Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα

Ειχα στο συστημα της υπογραφης ενα accupower 1400VA εδω και καμια 10αρια σχεδον χρονια και με ειχε βγαλει ασπροπροσωπο,αλλα πλεον τα παιξε.

Ψαχνω κατι αξιοπιστο που να μη με ξυλωσει ,υποθετω απο 1000VA και πανω καθως εχω το κουτι της υπογραφης+4 σκληρους+2 οθονες+μοντεμ πανω.

Το 1400VA σε idle κραταγε σχεδον 1 ωρα,το οποιο ηταν και υπερβολικο και  κανα 10λεπτο σε gaming το οποιο μου αρκουσε.

Τι προτεινετε δοκιμασμενο?Budget στο 100αρικο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαβασα οτι τα cyberpower ειναι αρκετα καλα και βρηκα αυτο.

https://www.skroutz.gr/s/11011963/CyberPower-BR1000ELCD.html

Βρηκα και ενα αντιστοιχο απο την apc αλλα μου φαινεται πιο βασικη εκδοση και δε λεει αν ειναι και user replacable οι μπαταριες σε αντιθεση με το cyberopower που παιρνει  7,5αρα απο οτι καταλαβα

https://www.skroutz.gr/s/16903270/APC-BV1000I.html?from=recommendations

Βεβαια με ανησυχει λιγο το ποσο θα βγαζουν καθως αυτο που ειχα ,ειχε 2 9αρες μπαταριες,ενω αυτα 1 7,5αρα...Και το σκεφτομαι αν αξιζει να παω σε μεγαλυτερο.Βεβαια αν παιζω θα το κλεισω αμεσως οποτε τα 2 λεπτα φτανουν ενω αν το εχω αφησει ανοιχτο το cyberpower εχει software και κλεινει τον υπολογιστη.Θα μου βγαινουν και οικονομικα οι αλλαγες καθως ηθελα 50Ε πριν και τωρα θα θελω ενα 20αρικο.Υποθετω αν θελω θα μπορω  να βαλω και μια 9αρα μπαταρια μετα,να βελτιωθει λιγο η κατασταση.

Επεξ/σία από Dantε
Δημοσ.

Καλησπέρα. Όντως τα cyberpower είναι αρκετά καλά. Αλλά αυτό που βρήκες δεν βγάζει καθαρό sine wave. Καταλαβαίνω ότι έχεις όριο τα 100€ αλλά εάν θέλεις πραγματική προστασία, δυστυχώς, θα πρέπει να επενδύσεις λίγα ακόμα. Δεν ξέρω τι σύστημα έχεις, ίσως σου κάνει και το CP900EPFCLCD, το οποίο κοστίζει περίπου 150€. Τα τελευταία χρόνια τα περισσότερα psu χρησιμοποιούν active pfc κυκλώματα και έτσι ένα τέτοιο ups είναι μονόδρομος, εάν θέλεις να αποφύγεις κρασαρισματα, καταστροφή κυκλωμάτων τροφοδοτικου, κτλ. Ένα ups με stepped/simulated sine wave θα το χρησιμοποιούσα σε συσκευές που χρησιμοποιούν ήδη Ac/Dc converter όπως φορτιστές λαπτοπ, κινητών, μετασχηματιστές monitor και άλλων συσκευών, κτλ. 

• Like 1
Δημοσ.

Ναι τα εχω διαβασε αυτα περι του active pfc,αλλα μια χαρα ειχα active pfc τροφοδοτικο σε simulated sin καμια 10αρια χρονια.

Οποτε δε μπαινω στη διαδικασια για κατι που κατ εμε ειναι λιγο πολυ αστικος μυθος να δωσω τοσα παραπανω,καθως δεν εχω διαβασει πουθενα για ζημια απο αυτο το πραγμα.Αν υπηρχε τοσο σοβαρο θεμα,η θα υπηρχε προειδοποιηση απο τις εταιρειες ups/τροφοδοτικων η δε θα πουλουσαν καν τετοιου ειδους.

Γνωμη μου φυσικα.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Dantε είπε

Γνωμη μου φυσικα.

Μπορεί και όχι, προχωράμε... 😝

Εγώ το apc θα έπαιρνα, δύσκολα να μην μπορείς να αλλάξεις τη μπαταρία μόνο σου

Δημοσ.

Στο APC λεει οτι δεν ειναι user replacable η μπαταρια.

Ομολογω οτι με ψηνει περισσοτερο και το cyberpower,λογω της οθονης,των περισσοτερων μπριζων αλλα και του usb για συνδεση στον υπολογιστη.

Το μονο + του apc ηταν οτι εχει 9αρα μπαταρια σε σχεση με την 7,5αρα του cyberpower αλλα στη πρωτη αλλαγη υποθετω θα μπορω να βαλω 9αρα στο cyberpower.

Θα γινει λογικα σε καμια βδομαδα η αγορα,περιμενω μπας και βγαλω ακρη με το accupower που μου χαλασε.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Update.

Πηρα το cyberpower.Και οπως το πηρα θα το γυρισω :P

Κανει ενα τσιριχτο ηχο μονιμα,μαλλον ο μετασχηματιστης και επειδη ειναι μεσα σε υπνοδωματιο,δε παλευεται.

Μαλλον θα τα σκασω για το 1400αρι της APC ,μιας και το 1000αρι ειναι και λιγο ισα ισα (με load 450watt ελεγε 4 λεπτα οτι κραταει,αλλα επειδη ειναι κατω απο τα 5 λεπτα κλεινει απευθειας τον υπολογιστη) και φοβαμαι οτι σε καμια μελλοντικη αναβαθμιση παιζει να μη μου φτασουν τα 600watt που δινει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...