Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χαίρετε όπως λέω και στον τίτλο θα ήθελα να μου πείτε πως μπορώ να κάνω αναπαραγωγή από το pc μου σε μια smartTv με υπότιτλους

έχω καταφέρει να βλέπω την ταινία αλλα δεν εχω καταφέρει να βλέπω τους υποτίτλους που είναι ξεχωριστό αρχείο και ΟΧΙ ενσωματωμένοι

απο media players εχω

VLC Potplayer & Windows media player

μονο με το windows media player Καταφερα να δω μονο το βιντεο χωρις υποτιτλους στα αλλα 2 δεν βρηκα καν πως λειτουργει

Ευχαριστω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  • Πας στον φάκελο που έχεις την ταινία και βάζεις μέσα το αρχείο των υπότιτλων.
  • Επιλέγεις το αρχείο της ταινίας πατάς F2 ή κάνεις δεξί κλικ->Μετονομασία.
  • Πατάς CTRL+C ή κάνεις δεξί κλικ->Αντιγραφή πάνω στο μαρκαρισμένο όνομα της ταινίας.
  • Επιλέγεις το αρχείο των υπότιτλων και πατάς F2 ή δεξί κλικ->Μετονομασία.
  • Πατάς CTRL+V ή κάνεις δεξί κλικ->Επικόλληση πάνω στο μαρκαρισμένο όνομα του υπότιτλου.
  • Πατάς ENTER για να εφαρμοστεί το νέο όνομα.

Τώρα θα πρέπει να έχεις δύο αρχεία με το ίδιο ακριβώς όνομα. Ενδέχεται να βλέπεις την κατάληξη .srt των υπότιτλων αν δεν έχεις συσχετίσει τη μορφή αυτή με κάποιο πρόγραμμα. Αν την βλέπεις, απλά κάνε διπλό κλικ σε ένα srt και όταν σου ζητήσει το σύστημα με ποιο πρόγραμμα θέλεις να προβάλεις το αρχείο επέλεξε το Σημειωματάριο (στα 10άρια θα πρέπει να πατήσεις πρώτα στο "Περισσότερες επιλογές".
Τώρα όταν αναπαράγεις την ταινία με το vlc ή το potplayer (προτιμώ το 2ο) θα πρέπει κανονικά να εμφανίζονται και οι υπότιτλοι αυτόματα. Μπορείς επίσης να βάλεις την ταινία και τους υπότιτλους σε ένα στικάκι και να την προβάλεις στην smart tv. Κανονικά δε θα πρέπει να έχεις πρόβλημα εκτός κι αν είναι καμία samsung και να θέλει τους υπότιτλους μαζί με την ταινία μέσα σε ένα mkv αρχείο (το κάνεις με το mkv toolnix).

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, micos000 είπε
  • Πας στον φάκελο που έχεις την ταινία και βάζεις μέσα το αρχείο των υπότιτλων.
  • Επιλέγεις το αρχείο της ταινίας πατάς F2 ή κάνεις δεξί κλικ->Μετονομασία.
  • Πατάς CTRL+C ή κάνεις δεξί κλικ->Αντιγραφή πάνω στο μαρκαρισμένο όνομα της ταινίας.
  • Επιλέγεις το αρχείο των υπότιτλων και πατάς F2 ή δεξί κλικ->Μετονομασία.
  • Πατάς CTRL+V ή κάνεις δεξί κλικ->Επικόλληση πάνω στο μαρκαρισμένο όνομα του υπότιτλου.
  • Πατάς ENTER για να εφαρμοστεί το νέο όνομα.

Τώρα θα πρέπει να έχεις δύο αρχεία με το ίδιο ακριβώς όνομα. Ενδέχεται να βλέπεις την κατάληξη .srt των υπότιτλων αν δεν έχεις συσχετίσει τη μορφή αυτή με κάποιο πρόγραμμα. Αν την βλέπεις, απλά κάνε διπλό κλικ σε ένα srt και όταν σου ζητήσει το σύστημα με ποιο πρόγραμμα θέλεις να προβάλεις το αρχείο επέλεξε το Σημειωματάριο (στα 10άρια θα πρέπει να πατήσεις πρώτα στο "Περισσότερες επιλογές".
Τώρα όταν αναπαράγεις την ταινία με το vlc ή το potplayer (προτιμώ το 2ο) θα πρέπει κανονικά να εμφανίζονται και οι υπότιτλοι αυτόματα. Μπορείς επίσης να βάλεις την ταινία και τους υπότιτλους σε ένα στικάκι και να την προβάλεις στην smart tv. Κανονικά δε θα πρέπει να έχεις πρόβλημα εκτός κι αν είναι καμία samsung και να θέλει τους υπότιτλους μαζί με την ταινία μέσα σε ένα mkv αρχείο (το κάνεις με το mkv toolnix).

Ευχαριστω πολυ για την γρήγορη απαντηση σου το εκτιμω

εκανα αυτο που μου ειπες και στην τηλεοραση δεν εμφανιζονται υποτιτλοι με τον windows media player

τωρα αν ξερεις καποιο τροπο μεσω του ptoplayer να δοκιμασω και με αυτο τον τροπο αλλιως το φλασακι ειναι μονοδρομος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ανέφερα τον wmp. Για το vlc και το pot είπα. Τι windows έχεις;
Στα 10άρια θα πας Ρυθμίσεις (το γρανάζι κάτω αριστερά στο μενού έναρξη) και μετά "Εφαρμογές" και θα πατήσεις στα αριστερά το "Προεπιλεγμένες εφαρμογές". Εκεί θα αλλάξεις το πρόγραμμα για τις ταινίες στο pot.
Στα 7 θα πας μέσα από το pot στις προτιμήσεις και θα βρεις που λέει για τις μορφές. Θα πατήσεις να επιλεγούν όλες οι μορφές βίντεο και θα εφαρμόσεις τις αλλαγές. Ή αλλιώς θα πας με δεξί κλικ σε ένα βίντεο->Άνοιγμα με->Αλλαγή προεπιλεγμένου προγράμματος θα επιλέξεις το pot και θα τσεκάρεις να ανοίγουν πάντα με αυτό το πρόγραμμα.

Μην μπλέκεις την τηλεόραση στο θέμα γιατί δεν έχει καμία σχέση. Ότι γίνεται είναι από το pc και τα προγράμματα του. Εξ άλλου ούτε στο μόνιτορ βλέπεις υπότιτλους, έτσι δεν είναι;

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, micos000 είπε

Στα 10άρια θα πας Ρυθμίσεις (το γρανάζι κάτω αριστερά στο μενού έναρξη) και μετά "Εφαρμογές" και θα πατήσεις στα αριστερά το "Προεπιλεγμένες εφαρμογές". Εκεί θα αλλάξεις το πρόγραμμα για τις ταινίες στο pot.
Στα 7 θα πας μέσα από το pot στις προτιμήσεις και θα βρεις που λέει για τις μορφές. Θα πατήσεις να επιλεγούν όλες οι μορφές βίντεο και θα εφαρμόσεις τις αλλαγές. Ή αλλιώς θα πας με δεξί κλικ σε ένα βίντεο->Άνοιγμα με->Αλλαγή προεπιλεγμένου προγράμματος θα επιλέξεις το pot και θα τσεκάρεις να ανοίγουν πάντα με αυτό το πρόγραμμα.

windows 10 εχω το εκανα προεπιλεγμενο τωρα πρεπει να επιλεξω navigate στην τηλεοραση ???γιατι στο navigate δεν μου εχει επιλογη της τηλεόρασης παρα μοονο τους σκληρούς δίσκους 

9 λεπτά πριν, micos000 είπε

Μην μπλέκεις την τηλεόραση στο θέμα γιατί δεν έχει καμία σχέση. Ότι γίνεται είναι από το pc και τα προγράμματα του. Εξ άλλου ούτε στο μόνιτορ βλέπεις υπότιτλους, έτσι δεν είναι;

υποτιτλους βλεπω χχωρις να τους επιλεξω εφοσον εκανα ιδια ονομασια ταινιας με ρχειο

Δημοσ.

Κάτσε γιατί τώρα μας τα μπερδεύεις. Ασύρματη προβολή θέλεις να κάνεις ή έχεις συνδεμένη την tv με καλώδιο στο pc; Στην 1η περίπτωση εγώ πάντως δεν κατάφερα να περάσω υπότιτλους.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, micos000 είπε

Κάτσε γιατί τώρα μας τα μπερδεύεις. Ασύρματη προβολή θέλεις να κάνεις ή έχεις συνδεμένη την tv με καλώδιο στο pc; Στην 1η περίπτωση εγώ πάντως δεν κατάφερα να περάσω υπότιτλους.

ασυρματη προβολη θελω να κανω την ταινια την βλεπει τους υποτιτλους οχι

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, micos000 είπε

Όπως είπα, εγώ δεν έχω καταφέρει να περάσω υπότιτλους μέσω ασύρματης προβολής.

ωραια ευχαριστω πολυ το φλασακι ειναι μονοδρομος ελπιζω να βρεθει λυση να εισαι καλα αδερφε

Δημοσ.

Αν η τηλεόραση δεν έχει πρόβλημα με την αναπαραγωγή των αρχείων βίντεο και υπότιτλων, τότε η αντιγραφή σε στικάκι είναι η καλύτερη λύση για μένα. Αδειάζεις και τον δίσκο έτσι.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...