voltmod Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Η ARM επεκτείνει το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο, αποκαλύπτοντας μία νέα CPU καθώς και μία νέα GPU, που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι συνεργάτες της (όπως οι Qualcomm, Samsung κ.ά) για να δημιουργήσουν νέες λύσεις SoC (System-on-Chip). Ειδικότερα η GPU είναι ολοκαίνουρια, αφού δεν βασίζεται στην παλαιότερη αρχιτεκτονική Bifrost, αλλά στην αρχιτεκτονική Valhall. Η CPU από την άλλη αποτελεί μία αναβαθμισμένη έκδοση του γνωστού πυρήνα Cortex-A76 και έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις ώριμες κατασκευαστικές μεθόδους 7nm (π.χ 7nm++). Η αρχιτεκτονική Bifrost έγινε γνωστή με την ανακοίνωση της GPU Mali-G71 πριν από περίπου τρία χρόνια. Η αρχιτεκτονική Valhall είναι καινούρια, και η ARM υπόσχεται περίπου 30% αύξηση στην ενεργειακή αποδοτικότητα, 30% μεγαλύτερο «performance density» και 60% βελτιωμένη απόδοση σε εργασίες μηχανικής εκμάθησης. Ο νέος πυρήνας Cortex-A77 βασίζεται στο γνωστό σχεδιασμό A76 αλλά υπόσχεται αυξημένη απόδοση κατά 30% στην ίδια συχνότητα λειτουργίας. Η ARM προσέθεσε μία τέταρτη ALU (Arithmetic Logical Unit) που αυξάνει την ταχύτητα εκτέλεσης αριθμητικών πράξεων ακεραίων κατά 50%. Επιπλέον, ο νέος επεξεργαστής μπορεί να πραγματοποιεί απλές λειτουργίες (add/ subtract) σε ένα κύκλο και να πραγματοποιεί πολύπλοκες λειτουργίες (multiply) σε δύο ή τρεις κύκλους όταν ο παλαιότερος πυρήνες χρειαζόταν τέσσερις κύκλους. Η ARM επίσης βελτίωσε την ακρίβεια της μονάδας πρόβλεψης διακλάδωσης (branch predictor) και προσέθεσε ένα δεύτερο predictor port για την διοχέτευση δεδομένων στη νέα ALU όσο το δυνατόν ταχύτερα. Μία δεύτερη AES pipeline επίσης αναλαμβάνει να επιταχύνει την κρυπτογράφηση και την αποκρυπτογράφηση. Μαζί με τον νέο επεξεργαστή και επεξεργαστή γραφικών, η ARM παρουσίασε και έναν νέο Machine Learning (ML) processor που ανήκει στο Project Trillium, μία ετερογενή πλατφόρμα επεξεργασίας μηχανικής εκμάθησης που συμπεριλαμβάνει τον ML επεξεργαστή και το open-source software framework της εταιρείας NN. Engadget Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
kostasfalcon Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Περιμένω με μεγάλη αγωνία τον νέο Κιριν.... Είμαι βέβαιος ότι θα σκίσει με την νεα αρχιτεκτονική.... Τι όχι???
Retromaniac Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 8 λεπτά πριν, kostasfalcon είπε Περιμένω με μεγάλη αγωνία τον νέο Κιριν.... Είμαι βέβαιος ότι θα σκίσει με την νεα αρχιτεκτονική.... Τι όχι??? Και η Qualcomm αυτή χρησιμοποιεί. Πάντως αυτές οι εξελίξεις είναι ωραίες γιατί φέρνουν πιο κοντά στην πραγματικότητα το windows on arm και το always connected. https://www.windowscentral.com/snapdragon-8cx-benchmarks?amp 1
kostasfalcon Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 15 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Και η Qualcomm αυτή χρησιμοποιεί. Πάντως αυτές οι εξελίξεις είναι ωραίες γιατί φέρνουν πιο κοντά στην πραγματικότητα το windows on arm και το always connected. https://www.windowscentral.com/snapdragon-8cx-benchmarks?amp Η Qualcomm όμως έχει άδεια χρήσης.... Δεν το έπιασες το ποστ μου..... 3
Retromaniac Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 16 λεπτά πριν, kostasfalcon είπε Η Qualcomm όμως έχει άδεια χρήσης.... Δεν το έπιασες το ποστ μου..... 😂😂Η αλήθεια είναι ότι ξεχάστηκα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 9 ώρες πριν, kostasfalcon είπε Περιμένω με μεγάλη αγωνία τον νέο Κιριν.... Είμαι βέβαιος ότι θα σκίσει με την νεα αρχιτεκτονική.... Τι όχι??? Χαχαχαχα #NotFunny Κατσε φαε μονοπώλιο απο Qualcomm και τσίμπα μια ναυαρχίδα Samsung με exynos οταν οι αλλοι θα έχουν Snapgradon.
gthe Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 15 ώρες πριν, kostasfalcon είπε Περιμένω με μεγάλη αγωνία τον νέο Κιριν.... Είμαι βέβαιος ότι θα σκίσει με την νεα αρχιτεκτονική.... Τι όχι??? Άστα να πάνε ... και να τα βρούνε ... μόνο από την καθυστέρηση μέχρι να πάρουν την αρχιτεκτονική χάσανε! Για τους μη γνώστες θεμάτων αρχιτεκτονικής που νομίζουν ότι οι κινέζοι θα βγάλουν "την δική τους".... το να προσθέσεις 4η ALU, να κόψεις το χρόνο του Multiplier από 4 σε 2 ρολόγια, να βάλεις εξτρα branch predictor και ένα AES Pipeline ακόμα ... μιλάμε για άπειρη δουλειά σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση! 3 εταιρίες στο κόσμο το κάνουν αυτό μόνο, Intel, AMD και ARM τέρμα. 1
nikos5800 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 3 λεπτά πριν, gthe είπε Άστα να πάνε ... και να τα βρούνε ... μόνο από την καθυστέρηση μέχρι να πάρουν την αρχιτεκτονική χάσανε! Για τους μη γνώστες θεμάτων αρχιτεκτονικής που νομίζουν ότι οι κινέζοι θα βγάλουν "την δική τους".... το να προσθέσεις 4η ALU, να κόψεις το χρόνο του Multiplier από 4 σε 2 ρολόγια, να βάλεις εξτρα branch predictor και ένα AES Pipeline ακόμα ... μιλάμε για άπειρη δουλειά σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση! 3 εταιρίες στο κόσμο το κάνουν αυτό μόνο, Intel, AMD και ARM τέρμα. και οχι μονο αυτο εχουν και απειρες πατεντες καταχωρημενες , ειναι σχεδον αδυνατον να τους ανταγωνιστεις, η huawei ειναι μια κλανια μπροστα σε αυτες τις εταιριες στον τομεα των επεξεργαστων
gthe Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 24 λεπτά πριν, nikos5800 είπε και οχι μονο αυτο εχουν και απειρες πατεντες καταχωρημενες , ειναι σχεδον αδυνατον να τους ανταγωνιστεις, η huawei ειναι μια κλανια μπροστα σε αυτες τις εταιριες στον τομεα των επεξεργαστων Εντάξει μικρή δεν είναι, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Και 1μύριο το χρόνο να δώσει σε κάθε έναν από τους senior architect της ARM και να τους πάρει όλους από Cambridge, Sophie Antipolis (σε αυτά τα 2 κυρίως σχεδιάζουν τους Cortex) και Trodheim (εκεί φτιάχνουν τις Mali) να δουλευουν άμεσα για αυτήν δεν προλαβαίνει να βγάλει τίποτα σε λογικό χρόνο ... αυτά δεν γίνονται από την μία μέρα στην άλλη. 1
kostasfalcon Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, Talepwros είπε Χαχαχαχα #NotFunny Κατσε φαε μονοπώλιο απο Qualcomm και τσίμπα μια ναυαρχίδα Samsung με exynos οταν οι αλλοι θα έχουν Snapgradon. Θα τσιμπήσω ενα xiaomi με τίμια τιμή και αξιοπρεπές soc από την qualcomm 😏 (όπως και έχω) Επεξ/σία 28 Μαΐου 2019 από kostasfalcon
Retromaniac Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 20 λεπτά πριν, kostasfalcon είπε Θα τσιμπήσω ενα xiaomi με τίμια τιμή και αξιοπρεπές soc από την qualcomm 😏 (όπως και έχω) Καλύτερο vfm από το mi9 και χωρίς notch. Πραγματικό κελεπουρι! Θα το δούμε σε λίγες μέρες στα νέα του insomnia, σίγουρα. https://www.androidcentral.com/xiaomi-unveils-redmi-k20-pro-snapdragon-855-and-48mp-camera?amp
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Super Moderators Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 4 minutes ago, Retromaniac said: Καλύτερο vfm από το mi9 και χωρίς notch. Πραγματικό κελεπουρι! Θα το δούμε σε λίγες μέρες στα νέα του insomnia, σίγουρα. https://www.androidcentral.com/xiaomi-unveils-redmi-k20-pro-snapdragon-855-and-48mp-camera?amp Θελω 4G+ γμτ!
Retromaniac Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 41 λεπτά πριν, ThReSh είπε Θελω 4G+ γμτ! Νομίζω ότι για τα επόμενα 2 χρόνια δεν θα σου χρησιμεύσει. Δεν ξέρω αν κάνω λάθος. Οπότε μπορείς να το κοιτάξεις στο μεθεπόμενο κινητό που θα έχει εδραιωθεί.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Super Moderators Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 2 minutes ago, Retromaniac said: Νομίζω ότι για τα επόμενα 2 χρόνια δεν θα σου χρησιμεύσει. Δεν ξέρω αν κάνω λάθος. Οπότε μπορείς να το κοιτάξεις στο μεθεπόμενο κινητό που θα έχει εδραιωθεί. Μια χαρά χρησιμεύει μέσα σε πόλη, δεν είσαι στη Wind λογικά για να το νοιώσεις...
Retromaniac Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 14 λεπτά πριν, ThReSh είπε Μια χαρά χρησιμεύει μέσα σε πόλη, δεν είσαι στη Wind λογικά για να το νοιώσεις... Τι έχω χάσει; Έχω Vodafone και Cosmote. Για δώσε τα φώτα σου...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα