Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, zeibei είπε

ο μοναδικός κλέφτης σε όλη την υπόθεση είναι η ΔΕΗ. πληρώνω στο πατρικό μου σπίτι όπου είναι ο γενικός κλειστός από το 2014 που έφυγα μονίμως 186 ευρώ εδώ και 5 χρόνια. τονίζω πως δεν μένει κάνεις εκεί δεν υπάρχει συσκευή που να καίει ρεύμα και ο γενικός κλειστός. όταν ζήτησα τον λόγο που είπαν τα 43 είναι για τη ΔΕΗ και τα υπόλοιπα για τους απόρους και τους πολύτεκνους. 

186 ευρώ το χρόνο ή το δίμηνο?

Γιατί κι εγώ έχω κλειστό το πατρικό μου και πληρώνω γύρω στα 12 ευρώ το μήνα μέσω όρο, δηλαδή γύρω στα 150 το χρόνο.

Και δεν το κόβω γιατί θέλω να μπορώ να πηγαίνω έστω και μία φορά το χρόνο!

• Like 1
Δημοσ.

εντάξει αν εννοεί το χρόνο λογικό είναι. Αν είναι και λίγο μεγάλο το σπίτι θα έχει και αυξημένα δημοτικά τέλη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kamiaepafi είπε

Καλησπέρα σε όλους. Μένω μόνη μου σε 47 τ.μ. διαμέρισμα, κέντρο Αθήνας, κοντά στη Βικτώρια. Για το τετράμηνο Σεπτέμβρης-Ιανουάριος μου ήρθε έναντι 20 ευρώ και Εκκαθαριστικός 220. Μου φάνηκε φουσκωμένο αλλά το αγνόησα γιατί χρησιμοποιώ θερμοπομπούς και είχα ξεχάσει και το θερμοσίφωνα ανοιχτό μερικές φορές. Άρχισα να προσέχω και να κάνω οικονομία μετά απ αυτό, αλλά τώρα για το τετράμηνο Ιανουάριος-Μάιος μου ήρθε 89 ευρώ έναντι και 178 εκκαθαριστικός. Να αναφέρω ότι στον τελευταίο λογαριασμό γράφει 1300 κιλοβατώρες. Σας ακούγονται σωστές, ή με κλέβει κάποιος;

Πείτε μου κι εσείς πόσα δίνετε για να καταλάβω αν είναι φυσιολογικά αυτά τα νούμερα. Μέχρι τώρα ζούσα με συγκατοίκους σε άλλα σπίτια, οπότε δεν είχα καθαρή εικόνα των λογαριασμών. Προς το παρόν μου φαίνεται υπερβολικό ποσό. Ευχαριστώ.

Με περίπου ίδια δεδομένα σε ίδια περιοχή οι 1300KWh -  για 4 μήνες (έναντι + εκκαθαριστικός λογαριασμός) με άμεση πληρωμή  (που σημαίνει έκπτωση 15%) έχω σύνολο 2 λογαριασμών περίπου 300€

Οπότε λογικά αυτά που σε χρεώνουν.  Αν θες να έρχονται στα ίδια επίπεδα οι λογαριασμοί, μπορείς κάθε 4 μήνες να εισάγεις μόνη τις KWh του έναντι λογαριασμού απευθείας στη ΔΕΗ https://www.deddie.gr/el/upiresies/katametrisi/kataxorisi-endeikseon-metriti/

*Οι KWh σου πάντως είναι πολλές κυρίως λόγω ηλεκτρικού θερμοσίφωνα και A/C - σόμπες. Αλλιώς θα ήταν κάπου 500 για 1 άτομο σε 2άρι.

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ.

Κι εγώ νομίζω ότι καίω λιγότερα. Γράφει στα ψιλα γράμματα ότι βασίζουν τις μετρήσεις στις περσινές, τότε που έμενε μια ολόκληρη οικογένεια εδω μέσα. Πφφ θα πάω απο κει μια βόλτα να δω

• Confused 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kamiaepafi είπε

Κι εγώ νομίζω ότι καίω λιγότερα. Γράφει στα ψιλα γράμματα ότι βασίζουν τις μετρήσεις στις περσινές, τότε που έμενε μια ολόκληρη οικογένεια εδω μέσα. Πφφ θα πάω απο κει μια βόλτα να δω

Το να ελέγχεις τον μετρητή σου ώστε να βλέπεις αν όντως έκαψες τόσα, δεν παίζει?

• Like 1
Δημοσ.

έχεις δίκιο, δεν έχω ιδέα πως γίνεται βέβαια, αλλά θα το βρω

να αναφέρω ότι δεν έχω a/c ούτε καν ίντερνετ ή pc, μόνο ένα laptop που δεν πολυχρησιμοποιώ σπίτι. αν κάτι καίει είναι ο θερμοπομπός αλλά τον έχω χρησιμοποιήσει σε άλλο σπίτι με πολύ μικρή διαφορά στο ρεύμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως και η περίπτωση να σε κλέβουν δεν ειναι απίθανη. Ειναι μη σου τύχει.

Συγγενικο μου πρόσωπο υπήρξε θύμα παλιότερα απο τον ιδιοκτήτη που ειχε διαμέρισμα κολλητά και στην μεσοτοιχία είχε πρίζα που έκλεβε ρεύμα. Εκει σιδέρωνε, εκει έβαζε σόμπα, εκει όλα...

Κανε λογαριασμό στην υπηρεσία e-bill της ΔΕΗ και επέλεξε να σου έρχεται ο λογαριασμός κάθε μήνα. Τρεις μήνες θα είναι έναντι και ένας εκκαθαριστικός. Ετσι θα έχεις μικρότερους και πιο διαχειρίσιμους λογαριασμούς.

Επεξ/σία από thant
  • Sad 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, zeibei είπε

ο μοναδικός κλέφτης σε όλη την υπόθεση είναι η ΔΕΗ. πληρώνω στο πατρικό μου σπίτι όπου είναι ο γενικός κλειστός από το 2014 που έφυγα μονίμως 186 ευρώ εδώ και 5 χρόνια. τονίζω πως δεν μένει κάνεις εκεί δεν υπάρχει συσκευή που να καίει ρεύμα και ο γενικός κλειστός. όταν ζήτησα τον λόγο που είπαν τα 43 είναι για τη ΔΕΗ και τα υπόλοιπα για τους απόρους και τους πολύτεκνους. 

Πόσα τετραγωνικά είναι το σπίτι και σε ποια περιοχή; 

2 ώρες πριν, slk200gr είπε

its ok,1300 κιλοβαρορες ειναι νορμαλ με πολυ οικονομια ειδικα αν μαγειρευεις κιολας εστω και λγο 

Όχι δεν είναι νορμάλ. Άλλαξα ρολόι πέρσι τον Ιανουάριο καθώς είχα εργοταξιακο. Με αντλία θερμότητας, σπίτι 130 τετραγωνικά, αλλά με θερμοσίφωνα και θερμοπροσοψη, έχω κάψει 5800 kwh έως τώρα... 17 μήνες. Με μωρό παιδί στο σπίτι. Παντού λάμπες λεντ και οικονομίας. Έλεγξε τις καταναλώσεις. Δες πότε έρχεται η ΔΕΗ να μετρήσει και κράτα την ένδειξη. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kamiaepafi είπε

Έχεις κατανοήσει για αρχή τη διαφορά του τι σημαίνει έναντι και τι εκκαθαριστικός? 

• Like 2
Δημοσ.

Παιδιά, ακούω όλοι να βρίζουν την ΔΕΗ, αλλά λίγοι έχουν κατανοήσει ότι στον λογαριασμό που πληρώνουν, ελάχιστα είναι αυτά που πηγαίνουν πραγματικά για το ρεύμα. Δυστυχώς οι κυβερνήσεις μετέτρεψαν την ΔΕΗ ως εισπράκτορα διαφόρων τελών και φόρων. Η απόφαση του Βενιζέλου να εισπράττει η ΔΕΗ το χαράτσι, έβαλε αρκετά δις την εταιρία μέσα. Το ξέρετε ότι η τιμή της κιλοβαττόρας είναι ανεβασμένη λόγο την κοινωνικής πολιτικής που κάνουν οι κυβερνήσεις; Κάνουν πολιτική κοινωνική σε πλάτες εισηγημένη εταιρίας.Και όλο το κόστος το φορτώνουν στους υπόλοιπους πολίτες μέσω λογαριασμών. Και λογικό είναι μετά να είναι παραπονεμένος ο κάθε καταναλωτής, βλέποντας αυτά τα ποσά. Δε θέλω σε καμιά περίπτωση να δικαιολογήσω την ΔΕΗ, που για μένα οι μισοί από τους υπαλλήλους πρέπει να πάνε στα σπίτια τους, αλλά να ξέρουμε και τι λέμε.

• Thanks 2
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, kamiaepafi είπε

Καλησπέρα σε όλους. Μένω μόνη μου σε 47 τ.μ. διαμέρισμα, κέντρο Αθήνας, κοντά στη Βικτώρια. Για το τετράμηνο Σεπτέμβρης-Ιανουάριος μου ήρθε έναντι 20 ευρώ και Εκκαθαριστικός 220. Μου φάνηκε φουσκωμένο αλλά το αγνόησα γιατί χρησιμοποιώ θερμοπομπούς και είχα ξεχάσει και το θερμοσίφωνα ανοιχτό μερικές φορές. Άρχισα να προσέχω και να κάνω οικονομία μετά απ αυτό, αλλά τώρα για το τετράμηνο Ιανουάριος-Μάιος μου ήρθε 89 ευρώ έναντι και 178 εκκαθαριστικός. Να αναφέρω ότι στον τελευταίο λογαριασμό γράφει 1300 κιλοβατώρες. Σας ακούγονται σωστές, ή με κλέβει κάποιος;

Πείτε μου κι εσείς πόσα δίνετε για να καταλάβω αν είναι φυσιολογικά αυτά τα νούμερα. Μέχρι τώρα ζούσα με συγκατοίκους σε άλλα σπίτια, οπότε δεν είχα καθαρή εικόνα των λογαριασμών. Προς το παρόν μου φαίνεται υπερβολικό ποσό. Ευχαριστώ.

αν δηλαδή ξέχναγε να σου κάνει καταμέτρηση το ΔΕΔΔΗΕ και η ΔΕΗ δεν σου έστελνε λογαριασμό και θα έπρεπε να τους τηλεφωνήσεις εσύ για να τους δώσεις την καταμέτρηση

μετά σου ερχόταν ο εκκαθαριστικός λογαριασμός από την ΔΕΗ οποίος αφορά το διάστημα 26/03/2018 έως 27/03/2019 (367 ημέρες) 

5000+ KWh 

555 ευρώ

σου φαίνονται πολλά? 

σε ένα διαμέρισμα 70 τμ του 1970

επίσης να ξέρεις κάτι οι θερμοπομποί όπως και κάποιες σόμπες καίνε πολλά...σε ρεύμα

για μένα συμφέρει καλύτερα το να έχεις κλιματιστικά Α+++ ή να χρησιμοποιείς κεντρική/ατομική θέρμανση

6 ώρες πριν, zeibei είπε

συγνώμη κλειστό διαμέρισμα δεν λέγεται ένα διαμέρισμα που απλά έκλεισες τον ΓΕΝΙΚΟ ή την ΑΣΦΑΛΕΙΑ από το ΡΟΛΟΙ/ΜΕΤΡΗΤΗ

αν θες να λες ότι έχεις κλειστό διαμέρισμα

κάνεις ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ στην ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ

παίρνεις τα απαραίτητα έγγραφα και πας στον ΔΗΜΟ όπου ζητάς απαλλαγή από τα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ λόγω μη ηλεκτροδότησης ακινήτου

τότε θα έχεις πραγματικά κλειστό διαμέρισμα

αλλιώς τρέχει κανονικά το πάγιο (ΔΕΗ) και τα δημοτικά τέλη (ΔΗΜΟΣ) και εσύ πληρώνεις

ανάλογα με την τιμή ζώνης που έχει το ακίνητο

4 ώρες πριν, montelagr είπε

εκει που μενω εβαλε η ιδιοκτητρια VOLTAIR 

70 ανα μηνα λεει 8α μου ερχεται.....οποτε μια χαρα εισαι 

μακάρι...αλλά δεν έχω εμπιστοσύνη σε καμία από τις "άλλες εταιρείες" το γιατί θα το καταλάβεις εν καιρώ...

Επεξ/σία από ikorolis
Επισκέπτης
Δημοσ.
4 ώρες πριν, kamiaepafi είπε

έχεις δίκιο, δεν έχω ιδέα πως γίνεται βέβαια, αλλά θα το βρω

να αναφέρω ότι δεν έχω a/c ούτε καν ίντερνετ ή pc, μόνο ένα laptop που δεν πολυχρησιμοποιώ σπίτι. αν κάτι καίει είναι ο θερμοπομπός αλλά τον έχω χρησιμοποιήσει σε άλλο σπίτι με πολύ μικρή διαφορά στο ρεύμα.

Ξεκίνα να καταχωρείς μόνη σου τις ενδείξεις. Διάβασε εδώ πως γίνεται αν δεν ξέρεις , ευκολάκι είναι. Και στο τέλος της σελίδας σου έχει το λινκ που να μπεις

https://www.deddie.gr/el/upiresies/katametrisi/kataxorisi-endeikseon-metriti/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...