δικιο τους αλλά ειναι μειοψηφία.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι η απλήρωτη εργασία δεν είναι ούτε σωστή ούτε δίκαιη. Το σωστό είναι φυσικά η αμοιβή για όλους και το πρόβλημα ξεκινάει απο τον ίδιο τον νόμο που σε υποχρεώνει να πας να το κάνεις. Δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε αυτή τη στιγμή. Εγώ έπιασα το θέμα όχι απο την ρίζα του, αλλά απο το σημείο όπου αντιμετώπισα εγώ το πρόβλημα, δηλαδή απο την μη παράσταση κανενός μέλους απο την στιγμή που είναι υποχρέωση τους. Δεν είπα ότι είναι λίγα τα 100€ που θα πάρω (που είναι πολύ λίγα για 25 ώρες ΣΥΝΕΧΟΥΣ εργασίας, δηλαδή 4€ η ώρα) ούτε γκρίνιαξα για το χιλιάρικο που παίρνει ο κάθε δικαστικός αντιπρόσωπος που στο κάτω κάτω παρέχει τις υπηρεσίες του στο κράτος επι πληρωμή και η εργασία του είναι πολύ δυσκολότερη και πιο υπεύθυνη.

Αλλά αν είχα δύο άτομα να με υποστηρίξουν θα τους πλήρωνα απο την τσέπη μου για να πάω έστω 3 ώρες νωρίτερα σπίτι μου.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, pontez2 είπε

Μετά θα διαμαρτύρονταν οι εργοδότες.

Τι πιο απλό, να γινει νομος που σε υποχρεωνει να πας, χωρις ούτε άδεια, ούτε μισθό.

Χρόνια υπάρχει αυτό και κανεις δε διαμαρτυρεται. Απλά κάποτε δε μας ένοιαζε διότι η κατάσταση στην Ελλάδα ήταν καλύτερη και ο κόσμος κομματικά βαμμένος.Πλέον που υπάρχουν πολλοί ουδέτεροι, φωνάζουν με το δικιο τους αλλά ειναι μειοψηφία.

ωραια τοτε να βαζουν του κομματικα βαμμενους οπως τους αναφερεις για να κανουν την δουλεια.μιας και ειναι και οι ποιο αμεσα ενδιαφερομενη.

• Like 1
Δημοσ.

Παραβλέπετε παντελώς το γεγονός πως ο κύριος ρόλος της εφορευτικής επιτροπής είναι να επιβλέπει και να εξασφαλίζει ότι η διαδικασία της ψηφοφορίας εξελίσσεται ομαλά, χωρίς ευτράπελα. Τις προηγούμενες δεκαετίες οι εκλογές δεν ήταν πάντα εύκολες- απλές- αναίμακτες. 

Και ειδικά όσοι είναι σήμερα 60-70 και έζησαν Μεταπολίτευση θα το νιώθουν αυτό πιο έντονα, φαντάζομαι.

Δεν είναι δουλειά, δε σε βάζουν να κουβαλάς τελάρα, είναι ενεργή συμμετοχή στο πολίτευμα.

Ξαναλέω, οι δύο που πληρώνονται έχουν ευθύνη και γράφουν ένα τόνο έγγραφα.

Ξαναλέω, φέτος εκδόθηκε εγκύκλιος που δίνει κανονική πληρωμένη άδεια σε όσους είναι εφορευτική επιτροπή.

• Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Ναι η απλήρωτη εργασία δεν είναι ούτε σωστή ούτε δίκαιη. Το σωστό είναι φυσικά η αμοιβή για όλους και το πρόβλημα ξεκινάει απο τον ίδιο τον νόμο που σε υποχρεώνει να πας να το κάνεις. Δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε αυτή τη στιγμή. Εγώ έπιασα το θέμα όχι απο την ρίζα του, αλλά απο το σημείο όπου αντιμετώπισα εγώ το πρόβλημα, δηλαδή απο την μη παράσταση κανενός μέλους απο την στιγμή που είναι υποχρέωση τους. Δεν είπα ότι είναι λίγα τα 100€ που θα πάρω (που είναι πολύ λίγα για 25 ώρες ΣΥΝΕΧΟΥΣ εργασίας, δηλαδή 4€ η ώρα) ούτε γκρίνιαξα για το χιλιάρικο που παίρνει ο κάθε δικαστικός αντιπρόσωπος που στο κάτω κάτω παρέχει τις υπηρεσίες του στο κράτος επι πληρωμή και η εργασία του είναι πολύ δυσκολότερη και πιο υπεύθυνη.

Αλλά αν είχα δύο άτομα να με υποστηρίξουν θα τους πλήρωνα απο την τσέπη μου για να πάω έστω 3 ώρες νωρίτερα σπίτι μου.

Άλλα έλεγες στο πρώτο σου ποστ.Επέτρεψέ μου να μην σε πιστέψω ότι θα τους πλήρωνες κι αυτό γιατί απλά θα είχαν έρθει μιας και το ορίζει ο νόμος όπως είπες οπότε θα ήσουν νωρίτερα στο σπιτάκι σου χωρίς να ενοχληθεί ο κάβουρας της τσέπης.
Θα μπορούσαν να κάνουν κίνηση οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και τα σωματεία τους κίνηση ν'αλλάξει ο νόμος μιας και είναι το αντικείμενό τους παρουσιάζοντας το πρόβλημα που έχουν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση αλλά...

Επεξ/σία από Silok
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα ειχαμε ξαναπει λιγες μερες πριν.

Αρθρο 22: (Προστασία της εργασίας)

4. Oποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας απαγορεύεται.
Eιδικοί νόμοι ρυθμίζουν τα σχετικά με την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών σε περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης ή για την αντιμετώπιση αναγκών της άμυνας της Xώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από θεομηνία ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, καθώς και τα σχετικά με την προσφορά προσωπικής εργασίας στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για την ικανοποίηση τοπικών αναγκών. 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΙΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

Άρθρο 4 Απαγόρευση της δουλείας και των καταναγκαστικών έργων

1. Ουδείς δύναται να κρατηθή εις δουλείαν ή ειλωτείαν.

2. Ουδείς δύναται να υποχρεωθή εις αναγκαστικήν ή υποχρεωτικήν εργασίαν.

3. Δεν θεωρείται ως «αναγκαστική ή υποχρεωτική εργασία» υπό την έννοιαν του παρόντος άρθρου :
α. πάσα εργασία ζητουμένη παρά προσώπου κρατουμένου συμφώνως προς τας διατάξεις του άρθρου 5 της παρούσης Συμβάσεως ή κατά την διάρκειαν της υπό όρους απολύσεώς του.
β. πάσα υπηρεσία στρατιωτικής φύσεως ή, εις την περίπτωσιν των εχόντων αντιρρήσεις συνειδήσεως εις τας χώρας όπου τούτο αναγνωρίζεται ως νόμιμον, πάσα άλλη υπηρεσία εις αντικατάστασιν της υποχρεωτικής στρατιωτικής υπηρεσίας.
γ. πάσα υπηρεσία ζητουμένη εις περίπτωσιν κρίσεων ή θεομηνιών, αι οποίαι απειλούν την ζωήν ή την ευδαιμονίαν του συνόλου.
δ. πάσα εργασία ή υπηρεσία απαρτίζουσα μέρος των τακτικών υποχρεώσεων του πολίτου.

7 minutes ago, zx1234r said:

Ναι η απλήρωτη εργασία δεν είναι ούτε σωστή ούτε δίκαιη.

Ειναι παρανομη βαση του εγχωριου και ευρωπαικου συνταγματος συγκεκριμενα.

Επεξ/σία από Getta Robo
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
Just now, janus5555 said:

Ξαναλέω, οι δύο που πληρώνονται έχουν ευθύνη και γράφουν ένα τόνο έγγραφα.

Όχι, φίλε μου, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο κράτος για να διατηρηθεί το πολίτευμα, για ποιό λόγο να πληρώνονται;

Με ξεπερνάει το επιχείρημα «αυτοί κάνουν Χ δουλειά, άρα πρέπει να πάρουν λεφτά για τον κόπο τους, εσείς που κάνετε την Ψ δουλειά να πάρετε πούλο».

Μιλάμε για:

1) Εθελοντική εργασία, που απαγορεύεται από το Σύνταγμα (ακόμα και στα πλαίσια της επίταξης, πληρώνεται όποιος παρέχει τις υπηρεσίες του)

2) Καταναγκαστική εργασία, που απαγορεύεται από το Σύνταγμα (αφού αν δεν πας υποτίθεται ότι έχεις ποινή)

3) Άνιση μεταχείριση, που απαγορεύεται από το Σύνταγμα (αφού κάποιοι πληρώνονται και κάποιοι άλλοι όχι)

Φυσικά και δεν υπάρχει καταδικαστική απόφαση, γιατί αν υπήρχε θα έβγαινε δεδικασμένου υπέρ του όποιου δεν πήγε στην εφορευτική επιτροπή και μετά δεν θα πήγαινε ποτέ κανένας.

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
6 minutes ago, zx1234r said:

Ναι η απλήρωτη εργασία δεν είναι ούτε σωστή ούτε δίκαιη.

Ειναι παρανομη βαση του εγχωριου και ευρωπαικου συνταγματος συγκεκριμενα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...