Προς το περιεχόμενο

Η AMD πρόκειται να ανακοινώσει τις Navi XT και Navi Pro στην έκθεση Computex

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Περιμέναμε και Mid Κάρτες, μας απογοήτευσε λίγο.
Σαν να στρέφουν τον κόσμο στις κονσόλες γενικότερα.
Παράδοξο το ότι δε θα υποστηρίζουν ray-tracing.
Και μένουν πίσω από τον ανταγωνισμό, παράδοξο όμως γιατί οι navi stο ps5 υποτίθεται ότι θα υποστηρίζουν...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, Jophiel είπε

Στα mid- low μου δίνουν GPU απο την εποχή του Νώε, κάθε φορά με αλλο όνομα... Η nvidia τους εχει πάρει κεφάλι με τις 16ΧΧ.

Στα mid πλήρη απουσία, η 1660ti παιζει μονη της.

Στα mid-high τώρα, μετα απο τόσα χρόνια, παει να απαντήσει...

Στα high θέλεις βαρβατο PSU για να τις δουλέψεις... και παλι η Nvidia ειναι μπροστά. 

Στα ultra high ειναι ανύπαρκτη...

Και μετα μας φταίει η Nvidia, που ανεβάζει τιμες... Μονοπώλιο ειναι.

Πρεπει να στρωθούν στη δουλεια εκεί  στη AMD... Πολύ καλη δουλειά με τους Rysen, αλλα στις GPU, τα τελευταια χρόνια, αυνανίζονται με τα 2 χέρια...

Δεν ειναι ετσι τα πραγματα. Απλως εχει αλλαξει το focus στην AMD οσον αφορα τις καρτες γραφικων. Η εμφαση ειναι πλεον στο datacenter και το R&D επικεντρωνεται εκει. Καρτες γραφικων δεν σημαινει μονο games. Φυσικα, οτι καρπους αποδιδει το R&D εχουν εφαρμογη και σε βιωσιμα προιοντα για gaming, αλλα μην περιμενεις να δεις κατι κορυφαιο.

Δες αυτο το video, ειδικα προς το τελος. Γενικως το καναλι αυτο εχει ενδιαφερουσες αναλυσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Vassilis_24 είπε

Περιμέναμε και Mid Κάρτες, μας απογοήτευσε λίγο.
Σαν να στρέφουν τον κόσμο στις κονσόλες γενικότερα.
Παράδοξο το ότι δε θα υποστηρίζουν ray-tracing.
Και μένουν πίσω από τον ανταγωνισμό, παράδοξο όμως γιατί οι navi stο ps5 υποτίθεται ότι θα υποστηρίζουν...

Αν το ps5 δεν έχει native υποστηριξει για Ray tracing πίστεψέ με λίγη σημασία θα έχει αν το υποστηρίζει στα desktop gpu,με αυτόν τον τρόπο η amd θα κερδίσει αλλά 7 χρόνια  χρόνου μέχρι να προσθέσει hardware acceleration για rt 

Επεξ/σία από nikos5800
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, Bspus είπε

Δεν ειναι ετσι τα πραγματα. Απλως εχει αλλαξει το focus στην AMD οσον αφορα τις καρτες γραφικων. Η εμφαση ειναι πλεον στο datacenter και το R&D επικεντρωνεται εκει. Καρτες γραφικων δεν σημαινει μονο games. Φυσικα, οτι καρπους αποδιδει το R&D εχουν εφαρμογη και σε βιωσιμα προιοντα για gaming, αλλα μην περιμενεις να δεις κατι κορυφαιο.

Δες αυτο το video, ειδικα προς το τελος. Γενικως το καναλι αυτο εχει ενδιαφερουσες αναλυσεις.

Λίγη σημασία έχει το πως το παρουσιάζουν. Προφανώς και κάτι θα έβρισκαν να το δικαιολογήσουν. Το θέμα δεν είναι αυτό. Γιατί να μην περιμένω να δω κάτι κορυφαίο; Για να αλωνίζει η Nvidia;

Είμαι ένας απλός χρήστης και θέλω να αγοράσω μια κάρτα για gaming. Δεν είμαι ο μοναδικός. Ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ποσοστό των χρηστών PCs είναι gamers. Σε ποια κατηγορία να προτιμήσω AMD και γιατί; Για να το ξεκαθαρίσω: έχω μία XFX 390 και την έχω πάρει εδώ και 3 χρόνια. Αν πάρω 480-590, οι διαφορές είναι αμελητέες. Αν πάρω 1660ti αξίζει καλύτερα, λόγω απόδοσης ανα Watt, επίδοσης και τιμής. Δε θα το κάνω, γιατί η 390 κρατάει ακόμα σε 1080ρ, σχεδόν το ίδιο με μία 590, αυτό είναι τραγικό. Αν κάποιος θέλει σήμερα να πάρει GPU δε μπορώ να βρω μία κατηγορία που θα του προτείνω AMD.

Από τη μεριά του μέσου χρήστη δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάει σε AMD σήμερα. Η Nvidia είναι, ουσιαστικά, μονοπώλιο. Οι pc gamers είναι πάρα πολλοί και ότι δικαιολογία και να πει δεν το τρώω ότι δεν υπολογίζει αυτή την αγορά...

1 ώρα πριν, Azerothakis είπε

Οι μέτοχοι πιεσαν για την κυκλοφορια των 1660ti καθως οι RTX εχουν μεινει στα ραφια. (αναλογικα με το τι περιμεναν σαν αρχικη επενδυση)

Με 25% μειωση μετοχης και απωλειες μεγαλυτερες της τελευταιας 10ετιας λογικο να ξυπνησουν στην NVIDIA και να βγαλουν 4 νεες καρτες γραφικων στην μεσσαια κατηγορια...πυροβολωντας τα ποδια τους γιατι τα 12nm ειναι πολυ ακριβοτερα απο τα 7nm καθως βγαινουν λιγοτερα chips ανα wafer. (εφόσον εχεις ξεπερασει τα προβληματα σχεδιασμου και εχεις το τελικο προιον)

Είδωμαν σε 48 ωρες τα νεοτερα. Η μεσσαια κατηγορια ειναι που ανεστησε οικονομικα την AMD με RX 470 RX480 και PS4 XBOX. (Mining???)

Οκ. Ευχαριστώ για την ανάλυση. Εγώ δεν έγραψα αυτό. Το γράφω πάλι συνοπτικότερα:

είμαι ένας απλός χρήστης (ένας από τα σχεδόν 2 δις στον κόσμο) και θέλω GPU. Δεν έχω κανένα λόγο να προτιμήσω AMD αυτή τη στιγμή. Έχει σταματήσει να ανταγωνίζεται ουσιαστικά και απλά δίνει το παρόν.

Οι μέτοχοι, οι πωλήσεις, το κόστος κατασκευής κτλ μου είναι μεγέθη αδιάφορα. Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, αλλά είναι εκτός θέματος. 

Το πρόβλημα της AMD είναι ότι έπεσε με τα μούτρα στις κονσόλες και ξέχασε τις GPUs στα PCs. 

Οι 470 και 480 δεν είναι μεσαία κατηγορία πλέον. Είναι μικρομεσαία. Στη μεσαία παίζει μόνη της η 1660 και στη μεσαιουψηλή η 1660ti. H AMD δεν έχει απάντηση γι αυτές.

Επεξ/σία από Jophiel
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Jophiel είπε

Στα mid- low μου δίνουν GPU απο την εποχή του Νώε, κάθε φορά με αλλο όνομα... Η nvidia τους εχει πάρει κεφάλι με τις 16ΧΧ.

Στα mid πλήρη απουσία, η 1660ti παιζει μονη της.

Στα mid-high τώρα, μετα απο τόσα χρόνια, παει να απαντήσει...

Στα high θέλεις βαρβατο PSU για να τις δουλέψεις... και παλι η Nvidia ειναι μπροστά. 

Στα ultra high ειναι ανύπαρκτη...

Και μετα μας φταίει η Nvidia, που ανεβάζει τιμες... Μονοπώλιο ειναι.

Πρεπει να στρωθούν στη δουλεια εκεί  στη AMD... Πολύ καλη δουλειά με τους Rysen, αλλα στις GPU, τα τελευταια χρόνια, αυνανίζονται με τα 2 χέρια...

Κανένα κεφάλι δεν έχει πάρει η nvidia. 

Οι πιο vfm λύσεις για όποιον γνωρίζει σε συνδυασμό με τα πακέτα προσφορών είναι οι rx 570, 580 και Vega. 

Ναι η nvidia πουλά περισσοτερο, αλλά αυτό δε συνιστά έκπληξη. Έχει πολύ καλές κάρτες, με πολύ καλή απόδοση σε μια αγορά που βρίθει από optimized games για τις δικές της κάρτες και μόνο, έχει καλύτερους εν γένει drivers και λογικά έχει και το hype.

Εδω η Rx570 είναι ασύγκριτα καλύτερη από την 1050ti και η δεύτερη πουλά πολύ περισσότερο. Άρα δεν ειναι θέμα μόνο απόδοσης ούτε μόνο efficiency. Είναι και θέμα marketing. 

Αν είναι να παρουσιάσει μια 2080ti στις τιμές της 2080ti αλλά με άλλο brand name Δε χρειάζεται. Αυτό δεν ει αι ανταγωνισμός προς όφελος του πελάτη.

Αν την έβγαζε 300 ευρώ κατω η αν επανέφερε το Gaming σε κανονικές τιμές και όχι  στα επίπεδα που ήμαστε σήμερα να το συζητούσαμε. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τη Radeon vii.

Ενταξει την παρουσία της στην κατηγορία την κέρδισε, έδωσε στον κόσμο μια ακόμη επιλογή αλλά το κόστος είναι το ίδιο με τον ανταγωνιστή της και όχι για απαραίτητα καλύτερο προϊόν όσον αφορά το Gaming και την κατάσταση που επικρατεί με τους τίτλους σήμερα. Δεν ενδιαφέρονται όλοι για productivity. Η διαφορά θα ήταν στο να την έδινε και λίγο φθηνότερα όπως ακριβώς κάνει με τη vega αντιλαμβανομενη ότι στα ίδια χρήματα με την 2070 είναι απλά χαμένη υπόθεση.

Τώρα τα δε μπορούσε και της κόστιζε πολύ η hbm είναι αλλα θέματα. Ας μη διάλεγαν hbm.

Περιμένουμε τις τελικές ανακοινώσεις και την παρουσίαση και κρίνουμε τότε.

Γενικά όμως πιστεύω ότι σήμερα η AMD έχει πολύ καλύτερη εικόνα από ότι πριν κάποια χρόνια και στις cpu και στις gpu και αυτό πρέπει να τους το πιστωσουμε. 

Ουτως η άλλως μοιρασμένα κουκιά είναι μεταξύ της ανιψιάς και του θείου.

Παρε εσύ τις κονσόλες να πάρω εγώ το high end να μη λείψει ούτε το ψωμάκι ούτε η δόξα από την οικογένεια. 

Επεξ/σία από DsLmAnIaC
  • Like 3

1 ώρα πριν, techon1 είπε

Ε ρε φούστη. Θα πρέπει να περάσει πολύς καιρός για να βρεθεί κάτι να ξεπερνάει την 1080ti που έχω σε value for money.

Σωστά φίλε μου εγώ παίζω world of tanks 4k ultra vsng  με  μια  δοκιμή rx580 100% πυρινας mediums  κατανάλωση 180tdp.1070τι έπαιζε στο 100% 120wat ο πυρήνας στο high 60fps ενώ με 1080τι ultra 40% κι άνετα τα 60fps 100wat κατανάλωση ρεύματος. Απλά ότι καλύτερο ε, ει βγάλει Nvidia

44 λεπτά πριν, Jophiel είπε

Λίγη σημασία έχει το πως το παρουσιάζουν. Προφανώς και κάτι θα έβρισκαν να το δικαιολογήσουν. Το θέμα δεν είναι αυτό. Γιατί να μην περιμένω να δω κάτι κορυφαίο; Για να αλωνίζει η Nvidia;

Δεν ξερω γιατι θεωρεις οτι το δικαιολογουν η οφειλει οποιοσδηποτε να το δικαιολογησει. Η AMD οπως καθε κερδοσκοπικη εταιρια θα κανει αυτο που τη συμφερει. Αν εχει γι αυτην περισσοτερο ψωμι το να επικεντρωθει σε αλλο τομεα της αγορας θα κανει ακριβως αυτο. Δεν ειναι χαζοι ουτε αργοσχολοι εκει και δεν ξερουν πως να κινηθουν τοσα χρονια.

Ειναι θεμα στρατηγικης και μακροπροθεσμου σχεδιασμου. Μπορει εσυ να υποθετεις οτι το Α και το Ω στην AMD ειναι ο τομεας του gaming και γι αυτο να απορεις με τις κινησεις τους. Οποτε σου εδωσα μια διαφορετικη οπτικη γωνια που εξηγει γιατι συμβαινει αυτο που συμβαινει.

• Like 3

6 ώρες πριν, Dev1l είπε

Για άλλη μια φορά η AMD επιμένει να λανσάρει κάρτες στο εύρος του mid-range, ρε παιδιά, καλές οι προτάσεις σας σε mid-range αλλά θέλουμε και κάτι High End, να υπάρξει και ένας στοιχειώδης ανταγωνισμός σε υλικό high-end / enthusiasts με την ανάλογη τιμή, μόνο έτσι θα μπορέσουμε να επωφεληθούμε σαν καταναλωτές. Ελπίζουμε οτι κάποια μέρα θα δούμε κάτι τέτοιο.... keep up the good work AMD!!!

Νομίζω ότι απλά έχει δώσει αρκετή βαρύτητα στους επεξεργαστές. Για μια περίοδο ήταν αρκετά κοντά η and με την nvidia αλλά νομίζω μετά την gtx 9xx πέταξε μακριά η  nvidia 

Το πως ερμηνευει κανεις την αγορα καρτων γραφικων εξαρταται απο το αν βλεπει το δεντρο η το δασος. Αφηνοντας εκτος τις κονσολες, η συντριπτικη πλειοψηφια του gaming ειναι σε αναλυση το πολυ 1080p και οι ταχυτητες του internet εκτος των κεντρων των μεγαλων πολεων δεν επιτρεπει video streaming σε 4k. Επομενως δεν ειναι -και δεν προκειται να γινουν- αμεσα δημοφιλεις οθονες 2Κ η 4Κ και αρα και οι αναλογες καρτες γραφικων που θα τις αξιοποιουσαν πληρως θα αργησουν να αποκτησουν μεγαλο μεριδιο αγορας.

Ολο το ζουμι ειναι λοιπον σε αυτο που λεγεται mid/low range γιατι εκει ειναι ο κυριος ογκος των πωλησεων. Τετοια συστηματα σπρωχνουν  συνηθως ετοιμα σε καταστηματα τυπου Πλαισιο (σε τιμες εγκληματικες) και επειδη οι περισσοτεροι πελατες δεν εχουν ιδεα απο hardware ακουνε να εχουν ολα σχεδον Nvidia και σου λενε καλη θα ναι, αυτη θα προτιμησω (και εχουν πεταξει 250 ευρω για 1050ti).

Καλα λοιπον το παει η AMD αν στραφει σε αυτη την αγορα, να βελτιωσει και το power efficiency ωστε να σηκωνουν τις καρτες τις και τροφοδοτικα της πλακας που εχουν οι τα περισσοτερα PC μπας και σπασει το καρτελ της Nvidia και ανεβασει μεριδιο αγορας. Ε τωρα αν ο καταναλωτης ειναι τοσο χαζος ωστε να βασιζει την επιλογη του τι θα πει ο youtuber-πλασιε που ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ για να σου δειχνει ενα benchmark, καλα να παθει που εχει φτασει να δινει 300+ για gaming σε ultra settings.

• Like 2

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περίεργο που δεν θα έχουν RTX όμως, από τη στιγμή κιόλας που θα κυμαίνονται τιμολογιακά κοντά στις RTX.. Ναι, τώρα το RTX είναι σε πολύ λίγα παιχνίδια αλλά αργότερα ίσως το υιοθετήσουν και άλλα. Ένας από τους λόγους που προτίμησα 2060 αντί της 1660Ti είναι και το RTX..

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...