Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, DsLmAnIaC είπε

Γιατί να κόψω εγώ λίγο γραφικά και όχι η 2060 ας πούμε που έχει και 2gb λιγότερη vram; Λέμε τώρα. 

Με Vega 56/64 δεν έχεις θέμα στα περισσότερα παιχνίδια όπως δεν έχεις θέμα και με τις κάρτες που ανάφερες ακόμη και σε στοκ ρυθμίσεις. 

Στα του θέματος χωρίς freesync/Gsync  έχει νόημα το gaming σε τόσο υψηλό refresh rate?

Υπάρχει πραγματική οπτική διαφορά όταν παίζεις ξέρω γω 100 με 144 hz κολλημένα με η χωρις τεχνολογία adaptive sync?

Μέχρι στιγμής τα 6gb ram της 2060 δεν κάνουν την διαφορα στο 99% των games στα 1440p σε μερικά χρονια λογικά ναι. Από εκεί και πέρα λόγο καταναλώσεως ρεύματος και επειδή ζούμε σε μια χωρα που ο λογαριασμός της ΔΕΗ είναι σοβαρό θέμα αλλα και θερμότητος εγώ δεν θα πρότεινα vega56/64 σε σχέση με την 2060 που ανάλογα το παιχνίδι είναι καλύτερη η χειρότερη της vega64. Εννοείτε και νομίζω το υπονόησα εάν έχεις vega δεν την αλλάζεις είναι Ok για τα 1440p.

• Like 1
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Μπορεις να αναφερεις ποιες αλλες οθονες αυτης την αναλυσης και hz υπαρχουν σε αυτα τα χρηματα(αντε μεχρι 30-40ευρω πανω) με Freesync με VA ή Ips panel?

H Dell για παραδειγμα που βλεπω και εχει τετοια οθονη,ζηταει 100ευρω πανω και ειναι και TN Panel

https://www.skroutz.gr/s/15928533/Dell-S2719DGF.html

Αυτή κοιτάω και εγώ ως (πιο ακριβή βέβαια) εναλλακτική.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, desperados είπε

Για αναβάθμιση από Samsung 24CFG70 αξίζει; 

Για κανενα λογο. Εσυ θα πρεπει να πας στην π.χ για να δεις πραγματικη αναβαθμιση:

https://www.skroutz.gr/s/12178038/Samsung-27CHG70.html

Επεξ/σία από kostiger
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, desperados είπε

Για αναβάθμιση από Samsung 24CFG70 αξίζει; 

Για υποβάθμιση ναι.

Θα χάσεις το Quantum Dot (QLED) και το Freesync που έχει η οθόνη σου και θα τρέχεις για αναβάθμιση της κάρτας γραφικών (για να την παλεύει στη νέα ανάλυση)...

36 λεπτά πριν, radeon9700 είπε

2060 που ανάλογα το παιχνίδι είναι καλύτερη η χειρότερη της vega64

Και είναι και πιο future-proof και με ray-tracing που αλλάζει τελείως το σκηνικό η 2060.

Και επίσης είναι μπροστά στα πιο βαριά και απαιτητικά παιχνίδια όπως PUBG, Fortnite, World of Tanks και στο CSGO.

Επεξ/σία από mpokwsths
  • Sad 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Arwindan είπε

Αυτή κοιτάω και εγώ ως (πιο ακριβή βέβαια) εναλλακτική.

Το να φύγεις από το διαμάντι dell που χεις με ips panel την οποια έχω και γω και να πας σε αυτή με TN panel μιλάμε για σοβαρή οπτική υποβάθμιση φιλε. Εδώ είναι 1 σκαλοπάτι κάτω το VA panel της samsung και θα μου κακοφανεί μόλις δω τα χρώματα της και εύχομαι να μπορέσω με διορθώσεις να την στρώσω αλλα δυστυχώς δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα και καλή τιμή.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, radeon9700 είπε

Το να φύγεις από το διαμάντι dell που χεις με ips panel την οποια έχω και γω και να πας σε αυτή με TN panel μιλάμε για σοβαρή οπτική υποβάθμιση φιλε. Εδώ είναι 1 σκαλοπάτι κάτω το VA panel της samsung και θα μου κακοφανεί μόλις δω τα χρώματα της και εύχομαι να μπορέσω με διορθώσεις να την στρώσω αλλα δυστυχώς δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα και καλή τιμή.

Πόσα πρέπει να δώσω όμως για να πάω σε ips panel με αυτά τα χαρακτηριστικά; 

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, radeon9700 είπε

Οπότε αν δεν πάρει κάποιος την πρώτη acer θα πρέπει να δώσει +100€ τουλάχιστον. Επίσης αν δεν κάνω λάθος τα TN panels έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα όσον αφορά το gaming. Προσωπικά δεν βλέπω ποτέ ταινίες ή σειρές στο pc. Μόνο gaming, δουλειά, surfing άντε και κανένα YouTube σπάνια.

Δημοσ.

Με 100 ευρώ πάνω παίρνεις αντίστοιχο monitor με freesync, με 150 πάνω παίρνεις με ips panel και freesync. Αυτά από την τιμή της προσφοράς. 

Δημοσ.

Πήρα το μόνιτορ σε χαμηλότερη έκπτωση λόγω πιστωτικου που είχα... Ψάχνω καιρό μόνιτορ, δεν με ενθουσίασε τίποτα. Τα αντίστοιχα qled έχουν θέματα με το πάνελ μετά από λίγο καιρό, βγάζουν κάτι γραμμές από ότι διαβάζω. 

Ήθελα να αποφύγω 27αρα λόγω μεγέθους και 1440p λόγω απαιτήσεων αλλά στην τιμή που το πήρα αξιζει φουλ, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, gavros10 είπε

Πήρα το μόνιτορ σε χαμηλότερη έκπτωση λόγω πιστωτικου που είχα... Ψάχνω καιρό μόνιτορ, δεν με ενθουσίασε τίποτα. Τα αντίστοιχα qled έχουν θέματα με το πάνελ μετά από λίγο καιρό, βγάζουν κάτι γραμμές από ότι διαβάζω. 

Ήθελα να αποφύγω 27αρα λόγω μεγέθους και 1440p λόγω απαιτήσεων αλλά στην τιμή που το πήρα αξιζει φουλ, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο.

Εντάξει λογω curved το monitor καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στο γραφείο κ φαίνεται λίγο μικρότερο στο μάτι από ότι ενα αντίστοιχο 27αρι flat. Καλοπαιχνιδο! 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, Arwindan είπε

Οπότε αν δεν πάρει κάποιος την πρώτη acer θα πρέπει να δώσει +100€ τουλάχιστον. Επίσης αν δεν κάνω λάθος τα TN panels έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα όσον αφορά το gaming. Προσωπικά δεν βλέπω ποτέ ταινίες ή σειρές στο pc. Μόνο gaming, δουλειά, surfing άντε και κανένα YouTube σπάνια.

Εγώ μονο 1 πλεονέκτημα βασικό ξέρω το latency που στα ΤN ήταν μικρό 1-2ms αλλα πλέον τα νέα VA αλλα και IPS panel είναι στα 1-4ms που δε νομίζω να κάνουν την διαφορα εκτος εάν χεις αετίσιο μάτι και αντακλαστικά υπέρ ήρωα για να καταλάβεις την διαφορα.

Ουτε εγώ βλέπω ταινίες εκτος από youtube video βεβαια αλλα ok surfarw και διαβάζω αρκετά και ναι στο web βλέπουμε πολλές εικόνες :) Δεν θέλω να βλέπω ξεφτισμένα ξεπλυμένα χρώματα. Επίσης τα χρώματα του μονιτορ σου θα τα βλέπεις και στο gaming 🙄 Αλλα γούστα είναι οποιος θέλει παίρνει ΤΝ panel απόψεις λέμε.

Επεξ/σία από radeon9700
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, naruto14 είπε

Στα 250 και για όποιον βρίσκεται αυστηρά σε αυτό το budget είναι μια τίμια επιλογή. Προσωπικά εγώ δεν θα τη διάλεγα λόγω έλλειψης adpative sync. Η γνώμη μου είναι πως οθόνη δεν αγοράζεις κάθε 2 χρόνια οπότε ένα τέτοιο αρνητικό χτυπάει άσχημα εν έτη 2019, που όλα τα μοντέλα υποστηρίζουν freesync και gsync.

Ενταξει δεν ειναι και κατι μαγικο ρε παιδια το adaptive sync?Περα απο τη διορθωση του tearing,τι αλλο προσφερει?

Εαν δηλαδη δεν εχεις γιατι να το ενεργοποιησεις?Προσωπικα το εχω κλειστο στην οθονη μου,αφου δεν εχω tearing και γενικα δε προσεξα καμια διαφορα.

Επισης εχω να συναντησω και tearing σε παιχνιδι,καμποσα χρονια κιολας.

Επεξ/σία από Dantε
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Dantε είπε

Ενταξει δεν ειναι και κατι μαγικο ρε παιδια το adaptive sync?Περα απο τη διορθωση του tearing,τι αλλο προσφερει?

Εαν δηλαδη δεν εχεις γιατι να το ενεργοποιησεις?Προσωπικα το εχω κλειστο στην οθονη μου,αφου δεν εχω tearing και γενικα δε προσεξα καμια διαφορα.

Επισης εχω να συναντησω και tearing σε παιχνιδι,καμποσα χρονια κιολας.

Προσωπικά δε θεωρώ πως χρειάζεται για το tearing. Είχα 970 για ένα χρόνο στην οθόνη και λόγω του 144Hz δεν είδα ποτέ tearing. Tearing στην πλειοψηφία των περιπτώσεων έχεις αν ξεπεράσεις το frequency range της οθόνης. Έπαιζα μόνιμα κάτω από 144 οπότε δεν είχα θέμα. Η διαφορά ήταν στο stuttering. Οι μεγάλες αυξομειώσεις στο framerate προκαλούν stuttering και το adaptive sync κατάφερνε να το κάνει αρκετά πιο smooth. Για παράδειγμα όταν έπαιζα με 65 fps και έπεφτε για παράδειγμα στα 55, έκανε μπαμ. Με τη 580 (και τώρα με την 2060) αυτές τις διαφορές της τάξεως των 10 fps δεν τις πολυκαταλαβαίνα. Μετά την αλλαγή της 970 δηλαδή, ήταν αρκετά φανερό το κέρδος του freesync.

Δεν ξέρω τι παιχνίδια παίζεις και τι framerates έχεις. Αν παίζεις παιχνίδια που δεν έχουν μεγάλες αυξομειώσεις ίσως να μη καταλαβαίνεις διαφορά. Στο PUBG συγκεκριμένα η διαφορά ήταν χαοτική. Αλλά αφού έχεις adpative sync, γιατί το έχεις κλειστό? :P

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...