Προς το περιεχόμενο

Με την πρώτη της κάρτα γραφικών «Navi», Radeon RX 5700, η AMD φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί την GeForce RTX 2070

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η amd πλεον εχει αρκεστει να προσφερει εναλλακτικες στα sweet spot. Γτ να παει να χτυπησει την καθε 2080(ti) οταν η 2070 ειναι που καταληγει να πουλαει περισσοτερο? Ερχεται και δινει κατι παραπλησιο και θα παρει μεριδιο. Τα ιδια εκανε με τις 570-580 που ακομα αποτελουν δυνατες επιλογες για τα λεφτα τους. Δε ξερω αν μπορει αλλα δε χρειαζεται να βγαλει καλυτερη καρτα. 

• Like 6
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Εδώ η Vega 64 είναι έστω και οριακά πάνω από την 2070 στο Strange Brigade οπότε μιλάμε για 5-10 % πάνω απο την Vega 64. Όλα θα εξαρτηθούν από την τιμή. Αν επαληθευτεί αυτό που ακούγεται για κοντά στα $500 δηλαδή ίδια τιμή με την 2070 θα είναι απογοητευτικό.

1 ώρα πριν, Kwsths67 είπε

Βάζω στοίχημα το δεξί μου παπαρι ότι η Navi έχει μεγαλύτερο chip σε επίπεδα 2080 ανάμεσα με 2080ti για να το ανακοινώσουν στους επόμενους μήνες. 

Εγώ δεν θα έβαζα τέτοιο στοίχημα στην θέση σου :P. Βέβαια και το Q1 2020 στους επόμενους μήνες λογίζεται...

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, thor777 είπε

Εδώ η Vega 64 είναι έστω και οριακά πάνω από την 2070 στο Strange Brigade οπότε μιλάμε για 5-10 % πάνω απο την Vega 64. Όλα θα εξαρτηθούν από την τιμή. Αν επαληθευτεί αυτό που ακούγεται για κοντά στα $500 δηλαδή ίδια τιμή με την 2070 θα είναι απογοητευτικό.

Εγώ δεν θα έβαζα τέτοιο στοίχημα στην θέση σου :P. Βέβαια και το Q1 2020 στους επόμενους μήνες λογίζεται...

Ανακοινωσαν οτι θα βγαλουν Navi High End αλλα το 2020. Λογικα για να πεσουν οι τιμες στις μνημες και να τελειωσει η παραγωγη Navi για κονσολες.

Επεξ/σία από Azerothakis

2 ώρες πριν, mkp είπε

Πολύ πιθανό η RX5700 να είναι στα ίδια επίπεδα με την GTX2070 και σε χαμηλότερη τιμή κιόλας, άλλα οι περισσότεροι θα προτιμήσουν Nvidia γιατί οπός λέει και ο Jen-Hsun "it just works"

Ναι ετσι ο κοσμος αγοραζει επειδη ειναι nvidia και οχι επειδη εχει τεχνολογιες και αποδοση που απο τον ανταγωνισμο θα τα δεις σε 5 χρονια και με σχεδον ιδια τιμη...επισης στην παρουσιαση μονο το strange brigade υπαρχει ή μηπως ειναι ο ορισμος στις μηχανες γραφικων..? Ας δουμε λοιπον ολοκληρωμενο συγκριτικο και μετα κρινετε...

• Like 1

Δυστυχώς είναι αρκετά πίσω απ' την Nvidia. Έχουν ρίξει το βάρος τους στις cpu. Ψάχνω ένα λόγο να πάρει κάποιος τις navi έναντι της 2070 με το Ray tracing κ κυρίως dlss. Δεν υπάρχει ούτε ένας λόγος.. 

Επισκέπτης
29 λεπτά πριν, andreas84gr είπε

Δυστυχώς είναι αρκετά πίσω απ' την Nvidia. Έχουν ρίξει το βάρος τους στις cpu. Ψάχνω ένα λόγο να πάρει κάποιος τις navi έναντι της 2070 με το Ray tracing κ κυρίως dlss. Δεν υπάρχει ούτε ένας λόγος.. 

Freesync

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, DiAvOl είπε

Freesync

Αυτό ναι, θα μπορούσε. Αλλά monitors με freesync τρέχουν g-sync compatibility mode (όπως το λένε τέλος πάντων) στις πράσινες gpu..

Επεξ/σία από Επισκέπτης

8 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Αυτό ναι, θα μπορούσε. Αλλά monitor με freesync τρέχουν g-sync compatibility mode (όπως το λένε τέλος πάντων) στις πράσινες gpu..

Ακριβώς

Επισκέπτης
39 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Αυτό ναι, θα μπορούσε. Αλλά monitors με freesync τρέχουν g-sync compatibility mode (όπως το λένε τέλος πάντων) στις πράσινες gpu..

Σωστά, αλλά π.χ. η TV μου (Samsung Q9FN) τρέχει μόνο FreeSync over HDMI (AMD) άρα δεν έχω προσωπικά πολλές επιλογές. Πάντώς με εξέπληξε ευχάριστα σήμερα η AMD.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, DiAvOl είπε

Σωστά, αλλά π.χ. η TV μου (Samsung Q9FN) τρέχει μόνο FreeSync over HDMI (AMD) άρα δεν έχω προσωπικά πολλές επιλογές. Πάντώς με εξέπληξε ευχάριστα σήμερα η AMD.

Εντάξει είναι μία περίπτωση και αυτή, τηλεόρασης κιόλας, όχι οθόνης. Για gaming ποιος αγοράζει TV;

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Εντάξει είναι μία περίπτωση και αυτή, τηλεόρασης κιόλας, όχι οθόνης. Για gaming ποιος αγοράζει TV;

Πολλοί, αλλά κυρίως για κονσόλες πιστεύω (π.χ. το XBOX one έχει υποστήριξη Freesync). Στην περίπτωσή μου, έτυχε να έχω τηλεόραση που υποστηρίζει FreeSync, άρα το να πάω στο νέο PC Build μου σε AMD GPU, το θεωρώ λογική κίνηση.

Το Freesync το ανέφερα για τον φίλο που ζήτησε έναν λόγο να πάει κάποιος σε AMD GPU :). Corner case ίσως..

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Οπως ανεφερε ενα παιδι στα κατω σχολια,κοιτα να χτυπησει τη μεσαια ταξη.Εκει δηλαδη που πανε ολοι.1660ti,2060 και 2070 ειναι οι καρτες που πουλανε περισσοτερο λογω περιορισμενου μπατζετ.Ηδη στις μικρες κατηγοριες η AMD ειναι πιο δυνατη με 570 και 580 βαση κοστους και αποδοσης που δινουν.Αλλα στη μεσαια κατηγορια θα προτιμησει ο αλλος της nvidia και οχι της amd λογω οτι εχει μονο τις vega που θελουν και μεγαλυτερο τροφοδοτικο.

Στις VGA ανταγωνίζεσαι την NVIDIA, όχι την Intel . Δύο τελείως διαφορετικά πλαίσια και εταιρίες. Εάν έχεις όντως να παρουσιάσεις κάτι και να κάνεις θόρυβο, δεν αφήνεις μια πορδή , αλλά αμολάς μια βροντή και το πλασάρεις αρκετά πιο ψωλέ φάση. Όπως για παράδειγμα κάνει με τους Ryzen, που είναι πιο σίγουρη.

To μεγαλύτερο πρόβλημα της σε σχέση με τις CPU , είναι ότι στις GPU οι τιμές είναι αρκετά ψηλότερες και οι κάρτες της αναλογικά ακριβότερες, η διαδικασία παραγωγής πιο πολύπλοκη, τα υλικά περισσότερα, οι contractors μπόλικοι, τα aproval test λιγότερα  και το customer experience αρκετά πονεμένο (συμβατότητα, optimization, Drivers κτλ. οι περισσότεροι χρήστες έχουν ένα break promise effect. 

Δεν είναι μόνο το freesync. Μην ξεχνάμε το compute με opencl. Εκεί η AMD είναι απόλυτα ανταγωνιστική όπου υπάρχει σωστή υποστήριξη, με τα περισσότερα shader cores να κάνουν τη διαφορά.

Για την ταμπακιέρα τίποτα ακόμα,πόσο θα κοστίσει η κάρτα?3-4 κατοσταρια?

Με βλέπω πάντως να ψωνίζω τελευταία φορά κάρτες/επεξεργαστές κτλπ πριν επέλθει η λαίλαπα των στριμιγκ και το κακο συναπάντημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...