Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγω με την σειρα μου ενδιαφέρομαι για αγορά νεου υπολογιστή για χρηση video editing (Premiere) , Photoshop και gaming οχι ομως απαιτητικού gaming.

Το budget μου ειναι 1000 με 1300 πανω κατω... 

Σε αυτο που εχω κολλήσει ειναι στο θέμα επεξεργαστή να πάω για Amd ryzen 2700x ή σε intel i7 8700?

Eπισης για καρτα γραφικών ειμαι αναμεσα σε Gtx 1660 ti και RTX 2060

Τα φωτα σας !

nzxt_ca_h500w_w1_case_with_lighting_and_1433136.jpg

Επεξ/σία από kostas_77
Δημοσ.

Σε 12 ώρες θα ξέρουμε περισσότερα για τους νέους ryzen (μοντέλα, τιμές, κυκλοφορία).

https://wccftech.com/amd-zen-2-6-core-cpu-benchmark-leaked-faster-than-ryzen-7-2700x-in-geekbench-4/

Από την άλλη η intel έχει καλύτερο optimization για τα Adobe based προγράμματα, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Οθόνη ποια έχεις;

• Like 1
Δημοσ.

Οθονη εχω την LG 29WK500-P προς το παρον θα μείνω με αυτη καποια στιγμη στον μελλον θα γινει αλλαγη και σε αυτην 

Προς το παρων κοιταζω το συστημα ..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επεξεργαστή πάρε i5 9600K . Γλυτώνεις λεφτά. Και δεν χάνεις τίποτε. 

Επεξ/σία από Dr_73
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για την χρηση που κανεις 8700 ειναι καλυτερη επιλογη (premiere / photoshop).

Επεξ/σία από Ryzenlake
Δημοσ.

Γιατι αλλοι μου λενε AMD και αλλοι παλι INTEL? εχουν μικρες αλλαγες ? Αν ξερει καποιος που ασχολειτε με editing να απαντησει σχετικα 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostas_77 είπε

Γιατι αλλοι μου λενε AMD και αλλοι παλι INTEL? εχουν μικρες αλλαγες ? Αν ξερει καποιος που ασχολειτε με editing να απαντησει σχετικα 

Oι AMD εχουν περισσοτερη συνολικη ισχυ σαν CPU στα ιδια χρηματα με τους Ιntel λογω περισσοτερων πυρηνων. Την ισχυ αυτη την χρειαζεσαι σε video editing και λοιπες δουλειες με τις οποιες φαινεται οτι ασχολησε. Συγκεκριμενα ομως το adobe στο οποιο δουλευεις τρεχει καλυτερα σε Intel.  Σου παραθετω videos με συγκριση των 2 επεξεργαστων σε adobe rendering

https://www.youtube.com/watch?v=Tj6rUdhmIvQ

https://www.youtube.com/watch?v=LeFsX6TM2aU

Δημοσ.

Ο 8700 είναι μια safe επιλογή σε intel. Τώρα αν μπορείς να περιμένεις μέχρι τις 7/7 για να δεις πώς θα τρέχουν adobe και οι νέοι ryzen καλό θα ήταν. Στα χαρτιά φαίνονται εντυπωσιακά τα οφέλη πάντως και θα μιλάμε πλέον για ισοδύναμα chip σε single core, ενώ στα ίδια λεφτά με intel θα μπορείς να πας και σε δυνατότερο cpu σε multicore εφαρμογές (λόγω περισσότερων πυρήνων).

Δημοσ.
Στις 26/5/2019 στις 4:56 ΜΜ, kostas_77 είπε

Και εγω με την σειρα μου ενδιαφέρομαι για αγορά νεου υπολογιστή για χρηση video editing (Premiere) , Photoshop και gaming οχι ομως απαιτητικού gaming.

Σε αυτο που εχω κολλήσει ειναι στο θέμα επεξεργαστή να πάω για Amd ryzen 2700x ή σε intel i7 8700?

Τα φωτα σας !

η πιο safe επιλογη ειναι ο 9900κ και μετα ο 8700κ. χωρανε ανετα στο μπατζετ που εχεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/5/2019 στις 4:56 ΜΜ, kostas_77 είπε

Τα φωτα σας !

Δεν αγοράζεις τίποτα και περιμένεις να δεις τα νέα reviews των ΖΕΝ 2 .

Η τεχνολογία προχωρά. 

Ο ΖΕΝ 3000 θα έρθει στα 7nm, θα έρθει με διπλάσια FPU, θα έρθει με αυξημένα ρολόγια, με μεγαλύτερο IPC από οτιδήποτε κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά  και πολύ πολύ καλύτερο Performance / watt.

Επίσης η πλατφόρμα του θα φέρει για πρώτη φορά PCI-E V4.0 .

spacer.png

Δεν υπάρχει κανένας λόγος πλέον να κοιτάς επεξεργαστές στα 14 & 12nm , όταν τα 7nm είναι προ των πυλών με τεράστιες αλλαγές στο power, power efficiency, στην αύξηση των πυρήνων κ.λ.π.

Απλά περίμενε. Όλα τα CPU που αναφέρεις και παίζουν σήμερα στην αγορά, θα βγουν obsolete  ....

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το διπλασιο fpu σημαινει οτι η amd εχει τη μιση αποδοση απο το skylake x και ιση με το skylake. :P τα υπολοιπα ειναι παπατζες. επισης η amd μετρησε με spec 2006 και οχι με το τελευταιο 2017 το ipc στους νεους, οποτε περιμενουμε και εκει να δουμε που θα ειναι ακριβως.

επισης χρησιμο site με μετρησεις.

https://www.pugetsystems.com/recommended/Recommended-Systems-for-Adobe-Premiere-Pro-CC-143/Hardware-Recommendations

Επεξ/σία από james rod
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, james rod είπε

το διπλασιο fpu σημαινει οτι η amd εχει τη μιση αποδοση απο το skylake x και ιση με το skylake. :P τα υπολοιπα ειναι παπατζες. επισης η amd μετρησε με spec 2006 και οχι με το τελευταιο 2017 το ipc στους νεους, οποτε περιμενουμε και εκει να δουμε που θα ειναι ακριβως.

επισης χρησιμο site με μετρησεις.

https://www.pugetsystems.com/recommended/Recommended-Systems-for-Adobe-Premiere-Pro-CC-143/Hardware-Recommendations

Καμια σχέση όσα λες. Είναι άτοπα εντελώς.

Ας φτάσει η Intel να εκτελεί 5 εντολές ανά κύκλο ρολογιού , την στιγμή που η AMD το κάνει από τους Zen 1000, ας κάνει αρθρωτή τη FPU ώστε να μπορεί να την εκμεταλλευτεί σε κάθε σενάριο  και βλέπουμε.  

Ξαναλέω. Ο ΤS να περιμένει τα ZEN 3000  γιατί ότι και να πάρει τώρα, είτε AMD, είτε Intel, θα είναι OBSOLETE  και θα χάσει τα χρήματα του.

Θα χάσει τα χρήματα του και σε CPU και σε πλατφόρμα 

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Καμια σχέση όσα λες. Είναι άτοπα εντελώς.

Ας φτάσει η Intel να εκτελεί 5 εντολές ανά κύκλο ρολογιού , την στιγμή που η AMD το κάνει από τους Zen 1000, ας κάνει αρθρωτή τη FPU ώστε να μπορεί να την εκμεταλλευτεί σε κάθε σενάριο  και βλέπουμε.  

Ξαναλέω. Ο ΤS να περιμένει τα ZEN 3000  γιατί ότι και να πάρει τώρα, είτε AMD, είτε Intel, θα είναι OBSOLETE  και θα χάσει τα χρήματα του.

Θα χάσει τα χρήματα του και σε CPU και σε πλατφόρμα 

o ανθρωπος μπορει να θελει υπολογιστη τωρα.

τι ωρα τις εκτελει αυτες τις εντολες να μας το πεις για να ξερουμε. :P

Δημοσ.

Νομιζω με τον i7 8700 ή τον i7 9700 καλύβομαι και με μια gtx 1660 ti comple ... εκει λεω να καταλήγω

Τωρα εχω i5 7500 με μια gtx 1050 ti ... πιστεύεται θα δω διαφορα ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...