thor777 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 5 λεπτά πριν, Marinavp είπε Γενικά τα υπόλοιπα εξαρτήματα δεν έχουν εμφανίσει προβλήματα και κάποια από αυτά είναι καινούρια. Εγώ διαβάζοντας όλα τα παραπάνω κι έχοντας ελάχιστη γνώση όλων αυτών, καταλαβαινω ότι αρχικά χρειάζομαι ένα ups και ένα τροφοδοτικό. Τώρα το τροφοδοτικό το έχω ήδη αγοράσει όπως είπα και δεν είναι πολύ καλό. Παρόλαυτα αν βάλω το ups θα κρατήσει κάποιο καιρό τουλάχιστον μέχρι να μπορώ βρω ένα καλύτερο να αγοράσω; Ακόμα θέλω να ρωτήσω πήρα σε κάτι μαγαζιά που έχουμε στο νησί και έχουν 700w ups power on 70€ ξέρεις κάποιος να μου πει αν είναι εντάξει για ένα υπολογιστή με τροφοδοτικό 550W; Αφού είπες ότι σου κάηκε το τροφοδοτικό... Πες συνολικά τι hardware έχεις.
Marinavp Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, Stamer είπε Επιτέλους είπε και ένας άλλος το "σταθεροποιητή τάσης" γιατί τόση ώρα μιλούσα στο βροντο! Α ναι κι εγώ αυτό εννοούσα απλά το είπα ups μπορεί να τα μπέρδεψα και να μην λέγονται έτσι; Δεν ξέρω. Αρα εγώ με το τροφοδοτικό που μου άλλαξαν και μου έδωσαν το ίδιο και το έχω δεν μπορώ να πάρω απλά ένα σταθεροποιητή τάσης και να λειτουργήσει;
mechpanos Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 6 λεπτά πριν, Stamer είπε Η χρήση σταθεροποιητή τάσης είναι απαραίτητη θεωρώ εγώ. Το ups χρειάζεται σε όσους θέλουν οπωσδήποτε να έχουν κάποιο χρόνο σε περίπτωση διακοπής ρευματος Αν κοπεί το ρεύμα ξαφνικά πιθανόν να πάρει μαζί του εν ευθέτω χρόνω οτιδήποτε από δίσκο, μητρική, τροφοδοτικό. Και όλοι ξέρουμε ότι η ΔΕΗ κάνει ώρες ώρες κάτι διακοπές ότι να 'ναι. Το UPS έχει ενσωματωμένο και σταθεροποιητή τάσης. 2 λεπτά πριν, Marinavp είπε Γενικά τα υπόλοιπα εξαρτήματα δεν έχουν εμφανίσει προβλήματα και κάποια από αυτά είναι καινούρια. Εγώ διαβάζοντας όλα τα παραπάνω κι έχοντας ελάχιστη γνώση όλων αυτών, καταλαβαινω ότι αρχικά χρειάζομαι ένα ups και ένα τροφοδοτικό. Τώρα το τροφοδοτικό το έχω ήδη αγοράσει όπως είπα και δεν είναι πολύ καλό. Παρόλαυτα αν βάλω το ups θα κρατήσει κάποιο καιρό τουλάχιστον μέχρι να μπορώ βρω ένα καλύτερο να αγοράσω; Ακόμα θέλω να ρωτήσω πήρα σε κάτι μαγαζιά που έχουμε στο νησί και έχουν 700w ups power on 70€ ξέρεις κάποιος να μου πει αν είναι εντάξει για ένα υπολογιστή με τροφοδοτικό 550W; 700W σε καλύπτουν, αλλά ακριβά το δίνει! Με 78€ βρίσκεις από τα κορυφαία της αγοράς (APC). 1
rofl Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 7 λεπτά πριν, mechpanos είπε Αν κοπεί το ρεύμα ξαφνικά πιθανόν να πάρει μαζί του εν ευθέτω χρόνω οτιδήποτε από δίσκο, μητρική, τροφοδοτικό. Και όλοι ξέρουμε ότι η ΔΕΗ κάνει ώρες ώρες κάτι διακοπές ότι να 'ναι. οχι σε επωνυμο τροφοδοτικο με προστασιες. το ups ειναι χρησιμο μονο γιαυτους που ειπαν παραπανω. 2
Stamer Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Κοίτα, ο σταθεροποιητής τάσης είναι απαραίτητος (σε όλους). Από εκεί και περα, δεδομένου ότι σου έκανε το ίδιο σε νέο τροφοδοτικό, σκέφτομαι μήπως κάποιο άλλο component προκαλεί βραχυκύκλωμα. Τα κακό είναι (για να το κάνω ακόμα πιο δύσκολο) ότι μπορεί να έχει χαλάσει κάποιο άλλο component και να προκαλεί μη άνοιγμα του pc Δυστυχώς σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να καταλήξουμε να ψάχνουμε ένα ένα τα κομμάτια του pc (βγάζουμε λίγο λίγο κλπ)
kti23 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Διαβάζοντας το νήμα προτείνω να το πας καλύτερα σε κάποιον έμπιστο τεχνικό για να διαπιστώσει τι λειτουργεί και τι όχι. Γενικά, εάν δοκιμάσεις με άλλο τροφοδοτικό και λειτουργούν όλα όπως πριν τότε ξέρεις ποιο είναι το θέμα. Πιθανόν όμως ανάλογα την περίσταση και την ποιότητα κατασκευής κάθε μητρικής, να έχουν καεί και κάποιοι άλλοι πυκνωτές για παράδειγμα, γενικά παίζουν πολλά σενάρια. Από εκεί και πέρα στην αναζήτηση νέου τροφοδοτικού (πρέπει να αναφέρεις και τα υπόλοιπα κομμάτια του συστήματος για να γίνει κατάλληλη πρόταση) κοιτάς σε κάτι αξιόπιστο, με πιστοποιήση τουλάχιστον 80+ Bronze σε μάρκες όπως EVGA, Seasonic, XFX, Corsair και κάποια λίγα της Coolermaster. Αρχικά κάνεις αυτό το βήμα και μετά πας σε ups εφόσον έχεις σοβαρό θέμα τάσης. Με μια καλή επένδυση σε τροφοδοτικό εφόσον καλύπτεις τις ανάγκες του συστήματος , δεν είναι απαραίτητη η χρήση ups αλλά για τη συγκεκριμένη περίπτωσή σου μάλλον θα είναι χρήσιμο. 1
grmaster2 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 το ups έχει νόημα αν γίνονται διακοπές απο το δίκτυο Τα τροφοδοτικά που πήρες είναι μαπα. Πρέπει να πάρεις ένα καλύτερο. corsair cx, cxm, bequiet purepower 11, είναι τα ποιο φθηνά και αξιόπιστα. Επίσης ένας σταθεροποιητής τάσης βηθάει.
Apaleytos80 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 1) Πολυμπριζο με σταθεροποιητη 2) Τροφοδοτικό αξιοπρεπή και τα δυο της πλάκας που είχες/αγόρασες. Με τις βασικές προστασίες δλδ. Ελπίζω να μην έχεις κανα gaming σύστημα με 200w-300w + κατανάλωση και δουλεύεις αυτά τα απαράδεκτα του 20αρικου. 3) Είναι σίγουρο ότι φταίει το τροφοδοτικό?.Μήπως τον ήπιε καμιά μητρική και σου κάνει παιχνίδια?.
Loinen Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 ολα τα επωνυμα και σοβαρα τροφοδοτικα εχουν σταθεροποιητη τασης καθως επισης αλλα καλουδια που προστατευουν τον υπολογιστη σου απο διαφορες διακυμανσεις, καθως και απο αλλες ιδιοτροπιες του ρευματος. Προφανως αυτα που ειχες, ειχαν μονο τα βασικα. 1
Marinavp Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Apaleytos80 είπε 1) Πολυμπριζο με σταθεροποιητη 2) Τροφοδοτικό αξιοπρεπή και τα δυο της πλάκας που είχες/αγόρασες. Με τις βασικές προστασίες δλδ. Ελπίζω να μην έχεις κανα gaming σύστημα με 200w-300w + κατανάλωση και δουλεύεις αυτά τα απαράδεκτα του 20αρικου. 3) Είναι σίγουρο ότι φταίει το τροφοδοτικό?.Μήπως τον ήπιε καμιά μητρική και σου κάνει παιχνίδια?.το Το σύστημα που έχω ενώ είναι καλό δεν το χρησιμοποιώ για gaming κλπ κάνω πολύ συμβατική χρήση. Μπορεί να φταίει τελικά η μητρική και δυστυχώς από δω και πέρα δεν μπορώ να κάνω και κάτι αναγκαστικά θα πάει σε τεχνικό. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2019 από Marinavp
Apaleytos80 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Marinavp είπε Το σύστημα που έχω ενώ είναι καλό δεν το χρησιμοποιώ για gaming κλπ κάνω πολύ συμβατική χρήση. Μπορεί να φταίει τελικά η μητρική και δυστυχώς από δω και πέρα δεν μπορώ να κάνω και κάτι αναγκαστικά θα πάει σε τεχνικό. Βάλε για αρχή ένα επώνυμο τροφοδοτικό και μετά το πας στο μάστορα. Έτσι και αλλιώς το χρειάζεσαι. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2019 από Apaleytos80 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα