Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, 

Έχω κάνει μια αίτηση για ρύθμιση για την μητέρα μου στον ΕΦΚΑ. Χρωστούσε στο ΤΕΒΕ και μετέπειτα ΟΑΕΕ 12.000€ σύνολο (6.500 κεφάλαιο, τα άλλα τόκους και προσαυξήσεις) .

Έκανα το πρώτο στάδιο με επανυπολογισμό των προσαυξήσεων κλπ και μειώθηκε δραστικά το ποσό (φυσικά μειώνονται και τα ένσημα που θα πληρώσει) αλλά μπαίνω στο ΚΕΑΟ και δεν μπορώ να προχωρήσω στο δεύτερο στάδιο και να βγει η ρύθμιση.

Έχει κανείς εμπειρία; Ο ΕΦΚΑ δε σηκώνει τηλέφωνα.

ΥΓ. Παρακαλώ για να μην κλειδωθεί το θέμα αποφύγετε πολιτικά σχόλια και επιθέσεις, είναι ανάγκη για κάποιους να ενημερωθούν από άλλους εδώ μέσα. Αν θέλει κάποιος να το συζητήσουμε πολιτικά ή σε προσωπικό επίπεδο ας μου στείλει pm

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν βοηθάει σε κάτι.

Οδηγός της ΑΑΔΕ για τις 120 δόσεις
Διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή του νόμου για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία σε έως 120 δόσεις δίνει με εγκύκλιό της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Ολόκληρη η εγκύκλιος.
Περιθώριο 130 ημερών έχουν οι περίπου 1,3 εκατ. οφειλέτες σε ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Η διαδικασία αναπτύσσεται ηλεκτρονικά και σε δυο στάδια. Η σχετική πλατφόρμα άνοιξε τη Δευτέρα και σε λίγες μόνο ώρες, οι επισκέψεις ξεπέρασαν τις 30.000, ενώ υποβλήθηκαν περισσότερες από 3.500 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 3.000 από μη μισθωτούς και οι 500 από εργοδότες.

Δημοσ.

Έχει 2 μέρες που έγινε.

Υποθέτω ότι θα προχωρήσει απλά θέλουν χρόνο. Είναι και λογικό. Στα λογιστήρια και γίνεται χαμός που έχουν 50-60 άτομα, στο ΚΕΑΟ θα γίνεται πανικός με χιλιάδες αιτήσεις λογικά.

Πάντως το πρώτο βήμα ήταν λογικό και απλό.

Το δεύτερο στάδιο δεν το εμφανίζει για την ώρα κάπου και στις οφειλές στο ΚΕΑΟ βγάζει "Δεν υπάρχουν οφειλές για ρύθμιση".

Θα δούμε από εβδομάδα...

Δημοσ.

Λοιπόν τελικά άνοιξε πριν λίγη ώρα.

Οπότε ισχύει το 2μιση μέρες περίπου.

Τώρα βόλτα στον εργατολογο.

Σας ευχαριστώ όλους.

Προς ενημέρωση άλλων που έχουν κάνει ή θέλουν να κάνουν τη ρύθμιση. Καλό είναι να μιλήσετε με εργατολογο γιατί επηρεάζονται τα ένσημα και τα ποσά σύνταξης σε αυτασφαλισμένους. Επίσης καλό είναι να μην κάνετε δοκιμές γιατί για την ώρα δεν επιτρέπεται να πας στο προηγούμενο βήμα. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις περισσότερες των περιπτώσεων  δεν γίνεται ηλεκτρονικά η ρύθμιση. Πολλοί οφειλέτες δεν μπορούν να μπουν ούτε στην εφαρμογή. Με λίγα λόγια εκεί στο ΚΕΑΟ δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Έχουν στήσει έναν μηχανισμό είσπραξης και ότι αρπάξουν και μόνο με επιταγές. Δεν δέχονται ούτε μετρητά ούτε κατάθεση σε λογαριασμό. Αυτά δεν συμβαίνουν μόνο τώρα αλλά πρωτύτερα πριν τις σχετικές ρυθμίσεις των 120 δόσεων. να πω βέβαια ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Το δικό μου θέμα είναι μια οφειλή 1200 ευρώ που έχει πάει στα 8000 ευρώ. Είναι μια οφειλή που είχε ο αποθανών πατέρας μου υποτίθεται επειδή εισέπραττε 12 ευρώ μηνιαίως πάνω στη σύνταξη του  επειδή ήταν παντρεμένος. Δεν γνωρίζαμε τίποτα ώσπου μια μέρα άρχισαν οι εκβιασμοί με αναγκαστικά μέτρα από το υποκατάστημα ΕΦΚΑ της περιοχής μου. Η οφειλή φαίνεται από πριν 15 τουλάχιστον χρόνια το οποίο το ανακάλυψαν τώρα. 

Μετά από υπόμνημα μου που δεν λήφθηκε καθόλου υπόψη αλλά και μετά από ένσταση μας και με ασφαλιστικά μέτρα που κερδίσαμε στο δικαστήριο προσπαθούμε να ξελασπώσουμε. 

Η ένσταση τελικά έγινε εν μέρη αποδεκτή από το ΕΦΚΑ και μας απαλλάσσει από τους τόκους. Να όμως που το ΚΕΑΟ «βαπτίζει» τους τόκους πρόσθετα τέλη οπότε και πάλι πρέπει να πληρώσουμε τα νταβατζιλίκια. Απαλλάσεσαι από τους τόκους αλλά όχι από τα πρόσθετα τέλη λένε.

Για να μην τραβιόμαστε στα δικαστήρια προσπαθούμε να ρυθμίσουμε την οφειλή λοιπόν τώρα με τις δόσεις. Δηλαδή υποκύπταμε στον εκβιασμό Κατάφερα μετά από παρέμβαση του Συνήγορου του Πολίτη να αποκτήσω ηλεκτρονική πρόσβαση στην οφειλή. Στο ΚΕΑΟ αρχικά ισχυρίζονταν ότι δεν γίνεται. Να που γίνεται όμως. Μου έδωσαν κωδικούς τελικά.

Μπαίνω στην εφαρμογή για να κάνω ρύθμιση. Δεν είναι εφικτό και πρέπει να πάω στο ΚΕΑΟ. Πάω στο ΚΕΑΟ στην Αγίου Κωνσταντίνου και στήνομαι στην ουρά. καταφέρνω να μπω σε ρύθμιση αλλά πρέπει να τους πληρώνω με επιταγές και ήθελαν και επί τόπου την πρώτη δόση. Συμφωνώ και ψάχνω για κατάστημα τράπεζας για την έκδοση επιταγής. Να όμως που όλα τα καταστήματα έχουν κλείσει πέριξ της Ομόνοιας. Πιο κοντινό της Άλφα στη Σταδίου 40 ή Ακαδημίας. Της Εθνικής στην Αιόλου και δεν προλαβαίνω να τους πληρώσω 13.30 κλείνουν το μεσημέρι.

Πάω πίσω 13.25 και μου λένε ξανά έλα και πάλι από την αρχή.

Στο σπίτι που έρχομαι το απόγευμα μπαίνω στην εφαρμογή και βλέπω σε κάποιοι σημείο ότι υπάρχει ταυτότητα οφειλής το οποίο σημαίνει ότι γίνεται η πληρωμή μέσω τραπέζης πράγμα το οποίο και δεν γνώριζε να μου το πω ο ίδιος ο προϊστάμενος του ΚΕΑΟ. Τον ρώτησα χθες που πήγα και του είπα ότι δεν γίνεται να στήνομαι μι φορά το μήνα εδώ και να πηγαίνω στις τράπεζες για την έκδοση επιταγών κτλ. Στις 60 δόσεις θα πρέπει να γίνεται αυτό μηνιαίως για 5 χρόνια.

Φυσικά η ρύθμιση δεν φαίνεται στο σύστημα που μου έδωσαν γραπτώς για να προχωρήσω σε πληρωμή μέσω της ταυτότητας οφειλής.

Φοβάμαι ότι θα πληρώνω με επιταγές και στο σύστημα δεν θα φαίνεται η πληρωμή.

Συμπέρασμα δικό μου είναι ότι θέλουν τον κόσμο να έχει πάντα ένα χρέος στο δημόσιο και στα ταμεία. λειτουργούν τοκογλυφικά. Αφού υπάρχουν τόσα τρωτά στις διαδικασίες λογικό είναι να είναι και λανθασμένα τα ποσά που ζητάνε. Πως είναι δυνατόν όλα τα άλλα εκτός της φουσκομένης οφειλής να είναι λάθη εκ παραδρομής.

Δεν γνωρίζω πως θα ξεμπλέξομε και αν στο τέλος δίνουν εξοφλητικό που θα απαιτήσω.

Επεξ/σία από mr.Vox

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...