Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά . Έχω παρατηρήσει πως όποτε καπνίζω νιώθω περισσότερο αγχωμένος, μελαγχολικός κλπ. Για παράδειγμα , έχει τύχει πολλές φορές να σκέφτομαι κάτι αρνητικό ( γενικότερα ) δηλαδή σχετικά με τη δουλειά , για λογαριασμούς που πρέπει να πληρώσω κ.ά, τα οποία τελικά τα λύνω και νιώθω αμέσως καλύτερα. Αλλά μόλις καπνίσω αρχίζουν πάλι να με αγχωνουν τα ίδια θέματα , χωρίς κάποιον συγκεκριμένο λόγο. Απλά ανάβω το τσιγάρο και αρχίζω να αισθάνομαι πάλι αρνητικά για θέματα τα οποία έχω ήδη σκεφτεί πώς θα τα επιλύσω .

Ελπίζω να καταλάβατε τι εννοώ έτσι όπως τα έχω γραψει . Θέλω  να τσεκαρω μήπως έχουν  και άλλοι καπνιστές το ίδιο προβλημα. Ευχαριστώ

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Διονύσης1 είπε

Καλησπέρα παιδιά . Έχω παρατηρήσει πως όποτε καπνίζω νιώθω περισσότερο αγχωμένος, μελαγχολικός κλπ. Για παράδειγμα , έχει τύχει πολλές φορές να σκέφτομαι κάτι αρνητικό ( γενικότερα ) δηλαδή σχετικά με τη δουλειά , για λογαριασμούς που πρέπει να πληρώσω κ.ά, τα οποία τελικά τα λύνω και νιώθω αμέσως καλύτερα. Αλλά μόλις καπνίσω αρχίζουν πάλι να με αγχωνουν τα ίδια θέματα , χωρίς κάποιον συγκεκριμένο λόγο. Απλά ανάβω το τσιγάρο και αρχίζω να αισθάνομαι πάλι αρνητικά για θέματα τα οποία έχω ήδη σκεφτεί πώς θα τα επιλύσω .

Ελπίζω να καταλάβατε τι εννοώ έτσι όπως τα έχω γραψει . Θέλω  να τσεκαρω μήπως έχουν  και άλλοι καπνιστές το ίδιο προβλημα. Ευχαριστώ

ειναι ακριβως ετσι για ολους, το καπνισμα οταν το αρχιζεις ΠΡΑΓΜΑΤΙ βοηθαει να χαλαρωσεις. Οταν ομως γινεις τζανκι νικοτινης τοτε το εχεις αναγκη απλα για να συνεχισεις, και πολλες φορες σε χαλαει κιολας.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Διονύσης1 είπε

Και εγώ το έχω ακούσει αυτό, αλλά να σου πω την αλήθεια δεν περίμενα ότι θα συνέβαινε και σε εμένα 😂 

μη ξεχνας οτι καθε ψυχοτροπος ουσια, απο τον καφε και την νικοτινη, στο χασισι και την ηρωινη, επιδρα στον εγκεφαλο, διαφορετικα σε καθε ανθρωπο! ξερεις ποσοι βγαλανε βαριες ψυχωσεις λογω χασις? μια ψυχοτροπη ουσια ποτε δεν ξερεις τι θα σου βγαλει

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το κάπνισμα δεν είναι θεραπεία για το άγχος...

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, lefonarol είπε

μη ξεχνας οτι καθε ψυχοτροπος ουσια, απο τον καφε και την νικοτινη, στο χασισι και την ηρωινη, επιδρα στον εγκεφαλο, διαφορετικα σε καθε ανθρωπο! ξερεις ποσοι βγαλανε βαριες ψυχωσεις λογω χασις? μια ψυχοτροπη ουσια ποτε δεν ξερεις τι θα σου βγαλει

Εγω εκοψα αποτομα του καφεδες(4-5 ημερα σε 1 ντεκα) και απο εκει που ειχα προβλημα στο υπνο, ξαφνικα τωρα  πριν καν βραδιασει για τα καλα με εχει παρει ο υπνος(υπερβολη βεβαια). Φανταζομαι ειναι μεχρι να συνηθισει την νεα κατασταση ο οργανισμος. Επομενος στοχος το τσιγαρο.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Το κάπνισμα δεν είναι θεραπεία για το άγχος...

ειναι για τον πρωτο μηνα. μετα αρχιζεις να καπνιζεις ολο και παραπανω για να μειωσεις το στρες. στο τελος καταληγεις να το εχεις αναγκη για να ζεις "νορμαλ"

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν είναι ΟΛΑ για ΟΛΟΥΣ παλικάρι μου κι αυτό είναι όλο. Ότι όλοι είναι το ίδιο κι ότι ο κόσμος είναι ένας πολτός, κι όλοι οι άνθρωποι ανήκουν σ' αυτόν τον ίδιο πολτό, αυτό μη το πιστέψεις ποτέ. Δεν έχει σχέση με την ισότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα κλπ κλπ κλπ
Σ' άλλον κάνει ο μπάφος, σ' άλλον όχι, άλλος μπορεί να οδηγεί, άλλος όχι, άλλος μπορεί να πίνει αλκοόλ, άλλος όχι, αλλουνού του κόβει και σε άλλον όχι. Κι αυτό είναι το έργο. Αν ο ανίκανος έχει δίπλωμα οδήγησης κι ο πανίβλακας τελικά σπούδασε γιατρός, αυτό είναι άλλο καπέλο.
Δεν πρόκειται για ρατσισμό ή κουραφέξαλα. Αλλά για τα ανθρώπινα γονίδια. 
Αφού σε χαλάει. Κοψ' το. Και ξεμπέρδεψες. Γιατί να βασανίζεσαι; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αδερφε πηγαινε σε ένα ψυχιατρο … αφου το πρόβλημα είναι οι σκεψεις σου να σε τσεκαρει  ειτε κρατας μπεγλερι η αναβεις καντηλι η πατας το καζανακι…. πολύ απλα η δυναμη της συνηθειας είναι αυτή που σου θετουν τα προβληματα του μυαλου εκεινη τη στιγμη < αμα σου δωσει κανα φαρμακο ο γιατρος με μετρο όπως σου πει..αν δεν εισαι οκ...>

Επεξ/σία από kiriakos500
  • Confused 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, lefonarol είπε

Αυτο για τις ψυχωσεις απο το χασισι ξαναπες το, απο ατομα που γνωριζω οι περισσοτεροι (για να μην πω ΟΛΟΙ και φανω υπερβολικος) μετα απο χρονια δυστυχως παθαν σοβαρα ψυχικα προβληματα αναμεσα τους και καποιοι ηλιθιοι που λεγαν "σε καποιον κανει και σε καποιον οχι", δυστυχως τις ιδιες ηλιθιοτητες διαβαζω και στο ιντερνετ, σας βαζουν ενα σωρο χημικα και μηδαμινος ελεγχος και πατε μαστουρωνετε και μετα τα πραγματα γινονται χειροτερα.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Διονύσης1 είπε

Καλησπέρα παιδιά . Έχω παρατηρήσει πως όποτε καπνίζω νιώθω περισσότερο αγχωμένος, μελαγχολικός κλπ. 

Για το άγχος, μια επίσκεψη σε ψυχολόγο δεν είναι ντροπή. Σίγουρα θα σε βοηθήσει. 

Η νικοτίνη είναι εξαρτησιογόνος ουσία, και ως τέτοια μπορεί να επιβαρύνει τα ψυχολογικά προβλήματα. Αν έχεις σοβαρό πρόβλημα άγχους, καλό είναι αν θέλεις να το κόψεις, αυτό να γίνει σε συνεννόηση με τον γιατρό σου. 

Δημοσ.

Καπνιζα απο τα 18, το εκοψα στα 36, ειμαι ακαπνος εδω και 3μιση χρονια. Η καλυτερη αποφαση που εχω παρει στην ζωη μου μετα την αγορα μερεντας με κομματια M&M.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά για τη βοήθεια.

Βέβαια θέλω να διευκρινίσω, ότι το άγχος για το οποίο μιλάω , δεν είναι σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο νομίζετε 😂😂 Ευχαριστώ που μου προτείνετε να πάω σε ψυχολόγο, αλλά πραγματικά σας μιλάω δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα ! 

Το πρόβλημά μου είναι αυτό ακριβώς  που σας έγραψα. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται  από την μια να είμαι μια χαρά και όλα να κυλάνε φυσιολογικα, ενώ από την άλλη με το που ανάψω τσιγάρο να αρχίζω και να νιώθω υποτονικά...

Τέλος πάντων, κατέληξα στο συμπέρασμα πως οι επιπτώσεις τις καθημερινής χρήσης μόλις έκαναν την παρουσία τους... Και όπως είπατε , δεν κάνει για μένα. Ώρα να το κόψω λοιπόν. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...