Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνωρίζει κανείς αν το απολυτήριο λυκείου "ΕΠΑΛ" μετράει ως ισότιμο με το "ΓΕΛ" στο εξωτερικό και ειδικά στην Αμερική ή αν είναι υποτιμημένο; 
π.χ. για εγγραφή σε πανεπιστήμια, σε σχολές αλλά και γενικά για εργασία. 

Δημοσ.

Ξέρω να σου πω για Γερμανία. Στην Γερμανία έχει διαφορά αν έχεις τελειώσει απλά ΕΠΑΛ και δεν έχεις δώσει πανελλήνιες και αν έχεις τελειώσει ΕΠΑΛ και έχεις δώσει πανελλήνιες. Αν έχεις δώσει πανελλήνιες τότε κατέχεις το FACHHOCHSCHULREIFE ουσιαστικά έχεις δικαίωμα πρόσβασης στα HAW (ΤΕΙ) της χώρας και σίγουρα εργασιακά δικαιώματα. Αν δεν έχεις δώσει πανελλήνιες τότε αναγνωρίζεται σαν Realschule και δεν μπορείς να μπεις σε σχολή ενώ πολύ πιθανόν να έχεις και πρόβλημα αναγνωρησης(εξαρτάται την ειδικότητα, το κρατίδιο που είσαι κλπ) . 

Τώρα, εδώ και δύο χρόνια στην Ελλάδα πλέον μπαίνεις και σε πανεπιστήμιο από ΕΠΑΛ, οπότε λογικά θα μπορείς και στο εξωτερικό να μπαίνεις. Στην σελίδα anabin.de που βλέπεις την αναγνωρισημοτητα των ξενων απολυτηρίων και πτυχίων στην Γερμανία, βλέπω πως ακόμα μπορείς μόνο σε ΤΕΙ να μπεις από ΕΠΑΛ. Λογικά θα το ενημερώσουν, αλλά πότε θα γίνει αυτό δεν ξέρω. 

Ίσως αν πας στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα να μπορούν να σε ενημερώσουν. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Aggeluska είπε

Ίσως αν πας στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα να μπορούν να σε ενημερώσουν. 

Τίποτα δεν ξεφεύγει από τον θείο Σαμ και τον Δοναλδο... 

Δημοσ.

Εγώ είχα πάει στο ινστιτούτο Goethe και υπήρχε ειδικό τμήμα που σε συμβουλεύει για σπουδές και είχα πάρει και στην Γερμανική πρεσβεία και με πληροφόρησαν, οπότε φαντάζομαι ισχύει κάτι αντίστοιχο για Αμερική. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...