Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Χθες ο υπολογιστής μου έκλεισε και όταν πήγα να τον ξανά ανοίξω δεν έπαιρνε μπροστά τίποτα. Αφού άνοιξα τον πύργο κι είδα ότι δεν κουνιέται τίποτα κατάλαβα ότι έφταιγε το τροφοδοτικό. Πήγα λοιπόν σήμερα να πάρω έναν άλλον κι επειδή εγώ, κακώς, δεν το είχα ψάξει, πήρα έναν element 550 τον οποίον μόλις τοποθέτησα δούλεψε. Όμως, μετά από δέκα λεπτά μου κάηκε. Πήρα λοιπόν στο μαγαζί και μου είπε ότι θα μου τον αλλάξει και μήπως φταίει το ρεύμα στο σπίτι μου. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένα προβλημα με την τάση αλλά και το προηγούμενο τροφοδοτικό που είχα (deer 500W) το είχα τρία χρόνια στο συγκεκριμένο σπιτι, στην ίδια θέση κλπ. Εγώ με όλα αυτά που έχουν γίνει έχω λίγο χαθεί, δεν ξέρω αν έτυχε το τροφοδοτικό να είναι ελαττωματικό, αν η μάρκα είναι μαπα, αν χρειάζομαι ξαφνικά ups. Οπότε θέλω λίγη βοήθεια για να καταλάβω τι πρέπει να κάνω εν τέλει.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για αρχή ίσως έπεσες σε ελαττωματικό προϊόν , συμβαίνει και στους καλύτερους κατασκευαστές

Από την άλλη το element που πήρες είναι του 20αρικου , και Δεν είναι καλύτερο σε καμιά περίπτωση απο το deer αλλά ούτε και το αντίστροφο. Όλα ο ίδιος Κινέζος τα φτιάχνει με άλλο rebrand .

Στην θέση σου λοιπόν θα έβαζα αν υπήρχε η δυνατότητά κάτι ποιο ποιοτικό ! Με +25ε παίρνεις κάτι ποιο αξιόλογο αν είσαι με μπάτζετ Σίγουρα με ποιο ποιοτικά εξαρτήματα και ενσωματωμένη ασφάλεια για το ίδιο αλλα και για το μηχάνημα σου , γιατί την επόμενη φορά ίσως πάρει μαζί του και τίποτα άλλο και τρέχεις.

Τέλος δοκίμασε να αλλάξεις μπριζα , αν και αν υπήρχε πρόβλημα το ποιο πιθανό να σου έριχνε και την ασφάλεια στο σπίτι (ανάλογα βέβαια αν είναι μεγάλη η μικρή)

Επεξ/σία από Mr^Robot
  • Like 3
Δημοσ.

Και τα 2 τροφοδοτικά, αυτό που είχες και το καινούργιο είναι της πλάκας.
Για κάτι καλό και σωστό υπολόγισε μία τιμή κοντά στα 50 ευρώ αν και παίζει ρόλο το υπόλοιπο σύστημα σου για τα Watt που πρέπει να έχει το τροφοδοτικό.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Mr^Robot είπε

Για αρχή ίσως έπεσες σε ελαττωματικό προϊόν , συμβαίνει και στους καλύτερους κατασκευαστές

Από την άλλη το element που πήρες είναι του 20αρικου , και Δεν είναι καλύτερο σε καμιά περίπτωση απο το deer αλλά ούτε και το αντίστροφο. Όλα ο ίδιος Κινέζος τα φτιάχνει με άλλο rebrand .

Στην θέση σου λοιπόν θα έβαζα αν υπήρχε η δυνατότητά κάτι ποιο ποιοτικό ! Με +25ε παίρνεις κάτι ποιο αξιόλογο αν είσαι με μπάτζετ Σίγουρα με ποιο ποιοτικά εξαρτήματα και ενσωματωμένη ασφάλεια για το ίδιο αλλα και για το μηχάνημα σου , γιατί την επόμενη φορά ίσως πάρει μαζί του και τίποτα άλλο και τρέχεις.

Τέλος δοκίμασε να αλλάξεις μπριζα , αν και αν υπήρχε πρόβλημα το ποιο πιθανό να σου έριχνε και την ασφάλεια στο σπίτι (ανάλογα βέβαια αν είναι μεγάλη η μικρή)

Επομένως από ότι κατάλαβα μάλλον δεν φταίει η μπριζα αλλά το τροφοδοτικό; Δηλαδή αφού κι η deer ήταν της πλάκας δεν θα έπρεπε να μου καει η element σε δέκα λεπτά. Άρα, ή πρέπει να πάρω κάτι καλύτερο σε τροφοδοτικό ή απλά ήταν ελαττωματικό. Μήπως ξέρετε να μου πείτε μερικές μάρκες που να είναι από την μία κάπως οικονομικές αλλά να κάνουν και την δουλειά τους;

Δημοσ.

Στην θέση σου θα δοκιμαζα αν γινεται αλλη μπριζα αλλα σίγουρα δεν θα ξανα άνοιγα υπολογιστή χωρίς σταθεροποιητή τάσης (προσωπικά έχω έτσι κι αλλιώς) είτε με τροφοδοτικό των 20 εύρώ είτε με 200 ευρώ. Π.χ. https://www.skroutz.gr/s/2226878/VMARK-DAR-1000VA.html

Δημοσ.

Αναφέρεις στο αρχικό post σου ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την τάση. Από πού έβγαλες αυτό το συμπέρασμα ? Αν ισχύει πρέπει να φωνάξεις κάποιον ηλεκτρολόγο.

Όσο αφορά την επιλογή του τροφοδοτικού καλό είναι να αναφέρεις πιο σύστημα έχεις για να σου προταθεί το κατάλληλο. Από μάρκες μπορείς να κοιτάξεις σε Corsair , Thermaltake , CoolerMaster , Be-Quiet, Seasonic , Evga.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, thor777 είπε

Αναφέρεις στο αρχικό post σου ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την τάση. Από πού έβγαλες αυτό το συμπέρασμα ? Αν ισχύει πρέπει να φωνάξεις κάποιον ηλεκτρολόγο.

Αυτό δεν το κατάλαβα εγώ προσωπικά απλά μένω σε φοιτητικές εστίες και ξέρω ότι υπάρχει πρόβλημα γενικά με το ρεύμα, οπότε δεν μπορώ να φωνάξω ηλεκτρολόγο. Εγώ βέβαια δεν είχα ως τώρα πρόβλημα αλλά μπορεί και να έτυχε... Δεν ξέρω και εγώ τι να πω. Μήπως πρέπει να πάρω κι ένα ups; Δεν ξέρω αν φταίει το ρεύμα αν ήταν χαλασμένο το τροφοδοτικό ή αν ήταν συνδιασμός. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, mechpanos είπε

Το UPS δεν το χρειάζεσαι ξαφνικά, το χρειαζόσουν από πάντα!

Ωραία άρα αφού τρία χρόνια δεν χρειάστηκα πιστεύετε ότι ούτε και τώρα χρειάζομαι;  

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Marinavp είπε

Ωραία άρα αφού τρία χρόνια δεν χρειάστηκα πιστεύετε ότι ούτε και τώρα χρειάζομαι;  

Το αντίθετο, πιστεύω ότι η χρήση UPS είναι υποχρεωτική.

Δημοσ.

Αναγνωρίζω ό,τι λέτε αλλά θεωρώ το πρόβλημά είναι είτε σε κάποιο εξωτερικό παράγοντα είτε σ κάποιο άλλο hardware μέλος που προκαλεί βραχυκύκλωμα και καταλήγει εκεί. 

Εγώ προσωπικά έχω ένα power και ένα lc τροφοδοτικά  δέκα πλας χρόνια και όσα θέματα κάι να είχα με τα δευτεροκλασσατα εξαρτήματα, απευθείας κάψιμο μου κάνει υπερβολικο

Δημοσ.
Μόλις τώρα, mechpanos είπε

Το αντίθετο, πιστεύω ότι η χρήση UPS είναι υποχρεωτική.

Η χρήση σταθεροποιητή τάσης είναι απαραίτητη θεωρώ εγώ. Το ups χρειάζεται σε όσους θέλουν οπωσδήποτε να έχουν κάποιο χρόνο σε περίπτωση διακοπής ρευματος

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, di maria kun είπε

Αναγνωρίζω ό,τι λέτε αλλά θεωρώ το πρόβλημά είναι είτε σε κάποιο εξωτερικό παράγοντα είτε σ κάποιο άλλο hardware μέλος που προκαλεί βραχυκύκλωμα και καταλήγει εκεί. 

Εγώ προσωπικά έχω ένα power και ένα lc τροφοδοτικά  δέκα πλας χρόνια και όσα θέματα κάι να είχα με τα δευτεροκλασσατα εξαρτήματα, απευθείας κάψιμο μου κάνει υπερβολικο

Γενικά τα υπόλοιπα εξαρτήματα δεν έχουν εμφανίσει προβλήματα και κάποια από αυτά είναι καινούρια. Εγώ διαβάζοντας όλα τα παραπάνω κι έχοντας ελάχιστη γνώση όλων αυτών, καταλαβαινω ότι αρχικά χρειάζομαι ένα ups και ένα τροφοδοτικό. Τώρα το τροφοδοτικό το έχω ήδη αγοράσει όπως είπα και δεν είναι πολύ καλό. Παρόλαυτα αν βάλω το ups θα κρατήσει κάποιο καιρό τουλάχιστον μέχρι να μπορώ βρω ένα καλύτερο να αγοράσω; 

Ακόμα θέλω να ρωτήσω πήρα σε κάτι μαγαζιά που έχουμε στο νησί και έχουν 700w ups power on 70€ ξέρεις κάποιος να μου πει αν είναι εντάξει για ένα υπολογιστή με τροφοδοτικό 550W;

Δημοσ.

Πρώτα παίρνεις ένα αξιόπιστο ποιοτικό τροφοδοτικό με τις απαραίτητες προστασίες και στην συνέχεια μπορείς να πάρεις και ένα σταθεροποιητή τάσης ειδικά αν στο δίκτυο στην περιοχή που μένεις παρουσιάζονται συχνές διακυμάνσεις.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, thor777 είπε

Πρώτα παίρνεις ένα αξιόπιστο ποιοτικό τροφοδοτικό με τις απαραίτητες προστασίες και στην συνέχεια μπορείς να πάρεις και ένα σταθεροποιητή τάσης ειδικά αν στο δίκτυο στην περιοχή που μένεις παρουσιάζονται συχνές διακυμάνσεις.

Επιτέλους είπε και ένας άλλος το "σταθεροποιητή τάσης" γιατί τόση ώρα μιλούσα στο βροντο!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...