Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα στην παρέα , ήρθε ξανα η δική μου σειρά για αγορά νέου υπολογιστή.

Λοιπόν δεν μπορώ να περιμένω μέχρι τον Αυγουστο που θα έρθουν οι νέοι Ryzen , αλλά δεν με πειράζει να φτιάξω κάτι τώρα στην συγκεκριμένη πλατφόρμα και να αναβαθμίσω μετά απο κάποιους μήνες με τον 3600x εφόσον τα parts που διαλέξουμε τώρα τον υποστηρίζουν.

Βασική εργασία είναι ο προγραμματισμός αλλά και το gaming. Για τώρα δεν με ενδιαφέρει τόσο γιατί έχω άλλους στόχους , οπότε δεν κοιτάω για κάποια τρελή κάρτα γραφικών. 

FPS δεν παίζω , συνήθως MMO rpgs , κανα strategy , platform games ( Οπότε κάτι που να παίζει diablo , GuildWars 2 και τέτοια παιχνίδια με καλύπτει δεν θέλω κάτι εξωπραγματικό για αρχή)

Με απασχολεί ξεκούραστη οθόνη γιατί είναι και αρκετά σκοτεινό το δωμάτιο , τουλάχιστον 27αρα

Θέλω να είναι όσο πιο αθόρυβο γίνεται , δροσερό και μαζεμένο

Δεν θα με χάλαγε και το RGB κομμάτι αλλά αν είναι να θυσιάσω specs για το RGB προτιμώ τα specs

Αν χωρέσουν και ένα μηχανικό πληκτρολόγιο και ποντίκο στο budget θα ήταν μπόμπα

Αν δεν χωράει οθόνη μένω με μία 23αρα που έχω και αν πουλήσω το macbook θα μου βγεί budget για οθόνη και καλή κάρτα γραφικών

Πάμε :

Ποσό που διαθέτουμε : 1200

Χρήση υπολογιστή : Προγραμματισμός / Gaming

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Κανένα ιδιαίτερο

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Ναι , έχω μία LG 23αρα, αν δεν χωράει σκέφτομαι για >27αρα 2Κ

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Ναι και τα 3

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?  Θέλω να αγοραστούν απο priveshop

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Το φτιάχνω και εγώ αλλά έχει και δωρεάν συναρμολόγηση το priveshop

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Θα μπεί linux

Αν χρειάζεστε κάποια άλλη πληροφορία μου λέτε

Επεξ/σία από tsofras
  • Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Λέω να πάω για 2700x , οπότε θα ήθελα βοήθεια με την ψύξη σε περίπτωση που δεν καλύπτει η μαμά ψύχτρα και σε κουτί / ανεμιστήρες για να γλυτώσω θόρυβο.

Σε λίγο που θα γυρίσω σπίτι θα βάλω ένα build απο αυτά που βλέπω να προτείνει ο κόσμος το τελευταίο διάστημα να μου πείτε αν είναι εντάξει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν κάποια γνώμη για το παρακάτω ? ( Αν και έχω την αίσθηση ότι μόνος μου τα γράφω , μόνος μου τα βλέπω και στο τέλος θα μου πώ ευχαριστώ για την πρόταση :D )

Screenshot 2019-05-28 at 19.13.18.png

Σύνολο με κάρτα και οθόνη €1481.13

Επεξ/σία από tsofras
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Αρχικά να επισημάνω ότι θα πρότεινα την κάρτα γραφικών να την αγοράσεις από άλλο κατάστημα και να την κουμπώσεις εσύ (με τα υπόλοιπα αγορασμένα από το priveshop) γιατί θα γλιτώσεις 70€.

Ενδεικτικά, στην έχω βάλει και αυτή από priveshop.

priveshop.jpg.19068333686c76e3ea2d0d415d7a20a9.jpg

+ ΟΘΟΝΗ (προσφορά) : https://www.kotsovolos.gr/site/computing/monitors/198603-samsung-lc27jg50qquxen-144hz-27-gaming-curved

Και έτσι έχεις 2070, οθόνη 1440p-27-VA panel + 144hz για να ευχαριστηθείς παιχνίδι μιας και δίνεις τόσα χρήματα.

Σύνολο όλα μαζί 1480€.

(και αν αγοράσεις την κάρτα από αλλού σε παίρνει με λίγο ζορι να πας σε 2700(x) και πάει λέγοντας).

Επεξ/σία από jeandoumpier
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, jeandoumpier είπε

Καλησπέρα.

Αρχικά να επισημάνω ότι θα πρότεινα την κάρτα γραφικών να την αγοράσεις από άλλο κατάστημα και να την κουμπώσεις εσύ (με τα υπόλοιπα αγορασμένα από το priveshop) γιατί θα γλιτώσεις 70€.

Ενδεικτικά, στην έχω βάλει και αυτή από priveshop.

priveshop.jpg.19068333686c76e3ea2d0d415d7a20a9.jpg

+ ΟΘΟΝΗ (προσφορά) : https://www.kotsovolos.gr/site/computing/monitors/198603-samsung-lc27jg50qquxen-144hz-27-gaming-curved

Και έτσι έχεις 2070, οθόνη 1440p-27-VA panel + 144hz για να ευχαριστηθείς παιχνίδι μιας και δίνεις τόσα χρήματα.

Σύνολο όλα μαζί 1480€.

(και αν αγοράσεις την κάρτα από αλλού σε παίρνει με λίγο ζορι να πας σε 2700(x) και πάει λέγοντας).

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου

Λοιπόν 2070 δεν ξέρω αν χρειάζεται να πάω δεν έχω τόσες απαιτήσεις , φαντάσου ήμουν για 3 χρόνια με την 960 και δεν ένιωσα ότι μου έλειψε κάτι.

Επίσης θέλω να είναι αθόρυβο για αυτό έβαλα κουτί και τροφοδοτικό απο BeQuiet ( δεν γνωρίζω κάποια άλλη μάρκα για αυτό έβαλα αυτά)

Την οθόνη την είδα και εγώ στις προσφορές , επειδή άσχετα απο το gaming γράφω και αρκετές ώρες κώδικα είναι ξεκούραστη στα μάτια ? ( δεν γνωρίζω τις διαφορές VA με IPS τώρα διαβάζω λίγο να δώ τι παίζει)

Ίσα ίσα που προτιμώ να πέσω σε κάρτα αν είναι να ανέβω σε ίντσες ή και ανάλυση οθόνης. Προτεραιότητα είναι ο προγραμματισμός και μετά το gaming

Επίσης οι μνήμες που προτείνεις εσύ σε σχέση με αυτές που έβαλα εγώ τι διαφορά έχουν και είναι 50ε κάτω ?

Επεξ/σία από tsofras
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, tsofras είπε

Το ότι λέγεται ''be quiet'' η εταιρεία δεν σημαίνει πως όλες οι υπόλοιπες υλοποιήσεις τροφοδοτικών/κουτιών κτλ είναι θορυβώδεις. 😋

Το κουτί εντάξει, αλλά όσον αφορά στο τροφοδοτικό μια χαρά αθόρυβο και εξαιρετικό, 80+gold, με 7 χρόνια εγγύηση είναι το corsair που σου παρέθεσα.

Άν προτεραιότητά σου δεν είναι το gaming, τότε μπορείς να πας σε ips panel. Και το va πάντως είναι αξιοπρεπές, δεν είναι tn (το οποίο είναι κυρίως για gaming).

Εγώ σου έφτιαξα μια πρόταση ώστε να εκμεταλλευτείς πλήρως τις δυνατότητες και να παίζεις όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται. Άν είσαι λιγότερο απαιτητικός, τότε πάω πάσο - μπορείς και με την 2060 να κάνεις δουλειά και με 60hz οθόνη.

Οι μνήμες που έχεις επιλέξει έχουν λίγο μικρότερο cas latency...Τώρα τι σημαίνει αυτό μην το ψάχνεις, θεωρητικά είναι ελάχιστα πιο γρήγορες αλλά φυσικά ΔΕΝ αξίζουν τα +50 γιατί δεν θα αντιληφθείς την διαφορά στη χρήση που κάνεις. Σε αυτές που σου έβαλα να πας.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, jeandoumpier είπε

Το ότι λέγεται ''be quiet'' η εταιρεία δεν σημαίνει πως όλες οι υπόλοιπες υλοποιήσεις τροφοδοτικών/κουτιών κτλ είναι θορυβώδεις. 😋

Το κουτί εντάξει, αλλά όσον αφορά στο τροφοδοτικό μια χαρά αθόρυβο και εξαιρετικό, 80+gold, με 7 χρόνια εγγύηση είναι το corsair που σου παρέθεσα.

Άν προτεραιότητά σου δεν είναι το gaming, τότε μπορείς να πας σε ips panel. Και το va πάντως είναι αξιοπρεπές, δεν είναι tn (το οποίο είναι κυρίως για gaming).

Εγώ σου έφτιαξα μια πρόταση ώστε να εκμεταλλευτείς πλήρως τις δυνατότητες και να παίζεις όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται. Άν είσαι λιγότερο απαιτητικός, τότε πάω πάσο - μπορείς και με την 2060 να κάνεις δουλειά και με 60hz οθόνη.

Οι μνήμες που έχεις επιλέξει έχουν λίγο μικρότερο cas latency...Τώρα τι σημαίνει αυτό μην το ψάχνεις, θεωρητικά είναι ελάχιστα πιο γρήγορες αλλά φυσικά ΔΕΝ αξίζουν τα +50 γιατί δεν θα αντιληφθείς την διαφορά στη χρήση που κάνεις. Σε αυτές που σου έβαλα να πας.

Χεχε κοίταξα τα db όχι μόνο το όνομα , αυτό που έβαλα σε full load είναι 19.9db 80+ Gold και αυτό, ενώ το corsair tx650m σε full load είναι 33.1

Προφανώς και τα 7 χρόνια εγγύηση είναι ατού

Επεξ/σία από tsofras
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, tsofras είπε

Μην σε απασχολούν αυτά, πιο πολύ θόρυβο θα κάνουν οι ανεμιστήρες του κουτιού παρά το τροφοδοτικό...😋

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jeandoumpier είπε

Μην σε απασχολούν αυτά, πιο πολύ θόρυβο θα κάνουν οι ανεμιστήρες του κουτιού παρά το τροφοδοτικό...😋

Μα και αυτοί στα 19 db είναι 🤣

Απλά για την κάρτα γραφικών δεν ξέρω

Κάνω και μια έρευνα για το RGB κομμάτι για να δώ τι υποστηρίζει τι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν σκοπεύεις να αναβαθμίσεις σε Ryzen 3XXX στο μέλλον ίσως αξίζει να σκεφτείς να πάρεις καλύτερη μητρική και τον 1700

Επίσης δεν ξέρω τι κάνεις, αλλά νομίζω αξίζει να διαλέξεις μητρική/μνήμες που να παίζουν και στα 32GB

Επεξ/σία από pmav99
  • Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, pmav99 είπε

Αν σκοπεύεις να αναβαθμίσεις σε Ryzen 3XXX στο μέλλον ίσως αξίζει να σκεφτείς να πάρεις καλύτερη μητρική και τον 1700

Επίσης δεν ξέρω τι κάνεις, αλλά νομίζω αξίζει να διαλέξεις μητρική/μνήμες που να παίζουν και στα 32GB

Το σκέφτηκα και αυτό για επεξεργαστή και για μνήμη αλλά μάλλον είναι overkill τα 32 gb μνήμης.

Καλύτερη μητρική όπως?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsofras είπε

Όταν οι ανεμιστήρες ρυθμίζονται σωστά δεν υπάρχει θέμα ιδιαίτερου θορύβου. Τώρα, αν πας στην 2060 - δες αυτή : https://www.skroutz.gr/s/17609500/MSI-GeForce-RTX-2060-6GB-Ventus-OC.html

Όσον αφορά στις μνήμες, είτε τη fatality πάρεις είτε την tomahawk είσαι μια χαρά και εννοείται με χωρητικότητα μνήμης έως 64gb αμφότερες.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλύτερα πάρε έναν Samsung SSD. Ο Crucial έχει τα μισά writes.

Δημοσ.

Εξαρτάται τι κάνεις βέβαια, αλλά προσωπικά στο laptop που εχω 16 τα εχω τερματίσει αρκετές φορές.

Anyway το σχόλιο για τα 32 το έκανα γιατί οι Ryzen δεν παίζουν πάντα καλά με 4 dimms, οπότε αν σκοπεύεις να αναβαθμίσεις στο μέλλον διαλέξε κατι που να παίζει σωστά

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...