Dantε Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, naruto14 είπε Προσωπικά δε θεωρώ πως χρειάζεται για το tearing. Είχα 970 για ένα χρόνο στην οθόνη και λόγω του 144Hz δεν είδα ποτέ tearing. Tearing στην πλειοψηφία των περιπτώσεων έχεις αν ξεπεράσεις το frequency range της οθόνης. Έπαιζα μόνιμα κάτω από 144 οπότε δεν είχα θέμα. Η διαφορά ήταν στο stuttering. Οι μεγάλες αυξομειώσεις στο framerate προκαλούν stuttering και το adaptive sync κατάφερνε να το κάνει αρκετά πιο smooth. Για παράδειγμα όταν έπαιζα με 65 fps και έπεφτε για παράδειγμα στα 55, έκανε μπαμ. Με τη 580 (και τώρα με την 2060) αυτές τις διαφορές της τάξεως των 10 fps δεν τις πολυκαταλαβαίνα. Μετά την αλλαγή της 970 δηλαδή, ήταν αρκετά φανερό το κέρδος του freesync. Δεν ξέρω τι παιχνίδια παίζεις και τι framerates έχεις. Αν παίζεις παιχνίδια που δεν έχουν μεγάλες αυξομειώσεις ίσως να μη καταλαβαίνεις διαφορά. Στο PUBG συγκεκριμένα η διαφορά ήταν χαοτική. Αλλά αφού έχεις adpative sync, γιατί το έχεις κλειστό? Στο pubg το ειχα δοκιμασει και δεν ειχα δει κατι αξιοσημειωτο.Θα το ενεργοποιησω παλι και θα παρατηρησω αν υπαρχει βελτιωση στο stuttering. Κλειστο το εχω γιατι δεν ειδα καποια βελτιωση και γιατι καμια φορα οι amd drivers τρωνε τα κοκομπλοκα τους με το freesync.Οποτε μια παραμετρος λιγοτερη στο κεφαλι μου.
naruto14 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 10 λεπτά πριν, Dantε είπε Στο pubg το ειχα δοκιμασει και δεν ειχα δει κατι αξιοσημειωτο.Θα το ενεργοποιησω παλι και θα παρατηρησω αν υπαρχει βελτιωση στο stuttering. Κλειστο το εχω γιατι δεν ειδα καποια βελτιωση και γιατι καμια φορα οι amd drivers τρωνε τα κοκομπλοκα τους με το freesync.Οποτε μια παραμετρος λιγοτερη στο κεφαλι μου. Δε θυμάμαι να είχα θέμα με το freesync πάντως και τους AMD Drivers. Ήταν φάση plug and play. Αναγνώρισε την οθόνη, ενεργοποιήθηκε απευθείας και δεν είχα θέματα καθόλου.
kostiger Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Υπαρχει χαoτικη διαφορα στο stuttering, το μαζευει πολυ το adaptive sync οταν εχουμε βουτιες στο framerate. 2
Dantε Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 3 λεπτά πριν, naruto14 είπε Δε θυμάμαι να είχα θέμα με το freesync πάντως και τους AMD Drivers. Ήταν φάση plug and play. Αναγνώρισε την οθόνη, ενεργοποιήθηκε απευθείας και δεν είχα θέματα καθόλου. Σε καναν optional driver,δημιουργουσε flickering και αλλα τετοια. 2 λεπτά πριν, kostiger είπε Υπαρχει χαoτικη διαφορα στο stuttering, το μαζευει πολυ το adaptive sync οταν εχουμε βουτιες στο framerate. Ενταξει με πεισατε και το ενεργοποιησα και θα δω αν παρατηρησω διαφορα.Θα το δουλεψω ετσι καποιες μερες. 1
naruto14 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, Dantε είπε Σε καναν optional driver,δημιουργουσε flickering και αλλα τετοια. Ενταξει με πεισατε και το ενεργοποιησα και θα δω αν παρατηρησω διαφορα.Θα το δουλεψω ετσι καποιες μερες. Κάτι θέματα με flickering είχα και εγώ σε κάποια φάση αλλά από όσο είχα δει δεν έφταιγε το freesync. Είχα κάνει rollback και ήταν κομπλέ. Δοκίμασε το λίγες μέρες αν είναι και θα καταλάβεις 1
kostiger Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Ειναι ισχυρη η 64, δυσκολα θα το χρειαστει, αλλα σε βγαζει ασπροπροσωπο εφοσον το χρειαστεις. 1
9-11 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Κάτοχος της οθόνης εδώ και 2 βδομάδες (αγορασμένη στα €294,90 / e-shop Crazy Sundays), θα επισημάνω 1-2 αρνητικά σημεία: 1. Το stand του monitor είναι for the festivals 😡 - η προηγούμενη οθόνη μου ήταν Dell που όπως γνωρίζετε φημίζεται για τα εργονομικά της. 2. Ακόμα δεν έχω καταφέρει να ενεργοποιήσω τα (πολυπόθητα;)144 Hz Στην αρχή έκανα το λάθος να συνδέσω το παρεχόμενο HDMI καλώδιο με το port #1 που υποστηρίζει refresh rate έως 60Hz. «ΟΚ», λέω, «Καλά να πάθω να κοιτάζω το εγχειρίδιο άλλη φορά. RTFM κ.λπ. Θα το βάλω στο #2 και όλα καλά». Αμ δε! Ό,τι κι αν έχω δοκιμάσει στα settings, οι επιλογές που μου δίνονται είναι 59 Hz & 60 Hz. Κάτι inf αρχεία εν είδει drivers τα ’χω εγκαταστήσει, οπότε δεν μου μένει παρά να δοκιμάσω το display port. Έλα όμως που ΔΕΝ έχω τέτοιου τύπου καλώδιο. Οπότε θα μείνω με την απορία. Υπ’ όψιν, τρέχω Windows 10 Enterprise LTSC 2019 (το αναφέρω γιατί ίσως κάποιοι να εστιάσουν και στο λειτουργικό) σε Intel i5-6500 Skylake ΧΩΡΙΣ dedicated GPU (δεν είμαι gamer, για ταινίες την πήρα) Αυτά τα ολίγα. Μάλλον θα ανοίξω ξεχωριστό νήμα στο ανάλογο section μιας και το μοντέλο απασχολεί ή θα απασχολήσει αρκετό κόσμο.
naruto14 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 3 ώρες πριν, gavros10 είπε Πήρα το μόνιτορ σε χαμηλότερη έκπτωση λόγω πιστωτικου που είχα... Ψάχνω καιρό μόνιτορ, δεν με ενθουσίασε τίποτα. Τα αντίστοιχα qled έχουν θέματα με το πάνελ μετά από λίγο καιρό, βγάζουν κάτι γραμμές από ότι διαβάζω. Ήθελα να αποφύγω 27αρα λόγω μεγέθους και 1440p λόγω απαιτήσεων αλλά στην τιμή που το πήρα αξιζει φουλ, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Κατά πάσα πιθανότητα 144hz βγάζει μόνο με display port. Δεν έχει display port είσοδο ή μητρική σου; 1
gavros10 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 9 λεπτά πριν, 9-11 είπε Κάτοχος της οθόνης εδώ και 2 βδομάδες (αγορασμένη στα €294,90 / e-shop Crazy Sundays), θα επισημάνω 1-2 αρνητικά σημεία: 1. Το stand του monitor είναι for the festivals 😡 - η προηγούμενη οθόνη μου ήταν Dell που όπως γνωρίζετε φημίζεται για τα εργονομικά της. 2. Ακόμα δεν έχω καταφέρει να ενεργοποιήσω τα (πολυπόθητα;)144 Hz Στην αρχή έκανα το λάθος να συνδέσω το παρεχόμενο HDMI καλώδιο με το port #1 που υποστηρίζει refresh rate έως 60Hz. «ΟΚ», λέω, «Καλά να πάθω να κοιτάζω το εγχειρίδιο άλλη φορά. RTFM κ.λπ. Θα το βάλω στο #2 και όλα καλά». Αμ δε! Ό,τι κι αν έχω δοκιμάσει στα settings, οι επιλογές που μου δίνονται είναι 59 Hz & 60 Hz. Κάτι inf αρχεία εν είδει drivers τα ’χω εγκαταστήσει, οπότε δεν μου μένει παρά να δοκιμάσω το display port. Έλα όμως που ΔΕΝ έχω τέτοιου τύπου καλώδιο. Οπότε θα μείνω με την απορία. Υπ’ όψιν, τρέχω Windows 10 Enterprise LTSC 2019 (το αναφέρω γιατί ίσως κάποιοι να εστιάσουν και στο λειτουργικό) σε Intel i5-6500 Skylake ΧΩΡΙΣ dedicated GPU (δεν είμαι gamer, για ταινίες την πήρα) Αυτά τα ολίγα. Μάλλον θα ανοίξω ξεχωριστό νήμα στο ανάλογο section μιας και το μοντέλο απασχολεί ή θα απασχολήσει αρκετό κόσμο. Ρε μάστορα, το stand είναι σταθερό, δεν κουνιέται, αυτό το ξέρουμε από πριν. Αν θες αγοράζεις με 10-15ευρω ένα άλλο vesa mount και το κουνάς όσο θες. Όσο για τα 144hz, δουλεύει μόνο με display port. Αγοράζεις ένα καλώδιο, το συνδέεις στην κάρτα γραφικών σου (αν έχει τέτοια θύρα) και είσαι κομπλέ 1 1
SantoPtol Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, 9-11 είπε Κάτοχος της οθόνης εδώ και 2 βδομάδες (αγορασμένη στα €294,90 / e-shop Crazy Sundays), θα επισημάνω 1-2 αρνητικά σημεία: 1. Το stand του monitor είναι for the festivals 😡 - η προηγούμενη οθόνη μου ήταν Dell που όπως γνωρίζετε φημίζεται για τα εργονομικά της. 2. Ακόμα δεν έχω καταφέρει να ενεργοποιήσω τα (πολυπόθητα;)144 Hz Στην αρχή έκανα το λάθος να συνδέσω το παρεχόμενο HDMI καλώδιο με το port #1 που υποστηρίζει refresh rate έως 60Hz. «ΟΚ», λέω, «Καλά να πάθω να κοιτάζω το εγχειρίδιο άλλη φορά. RTFM κ.λπ. Θα το βάλω στο #2 και όλα καλά». Αμ δε! Ό,τι κι αν έχω δοκιμάσει στα settings, οι επιλογές που μου δίνονται είναι 59 Hz & 60 Hz. Κάτι inf αρχεία εν είδει drivers τα ’χω εγκαταστήσει, οπότε δεν μου μένει παρά να δοκιμάσω το display port. Έλα όμως που ΔΕΝ έχω τέτοιου τύπου καλώδιο. Οπότε θα μείνω με την απορία. Υπ’ όψιν, τρέχω Windows 10 Enterprise LTSC 2019 (το αναφέρω γιατί ίσως κάποιοι να εστιάσουν και στο λειτουργικό) σε Intel i5-6500 Skylake ΧΩΡΙΣ dedicated GPU (δεν είμαι gamer, για ταινίες την πήρα) Αυτά τα ολίγα. Μάλλον θα ανοίξω ξεχωριστό νήμα στο ανάλογο section μιας και το μοντέλο απασχολεί ή θα απασχολήσει αρκετό κόσμο. Και γω την αγόρασα από το e-shop. Όταν τη σύνδεσα στο λαπτοπ μου στο HDMI 1(desktop replacement ουσιαστικά) μου έδινε 60Hz, όταν τη σύνδεσα σε πύργο με καινούριο i5 9ης γενιάς τη σύνδεσα κατά λάθος στο HDMI 2 και έπαιρνα 144Hz και νόμιζα ότι έφταιγε το λαπτοπ. Διαβάζοντας το μήνυμα σου σύνδεσα το λαπτοπ στο HDMI 2 και τώρα παίρνω 144Hz. ΥΓ1: Χρησιμοποιώ άλλο καλώδιο που είχα αγοράσει από aliexpress που υποστήριζε HDMI 2.0 και είχε γωνία 90 μοίρες γιατί έτσι με βόλευε. Δοκίμασε με ένα καλύτερο καλώδιο. ΥΓ2: Εννοείται πως χρησιμοποιώ το vesa mount που είχα από πριν. Επεξ/σία 28 Μαΐου 2019 από SantoPtol
9-11 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) @gavros10 Διαφωνώ φίλε μου, ακόμα και το tilt είναι άθλιο! Αφού στην αρχή νόμιζα πως δεν είχε δυνατότητα αλλαγής κλίσης - είχε τόσο μεγάλη αντίσταση που νόμιζα πως θα μου μείνει στο χέρι. Όσο για τα Hz, θα σε παραπέμψω στη σελίδα 26 του (αγγλικού) manual. Και επειδή μπορεί κάποιοι μπορεί να βαριούνται να κατεβάσουν το pdf, τσάκω ένα screenshot: Από τη στιγμή που αναφέρεται ρητά από τον κατασκευαστή, τι να υποθέσω εγώ; Ίσως πως το HDMI καλώδιο που συνοδεύει το monitor δεν είναι Α′ διαλογής... Επεξ/σία 28 Μαΐου 2019 από 9-11 1
Actinidio Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 δεν εχω καταλάβει ακόμα αν αξίζει, αρκετοί παραπονιούνται για τα χρώματα , όλοι λένε ότι η ποιότητα των πλαστικών δεν είναι και η καλύτερη. στο αμαζον είδα και αναφορές για καμμένα πιξελ , αλλά μιας και το καλύπτει το πλαίσιο σε αυτό πάω πάσο , τώρα στα λοιπά χαρακτηριστικά δεν νομίζω να υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε αυτή την τιμή . Η έλλειψη freesync παίζει τόσο ρόλο?
naruto14 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, Actinidio είπε δεν εχω καταλάβει ακόμα αν αξίζει, αρκετοί παραπονιούνται για τα χρώματα , όλοι λένε ότι η ποιότητα των πλαστικών δεν είναι και η καλύτερη. στο αμαζον είδα και αναφορές για καμμένα πιξελ , αλλά μιας και το καλύπτει το πλαίσιο σε αυτό πάω πάσο , τώρα στα λοιπά χαρακτηριστικά δεν νομίζω να υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε αυτή την τιμή . Η έλλειψη freesync παίζει τόσο ρόλο? Μπροστά στα υπόλοιπα που ανέφερες, το freesync είναι το μεγαλύτερο αρνητικό. Τα χρώματα είναι πάνω κάτω ότι περιμένεις από ένα VA Panel σε αυτό το budget. Το ίδιο και η ποιότητα κατασκευής. Ξέρεις πως δεν αγοράζεις κάποιο premium μοντέλο. Μια χαρά είναι η οθόνη για τα χρήματα της. Πέρα από το freesync, σε αυτά τα χρήματα δε νομίζω να υπάρχει κάποιος άλλος σοβαρός λόγος να μην την προτιμήσει κανείς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα