Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια Huawei με μεγαλύτερη δύναμη στην αγορά 5G θα μπορούσε να απομυζήσει δισεκατομμύρια δολάρια από τους Αμερικανούς ανταγωνιστές της κυριαρχώντας στην αγορά τηλεπικοινωνιών και να χρεώνει άλλες εταιρείες ακριβά για οποιαδήποτε πατέντα της. Όμως άνθρωποι όπως ο Grassley λένε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ασφάλεια δηλαδή ότι η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί κρυμμένες πύλες εισόδου (backdoors) στο υλικό και το λογισμικό δικτύωσης της Huawei, επιτρέποντάς της να κατασκοπεύει τηλεφωνήματα, κείμενα και emails Αμερικανών.

• Απαντ. 195
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Μια Huawei με μεγαλύτερη δύναμη στην αγορά 5G θα μπορούσε να απομυζήσει δισεκατομμύρια δολάρια από τους Αμερικανούς ανταγωνιστές της κυριαρχώντας στην αγορά τηλεπικοινωνιών και να χρεώνει άλλες εταιρείες ακριβά για οποιαδήποτε πατέντα της. Όμως άνθρωποι όπως ο Grassley λένε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ασφάλεια δηλαδή ότι η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί κρυμμένες πύλες εισόδου (backdoors) στο υλικό και το λογισμικό δικτύωσης της Huawei, επιτρέποντάς της να κατασκοπεύει τηλεφωνήματα, κείμενα και emails Αμερικανών.

Ακριβώς εκεί είναι το πρόβλημα. Ότι όταν μιλάμε για Huawei, μιλάμε για Κινεζική κυβέρνηση. Αν η εταιρία ήταν ανεξάρητη, δεν νομίζω να γινόταν όλος αυτός ο ντόρος από μεριάς ΗΠΑ.

Οπότε τα σενάρια περί ανταγωνισμού Αμερικάνικων εταιριών δεν ισχύουν. Η Αμερικανική Google μια χαρά λεφτά έβγαζε μέχρι τώρα από όλη αυτή την ιστορία.

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 3
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Aprile είπε

Ακριβώς αυτό δεν έχουν καταλάβει οι περισσότεροι. Η Huawei δεν είναι εταιρεία τεχνολογίας σαν τις άλλες όλο το βαθύ κράτος που κυβερνά τώρα την Κίνα και όλο το στρατιωτικό βιομηχανικό σύμπλεγμα είναι από πίσω. 

Ότι είναι η Siemens για την Γερμανία είναι η Huawei για την Κίνα. 

Δεν βαράει τυχαία εκεί ο Τράμπας ούτε ξύπνησε μια μέρα και είπε θα κλείσω την Huawei. 

Ακόμα χειρότερα γιατι η Siemens ειναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο ως ανωνυμη εταιρια και διοικείται με κάποια έστω στοιχειώδη διαφάνεια. Η Huawei έχει φτιάξει ενα λαβύρινθο σχετικά με τη μετοχική της σύνθεση (θεωρητικα ανηκει στους Κινεζους εργαζομενους της) που διοικειται εν κρυπτω απο μια κλικα ατομων που συνδεονται κατα τυχη ολα με το ΚΚΚ. Είδες ρε παιδι μου συμπτωσεις ωρες ωρες. 

• Like 7
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Paragontas-x είπε

Αν η οποιαδήποτε Ελληνική εταιρία είχε εξίσου ποιοτικά προϊόντα όπως οι μάρκες του εξωτερικού τότε ναι θα τις υποστηρίζαμε έλα όμως που οι περισσότερες για να μην πω όλες οι Ελληνικές εταιρίες έχουν χάλια ποιοτικά μηχανήματα σε σχέση με το εξωτερικό.

Πώς να έχουν ποιοτικά μηχανήματα όταν είναι εισαγόμενα τα πάντα ; Ακόμα και η υποτιθέμενη MLS ή η Turbo παίρνουν υλικά από το εξωτερικό και ζήτημα είναι αν τα συναρμολογούν στην Ελλάδα για να τα πουλήσουν ως "ελληνικά".

Πρέπει επιτέλους να αποκτήσει η Ελλάδα τη δική της έστω και μικρή βιομηχανία. ΔΕΝ μπορούμε να εισάγουμε τα πάντα και να περιμένουμε να ανακάμψει η Ελλάδα με το κωλοχρέος που μας έχουν φορτώσει . 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Δεν υπάρχουν Αμερικάνοι ανταγωνιστές της στα δίκτυα. Ο κοντινότερος ανταγωνιστής της είναι η Ericsson. 

Επίσης άλλο συλλέγω δεδομένα για να σου πετάω στοχευμένες διαφημίσεις κι άλλο συλλέγω δεδομένα για να τα χρησιμοποιεί η κυβέρνηση της Κίνας. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η ειρωνία από την χώρα που ξεδιάντροπα κατασκοπεύει όλες της χώρες του κόσμου έπειτα βομβαρδίζει άμα δεν γίνει το δικό της και αν αρνηθείς να πουλήσεις σε τιμή 1/100 της αξίας  σε κλέβει κιόλας  και αν σηκώσεις κεφάλι σε κατηγορεί για τρομοκρατία η ότι είσαι κατάσκοπος ! Η χώρα που οι επιχειρήσεις και όχι το κράτος κάνουν κουμάντο !

Επεξ/σία από RennOs
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εμένα πάλι κάτι δεν μου πάει καλά. Αφού ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του ας πω και εγώ την δική μου θεωρία που μπορεί να είναι παράλογη αλλά και γιατί όχι? 

Ας πάρουμε λοιπόν ένα υποθετικό σενάριο ότι η χαβάι αποφάσισε για τους χ-ψ λόγους να παρατήσει τον χώρο της κινητής τηλεφωνίας. Μετά από τόσα εκατομμύρια συσκευές που έχουν πουληθεί ειδικά τον τελευταίο καιρό πείτε μου αυτοί που έχουν αγοράσει τι ακριβώς θα έκαναν? Θα επέστρεφαν τα κινητά τους από εκεί που τα αγόρασαν λογικά? Ειδικά αυτοί που τα έχουν αγοράσει πολύ πρόσφατα?

Για σκεφτείτε λιγάκι πόσα δις θα έμπαινε μέσα η χαβάι από κάτι τέτοιο! Ποιος θα ήταν λοιπόν ο ασφαλής τρόπος να αποχωρήσει δίχως καμία απολύτως οικονομική ζημιά? Λέει λοιπόν στους αμερικάνους. Παιδιά μήπως μπορείτε να βοηθήσετε την κατάσταση με κάποιον τρόπο? Και λένε οι αμερικανοί. Θα ξεβράσουμε ένα σενάριο κατασκοπείας με εσένα επίκεντρο και θα σε μπανάρουν από παντού όλοι για να αποχωρήσεις ανώδυνα από τον χώρο κινητής. 

Κάνουν λοιπόν την προεργασία πριν λίγους μήνες τροφοδοτόντας τα μίντια, προετοιμάζοντας το έδαφος αργά και σταθερά και φτάνουμε στο σήμερα όπου η χαβάι φαίνεται  ότι την βαράνε από παντού έτοιμη να κλείσει το τμήμα κινητής και οι πελάτες της που έχουν αγοράσει τα προϊόντα αντί να θέλουν να τους λιντσάρουν αντιθέτως τους συμπονούν και θέλουν τόσο να την βοηθήσουν με δάκρυα στα μάτια! 

Παράλογο από την μια. Αλλά από την άλλη πόσες φορές πάει το μυαλό μας ότι όλη αυτή η φάρα έχουν μια επικοινωνία μεταξύ τους και κάνουν ακριβώς αυτά που τους βολεύουν βοηθόντας ο ένας τον άλλον? 

Ποια είναι η γνώμη σας σε αυτό το "παράλογο" σενάριο? Θα μπορούσε να είναι αληθινό?

:P

• Confused 5
Δημοσ.

άλλη μια καλη ιδέα είναι να απαγορεύετε η είσοδος στις ΗΠΑ από κατόχους κινητών HUAWEI , όλα εγώ θα τα σκέφτομαι πια ?

• Confused 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Μερικοί έχουν πλάκα πάντως, περιμένουν πάνω από τις αγγελίες να πάρουν P30 pro με πχ 500 ευρώ 😂😂😂😂

Βασικά νομίζω μεγαλύτερη πλάκα έχουν αυτοί που αγοράζουν (καινούριο) κινέζικο τηλέφωνο με 1000 ευρώ 

• Like 3
  • Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, RennOs είπε

Η ειρωνία από την χώρα που ξεδιάντροπα κατασκοπεύει όλες της χώρες του κόσμου έπειτα βομβαρδίζει άμα δεν γίνει το δικό της και αν αρνηθείς να πουλήσεις σε τιμή 1/100 της αξίας  σε κλέβει κιόλας  και αν σηκώσεις κεφάλι σε κατηγορεί για τρομοκρατία η ότι είσαι κατάσκοπος ! Η χώρα που οι επιχειρήσεις και όχι το κράτος κάνουν κουμάντο !

👍👍👍

3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Βασικά νομίζω μεγαλύτερη πλάκα έχουν αυτοί που αγοράζουν (καινούριο) κινέζικο τηλέφωνο με 1000 ευρώ 

Έχεις πιάσει στα χέρια σου κανένα P30 pro? 

H έχει κολλήσει το μυαλό σου σε ατάκες περασμένης δεκαετίας, ααα είναι κινέζικο μακριά. 

Γιατί αν πιάσεις κανένα P30 θα αλλάξεις γνώμη 

(επισεις δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά ότι έχεις σπίτι σου η κινέζικο είναι, η τα περισσότερα που φοράει από Κίνα είναι) 

Επεξ/σία από stelios18120
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nero62 είπε

Εμένα πάλι κάτι δεν μου πάει καλά. Αφού ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του ας πω και εγώ την δική μου θεωρία που μπορεί να είναι παράλογη αλλά και γιατί όχι? 

Ας πάρουμε λοιπόν ένα υποθετικό σενάριο ότι η χαβάι αποφάσισε για τους χ-ψ λόγους να παρατήσει τον χώρο της κινητής τηλεφωνίας. Μετά από τόσα εκατομμύρια συσκευές που έχουν πουληθεί ειδικά τον τελευταίο καιρό πείτε μου αυτοί που έχουν αγοράσει τι ακριβώς θα έκαναν? Θα επέστρεφαν τα κινητά τους από εκεί που τα αγόρασαν λογικά? Ειδικά αυτοί που τα έχουν αγοράσει πολύ πρόσφατα?

Για σκεφτείτε λιγάκι πόσα δις θα έμπαινε μέσα η χαβάι από κάτι τέτοιο! Ποιος θα ήταν λοιπόν ο ασφαλής τρόπος να αποχωρήσει δίχως καμία απολύτως οικονομική ζημιά? Λέει λοιπόν στους αμερικάνους. Παιδιά μήπως μπορείτε να βοηθήσετε την κατάσταση με κάποιον τρόπο? Και λένε οι αμερικανοί. Θα ξεβράσουμε ένα σενάριο κατασκοπείας με εσένα επίκεντρο και θα σε μπανάρουν από παντού όλοι για να αποχωρήσεις ανώδυνα από τον χώρο κινητής. 

Κάνουν λοιπόν την προεργασία πριν λίγους μήνες τροφοδοτόντας τα μίντια, προετοιμάζοντας το έδαφος αργά και σταθερά και φτάνουμε στο σήμερα όπου η χαβάι φαίνεται  ότι την βαράνε από παντού έτοιμη να κλείσει το τμήμα κινητής και οι πελάτες της που έχουν αγοράσει τα προϊόντα αντί να θέλουν να τους λιντσάρουν αντιθέτως τους συμπονούν και θέλουν τόσο να την βοηθήσουν με δάκρυα στα μάτια! 

Παράλογο από την μια. Αλλά από την άλλη πόσες φορές πάει το μυαλό μας ότι όλη αυτή η φάρα έχουν μια επικοινωνία μεταξύ τους και κάνουν ακριβώς αυτά που τους βολεύουν βοηθόντας ο ένας τον άλλον? 

Ποια είναι η γνώμη σας σε αυτό το "παράλογο" σενάριο? Θα μπορούσε να είναι αληθινό?

:P

Ε λογικό είναι να αποχωρησει από μια αγορά που βρίσκεται δεύτερη παγκοσμίως με άπειρα κέρδη. 

Αντηλιακό να βάζετε παιδιά. 

• Like 6
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nero62 είπε

Δύσκολο γιατί ζημιώνεται και η Google από αυτή την ιστορία. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

👍👍👍

H έχει κολλήσει το μυαλό σου σε ατάκες περασμένης δεκαετίας, ααα είναι κινέζικο μακριά. 

Γιατί αν πιάσεις κανένα P30 θα αλλάξεις γνώμη 

(επισεις δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά ότι έχεις σπίτι σου η κινέζικο είναι, η τα περισσότερα που φοράει από Κίνα είναι) 

Επειδή το είχα μπρο άστο καλύτερα. Και τα 500 πολλά είναι. Άντε τα 600 λόγο των καμερών και της ιδιαιτερότητας του. Τα 1000 είναι πολύ άσχετα.

• Confused 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Θα σου απαντήσω με μία ερώτηση

Φαντάζομαι ξέρεις ότι οι Κινέζοι αντιγράφουν τα πάντα, από ξυπνητήρια μέχρι αμάξια 

Αν ήθελα λοιπόν π.χ. να αγοράσω ένα Rolex αλλά δεν είχα τα λεφτά, θα αγόραζα ένα κινέζικο Tolex με το 1/10 των χρημάτων

Αν τώρα ξαφνικά η Tolex την δει κάπως, και ξεκινάω και βάζει πιο καλούς μηχανισμούς, πιο καλά μέταλλα, πιο, πιο, πιο από την Rolex, αλλά ταυτόχρονα ξεκινάει να πουλάει πιο ακριβά από τον Ελβετό, εσύ θα ψώνιζες κινέζικο Tolex ;

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, RennOs είπε

Η ειρωνία εδώ είναι ότι μερικοί έχετε στραφεί τόσο κατά της Αμερικής που έχετε την εντύπωση ότι όλοι οι υπόλοιποι (και η Κίνα μέσα) είναι αθώες περιστερές που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πουλήσουν τίμια τα προιόντα τους υπέρ του υγιούς ανταγωνισμού.

Όχι παιδιά, καθόλου δεν θα ήθελε η Κινεζική κυβέρνηση να κατασκοπεύει ξένα κράτη. Μόνο οι κακοί της Αμερικής τα θέλουν αυτά...

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 5
  • Confused 1
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...