Προς το περιεχόμενο

Απόφοιτος ενιαίου Λυκείου σε ΕΠΑΛ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

21 λεπτά πριν, chsam είπε

Που βρισκεται αυτη η σελιδα 434;;;; Δεν ξερω αν διαβασες σωστα την 3κ (ειτε του 2018 ειτε του 2019) αλλα θα σε ξαναρωτησω...που τα ειδες τα κοινωνικα κριτηρια σε ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ;;;!!!Πραγματικα δωσε ακριβη στοιχεια να βγαλω μια ακρη. Η μοναδικη που περιεχει δυο κοινωνικα κριτηρια ειναι η 3ΕΑ η οποια ειναι ξεχωριστη περιπτωση και (αν το ειδες) βαθμολογειται και με τελειως διαφορετικο τροπο απο ολες τις υπολοιπες προκυρηξεις του ΑΣΕΠ.

Συγνωμη δεν μπορεσα να βαλω το λινκ. Η προκυρηξη στην οποια αναφερθηκα ηταν η 1εα που αφορα μονιμο προσωπικο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 λεπτό πριν, melodicpunk είπε

Συγνωμη δεν μπορεσα να βαλω το λινκ. Η προκυρηξη στην οποια αναφερθηκα ηταν η 1εα που αφορα μονιμο προσωπικο.

Οκ την βρηκα και ισχυει οτι σου εγραψα πιο πανω οι 1ΕΑ,2ΕΑ,3ΕΑ ειναι ειδικης κατηγοριας προκηρυξεις,απευθυνονται σε λιγους και ισχυει κ αλλος τροπος βαθμολογησης (συμφωνα με το άρθρο 60 του ν. 4589/2019 εναν εντελως διαφορετικο νομο απο αυτο των υπολοιπων προκηρυξεων).Καμια σχεση με ολες τις υπολοιπες "κανονικες" προκηρυξεις.

• Like 1

Στις 28/5/2019 στις 12:27 ΠΜ, Exodia The Forbidden One είπε

Λοιπόν παιδιά έχω αποφοιτήσει από ενιαίο λύκειο το 2001 καθαρά για θέμα μοριοδότησής μέσω ΑΣΕΠ για να μεγαλώσει το βαθμό του απολυτηρίου σκέφτομαι να γραφτώ σε ΕΠΑΛ, θέλω λοιπόν να ρωτήσω σε ποια τάξη θα κατακτώ ?

Β τάξη επαλ. Την Α δεν θα την κάνεις καθόλου. 

• Like 1

Στις 30/5/2019 στις 8:34 ΠΜ, melodicpunk είπε

Το 90% των δημοσιων προκυρηξεων την ζηταει ως απαραιτητο προσον. Στο ΑΣΕΠ υπαρχουν τα κοινωνικα κριτηρια, τουλαχιστον σε οσες εχω συμμετασχει εγω. Ακομα και αυτες που τρεχουν τωρα αν δεις τα κοινωνικα κριτηρια μοριοδοτουνται. Οπως και να εχει το καλυτερο θα ειναι να απευθυνθει σε ενα ΕΠΑΛ ή στην ΔΔΕ της περιοχης του και να μαθει απο μια επισημη πηγη για το τι συμβαινει.

αδεια ασκησεως ζητανε σε θεσεις οπως νοσηλευτης, ηλεκτρολογος, μηχανολογος κλπ για δε πληροφορικη δεν θελει αδεια ασκησεως.

τα κοινωνικα κρητιρια ειναι μονο για 8μηνα και για μονιμους οταν αφορα υε οχι δε που λεω εγω.

Στις 31/5/2019 στις 12:03 ΜΜ, melodicpunk είπε

η εα αφορα εκπαιδευτικούς! εμεις μιλαμε για γενικες θεσεις.

9 λεπτά πριν, lek88 είπε

Β τάξη επαλ. Την Α δεν θα την κάνεις καθόλου. 

το ξερω και πλεον αν εχεις τελιωσει ηδη επαλ κανεις μονο 1 χρονο και αλλαζεις ειδηκοτητα

• Like 1

Στις 2/6/2019 στις 5:38 ΜΜ, Exodia The Forbidden One είπε

αν εχεις τελιωσει ηδη επαλ κανεις μονο 1 χρονο και αλλαζεις ειδηκοτητα

του ιδιου τομεα ομως ετσι?

Αν εχεις τελειωσει τομεα υγειας και εισαι βρεφονηπιοκομος, δεν μπορεις να πας τεχνικος δικτυων στη Γ ταξη.

45 λεπτά πριν, tornado είπε

του ιδιου τομεα ομως ετσι?

Αν εχεις τελειωσει τομεα υγειας και εισαι βρεφονηπιοκομος, δεν μπορεις να πας τεχνικος δικτυων στη Γ ταξη.

νομιζω δεν υπαρχει περιορισμος αλλα δεν ειμαι σιγουρος

Μόλις τώρα, Exodia The Forbidden One είπε

νομιζω δεν υπαρχει περιορισμος αλλα δεν ειμαι σιγουρος

με μπερδεψες τωρα,

δεν καταλαβα αν διαφωνεις η συμφωνεις με το ποστ που εκανα αλλα οκ.

Στις 28/5/2019 στις 10:12 ΜΜ, melodicpunk είπε

Σαν ΔΕ τα μορια που θα παρεις απο ενα δευτερο πτυχιο ειναι ελαχιστα σε συγκριση με τα κοινωνικα κριτηρια. Εκτος αυτου για να μοριοδοτηθει το πτυχιο του επαλ θα πρεπει να κανεις και ενα ετος μαθητειας, αλλιως πιανεται ως απλο απολυτηριο. Καλυτερο και ταχυτερο ειναι ενα ΙΕΚ. 

Οπως εγραψαν ηδη, στις προκυρηξεις του ΑΣΕΠ υπαρχουν κοινωνικα κριτηρια ΜΟΝΟ στις θεσεις ΥΕ, για ΔΕ, ΤΕ και ΠΕ δεν υπαρχουν* κοινωνικα κριτηρια.

Τις ΕΑ τις φετινες μην τις δινεις σημασια, ειναι θεσεις για εκπαιδευτικους, ειναι τελειως διαφορετικο συστημα απο αυτο των υπολοιπων, γινεται πρωτη φορα, η κυβερνηση θελει (στην ουσια) να επαναφερει την επιτηριδα κλπ.

* υπαρχουν κοινωνικα κριτηρια αλλα εχουν διαφορετικη μορφη, πρωτον δημιουργουνται προσωπαγεις θεσεις για θυματα τρομοκτατικων ενεργειων κλπ, δευτερον υπαρχει ποσοστο θεσεων (επι του συνολου των θεσεων της προκυρηξης) το οποιο ειναι για ΑΜΕΑ, πολυτεκνους και τριτεκνους.

• Like 1

30 λεπτά πριν, tsioulak είπε

Τις ΕΑ τις φετινες μην τις δινεις σημασια, ειναι θεσεις για εκπαιδευτικους, ειναι τελειως διαφορετικο συστημα απο αυτο των υπολοιπων, γινεται πρωτη φορα, η κυβερνηση θελει (στην ουσια) να επαναφερει την επιτηριδα κλπ. 

Συμφωνω οτι οι ΕΑ ειναι κατι πρωτογνορο αλλα οι ΕΑ περιλαμβανουν  και την 1ΕΑ (ΕΒΠ) το οποιο θα λαβει τις περισσοτερες πιστωσεις.

• 1 χρόνο αργότερα...
Στις 28/5/2019 στις 11:58 ΜΜ, kokoviosR είπε

Το ΓΕΛ (γενικο λυκειο) δινει μονο απολυτηριο.

Το ΕΠΑΛ(Επαγγελματικο λυκειο) δινει απολυτηριο και πτυχιο.

Εαν καποιος οπως εσυ εχει απολυτηριο δεν μπορει να ξαναπαρει απολυτηριο και παιρνει απαλλαγη απο τα μαθηματα γενικης παιδειας.

Παρακολουθει την Β και Γ ταξη του ΕΠΑΛ μονο στα μαθηματα ειδικοτητας. Παιρνει φυσικα μονο πτυχιο ειδικοτητας.

Αν θελει μπορει να παρει και δευτερο πτυχιο ειδικοτητας.

Αν οι ειδικοτητες ειναι του ιδιου τομεα π.χ. ηλεκτρονικος -ηλεκτρολογος για το δευτερο πτυχιο θελει ενα χρονο(ξαναπαρακολουθει τη Γ Ταξη)

Αλλιως ξανα απο τη Β για π.χ. Νοσηλευτης. 

Μπορει να παρει οσα πτυχια αντεχει...:)

Το πτυχιο του ΕΠΑΛ ειναι επιπεδου 4 και αν κανεις και ταξη μαθητειας γινεται επιπεδου 5.

Η μαθητεια ΔΕΝ ειναι απαραιτητη.

Μπορείς να μου πεις αν έχεις ιδέα και αν μπορώ σε θέση ΔΕ Διοικητικού που ζητάει ή απολυτήριο Λυκείου ή πτυχίο Β Κύκλου σπουδών ανεξάρτητος ειδικότητας να διεκδικήσω τα 150 μορια επιπλέων έχοντας το πτυχίο ΤΕΕ Β κύκλου σπουδών επίπεδο 4; 

Ευχαριστώ 

2 ώρες πριν, Giasemi_ είπε

Μπορείς να μου πεις αν έχεις ιδέα και αν μπορώ σε θέση ΔΕ Διοικητικού που ζητάει ή απολυτήριο Λυκείου ή πτυχίο Β Κύκλου σπουδών ανεξάρτητος ειδικότητας να διεκδικήσω τα 150 μορια επιπλέων έχοντας το πτυχίο ΤΕΕ Β κύκλου σπουδών επίπεδο 4; 

Ευχαριστώ 

Αν ισχυουν οσα γραφεις προφανως ναι. Εισαι σιγουρος/η οτι ζηταει απλα πτυχιο ανεξαρτητως ειδικοτητας;

Στις 11/6/2020 στις 11:22 ΠΜ, kokoviosR είπε

Αν ισχυουν οσα γραφεις προφανως ναι. Εισαι σιγουρος/η οτι ζηταει απλα πτυχιο ανεξαρτητως ειδικοτητας;

Ναι, αλλά δεν ειμαι σίγουρη ότι το πτυχίο μου κάνει ως δύο  :)

Screenshot_20200612-205529_Word.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Giasemi_ είπε

Screenshot_20200612-205529_Word.jpg

Συμφωνα με αυτα που γραφει, ναι μπορεις. Το ΤΕΕ εδινε ΜΟΝΟ πτυχιο, οταν τελειωνες τον δευτερο κυκλο (δηλαδη οταν τελειωνες και το τριτο ετος).

Το πτυχιο σου ΔΕΝ ειναι και απολυτηριο λυκειου ομως. To ΠΤΥΧΙΟ οταν τελειωνες δευτερο κυκλο ισοδυναμει με απολυτηριο και πτυχιο,σαν να εχεις βγαλεις ΕΠΑΛ...εκ παραδρομης το λαθος λογω του ορου ''πτυχιο''

Επεξ/σία από kokoviosR

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, kokoviosR είπε

Συμφωνα με αυτα που γραφει, ναι μπορεις. Το ΤΕΕ εδινε ΜΟΝΟ πτυχιο, οταν τελειωνες τον δευτερο κυκλο (δηλαδη οταν τελειωνες και το τριτο ετος).

Το πτυχιο σου ΔΕΝ ειναι και απολυτηριο λυκειου ομως.

Στις 11/6/2020 στις 11:22 ΠΜ, kokoviosR είπε

Ναι, αυτό είναι λογικό που λες αλλά το πτυχίο ειναι απ'έξω και έτσι μου έκαναν αναγνώριση.  Δύο σε ένα νομίζω. Και η ισοτιμία είναι πάλι έτσι. 

Ευχαριστώ 

Edit : έσβησα μια φωτογραφία 

Επεξ/σία από Giasemi_

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...