kalou192 Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 Καλησπέρα σας! Γενικά είμαι λίγο νύχτα από αυτοκίνητα, καινούριος οδηγός οπότε ακόμα μαθαίνω. Έχασα (δεν ξέρω πώς τα κατάφερα) τα κλειδιά μου, δεν έχω ιδέα πού μου έπεσαν ή πού τα ξέχασα. Έχω ένα μεταχειρισμένο Mazda 2. Το εφεδρικό κλειδί που έχω είναι απλό, χωρίς immobilizer. Θα ήθελα να ρωτήσω αρκετά πράγματα. Αρχικά τι χρειάζεται για να βγάλω καινούριο; Έχω διαβάσει από δω κι από κει για κάτι κάρτες με κωδικούς κλειδιών κλπ, αλλά επειδή είναι μεταχειρισμένο δεν ξέρω αν έχω κάτι τέτοιο διαθέσιμο, ή αν μπορώ να το βρω κλπ (ξαναλέωείμαι τέρμα νέος, οπότε μπορεί να έχω και πολύ ηλίθιες απορίες, δείξτε κατανόηση). 2ον, ποιο είναι το κόστος (που φαντάζομαι είναι διαφορετικό για κάθε μάρκα, πόσο καινούριο είναι το αυτοκίνητο, πού θα το βγάλεις πχ σε αντιπροσωπεία ή άλλη εταιρεία που μπορεί να κάνει αυτήν τη δουλειά). 3ον τι μπορώ να κάνω από θέμα ασφάλειας? Φοβάμαι τα πάντα. Ακόμα και να είδε κάποιος ότι μου έπεσαν και να τα κράτησε, να ξυπνήσω την άλλη μέρα και το αυτοκίνητό μου να λείπει. Μπορώ να αλλάξω κλειδαριές, ή κάτι στο σύστημα του αυτοκινήτου που επικοινωνεί με το συγκεκριμένο κλειδί? Ευχαριστώ για όποια απάντηση κι αν μου δοθεί!
turbat0s Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 25 λεπτά πριν, kalou192 είπε Το εφεδρικό κλειδί που έχω είναι απλό, χωρίς immobilizer Δηλαδή το αμάξι δεν παίρνει μπρος με το εφεδρικό?
terry308 Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 Πας στη αντιπροσωπεία και ζητάς να απενεργοποιησουν το κωδικό από το κύριο κλειδί, θα βάλουν διαγνωστικό στον εγκέφαλο και θα το ακυρώσουν. Μπορείς να βγάλεις 2ο από εκεί με παραγγελία λογικά...
kalou192 Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, turbat0s είπε Δηλαδή το αμάξι δεν παίρνει μπρος με το εφεδρικό? Όχι όχι μάλλον δεν ήμουν ξεκάθαρος. Εννοείται πώς παίρνει, όλα καλά με το αυτοκίνητο δεν είναι αυτό το θέμα. Έθεσα θέμα 1ον ασφάλειας και 2ον του τι να κάνω για να βγάλω καινούριο. Αυτό. Γιατί δε μου έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. 1 ώρα πριν, terry308 είπε Πας στη αντιπροσωπεία και ζητάς να απενεργοποιησουν το κωδικό από το κύριο κλειδί, θα βάλουν διαγνωστικό στον εγκέφαλο και θα το ακυρώσουν. Μπορείς να βγάλεις 2ο από εκεί με παραγγελία λογικά... Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σου, από Δευτέρα θα ψαχτώ για αυτό το θέμα!
tornado Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 παρε και μαζι σου να εχεις και 201,5 ευρω για να παρεις και ενα καφε απο το γρηγορη μεχρι να στα ετοιμασουν.
kalou192 Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 28 λεπτά πριν, tornado είπε παρε και μαζι σου να εχεις και 201,5 ευρω για να παρεις και ενα καφε απο το γρηγορη μεχρι να στα ετοιμασουν. Καλό είναι το εφεδρικό, με το άλλο μπλέκεις κιόλας. Πέφτει κάτω, χαλάει σιγά σιγά, πέφτει σε νερά, αντίο. Θα βγάλω ένα ίδιο να έχω δεύτερο.
panoskatos Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Υποτίθεται έχεις μια κάρτα που είναι ο κωδικός του κλειδιου σου, με αυτόν τον κωδικό μπορείς να βγάλεις αντικλείδι (να το πούμε έτσι) το κόστος είναι ανάλογα την μάρκα και ξεκινάει από τα 100€ . Αν δεν έχεις τον κωδικό πρέπει να αλλάξεις κλειδί και όλες τις κλειδαριές του αυτοκινήτου, στην περίπτωση όμως που έχεις κάποιο απλό κρατάς το απλό για τις πόρτες και αλλάζεις μόνο της μίζας. Έχω μια απορία όμως, πως με το απλό κλειδί το αυτοκίνητο παίρνει μπροστά? Υποτίθεται ότι το immobilizer κάνει ακριβώς αυτή την δουλειά! Είσαι σίγουρος ότι το απλο κλειδί που γράφεις ότι δεν έχει immobilizer? Μήπως στο αμάξι σου το immobilizer δεν λειτουργεί? Ένα από τα δύο συμβαίνει αλλιώς δεν γίνεται! 1
terry308 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Λογικά το immobilizer είναι στο κλειδί , μάλλον γράφοντας immobilizer εννοεί τον συναγερμό ή το κεντρικό (ξε)κλείδωμα , όπως είναι στα περισσότερα ζευγάρια κλειδιών παλαιών ετών , όπως είχα κι εγω στο punto και ο αδερφός μου ibiza (2002-2003)
G.bar Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Σε εναν κλειδαρά που φτιάχνει και κλειδιά αυτοκινητου πας με άδεια, ταυτότητα και το αυτοκίνητο και κοστίζουν απο 30 ευρω. 50 είχα δώσει εγώ για απλό κλειδί VW Golf με immobilizer, αν θές με κουμπιά για να ξεκλειδώνει είναι πιό ακριβο. Επίσης τσέκαρε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που έχεις μήπως και μαζί με όλα τα υπόλοιπα έχει και κάλυψη απώλειας κλειδιών και δεν το ξέρεις. Τώρα να έπεσες στη περίπτωση που αυτος που είδε τα κλειδιά σου να πεφτουν θα είναι και κλεφτης και θα σε πήρε και απο πίσω για να δεί ποιο έιναι το αυτοκίνητό είναι ελάχιστες οι πιθανότητες, μην ανησυχείς. Καλύτερα κάνε μια βόλτα απο εκεί που πέρασες και ρώτα σε κανένα μαγαζι μήπως τα εχει βρει κανείς.
bkran Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Αν έχεις στην ασφάλεια σου κλοπή δες μήπως σου καλύπτει τπτ. Κάποιες καλύπτουν και απώλεια κλειδιών.
Jiakometi Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 14 ώρες πριν, G.bar είπε Σε εναν κλειδαρά που φτιάχνει και κλειδιά αυτοκινητου πας με άδεια, ταυτότητα και το αυτοκίνητο και κοστίζουν απο 30 ευρω. 50 είχα δώσει εγώ για απλό κλειδί VW Golf με immobilizer, αν θές με κουμπιά για να ξεκλειδώνει είναι πιό ακριβο. Επίσης τσέκαρε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που έχεις μήπως και μαζί με όλα τα υπόλοιπα έχει και κάλυψη απώλειας κλειδιών και δεν το ξέρεις. Τώρα να έπεσες στη περίπτωση που αυτος που είδε τα κλειδιά σου να πεφτουν θα είναι και κλεφτης και θα σε πήρε και απο πίσω για να δεί ποιο έιναι το αυτοκίνητό είναι ελάχιστες οι πιθανότητες, μην ανησυχείς. Καλύτερα κάνε μια βόλτα απο εκεί που πέρασες και ρώτα σε κανένα μαγαζι μήπως τα εχει βρει κανείς. Καλησπέρα, μήπως μπορείς να μου στείλεις σε pm τα στοιχεία επικοινωνία του κλειδαρά μια και φιλικό πρόσωπο έχει το ίδιο πρόβλημα ?
thanasisxask Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 15 ώρες πριν, G.bar είπε Τώρα να έπεσες στη περίπτωση που αυτος που είδε τα κλειδιά σου να πεφτουν θα είναι και κλεφτης και θα σε πήρε και απο πίσω για να δεί ποιο έιναι το αυτοκίνητό είναι ελάχιστες οι πιθανότητες, μην ανησυχείς. Καλύτερα κάνε μια βόλτα απο εκεί που πέρασες και ρώτα σε κανένα μαγαζι μήπως τα εχει βρει κανείς. Εμένα μου είχε πέσει το κλειδί κοντά στο αυτοκίνητο, τρελάθηκα,έψαχνα γύρω από το αμάξι, από κάτω, ρωτούσα σε μαγαζιά τριγύρω-τίποτα κανένας δεν είδε τίποτα. Μετά από μεγάλη απογοήτευση πάω να δω μήπως και το είχα αφήσει ξεκλείδωτο, και τι βλέπω; ο τύπος που είχε βρει το κλειδί το είχε αφήσει πάνω στο χερούλι του οδηγού!!! Δεν πίστευα στα μάτια μου!!! Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι, σκέφτηκα, να τον έχει ο Θεός καλά είπα από μέσα μου και ηρέμησα.
di maria kun Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Στις 25/5/2019 στις 8:27 ΜΜ, turbat0s είπε Δηλαδή το αμάξι δεν παίρνει μπρος με το εφεδρικό? Δεν ξέρω αν ο tc μπέρδεψε το ιμομπιλαιζερ με το κεντρικό κλείδωμα /αλλά θα σου πω καθαρά πληροφοριακά σε αμάξι φίλου το ένα κλειδί είναι το κανονικό το δεύτερο λειτουργεί μόνο για περιορισμένο αριθμό χιλιομέτρων και μετά κλειδώνει. Στο δικό μου βέβαια που είναι 15ετιας δουλεύουν το ίδιο και τα δύο
christospvl Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Φιλε μου επειδη τη πατησα και γω ετσι σε Nissan Primera ειναι ακριβο το immobilizer (Συναγερμος) .. Αν δεν εχεις δευτερο κλειδι με immobilizer να το κανεις αντιγραφη τη πατησες..Βγαλε ενα κανονικο με 80 ευρω να κανεις τη δουλεια σου και οταν βγαλεις κανα 200αρι αντιπροσωπεια και σου βγαζουν νεο..εννοειται μονος να βγαλεις το ξεχνας..το μηχανημα που σβηνει απο τον εγκεφαλο κλπ ειναι πανακριβο οσο να βγαλεις κλειδι σε αντιπροσωπεια..παντως τεραστια παπαρια..εγω σκεψου ειμαι 2 χρονια χωρις κλειδια με συναγερμο και τον εχω βγαλει τελειως κι ολας γιατι χτυπαει αμα το ανοιξω το αμαξι με κλειδι χωρις το κοντρολ και δε σταματαει Επεξ/σία 27 Μαΐου 2019 από christospvl
Joshua21 Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 @christospvl Άλλο πράγμα το immobilizer, και άλλο ο συναγερμός. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα