Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Έχω εναν WD my cloud nas και απο εχθές αναβοσνήσει το μπλε λαμπάκι. Απ' όσο εχω ψάξει αυτο δηλώνει κατάσταση firmware update αλλά ο χρόνος δε στέκει. Άνοιξα το κουτί, πήρα το δίσκο και όπως ήταν λογικό μου βγάζει τα τμήματα που τον είχα χωρίσει ζητάει φορμάτ και δεν επιτρέπει την πρόσβαση. Ο δίσκος δεν έχει χτυπήσει, λογικά κάτι με την cpb ή κάτι κολλησε στο update του firmware υποθέτω και τώρα εχει φάει σκάλωμα. Επειδή τα δεδομένα μου απο τη λειτουργία nas εχουν μεγαλύτερη αξία, μπορεί κάποιος να μου δώσει κάποιες οδηγίες πως να κάνω ενεργά τα τμήματα για να αποκτήσω πρόσβαση στα δεδομένα;

Δημοσ.

Ισως αμα εβρισκες ενα αλλο ιδιο λειτουργικο κουτι να τα εσωζες. Δεν ξερω με τι λειτουργικο δουλευε ως NAS αλλα δεν χανεις τιποτα να δεις αν με linux δεις τα τμηματα του δισκου και να σωσεις τα αρχεια σου.

Τα NAS συστηματα ειναι σχεδιασμένα περισσοτερο με γνωμονα ΚΑΙ  την δικτιακη διαχειριση αρχείων, περα απο την προστασία των δεδομενων από καταστροφη. Ακομα και οσα παρεχουν raid δυνατοτητες εχουν επιπλεον software για την δικτυακή διαχειριση , που σε περιπτωση καποιου bug επηρεαζουν και το κομματι του software που ειναι για την προστασία των δεδομενων. 

Συστηματα Backup που είναι πιο απλά στην λειτουργία τους που δεν εχουν και το κομματι της δικτυακής διαχείρισης, εχουν λιγοτερες πιθανοτητες να χασουν ή να καταστρέψουν τα αρχεια τους λογω bug.To καλυτερο  θα ηταν το NAS , να ηταν δυο διακριτα κομματια. Ενα του δικτύου και ενα κομματι με τα δεδομενα που θα ειναι ανεξαρτητα και ευκολα προσβάσιμα απο εναν απλο υπολογιστή. Κατι σαν ενα router μαζι με εναν εξωτερικο raid usb 3 σκληρό για παράδειγμα.

Δημοσ.

Τα NAS συνήθως φορμαρουν τους δίσκους με τον δικό τους τρόπο και Δεν μπορείς να τον διαβάσεις από άλλο μηχάνημα. 

Μπορεί όμως να εισαι τυχερός και να είναι φορμαρισμενος σε ext3/4 ή xfs.

Οπότε πρώτα θα δοκίμαζα να διαβάσω το σύστημα σε ένα Linux. Ή σε ενα Windows με κάποιο πρόγραμμα που να διαβάζει ext filesystem. 

Αν δεν παίξει αυτό, θα χρειαστεί να βρεις ένα ίδιο NAS και να βάλεις τον δίσκο.

Τέλος μπορείς να απευθυνθείς εδώ, αλλά είναι ακριβά 

https://www.google.gr/search?safe=active&source=hp&ei=QgXHXPqeE-zkrgSQraiICQ&q=ανακτηση+δεδομενων&oq=ανακτησ&gs_l=psy-ab.1.0.0l10.618.3136..4134...0.0..0.187.1131.0j8......0....1..gws-wiz.....0..35i39j0i131.FMmDWR6VoaM

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...