Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά ,μηπως γνωρίζει κάποιος εαν στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές(30/6 ?) θα μπορούν οι κάτοικοι εξωτερικού να ψηφίζουν στα προξενεία του τόπου διαμονής τους;

Δημοσ.

Δεν έχει ψηφιστεί κάποιος νόμος (καλώς) που να καθιερώνει και να ρυθμίζει το δικαίωμα ψήφου των κατοίκων του εξωτερικού. 

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ.
23 minutes ago, Menelaos83 said:

Οταν βγει ανακοινωση θα το μαθεις.

Μην βιαζεσαι.

Το κακό ειναι οτι τότε θα το μαθουν(εαν ηδη δεν το ξέρουν) και οι αεροπορικές εταιρείες :) 

9 minutes ago, Speculoos said:

Δεν έχει ψηφιστεί κάποιος νόμος (καλώς) που να καθιερώνει και να ρυθμίζει το δικαίωμα ψήφου των κατοίκων του εξωτερικού. 

Είμαι της ίδιας άποψης, ωστόσο υπαρχει μεγάλη μερίδα ανθρώπων που διαμένουν προσωρινά 

• Like 2
Δημοσ.

Δεν υπαρχει περιπτωση σε αυτες τις fast track εκλογες που θα παμε, να ψηφιστει τετοιος νομος μεχρι την ημερομηνια διεξαγωγης.

Επισης, επειδη βλεπω οτι αναφερεις αεροπορικα, το 30/6 ειναι η πιθανοτερη ημερομηνια. Υπαρχει και η 2η επιλογη 7/7 που ειναι πιθανη, οποτε κανε λιγο κρατει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε τους συμφερει να ψηφισουν στα προξενεία . Τελευταια στιγμη ειναι δυσβασταχτο το κοστος ποσοι μπορουν να ερθουν...

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Speculoos είπε

Και ποιος σου ειπε οτι δεν εχουν δικαιωμα ψηφου οι κατοικοι εξωτερικου? Οποιος θελει ερχεται και ψηφιζει... Απλα δεν τους ενδιαφερει να δωσουν χρηματα για να ψηφισουν απο τον τοπο κατοικιας τους. 

Την ιδια στιγμη αλλες χωρες το κανουν...

Τωρα αν ειναι κακο ή κακο δεν νομιζω οτι μπορει να το κρινει κανεις... Γιατι εγω που πριν ενα χρονο ακριβως ημουν Ελλαδα ελεγα οτι δεν με ενδιαφερει και τοσο τι κανουν αυτοι του εξωτερικου, αλλα τωρα που επειδη δεν γουσταρω να δουλευω σαν το σκυλι, σε δουλειες που δεν μου αρεσουν και για ψιχουλα, κοιτα πως τα φερνει η ζωη και δεν θα με χαλουσε να βαζω την ψηφο μου...

Οχι οτι χαλιεμαι (μιας και δεν με με τραβαει κανενας τους)... Αλλα φιλε μου σε αυτο που θελω να καταλληξω, στην πρωτη ευκαιρια ειμαι πισω. 

Απο την αλλη υπαρχουν πολλοι ανικανοι κατ'εμε και ανιδεοι για να τους δωσεις το δικαιωμα ψηφου εκτος Ελλαδας... Το ιδιο ομως και εντος Ελλαδας...

Απο την στιγμη ομως που εχεις ελληνικη υπηκοοτητα... πρεπει να μπορεις να ψηφισεις... δημοκρατια

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Δεν ειπε κανεις για ψηφο σε δημοτικες,οπου πραγματι θα ηταν ασκοπο

Επισης καποιος στο εξωτερικο μπορει να θελει να εχει δικαιωμα να αποφασισει ποιος θα διοικει στη χωρα που ειναι η υπολοιπη οικογενεια του

Να αποφασίζει αλλά να μην έχει συνέπειες/υποχρέωσεις για την πράξη του. Ωραία πράγματα.

Προσωπικά θεωρώ άτομα τα οποία δεν έχουν καμία οικονομική σύνδεση με την χώρα ΔΕΝ θα πρέπει να ψηφίζουν.  

Προσωπικά αν τύχαινε κ ήμουν Ελλάδα κατα την διάρκεια εκλογών, παροτι πολιτικοποιημένος κ καθολα ενημερωμένος θα ρωταγα τους γονείς μου κ τα αδέρφια μου τι θέλουν να ψηφίσω. Αν διαφωνούσαν θα ψήφιζα μικρό κόμμα κ τέλος.

Θεωρώ ανήθικο να επιρεασω την ζωή των συνανθρώπων μου εκ του ασφαλούς.

Επίσης θεωρώ άδικο να ψηφίζω εγώ σε μια χώρα που δεν ζω κ να υπάρχουν άτομα στην Ελλάδα που ζουν πανω απο 20 χρόνια κ να μην έχουν δικαίωμα ψήφου. 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, bilya είπε

Επίσης θεωρώ άδικο να ψηφίζω εγώ σε μια χώρα που δεν ζω κ να υπάρχουν άτομα στην Ελλάδα που ζουν πανω απο 20 χρόνια κ να μην έχουν δικαίωμα ψήφου. 

Μην λες τέτοια πράματα, δε κάνει... ;)

• Like 1
Δημοσ.

5 λεπτά πριν, bilya είπε

Αν εχουν υπηκοοτητα μια χαρα μπορουν και απο τα 5 χρονια... Αν δεν εχουν καποιο προβλημα θα υπαρχει

Δημοσ.

Οι μεταναστες μας εχουν κι μια αλλη δυναμικη,δεν ειναι μονο οι γεροι στην Αστορια και την Αυστραλια

Ειναι πλεον χιλιαδες νεοι που εργαζονται σε ανεπτυγμενες οικονομιες και εχουν μια αλλη οπτικη γωνια

Πχ σκεφτειτε οτι σε ολες τις χωρες του πλανητη πλην Ελλαδας και Κυπρου τα Σκοπια λεγονται Μακεδονια εδω  και δεκαετιες αλλα εδω περα παριστανουμε τις στρουθοκαμηλους

Οσο για τις συνεπειες της ψηφου....ο ξαδερφος μου πληρωνει φορους και ΕΝΦΙΑ της μανας του,γιατι να εχει μονο υποχρεωσεις και οχι δικαιωματα;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Και εγώ που ζω εξωτερικό 9 χρόνια ,δεν το βρίσκω σωστό να πάω να ψηφίσω και δεν θα πάω αν υπάρξει δυνατότητα. Πάω Ελλάδα μια φορά το χρόνο για μια εβδομάδα. Από που κι ως που πρέπει να έχω άποψη για το πώς είναι η κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα.Την εποχή Τσίπρα πχ δεν την έχω ζήσει στην Ελλάδα για να κάνω σύγκριση.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, tz3s είπε

Αν εχουν υπηκοοτητα μια χαρα μπορουν και απο τα 5 χρονια... Αν δεν εχουν καποιο προβλημα θα υπαρχει

χμμμ κοιτα πως τον λένε α ναι Γιάννη Αντετοκούμπο. Τι ακριβώς πρόβλημα να χε κ δεν πήρε ιθαγενεια αυτός αλλά κ η υπόλοιπη οικογένειά του?

(υπηκοοτητα δεν υπάρχει, δεν έχει βασιλεία η Ελλάδα)

25 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Οι μεταναστες μας εχουν κι μια αλλη δυναμικη,δεν ειναι μονο οι γεροι στην Αστορια και την Αυστραλια

Ειναι πλεον χιλιαδες νεοι που εργαζονται σε ανεπτυγμενες οικονομιες και εχουν μια αλλη οπτικη γωνια

Πχ σκεφτειτε οτι σε ολες τις χωρες του πλανητη πλην Ελλαδας και Κυπρου τα Σκοπια λεγονται Μακεδονια εδω  και δεκαετιες αλλα εδω περα παριστανουμε τις στρουθοκαμηλους

Οσο για τις συνεπειες της ψηφου....ο ξαδερφος μου πληρωνει φορους και ΕΝΦΙΑ της μανας του,γιατι να εχει μονο υποχρεωσεις και οχι δικαιωματα;

αυτό ισχύει εν μέρη σε μερίδα όπου έφυγε μετα το 2010 αλλά πίστεψέ δεν φαντάζεσαι τι νοοτροπίες υπάρχουν. 

Να ακούς άτομα να βρίζουν τους μετανάστες όντας μετανάστες (ηλ. 25-35). Άβυσσος απλά. 

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tz3s είπε

Και ποιος σου ειπε οτι δεν εχουν δικαιωμα ψηφου οι κατοικοι εξωτερικου? Οποιος θελει ερχεται και ψηφιζει... Απλα δεν τους ενδιαφερει να δωσουν χρηματα για να ψηφισουν απο τον τοπο κατοικιας τους. 

Την ιδια στιγμη αλλες χωρες το κανουν...

Τωρα αν ειναι κακο ή κακο δεν νομιζω οτι μπορει να το κρινει κανεις... Γιατι εγω που πριν ενα χρονο ακριβως ημουν Ελλαδα ελεγα οτι δεν με ενδιαφερει και τοσο τι κανουν αυτοι του εξωτερικου, αλλα τωρα που επειδη δεν γουσταρω να δουλευω σαν το σκυλι, σε δουλειες που δεν μου αρεσουν και για ψιχουλα, κοιτα πως τα φερνει η ζωη και δεν θα με χαλουσε να βαζω την ψηφο μου...

Οχι οτι χαλιεμαι (μιας και δεν με με τραβαει κανενας τους)... Αλλα φιλε μου σε αυτο που θελω να καταλληξω, στην πρωτη ευκαιρια ειμαι πισω. 

Απο την αλλη υπαρχουν πολλοι ανικανοι κατ'εμε και ανιδεοι για να τους δωσεις το δικαιωμα ψηφου εκτος Ελλαδας... Το ιδιο ομως και εντος Ελλαδας...

Απο την στιγμη ομως που εχεις ελληνικη υπηκοοτητα... πρεπει να μπορεις να ψηφισεις... δημοκρατια

Έχεις δίκιο, όσοι ζούμε στο εξωτερικό δεν έχουμε χάσει το δικαίωμα στη ψήφο, αλλά τη δυνατότητα να ψηφίζουμε εκτός Ελλάδας με εξαίρεση τις ευρωεκλογές για τους Έλληνες που ζουνε στην ΕΕ (κι όπου αν θέλαμε μπορούσαμε να ψηφίσουμε πάνω από μία φορά 😝 )

Όντως την ίδια στιγμή άλλες χώρες δίνουν αυτή τη δυνατότητα, άλλες όχι και σε άλλες μπορείς να ψηφίσεις δια αλληλογραφίας ή να εξουσιοδοτήσεις κάποιον τρίτο να ψηφίσει για σένα. Το ότι υπάρχουν ανίκανοι κι ανίδεοι, αυτοί που λέμε ότι "η ψήφος τους έχει την ίδια βαρύτητα με τη δικιά μας" δε σημαίνει και τίποτα. Προσωπικά μπορεί να θεωρώ ότι ανίκανοι και ανίδεοι που δεν πρέπει να ψηφίζουν είναι το 94,5% (ή 94,56% σύμφωνα με τα μέχρις στιγμής αποτελέσματα 😁 ) του πληθυσμού, δεν είναι αυτό η δημοκρατία.

Στην τελική, πέρα από την όποια συζήτηση περί ηθικής της ψήφου των κατοίκων του εξωτερικού, υπάρχουν σοβαρότερα πρακτικά ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν προτού δοθεί η δυνατότητα για κάτι τέτοιο, από το ποιος θα μπορεί να έχει τη δυνατότητα για να ψηφίσει μέχρι πώς θα κατανέμονται αυτοί οι ψήφοι στην τελική καταμέτρηση.

Επεξ/σία από Speculoos
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...