Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kαλησπέρα παιδιά.

Έχω αυτό το ups από το 2012. Χθές παρουσίασε το εξής: Έδειχνε ότι δεν φορτίζει και δεν δίνει ρεύμα και ηχούσε το αλαρμ. Αποσυνέδεσα το pc και την οθόνη, το έβαλα πάλι στο ρεύμα μήπως και αρχίσει να φορτίζει αλλά τπτ. Σήμερα δεν ανοίγει καν.

Μάλλον η μπαταρία απεβίωσε. Δεν έχω πολύμετρα και τα συναφή για να την μετρήσω. Απ΄ότι είδα, η γνήσια μπαταρία - 7Ah/12V - κοστίζει γύρω στα 70-80 ευρώ.Δεν κατάφερα να βρω σε ίδια διάσταση κάτι φτηνότερο, έστω επώνυμο, γιατί είναι λίγο περίεργες οι διαστάσεις, είναι στην ουσία διπλή μπαταρία.

Από την άλλη διαβάζω για πολλές περιπτώσεις, όπου μετά από αντικατάσταση μπαταρίας, ακόμα και γνήσιας, το ups μετά από κάποιους μήνες,  αποδημεί εις Κύριον.

Οπότε σας ερωτώ:

Έχει κανείς το ίδιο ups που να έχει αντιμετωπίσει την ίδια κατάσταση;;;  Ήταν τελικά θέμα μπαταρίας;; Άλλαξε μπαταρία και συνέχισε να λειτουργεί απρόσκοπτα κι αν ναι, με μπαταρία γνήσια ή του εμπορίου;;

Έχει κανείς υπόψιν για το πού μπορώ να βρω άλλη επώνυμη μπαταρία - ακριβώς ίδιων διαστάσεων-  με χαμηλότερο κόστος;;

Το συγκεκριμένο ups μου αρέσει γιατί μέχρι τώρα ήταν απροβλημάτιστο και κυρίως ΑΘΟΡΥΒΟ. Σημαντικό για μένα.

Με αυτά τα χρήματα βρίσκω αυτό το apc, αντί δλδ να πάρω μπαταρία, παίρνω αυτό. Δεν γνωρίζω όμως αν είναι όντως αθόρυβο ή αξιόπιστο.  Εϊναι βέβαια λιγότερα Watts και με λιγότερα Ah, αλλά μάλλον θα με καλύψει, γιατί το παλιό ούτε στο 30% δούλευε, μόνο pc (500w τροφοδοτικό, μια απλή κάρτα γραφικών, ένας amd am3+, ένας hdd, ένας μικρός ssd και δύο σχετικά μικρά ηχεία, όλα - εκτός ssd - 7ετίας) και καινούρια οθόνη Αsus 21¨.  Δεν είχε ζόρι δλδ το ups, ίσως γι΄αυτό να κράτησε η μπαταρία 7μιση χρόνια περίπου, με ελαφριά χρήση.

Ευχαριστώ  όσους το διαβάσουν και απαντήσουν.

Edit:

To ups που έχω ήδη, είναι 540 Watts - 900va

Το δεύτερο ups που ανέφερα πιο πάνω, είναι 390 Watts - 700va

Από το ups δεν έχω απαιτήσεις, μόνο 2 λεπτά για να κλείσω το pc σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Επεξ/σία από Cummins
Edit
Δημοσ.

Το οτι μετα απο αλλαγη μπαταριας στο UPS αποδημει εις κυριον δεν συμφωνω 😉

1ον Αυτο που αναφερεις ως προβλημα ειναι μπαταρια σχεδον 100%

2ον Δυστυχως τα συγκεκριμενα UPS χρησιμοπουνε μπαταριες τυπου cartridge , για αυτο και το κοστος .

Θα σου προτεινα κατα την δικη μου παντα γνωμη να το επισκευασεις 😋

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, diaol είπε

Το οτι μετα απο αλλαγη μπαταριας στο UPS αποδημει εις κυριον δεν συμφωνω 😉

1ον Αυτο που αναφερεις ως προβλημα ειναι μπαταρια σχεδον 100%

2ον Δυστυχως τα συγκεκριμενα UPS χρησιμοπουνε μπαταριες τυπου cartridge , για αυτο και το κοστος .

Θα σου προτεινα κατα την δικη μου παντα γνωμη να το επισκευασεις 😋

Diaol ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και για την προτροπή!

Τώρα, με λίγο ψάξιμο βρήκα κάποιες. Επίσης, ψάχνοντας είδα ότι το Pro 900va που έχω τώρα, έχει και σταθεροποιητή τάσης! Δεν το γνώριζα...

Η μία είναι YUASA, διαβάζω εδώ στο φόρουμ καλά σχόλια.

Η άλλη είναι CSB, έχει καλά σχόλια κι αυτή.

Κι αυτή η ελληνική SUNLIGHT με καλά σχόλια επίσης. Μόνο που  έχει ακροδέκτες τύπου F1 αντί F2. Είναι δλδ ελάχιστα πιο στενοί και με ελάχιστα μεγαλύτερο πάχος. Δεν ξέρω αν θα υπάρξει θέμα.

2008257817_f1f2.gif.68f9bf526967829d0e98715b9105ceb1.gif

Εντάξει, δεν περιμένω να κρατήσουν πάλι 7+ χρόνια όπως η γνήσια, ό,τι πληρώνουμε, αυτό παίρνουμε ( συνήθως)...

Είμαι σε καλό δρόμο;;;

Επεξ/σία από Cummins
Δημοσ.

Μια χαρα ειναι το ups, αλλαξε μπαταρίες , μην το σκέφτεσαι.

Σε σχεση με τις αυθεντικες apc (που και καποιες απο αυτες ειναι/ηταν απο csb), oι csb που χω δοκιμάσει κρατανε λιγο χαμηλότερο φορτιο, αντι για 540watt με τις αυθεντικες, στα 490watt μου βγαζε overload και εκλεινε με τις csb (πάντα για ιδια βολτ χωρητικοτητες, αλλα τις φθηνες csb, εχουν και καποια πιο ακριβα μοντελα που σε αυτα ισως δεν συμβαινει) . Επισης οι csb μου κρατουσανε και λιγοτερο. Στα 4 χρονια  συνηθως θελανε αλλαγη, ενω με τις αυθεντικες ήμουν στα 5-6χρονια σε αναλογη χρήση.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα από τα καλύτερα UPS που έχω χρησιμοποιήσει εκτός από KEBO που ήταν και αυτό αξιόπιστο

Η δικη του μπαταρια ποια είναι και που τη βρίσκω?

Επεξ/σία από nosstrom
Δημοσ.
23 ώρες πριν, EddieObscurant είπε

Μια χαρα ειναι το ups, αλλαξε μπαταρίες , μην το σκέφτεσαι.

Σε σχεση με τις αυθεντικες apc (που και καποιες απο αυτες ειναι/ηταν απο csb), oι csb που χω δοκιμάσει κρατανε λιγο χαμηλότερο φορτιο, αντι για 540watt με τις αυθεντικες, στα 490watt μου βγαζε overload και εκλεινε με τις csb (πάντα για ιδια βολτ χωρητικοτητες, αλλα τις φθηνες csb, εχουν και καποια πιο ακριβα μοντελα που σε αυτα ισως δεν συμβαινει) . Επισης οι csb μου κρατουσανε και λιγοτερο. Στα 4 χρονια  συνηθως θελανε αλλαγη, ενω με τις αυθεντικες ήμουν στα 5-6χρονια σε αναλογη χρήση.

Ναι τελικά θα το κρατήσω και θα αλλάξω μπαταρίες, αυτό ψάχνω αυτές τις μέρες. Οι αυθεντικές της Apc μου κράτησαν 7+ χρόνια!

21 ώρες πριν, nosstrom είπε

Ένα από τα καλύτερα UPS που έχω χρησιμοποιήσει εκτός από KEBO που ήταν και αυτό αξιόπιστο

Η δικη του μπαταρια ποια είναι και που τη βρίσκω?

Αν εννοείς το Pro 900, οι μπαταρίες είναι αυτές.

• Thanks 1
Δημοσ.

Tελικά αγόρασα 2 Ultracell στα 31 ευρώ. Οι Csb και Υuasa εδώ θεσ/νίκη τις έχουν γύρω στα 28 ευρώ τη μία. Αλλά και στο σκρουτζ, μαζί με τα μεταφορικά και αντικαταβολή πάλι ανέβαινε η τιμή.

Έτσι για την ιστορία, αυτές που είχε μέσα το apc, προχθές που έβγαλα τα αυτοκόλλητα, ήταν αυτές οι Kung Long. Πάρα πολύ καλές τελικά...

WP_72-12A_48_01.png

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, alexx είπε

Καλησπέρα. Αυτές ταιριάζουν στο ups η θέλουν πατέντα για να μπουν;

Οι διαστάσεις είναι ίδιες. Τον κονέκτορα που συνδέει τις δύο μπαταρίες τον έβγαλα από τις παλιές και τις έβαλα στις καινούριες. Ένα πλαστικό πλαίσιο είναι στην ουσία που μπαίνει ανάμεσα στις μπαταρίες και έχει τα φυσάκια που συνδέονται οι πόλοι των μπαταριών.

Οι Ultracell ζυγίζουν 2,15 κιλά η μία ενώ οι παλιές ήταν 2,45 κιλά η μία.

Έφαγα και άκυρο από τις ούλτρα γιατί ήταν σχεδόν άδειες. Ούτε 20% μου έδειχνε το μηχάνημα και τις άφησα και μία σχεδόν μέρα για να φορτίσουν αλλά τίποτα. Τις γύρισα πίσω και περιμένω από Δευτέρα αλλαγή, ελπίζω να είναι οκ οι επόμενες.

Συμβουλή: Καλύτερα να αγοράζουμε μπαταρίες από καταστήματα ηλεκτρονικών που έχουν και service, έστω ένα πολύμετρο, για να δοκιμάζονται επί τόπου πριν την αγορά. Η πολυκαιρία τις αχρηστεύει σιγά σιγά.

Δημοσ.

Εγω πριν κάνα 2 χρόνια που τις άλλαξα έβαλα τις γνήσιες. Απλά είδα αυτό το θέμα και σκέφτηκα μήπως υπάρχει κάτι εναλλακτικό και πιο φθηνό.

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Nα κανω την ερώτηση μου κι εγω.

Εχω το ιδιο. Οι μπαταρίες του αντέχουν ακόμη, αλλά έχουν πέσει αισθητά (λογικό).

Έχει δοκιμάσει καποιος άλλος μπαταρίες πέρα απο τις γνήσιες ή τις ultracell που δοκίμασε ο φίλος άνωθεν;

Κόστος γνήσιων περι τα 75ε στα οποια περιέχονται 2 μπαταριες, ο ειδικός κονέκτορας και τα...αυτοκόλλητα. 5 χρόνια δίνει χρήση. (προφανως υποκειμενικό).

Οι υπόλοιπες επιλογές κυμαίνονται απο 10-30ε η μία.

Δημοσ.

Και εγώ έχω το BR900G-GR. Πριν λίγο καιρό σταμάτησε να φορτίζει και αναβοσβήνει η ένδειξη μπαταρίας. Υποθέτω πως τα έπαιξε η μπαταρία.

Υπάρχει κάποιο link για εναλλακτικές μπαταρίες;

Και μια άλλη ερώτηση: το ups λειτουργεί ως σταθεροποιητής με χαλασμένη μπαταρία;

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Αν και Χριστούγεννα ας αναστήσουμε το ποστ. Οι μπαταρίες από το εν λόγο UPS χάλασαν. Έχει μέσα Yuasa NP7-12, 12Volt 7Ah. Η απορία είναι αξίζει να βάλω μεγαλύτερες μπαταρίες 9Αh που βγαίνουν σχεδόν στο ίδιο μέγθος ή δεν θα λειτουργήσει σωστά το UPS. Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.
On 10/12/2024 at 20:55, VonLoutsos said:

Αν και Χριστούγεννα ας αναστήσουμε το ποστ. Οι μπαταρίες από το εν λόγο UPS χάλασαν. Έχει μέσα Yuasa NP7-12, 12Volt 7Ah. Η απορία είναι αξίζει να βάλω μεγαλύτερες μπαταρίες 9Αh που βγαίνουν σχεδόν στο ίδιο μέγθος ή δεν θα λειτουργήσει σωστά το UPS. Ευχαριστώ πολύ.

σωστα θα λειτουργησει.μπορεις να βαλεις csb (batteries.gr)

Δημοσ.

Έχω και εγώ το pro 900  οι γνήσιες έχουν 100+ ποιες να πάρω για να έχουν εφάμιλλη απόδοση χωρις αυτό το κοστος;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...