greekbusters Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Όσα λένε ειναι για να σε τρομάξουν κ μονο.Κλασική ελληνική αντιμετώπιση. Στα του θέματος τπτ δεν σου κάνουν . Τουλάχιστον εδώ 10 ξαδέρφια μας είχαν καλέσει, κανένας δεν πήγε... ( πλην του ενος γτ πήγε να δει από περιέργεια κ είχε καλα κομενακια ) 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 21 λεπτά πριν, jimis98 είπε αν πας χαρτι απο ιδιωτη γιατρο,μπορεις να το γλιτωσεις?σε περνανε αυτοφωρο?υπαρχει πιθανοτητα να εχει καποιο κωλλημα σε προκυρηξεις? κανενα θεμα δεν υπαρχει. Υπηρξε ατομο που πηγε να ψηφισει με πατερίτσες ενώ ηταν εφορευτικη και δεν του ειπα τιποτα φυσικα...
Speculoos Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Εντάξει θα μπορούσαμε να ήμασταν σαν την Ιρλανδία όπου ακόμα μετράνε με ρυθμούς Βιλαμπάχο.
zx1234r Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, Malthador είπε Όταν πληρώνεσαι για τον κόπο σου, είναι λίγο οξύμωρο να γκρινιάζεις επειδή δεν ήρθαν μερικοί εθελοντές να σε βοηθήσουν pro bono. Δεν βρίσκεις; Δεν βγήκα έξω να τους αναζητήσω, είναι άνθρωποι εκλεγμένοι απο δικαστική αρχή που οφείλουν να παρουσιαστούν. Ναι γιατί έτσι ορίζεται απο τον νόμο δεν το έγραψα εγώ. Αν μου παρουσιάζονταν και οι 8 θα τους έβγαζα βάρδιες όπως έχω κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Ο ένας που παρουσιάστηκε για να ψηφίσει δεν είχε ενημερωθεί με το χαρτί και δεν είχε ιδέα αλλά ο άνθρωπος έκατσε απο μόνος του να μας βοηθήσει για λίγες ώρες γιατί μετά δούλευε. Εκείνος δηλαδή σύμφωνα με το σκεπτικό σου ήταν κορόιδο έτσι? Δεν πειράζει αδερφέ, πηγαίνετε εσείς για καφέ. Θα το κάνει άλλος για εσάς. 2
Getta Robo Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 41 minutes ago, zx1234r said: Επειδή ήμουν γραμματέας προχθές και τράβηξα τα πάνδεινα λόγω του ότι έλειπαν όλοι της εφορευτικής έχω να πω οτι είναι μεγάλη καφρίλα να μην παρουσιάζεται κάποιος αν δεν έχει σοβαρό λόγο. Το οτι αρνειται ο κοσμος εν ετη 2019 να υποκυπτει σε καταναγκαστικη εργασια δεν ειναι σοβαρος λογος; https://elawyer.blogspot.com/2009/09/blog-post_28.html 8 minutes ago, zx1234r said: Δεν πειράζει αδερφέ, πηγαίνετε εσείς για καφέ. Θα το κάνει άλλος για εσάς. Ο αλλος ονομαζεται "τεχνολογια". https://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_voting_by_country Επεξ/σία 28 Μαΐου 2019 από Getta Robo 1
Moderators Malthador Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Moderators Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 19 minutes ago, zx1234r said: Δεν βγήκα έξω να τους αναζητήσω, είναι άνθρωποι εκλεγμένοι απο δικαστική αρχή που οφείλουν να παρουσιαστούν. Ναι γιατί έτσι ορίζεται απο τον νόμο δεν το έγραψα εγώ. Αν μου παρουσιάζονταν και οι 8 θα τους έβγαζα βάρδιες όπως έχω κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Ο ένας που παρουσιάστηκε για να ψηφίσει δεν είχε ενημερωθεί με το χαρτί και δεν είχε ιδέα αλλά ο άνθρωπος έκατσε απο μόνος του να μας βοηθήσει για λίγες ώρες γιατί μετά δούλευε. Εκείνος δηλαδή σύμφωνα με το σκεπτικό σου ήταν κορόιδο έτσι? Δεν πειράζει αδερφέ, πηγαίνετε εσείς για καφέ. Θα το κάνει άλλος για εσάς. Επειδή, λοιπόν, η δικαστική αρχή αποφασίζει με διάτρητο τρόπο (π.χ. η αδερφή μου ήταν φέτος για τρίτη συνεχόμενη εκλογική διαδικασία μέλος εφορευτικής, δίκαια πράγματα), έτσι κι εγώ θα εκμεταλλευτώ το όποιο παραθυράκι μπορώ προκειμένου να μην μπω στη διαδικασία της αφιλοκερδούς εργασίας. Δεν λέω για κανέναν ότι είναι κορόιδο, ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει. Μόνο για τον εαυτό μου μιλάω και ναι, εγώ τον εαυτό μου θα τον θεωρούσα κορόιδο εάν με εξανάγκαζαν να κάνω κάτι χωρίς χρηματικό αντίτυπο. Από εκεί και πέρα λύνεται εύκολα το πρόβλημα της εφορευτικής, με 5 ευρώ την ώρα ανά άτομο δεν θα προλαβαίνουν να διαλέγουν άτομα για εφορευτική οι δικαστικοί αντιπρόσωποι. Επεξ/σία 28 Μαΐου 2019 από Malthador 4 1
LouCi4er Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Το εχω γραψει και σε αλλο θεμα,καλο ειναι να πηγαινετε οχι για το κρατος ή τα κομματα αλλα για τους υπολοιπους.Αμα παρουσιαστουν οσοι εχουν κληθει,πολυ απλα θα συμφωνησουν μεταξυ τους και θα πανε οι μισοι το μεχρι το μεσημερι και οι αλλοι μισοι για το υπολοιπο και ολοι μαζι στην καταμετρηση και δεν θα φανει σε κανεναν για τιποτα σπουδαιο. Τεσπα και εγω παντως ειμαι της αποψης οτι ειναι μλκια με το ζορι να καλουν κοσμο και να απειλουν οτι αν δεν παρουσιαστεις θα εχεις κυρωσεις και τετοια αλλα μια μερα ειναι,πας και ξεμπερδευεις.Απο τις 5 τελευταιες εκλογικες αναμετρησεις,τις 4 ημουν μελος(μονο σε αυτη την γλιτωσα).Στις 3 πηγα κανονικα,στην μια οχι.Ε ειχα ολη την μερα με αγχος μην ερθει η αστυνομια και με ψαχνει και γινω ρομπα,δεν αξιζει,πας κανεις υπομονη λιγες ωρες και τελος. Σε αλλο θεμα ειχα γραψει οτι δεν σου κανουν τιποτε.Εχθες εμαθα οτι στις προηγουμενες καποιος που δεν ειχε παρουσιαστει(ηταν ο ιδιοκτητης της αντιπροσωπιας SUZUKI της περιοχης μας,το λεω για να μην λετε οτι ηταν κανενας κακομοιρης και ηθελε ο δικαστικος να του επιβληθει και τετοια) ειχε δικαστηριο τελικα,εμπλεξε με "παραξενο" δικαστικο.Τελικα δεν του εκαναν τιποτε,αθωωθηκε απ΄ οτι μου ειπε αλλα ηταν φασαρια η ολη υποθεση.Καλυτερα να πηγαινα μου ειπε. Εμενα αυτο που με πειραζει παρα πολυ ειναι οτι κατα ενα παραξενο τροπο κληρωνονται συνεχει τα ιδια ατομα,αυτο μου τη δινει.Να σου τυχει μια φορα στις 10 εκλογικες αναμετρησεις παει στο διαολο,τωρα οπως διαβαζω και ακουω ολο οι ιδιοι τυχαινουν,ελεος δλδ. Επεξ/σία 28 Μαΐου 2019 από LouCi4er
janus5555 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 100 ευρώ παίρνουν οι γραμματείς και δε νομίζω ότι είναι ο τρελός μισθός για δουλειά από τις 6 το πρωί εως όσο πάει (σε κάποιες περιπτώσεις πήγε 5-6-7-8 την άλλη μέρα..). Και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι παίρνουν αρκετά παραπάνω αλλά η ευθύνη και η δουλειά που θα ρίξουν νομίζω είναι αντίστοιχη. Επειδή έγινε καραμέλα το "αστείο" με την εφορευτική και φέτος υπήρξε πολύ έντονο πρόβλημα, οκ, κανείς δεν σε υποχρεώνει να πας, η αστυνομία αφήνει τους φακέλους με τις κλητεύσεις όπου βρει αλλά ρε παιδιά, λίγη συνείδηση δε βλάπτει! Οι δύο που κάνουν δουλειά και πληρώνονται έχουν να γράψουν ένα ΚΑΡΟ πρακτικά, άχρηστα κατ' εμέ αλλά πολλά και πολύ κουραστικά. Η εφορευτική συνήθως, και μόνο αν εμφανιστούν αρκετά άτομα, βοηθάει λίγο στη διαδικασία, να οργανώσει και να δώσει τα ψηφοδέλτια, να βοηθήσει στο μέτρημα, κυρίως να βοηθήσει τους δυο που δουλεύουν να αποφύγουν λάθη και δεν χρειάζεται να ξημερωθεί! Όσο για την περίπτωση που δεν πας για να μη σε τσιμπήσουν, οκ, ευκολάκι.. Αλλά έτσι ανεβαίνει το ποσοστό αποχής, ένας από δω και ένας από κει και βλέπουμε μετά τα ποσοστά που βλέπουμε. Παρεπιπτόντως, για κάποιον που ανέφερε παραπάνω για άδεια, φέτος εκδόθηκε εγκύκλιος που έδινε δικαίωμα σε όσους είχαν κληρωθεί για εφορευτική να πάρουν άδεια την επόμενη εργάσιμη, κανονική και πληρωμένη. 2
Mhlogiatros Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Εδω υπηρχε σοβαρο προβλημα με τις ουρες που σχηματιστικαν στη καλπη για δημοτικες . Δωσανε και εντολη αρχικα να κλεισουν πορτες και οσοι ειναι μεσα μεχρι τις 19:00 και μετα μια ωρα παραταση ενω ο κοσμος απο εξω φωναζε . Για τη δευτερη κυριακη ψαχνουν τωρα ενισχυσεις κατοπιν εορτης Επεξ/σία 28 Μαΐου 2019 από Mhlogiatros
Silok Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, zx1234r είπε Επειδή ήμουν γραμματέας προχθές και τράβηξα τα πάνδεινα λόγω του ότι έλειπαν όλοι της εφορευτικής έχω να πω οτι είναι μεγάλη καφρίλα να μην παρουσιάζεται κάποιος αν δεν έχει σοβαρό λόγο. Ο φόρτος εργασίας είναι τεράστιος για τα τρία άτομα που μένουν πίσω, Ως αποτέλεσμα πήγαμε σπίτι μας στις 8 το πρωί της δευτέρας και αναγκαστικά πήραμε άδεια απο τις δουλειές μας. Όπως καταλαβαίνεις, αν είχαμε βοήθεια έστω και απο 2 ή 3 μέλη εφορευτικής θα είχαμε τελειώσει πολύ νωρίτερα. Κι εγώ θεωρώ μεγάλη καφρίλα κάποιοι που πληρώνονται για μία συγκεκριμένη δουλειά να έχουν απαιτήσεις από κάποιους που δεν θα πληρωθούν και που θα βγάλουν την ίδια δουλειά αν όχι περισσότερη. Αν παραπονιόσουν για τον άχρηστο νόμο που δεν πληρώνει τους πολίτες και γι αυτό το λόγο δεν πάνε οι πιο πολλοί θα σου έδινα όλα τα δίκια του κόσμου για την ταλαιπωρία σου,αλλά εσύ του τέντωσες το κορμί. Επεξ/σία 28 Μαΐου 2019 από Silok 9 2
pontez2 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά παραθυράκια για να μη πάει κάποιος σε εφορευτική επιτροπή. Ο δικαστικος αντιπρόσωπος έχει την εξουσία ακόμα και να επιτάξει όποιον θέλει για να κάνει την εργασία αυτή. Π.χ διαβάσαμε στις ειδήσεις για κάποια κυρία που γκρίνιαζέ για την ουρά και την επίταξαν. Ναι, είναι άδικο, ναι αυτός πληρώνεται, η εφορευτική όχι, αλλά ο νόμος αυτός είναι. Είναι άδικος; Φυσικά και είναι. Όμως αυτός είναι. Οπότε αν δεν έχεις πολύ σοβαρό λόγο, δε τη γλιτώνεις. Υπάρχει κόσμος που καταδικάστηκε που δε πήγε εφορευτική και άλλοι που τους έφεραν με περιπολικό. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.
ParhsG Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 3 λεπτά πριν, pontez2 είπε Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά παραθυράκια για να μη πάει κάποιος σε εφορευτική επιτροπή. Ο δικαστικος αντιπρόσωπος έχει την εξουσία ακόμα και να επιτάξει όποιον θέλει για να κάνει την εργασία αυτή. Π.χ διαβάσαμε στις ειδήσεις για κάποια κυρία που γκρίνιαζέ για την ουρά και την επίταξαν. Ναι, είναι άδικο, ναι αυτός πληρώνεται, η εφορευτική όχι, αλλά ο νόμος αυτός είναι. Είναι άδικος; Φυσικά και είναι. Όμως αυτός είναι. Οπότε αν δεν έχεις πολύ σοβαρό λόγο, δε τη γλιτώνεις. Υπάρχει κόσμος που καταδικάστηκε που δε πήγε εφορευτική και άλλοι που τους έφεραν με περιπολικό. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Νομιζω πως ειναι σπάνιες οι καταδικες για αυτο το θέμα παντως.
Ison_ Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, pontez2 είπε Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά παραθυράκια για να μη πάει κάποιος σε εφορευτική επιτροπή. Ο δικαστικος αντιπρόσωπος έχει την εξουσία ακόμα και να επιτάξει όποιον θέλει για να κάνει την εργασία αυτή. Π.χ διαβάσαμε στις ειδήσεις για κάποια κυρία που γκρίνιαζέ για την ουρά και την επίταξαν. Ναι, είναι άδικο, ναι αυτός πληρώνεται, η εφορευτική όχι, αλλά ο νόμος αυτός είναι. Είναι άδικος; Φυσικά και είναι. Όμως αυτός είναι. Οπότε αν δεν έχεις πολύ σοβαρό λόγο, δε τη γλιτώνεις. Υπάρχει κόσμος που καταδικάστηκε που δε πήγε εφορευτική και άλλοι που τους έφεραν με περιπολικό. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Οι νόμοι αλλάζουν όμως. Και θεωρώ κακώς τόσα χρόνια δεν το έφερε ένας στη βουλή, εφόσον κάθε φορά υπάρχει τέτοιο πρόβλημα με τις εφορευτικές. Αν και θα μου πεις, αυτοί είναι ικανοί όχι να ψηφίσουν για αποζημίωση, αλλά για χειρότερες ποινές... Επεξ/σία 28 Μαΐου 2019 από Ison_ 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 το πρόβλημα θα λυνοταν αν δικαιολογουσαν την επομενη μερα αδεια...Τι πιο απλο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις