Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όσες φορές έχω προσπαθήσει να ασχοληθώ με δίκτυα (router, AP.....) πάντα είχα πρόβλημα.Ενώ ακολουθούσα πάντα τις οδηγίες, ε σε μένα δε δούλευε.

Έχουμε ένα TP-Link CPE210.

Προσπαθώ να το κάνω να λειτουργήσει σαν Bridge / Repeater. Δε με νοιάζει τι, αρκεί να δουλέψει.

Ενώ λοιπόν ακολουθώ τα βήματα του setup, στο τέλος το αποτέλεσμα  είναι να έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο όπου... ή δε θα μπορεί να συνδεθεί καμία συσκευή (διότι δε παίρνει IP) ή θα συνδεθεί αλλά δε θα έχει σύνδεση στο internet. Μια φορά μόνο κατάφερα να δουλέψει με τραγικές ταχύτητες για 1 λεπτό μόνο. Υπόψιν ότι η πηγή του σήματος δεν είναι μακριά, με το tablet συνδέομαι μια χαρά, άρα δεν έχει να κάνει με ασθενές σήμα.

Υποψιάζομαι το πρόβλημα είναι στις ρυθμίσεις της καρτέλας network. Δεν ξέρω τι πρέπει να επιλέξω στο connection type (static/dynamic), Gateway IP,  DHCP Server

Sorry για την ποιότητα των εικόνων.

τα logs όταν δε συνδέεται:

Spoiler

IMG_20190524_200124.thumb.jpg.45f4780fa71808c458d0c53dfc8d7817.jpg

network. από αυτές τις ρυθμίσεις τι πρέπει να επιλέξω; δε θυμάμαι με ποιες ρυθμίσεις συνδέθηκε για λίγο

Spoiler

IMG_20190524_195745.jpg.000c2d84279014a94b53359a8c2fb55e.jpg

Spoiler

IMG_20190524_201720.jpg.6752405680e40fc36ce35257c6221915.jpg

Spoiler

IMG_20190524_201939.jpg.07884a9fcc18e5505bde9aa247b1054e.jpg

το κακό είναι ότι δεν το έχω μπροστά μου το μηχάνημα να δοκιμάζω διάφορα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, torq είπε

Όσες φορές έχω προσπαθήσει να ασχοληθώ με δίκτυα (router, AP.....) πάντα είχα πρόβλημα.Ενώ ακολουθούσα πάντα τις οδηγίες, ε σε μένα δε δούλευε.

Έχουμε ένα TP-Link CPE210.

Προσπαθώ να το κάνω να λειτουργήσει σαν Bridge / Repeater. Δε με νοιάζει τι, αρκεί να δουλέψει.

Ενώ λοιπόν ακολουθώ τα βήματα του setup, στο τέλος το αποτέλεσμα  είναι να έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο όπου... ή δε θα μπορεί να συνδεθεί καμία συσκευή (διότι δε παίρνει IP) ή θα συνδεθεί αλλά δε θα έχει σύνδεση στο internet. Μια φορά μόνο κατάφερα να δουλέψει με τραγικές ταχύτητες για 1 λεπτό μόνο. Υπόψιν ότι η πηγή του σήματος δεν είναι μακριά, με το tablet συνδέομαι μια χαρά, άρα δεν έχει να κάνει με ασθενές σήμα.

Υποψιάζομαι το πρόβλημα είναι στις ρυθμίσεις της καρτέλας network. Δεν ξέρω τι πρέπει να επιλέξω στο connection type (static/dynamic), Gateway IP,  DHCP Server

Sorry για την ποιότητα των εικόνων.

τα logs όταν δε συνδέεται:

Απόκρυψη περιεχομένων

IMG_20190524_200124.thumb.jpg.45f4780fa71808c458d0c53dfc8d7817.jpg

network. από αυτές τις ρυθμίσεις τι πρέπει να επιλέξω; δε θυμάμαι με ποιες ρυθμίσεις συνδέθηκε για λίγο

Απόκρυψη περιεχομένων

IMG_20190524_195745.jpg.000c2d84279014a94b53359a8c2fb55e.jpg

Απόκρυψη περιεχομένων

IMG_20190524_201720.jpg.6752405680e40fc36ce35257c6221915.jpg

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

IMG_20190524_201939.jpg.07884a9fcc18e5505bde9aa247b1054e.jpg

το κακό είναι ότι δεν το έχω μπροστά μου το μηχάνημα να δοκιμάζω διάφορα

απο τα logs βλέπω οτι στέλνει στην 192.168.1.1 που μάλλον είναι ο ρουτερ αλλα δεν μπορεί να συνδεθεί γιατί έχει ip άλλου δικτύου (192.168.0.254)

αρχικά πρέπει να μάθεις την ip του ρουτερ. αυτό μπορείς να το δείς με κάποιο πρόγραμμα ip scanner ακόμα και απο το κινητό σου.

Μετά βάλε στο gateway την ip του ρουτερ (συνήθως είναι η 192.168.1.1) και dns το ίδιο και δώσε ip στο tplink μια ip του ίδιου δικτύου πχ 192.168.1.100 αν υποθέσουμε οτι το ρουτερ παίζει σε αυτό το δίκτυο.

το dhcp κλείστο.

Δημοσ.

Κατεβασε το fing στο κινητο/ταμπλετ και κανε ενα scan. Θα σου πει ποια ειναι η IP του router σου αν και μαλλον δε τη χρειαζεσαι.

Connection type βαλε dynamic. Απενεργοποιησε το Fallback IP. Απενεργοποιησε τον DHCP server.

DNS ασε κενο η βαλε τη διευθυνση του router.

Λογικα θα πρεπει να αλλαξει η IP του TP-Link και θα πρεπει να ξανασυνδεθεις στην καινουρια. Κανε παλι ενα scan στο fing για να βρεις τη νεα IP.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, chios είπε

https://www.tp-link.com/us/support/faq/725/

το έχω και είναι από τα πιο εύκολα μηχανάκια. μάλλον, δεν ακολούθησες τον οδηγό.

τον ακολούθησα τον οδηγό αλλά σίγουρα θέλει και κάτι extra που δεν αναφέρεται και δε το ξέρω. Οι γνώσεις μου δεν είναι αρκετές σε αυτόν τον τομέα.

Ίσως αυτό που είπαν τα παιδιά πάνω επειδή ο router έχει άλλη IP και το tplink άλλη.

επίσης σε μένα, χωρίς να πειράξω τίποτα έχει σαν IP του tplink 192.168.0.254, ενώ στις εικόνες σου βλέπω 192.168.1.254. Αυτό προφανώς αλλάζει χειροκίνητα.

Το tplink συνδέεται σε ένα router της cyta (νομίζω έχει IP 192.168.1.1, δεν είμαι σίγουρος, θα το κοιτάξω), οπότε ανάλογα σε τι router συνδέεται πρέπει να αλλάξω και την IP του tplink.

αν αργότερα πάρω σήμα από ένα ZTE με IP 192.168.2.1 θα πρέπει να αλλάξω το tplink σε πχ 192.168.2.100

εντάξει παιδιά θα κάνω τις δοκιμές το απόγευμα και θα ενημερώσω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εσύ βάζεις την ip στο tplink ανάλογα με το ρουτερ που συνδέετε.

αν ακολουθούσες τον οδηγό θα διάβασες αυτό.

The default IP Address of CPE is 192.168.0.254,we can change it to other IP addresses to fit in the main router’s network. For example, if the main modem/router’s IP Address is 192.168.1.1,we can set up the CPE510 as 192.168.1.* (*=2~254)Subnet Mask 255.255.255.0 .
Επεξ/σία από chios
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, chios είπε

εσύ βάζεις την ip στο tplink ανάλογα με το ρουτερ που συνδέετε.

αν ακολουθούσες τον οδηγό θα διάβασες αυτό.

The default IP Address of CPE is 192.168.0.254,we can change it to other IP addresses to fit in the main router’s network. For example, if the main modem/router’s IP Address is 192.168.1.1,we can set up the CPE510 as 192.168.1.* (*=2~254)Subnet Mask 255.255.255.0 .

δεν ήξερα ότι είναι απαραίτητο για να λειτουργήσει σωστά

Δημοσ.

όταν ακολουθούμε έναν οδηγό τον ακολουθούμε κατά γράμμα αλλιώς δενν κάνουμε τίποτα.

περιμένουμε αποτελέσματα

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/5/2019 στις 3:30 ΜΜ, chios είπε

περιμένουμε αποτελέσματα

επανήλθα αλλά έχω πρόβλημα.

ξήλωσα την κεραία και έκανα δοκιμή στο σπίτι. με το router βέβαια σχεδόν δίπλα.

συνδέεται κανονικά σε bridge και client. (και με static και dynamic)

το πρόβλημα τώρα, βάζω πάλι την κεραία στη θέση της, συνδέομαι στο δίκτυο που θέλω (σε client). Θεωρητικά έχω internet αλλά στην πράξη θα ανοίξει μια σελίδα μετά από κυριολεκτικά 1 λεπτό. μερικές φορές μπορεί να μην ανοίξει και καμία

απ ότι κατάλαβα είναι θέμα σήματος. αυτό θεωρείται χάλια σήμα;

1168298350_196625CB-627E-4410-96C9-2F0DD93300BF.png.jpg.09afd1c436c16d0df91a021b733a7a6b.jpg

στο σημείο που είναι η κεραία αν πας με οποιοδήποτε κινητό συνδέεται μια χαρά στο δίκτυο και σερφάρεις άνετα. Δηλαδή το router-πηγή δεν είναι μακριά.

Πως γίνεται μια τέτοια κεραία να μη πιάνει σήμα και να πιάνει ένα κινητό; Παρεμβάλλονται βέβαια 2 τοίχοι, ξέρω ότι πρέπει να είναι σε ευθεία αλλά και πάλι κατά τη γνώμη μου δε δικαιολογείται. Εκτός αν αυτή η κεραία θέλει ακριβώς -χωρίς ούτε φύλλο εμπόδιο- ευθεία.

επίσης δοκίμασα και μ άλλα 2 δίκτυα που βρήκα στο χώρο κι έχω το ίδιο αποτέλεσμα. με κινητό συνδέομαι κανονικά σε αυτά τα δίκτυα.

το θέμα τελικά απ ό,τι βλέπω είναι ότι δε λαμβάνει ικανοποιητικό σήμα η κεραία. οι ρυθμίσεις που έχω κάνει είναι σωστές αφού με δίπλα το router δουλεύει άψογα

Επεξ/σία από torq
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

31 λεπτά πριν, chios είπε

Είναι λίγο χαμηλό το σήμα την έχεις κεντραρει καλά την κεραία;

Ανέβασε ρυθμίσεις που έχεις κάνει;

διάβασα σχόλια στο Net και βλέπω να αναφέρουν εκτός των άλλων....

Spoiler

έχουν βγάλει από το μενού την επιλογή μπάντας ανά χώρα.. ενώ τώρα έχει μικρότερη κάλυψη από κάθε ένα κλασικό router

αναβαθμίστε το firmware εάν δεν έχει United States στην επιλογή της χώρας και μετα επιλέξτε την και ανεβάστε ισχύ στο τέρμα

και όντως σε μένα δεν έχει επιλογή χώρας όπως δείχνει το screenshot που είχες ανεβάσει (λείπει η επιλογή region).
είναι δυνατόν να συνδέονται κινητά και να μη μπορεί να πιάσει σήμα αυτή η κεραία; ξεφτίλα

ενώ σε παλαιότερα σχόλια βλέπω ότι αναφέρουν ότι πιάνει πολύ καλά. άρα είναι θέμα κεραίας -firmware που άλλαξε από μια ημερομηνία και μετά και έπεσαν οι επιδόσεις

οπότε είτε αλλάζω firmware με αμερικάνικο (ελπίζοντας να μη μπρικάρει) και χάνω εγγύηση λογικά ή βρίσκω άλλη συσκευή να κάνω τη δουλειά μου. αυτή είναι άχρηστη

δε το έχω μπροστά μου να ανεβάσω τις ρυθμίσω τώρα.

να το ρισκάρω να αλλάξω το firmware?

Επεξ/σία από torq
Δημοσ.

Αυτά ισχύουν σε λειτουργία access point, η λήψη δεν επηρεάζεται, όποιο firmware και να βάλεις ίδια λήψη θα έχεις.

Δημοσ.

7 λεπτά πριν, chios είπε

Αυτά ισχύουν σε λειτουργία access point, η λήψη δεν επηρεάζεται, όποιο firmware και να βάλεις ίδια λήψη θα έχεις.

ε θα δοκιμάσω με άλλη συσκευή τότε.

ακόμα κι ένα εσωτερικό access point θα έχει καλύτερη λήψη πιστεύω

Δημοσ.

Δεν είμαι ειδικός και δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά το setup, απλά απ' οτι θυμάμαι παλιά που το είχα χρησιμοποιήσει για να ενισχύσω - αναμεταδώσω το σήμα router από άλλο σπίτι υπήρχε πρόβλημα για κάποιο λόγο στην wifi πλευρά του δικού μου σπιτιού σαν να "μπούκωνε" (αργούσε, αποσυνδεόταν, κλπ). Το πρόβλημα λύθηκε συνδέοντας το ενσύρματα με ένα παλιό router που έκανε το wifi access point στο δικό μου σπίτι.

Δημοσ.

Σίγουρα θέλεις καταρχήν σωστή διόπτευση ώστε η κεραία να κοιτά προς το σημείο που είναι ο router. και αυτό διότι η κεραία του είναι κατευθυντική και όχι omni όπως των κινητών.

Αλλά για μένα το πρόβλημα κατά 99,99% είναι ότι το έχει ο φίλος ως Repeater (αναμεταδότη) και ταυτόχρονα η κεραία κοιτά σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από αυτή την οποία θέλει να καλύψει.

Το συγκεκριμένο ΑΡ (και όλα τα παρόμοια) εκπέμπουν και λαμβάνουν καλά εντός τόξου 60° προς τα εκεί που είναι στραμμένα. Οπότε ναι μεν κάνει σχετικά καλή ασύρματη ζεύξη με τον router από τον οποίο θα πάρει σύνδεση, αλλά τώρα η αναμετάδοση του σήματος γίνεται πάλι προς την ίδια πλευρά, αφού εκεί κοιτά η κεραία. Μόνον αν είσαι κοντά στο ΑΡ είναι δυνατόν πίσω του να γίνει σωστή λήψη της αναμετάδοσης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...