Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

έφτιαξα το Φεβρουάριο το πρώτο μου Build το οποίο είναι το εξής:

-CPU: Ryzen 5 2600

-GPU: Sapphire Radeon RX 580  8GB Nitro+ Special Edition

-RAM: Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 3200MHz

-MOBO: Gigabyte B450M DS3H (rev. 1.0)

-PSU: CoolerMaster MasterWatt 550

-SSD: Adata Ultimate SU800 128GB

-HDD: Seagate Barracuda 1TB

από τη στιγμή που το έφτιαξα αντιμετωπίζω κάποια θέματα το χειρότερο εκ των οποίων είναι ότι χάνεται το σήμα του monitor όταν παίζω παιχνίδια και πιο συγκεκριμένα γίνεται επανειλημμένως στο Overwatch και στο Rise of the Tomb Raider. Έχει τύχει να γίνει το ίδιο σε άλλους τίτλους όπως PUBG και Apex Legends (με σημαντικά μικρότερη συχνότητα) ωστόσο τα δύο πρώτα είναι πρακτικά unplayable. Πχ στο main menu του Overwatch μετά από 5 λεπτά (ακόμα και αδράνειας) το σήμα της οθόνης χάνεται, τα φανάκια της gpu σταματάνε να γυρίζουν (ωστόσο τα ledακια της παραμένουν ανοιχτά) και γενικά το σύστημα παραμένει ανοιχτό απλά δεν υπάρχει σήμα και το μοναδικό που μπορώ να κάνω είναι να κάνω manually restart από το κουμπί το pc. Πέρα από αυτό γενικά όταν είχα αποπειραθεί να πειράξω λίγο τα clocks της , ακόμα και της τάξης των +/- 15 MHz παρατηρούσα artifacts στα παιχνίδια και πολλές φορές απλά μια πράσινη οθόνη. Το μόνο stable μέχρι στιγμής είναι τα 1430MHz. Το ίδιο και με την αύξηση του board power limit. Ακόμα και μια αύξηση 4% βελτίωνε μεν την απόδοση ωστόσο εμφάνιζε artifacts πάλι στα παιχνίδια. Ο cpu τώρα κάθε φορά με το που άνοιγα το pc διατηρούσε μια σταθερή θερμοκρασία ακόμα και σε idle γύρω στους 40 βαθμούς και από την εφαρμογή της AMD το Ryzen Master βλέπω την τιμή ''EDC (CPU)'' να είναι στα ύψη. Εν τέλει μετά από κάθε crash εμφανίζει όταν κάνω restart το pc μήνυμα πως έγιναν επαναφορά στις default ρυθμίσεις του Wattman λόγω σφάλματος του συστήματος και μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές όπου οι μνήμες χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι μπορεί να πέσουν από τα 3200MHz σε 2133MHz συχνότητα.  Να σημειωθεί ότι στο κουτί έχω προς το παρόν 1 μοναδικό φανάκι 120mm για exhaust.

Αυτά που έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής προκειμένου να βρω λύση σε κάτι από αυτά είναι:

-να διαγράψω τους drivers και να τους ξανακατεβάσω

-να κάνω update σε bios κ windows

-δοκίμασα το windows memory diagnostics το Φεβρουάριο και μου έβγαλε ότι υπήρχαν 8 σφάλματα με τις μνήμες, στη συνέχεια έκανα και ένα memtest και έβγαλε εξίσου θέμα. Ωστόσο τώρα 3 μήνες μετά που επανέλαβα τη διαδικασία δεν υπήρχε κανένα σφάλμα για κάποιο λόγο και οι μνήμες τρέχουν αρποβλημάτιστα στα 3200MHz με το xmp profile

-να δοκιμάσω όταν γινόταν αυτό το ''black screen'' που προανέφερα να αλλάξω το hdmi με display port και το αντίστροφο μπας και ήταν θέμα του monitor

-από την εφαρμογή amd link για κινητά έκανα monitor την θερμοκρασία της gpu μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο πριν κρασάρει το σύστημα για να δω μήπως υπήρχε thermal throttling ωστόσο κάθε φορά έκλεινε κοντά στους 65 βαθμούς

πραγματικά δεν έχω ιδέα τι μπορεί να φταίει και τόσο καιρό που το ψάχνω δεν έχω βρει κάποιο παρόμοιο περιστατικό, επομένως κάθε γνώμη καλοδεχούμνη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Screenshot_27.png

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Μου κάνει για προβληματική κάρτα γραφικών, αφού έχεις ασταθειες και κυρίως artifacts.

Συμφωνώ gpu μάλλον είναι..Να δοκιμάσει καμιά δανεική.

α) Αφού δοκίμασε διαγραφή drivers me DDU και δοκιμή άλλων β) με το MSI afterburner μπορεί να δώσει κάποια mvolt παραπάνω να δει αν είναι σταθερή η να ριξει τα clocks 50-100 mhz +. 

Χλωμό να τον ήπιε το τροφοδοτικό και να μην στέλνει σωστά ρεύματα.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...