therock Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Θελω να κανω καποιες αλλαγες στο οικιακο μου δικτυο με ποιο σημαντικη να αλλαξω θεση στο σημειο που συναντιουνται τα Cat6 καλωδια. Μεχρι στιγμης εχω μοντεμ ρουτερ στον πανω οροφο και κατεβαζω καλωδιο δικτυου στο κατω οροφο οπου απο το σημειο που φταινει συνδεεται σε gigabit switch και απο κει φευγουν cat6 καλωδια σε διαφορες κατρυθυνησεις. Θελω τωρα να καταργησω το switch και να ενωσω με access point σε διαφορετικο σημειο στον κατω οροφο του σπιτιου. Θελω απλα να ρωτησω αν θα εχω καποιο προβλημα με το να χρησιμοποιησω ενα r45 cat6 coupler στο σημειο που φθανει κατω το καλωδιο και να το ενωσω με ενα απο τα καλωδια που φευγουν σε διαφορετικα δωματια ωστε να καταληξει το Access point στο δωματιο που θελω χωρις να ξυλωνω καλωδιωσεις και να ξαναπερναω καναλια. Αυτο πχ κανει https://www.cableworks.gr/diktyaka/domimeni-kalodiosi/patchpanels/patchpanels-keystone/logilink-nk4012-keystone-inline-coupler-rj45-cat.6-unshielded/ Επεξ/σία 27 Μαΐου 2019 από therock
madrivermadonus Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, therock είπε Θελω να κανω καποιες αλλαγες στο οικιακο μου δικτυο με ποιο σημαντικη να αλλαξω θεση στο σημειο που συναντιουνται τα Cat6 καλωδια. Μεχρι στιγμης εχω μοντεμ ρουτερ στον πανω οροφο και κατεβαζω καλωδιο δικτυου στο κατω οροφο οπου απο το σημειο που φταινει συνδεεται σε gigabit switch και απο κει φευγουν cat6 καλωδια σε διαφορες κατρυθυνησεις. Θελω τωρα να καταργησω το switch και να ενωσω με access point σε διαφορετικο σημειο στον κατω οροφο του σπιτιου. Θελω απλα να ρωτησω αν θα εχω καποιο προβλημα με το να χρησιμοποιησω ενα r45 cat6 coupler στο σημειο που φθανει κατω το καλωδιο και να το ενωσω με ενα απο τα καλωδια που φευγουν σε διαφορετικα δωματια ωστε να καταληξει το Access point στο δωματιο που θελω χωρις να ξυλωνω καλωδιωσεις και να ξαναπερναω καναλια. Αυτο πχ κανει https://www.cableworks.gr/diktyaka/domimeni-kalodiosi/patchpanels/patchpanels-keystone/logilink-nk4012-keystone-inline-coupler-rj45-cat.6-unshielded/ αυτο είναι μια μούφα και αυτή είναι η δουλειά του. θεωρητικά δεν θα έχεις προβλημα αν και σίγουρα δημιουργεί κάποια απώλεια. τι μήκος θα έχει συνολικά το καλώδιο;
therock Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Προστιθενται ακομα 2 μετρα πες απο το σημειο της ενωσης. Τωρα απο πανω που ερχεται να ναι 15-20 μετρα
madrivermadonus Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 19 λεπτά πριν, therock είπε Προστιθενται ακομα 2 μετρα πες απο το σημειο της ενωσης. Τωρα απο πανω που ερχεται να ναι 15-20 μετρα δεν θα εχεις κανένα πρόβλημα.
jkoukos Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Ο συγκεκριμένος αντάπτορας είναι για να κουμπώσει σε υποδοχή πρίζας ή patch panel και γι' αυτό έχει το αυτάκι συγκράτησης. Θα σου κάνει δουλειά, αλλά υπάρχουν φθηνότερα που τα βρίσκεις σε οποιοδήποτε μαγαζί με ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, ακόμη και συνοικιακό.
therock Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Αγορασα ενα απο επαρχια τωρα γιατι δεν ειμαι αθηνα, ουτε κανα κατηγορια δεν εγραφε πανω. Πρεπει να ειναι cat5e. Πως μπορω να ξερω σιγουρα και ποσο θα επηρεαζσει της ταχυτητες μου
tarantules Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Κατά 99% δεν πρόκειται να επηρεάσει καθόλου τις ταχύτητες.Έχω συνδέσει με τέτοια μούφα του 30-λεπτου καλώδιο ethernet 30 μέτρων χωρίς καμία απώλεια σε gigabit.
therock Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 εισαι σιγουρος γιατι δεν εχω χρονο τωρα να κανω τεστ Κανονικα πρεπει να ενωσω δυο υπολογιστες στο Acees point και να μεταφερω ενα μεγαλο αρχειο απο τον ενα στον αλλο, και μετα να επανελθω στο προηγουμενο configuration Και να επαναλαβω να δω αν υπαρχει διαφορα ταχυτητας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα