Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, UncleKim είπε

Ρίξε και μια ματιά στην νομοθεσία

https://www.eccgreece.gr/wp-content/uploads/2015/07/N2251-1994-enc2007-el1.pdf

Ο πωλητής, "οφείλει" να σου δώσει γραπτή εγγύηση, δεν είναι απλά δικαίωμα σου.

Μπορείς να μας δείξεις το σημείο στο οποίο λέει ότι ο πωλητής "οφείλει" να σου δώσει γραπτή εγγύηση στην περίπτωση που σου πουλάει μεταχειρισμένο αυτοκίνητο?

Εγώ πάντως δεν βρήκα κάτι για μεταχειρισμένα αγαθά, μόνο για καινούργια υπάρχει τέτοια υποχρέωση:

"4. Όταν παρέχεται εγγύηση στον καταναλωτή, ο προμηθευτής οφείλει να παρέχει αυτήν εγγράφως ή με άλλο τεχνικό μέσο αποτύπωσης που μπορεί να είναι διαθέσιμο και προσιτό στον καταναλωτή. Σε περίπτωση προμήθειας καινουργών προϊόντων με μακρά διάρκεια ζωής (διαρκή καταναλωτικά αγαθά), η παροχή γραπτής εγγύησης είναι υποχρεωτική."

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μπορείς να μας δείξεις το σημείο στο οποίο λέει ότι ο πωλητής "οφείλει" να σου δώσει γραπτή εγγύηση στην περίπτωση που σου πουλάει μεταχειρισμένο αυτοκίνητο?

Άρθρο 5, αλλά μας τα χαλάει το "Όταν",  άρα έχεις δίκιο

Δημοσ.

Η απλουστερη οδος ειναι να το φτιαξει και να σας το δωσει (εντωμεταξυ να σας δωσει αλλο για να κινειστε) και θα ελεγα οτι ειναι απιθανο να σας συμφερει κατι αλλο.

Μπορειτε να ζητησετε με δικηγορο να γινει αναστροφη πωλησης,αλλα θα μπειτε σε μια διαδικασια αγνωστου αποτελεσματος και διαρκειας,στην οποια θα πρεπει να αποδειξετε τεκμηριωμενα ποτε το πηρατε,οτι το οδηγουσατε σωστα,να βεβαιωθει το ειδος και ο χρονος της βλαβης κτλ κτλ πιστευω οτι αυτο θα ειχε νοημα μονο αν αρνουνταν να σας το φτιαξει,θα πρεπει να δειτε θετικα το οτι αναλαμβανει τις ευθυνες του,αλλα μην παραλειψετε να κρατησετε στοιχεια για ολα τα συμβάντα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, vagos789 είπε

Η απλουστερη οδος ειναι να το φτιαξει και να σας το δωσει (εντωμεταξυ να σας δωσει αλλο για να κινειστε) και θα ελεγα οτι ειναι απιθανο να σας συμφερει κατι αλλο.

Μπορειτε να ζητησετε με δικηγορο να γινει αναστροφη πωλησης,αλλα θα μπειτε σε μια διαδικασια αγνωστου αποτελεσματος και διαρκειας,στην οποια θα πρεπει να αποδειξετε τεκμηριωμενα ποτε το πηρατε,οτι το οδηγουσατε σωστα,να βεβαιωθει το ειδος και ο χρονος της βλαβης κτλ κτλ πιστευω οτι αυτο θα ειχε νοημα μονο αν αρνουνταν να σας το φτιαξει,θα πρεπει να δειτε θετικα το οτι αναλαμβανει τις ευθυνες του,αλλα μην παραλειψετε να κρατησετε στοιχεια για ολα τα συμβάντα.

Πώς να τον εμπιστευτούμε ώστε να μας το φτιάξει ο ίδιος;; μας έδωσε ένα αυτοκίνητο έτοιμο να παραδώσει πνεύμα.. έτυχε και χτύπησε μηχανή.. αν συνεβαινε κάτι χειρότερο στον δρόμο όπως πχ ένα ατύχημα χτυπά ξύλο; αναστροφή πώλησης δεν γίνεται ρώτησα την δικηγόρο μου . Έχουμε υπογράψει χαρτί που γράφει ότι δεν υπάρχει εγγύηση και δεν του ζητάμε τίποτα 

Δημοσ.
1 hour ago, Deniseav said:

Το πρόβλημα προϋπήρχε ήδη και απλά το μπαλωσαν για να το πουλησουν. 

Τι πρόβλημα ήταν αυτό? 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Deniseav είπε

Aναστροφή πώλησης δεν γίνεται ρώτησα την δικηγόρο μου .
Έχουμε υπογράψει χαρτί που γράφει ότι δεν υπάρχει εγγύηση και δεν του ζητάμε τίποτα 😂

Well done ! 

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά απ' όλα αυτά ή του το δίνεις πίσω να στο φτιάξει, ή κάθεσαι και το κλαις και το πας σε δικό σου μάστορα με έξτρα χρήματα.

Κανόνας για την αγορά μεταχειρισμένου οχήματος το σέρβις αμέσως μετά την αγορά ακόμα κι αν ο επιτόπου έλεγχος δεν έδειξε κάποιο εμφανές πρόβλημα.

Επεξ/σία από spectaculator
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγώ θα έκανα το εξής

α) Θα το έφτιαχνα στην ΠΑΤΡΑ όπως κάνεις.

β) Θα μάζευα ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΓΟΡΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ , ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΕΡΑΝΟΥ , ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ

θα τα έδινα σε δικηγόρο και θα έλεγα ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΙΣΕΙΣ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ και ότι πάρουμε μισά-μισά.

ΔΕΝ ξέρω για τον συγκεκριμένο μαντρά αλλά έχει γίνει ΣΥΝΗΘΕΙΑ σε πολλούς πωλητές να πειράζουν τα χιλιόμετρα από "τελειωμένα" σαπάκια να τα "σουλουπώνουν" με 100ευρώ (επιδερμικά) και να πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες σε τιμή ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ-ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑ από όσο αγόρασαν το σαπάκι.

Επίσης μπορείς να κάνεις ποινικό ότι έβαλε σε κίνδυνο την ζωή σου με ενδεχόμενο δόλο όταν στο έδωσε έτοιμο να το οδηγήσεις στην εθνική οδο. Αν κάνεις μήνυση για ποινικό θα σε παίρνει τηλέφωνο και θα σε παρακαλάει αυτός μετά να τα βρείτε.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 2
Δημοσ.

Ο μαντράς όταν πουλάει αυτοκίνητο και ξέρει ότι θα το οδηγήσεις ΕΧΕΙ ευθύνη , κατα την γνώμη μου σε τόσο σοβαρή περίπτωση πρέπει να διωχθεί και ποινικά γιατί μπορούσε να εξελιχθεί πολύ άσχημα το ατύχημα. Αν δεν θέλει να έχει ευθύνη για το αν το αυτοκίνητο είναι ασφαλές πρέπει να στο παραδώσει με γερανό ή να σου πει ότι πρέπει να το πας σε συνεργείο για πιστοποίηση κατάστασης γιατί δεν ξέρω αν είναι ασφαλές. Αν σου έδωσε τα κλειδιά και σου είπε οδήγησε το , έχει 100% ευθύνη.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, Deniseav είπε

ρώτησα την δικηγόρο μου . Έχουμε υπογράψει χαρτί που γράφει ότι δεν υπάρχει εγγύηση και δεν του ζητάμε τίποτα 

Ρώτησες και δικηγόρο ήδη, άρα τα άλλα που λέμε εδώ...

Επίσης, υπογράψατε χαρτί, άρα τι ψάχνουμε? Καλό είναι αυτά να τα λες εξ αρχής.

Τώρα για το ηθικό του πράγματος είναι άλλη συζήτηση.

Επεξ/σία από UncleKim
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αυτό το χαρτί που υπέγραψες είναι ΠΡΟΒΛΗΜΑ και σου δένει λίγο τα χέρια. Πρέπει να δεις βέβαια τι ακριβώς γράφει γιατί πιθανόν υπερισχύει η νομοθεσία έναντι αυτού του χαρτιου αν έρχεται σε αντίθεση.

• Thanks 1
Δημοσ.

Τα μεταχειρισμένα πάντα έχουν ένα ρίσκο αστοχίας.

Το γεγονός πως αυτή η αστοχία ήρθε αμέσως μετά την αγορά μπορεί να είναι και καθαρά τυχαίο.

Επίσης το γεγονός πως ο μαντράς προσφέρθηκε να το φτιάξει ενώ έχει υπογραφεί έγγραφο που τον απαλλάσει πλήρως με κάνει σκεπτικό προς όλους τους χαρακτηρισμούς που του προσάπτετε.

Μάλλον η αλήθεια είναι κάπου στη μέση και όχι όπως τα παρουσιάζετε. Και όπως γράφτηκε και από άλλους, έχετε μερίδιο της ευθύνης που δεν κάνατε τους σωστούς ελέγχους πριν την αγορά.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Narayan είπε

Τα μεταχειρισμένα πάντα έχουν ένα ρίσκο αστοχίας.

Το γεγονός πως αυτή η αστοχία ήρθε αμέσως μετά την αγορά μπορεί να είναι και καθαρά τυχαίο.

Επίσης το γεγονός πως ο μαντράς προσφέρθηκε να το φτιάξει ενώ έχει υπογραφεί έγγραφο που τον απαλλάσει πλήρως με κάνει σκεπτικό προς όλους τους χαρακτηρισμούς που του προσάπτετε.

Μάλλον η αλήθεια είναι κάπου στη μέση και όχι όπως τα παρουσιάζετε. Και όπως γράφτηκε και από άλλους, έχετε μερίδιο της ευθύνης που δεν κάνατε τους σωστούς ελέγχους πριν την αγορά.

Μπορεί να το έκανε γιατί φοβάται τα χειρότερα. Μπορεί να έχει πειράξει χιλιόμετρα και να μπορεί να αποδειχθεί ότι από εκεί που το πήρε είχε άλλα χιλιόμετρα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε

Ο μαντράς όταν πουλάει αυτοκίνητο και ξέρει ότι θα το οδηγήσεις ΕΧΕΙ ευθύνη , κατα την γνώμη μου σε τόσο σοβαρή περίπτωση πρέπει να διωχθεί και ποινικά γιατί μπορούσε να εξελιχθεί πολύ άσχημα το ατύχημα. Αν δεν θέλει να έχει ευθύνη για το αν το αυτοκίνητο είναι ασφαλές πρέπει να στο παραδώσει με γερανό ή να σου πει ότι πρέπει να το πας σε συνεργείο για πιστοποίηση κατάστασης γιατί δεν ξέρω αν είναι ασφαλές. Αν σου έδωσε τα κλειδιά και σου είπε οδήγησε το , έχει 100% ευθύνη.

Κάπου χάθηκες, η ts δεν έγραψε κάτι για ατύχημα, έγραψε πως ο κινητήρας βάρεσε μπιέλα...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...