Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έψαξα από περιέργεια το κόστος των εκλογών στην Ελλάδα και σύμφωνα με αυτό που βρήκα η κάθε εκλογική αναμέτρηση κοστίζει περίπου 30 εκ δηλαδή για τις τρεις που θα γίνουν το 2019 θα φύγουν 90. Είναι δυνατών μόνο εγώ να έχω σκεφτεί εδώ και χρόνια ότι πρέπει πλέον οι εκλογές να γίνονται ψηφιακά χώρις να ξοδεύουμε έναν Αμαζόνιο σε χαρτι και ανθρώπους να χάνουν τον χρόνο τους. Τεχνικά δεν μου φαίνεται τόσο αδύνατο αν γίνει σοβαρή δουλεια και όχι μπακαλίστικη. Υπαρχει κάποια χώρα που να το έχει κάνει ήδη; Μην μου πείτε για τις γιαγιάδες στα χωριά κλπ λύσεις υπάρχουν.

Μιλαμε για μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων όσο και να κοστίζει έναν τέτοιο σύστημα, αν γίνει από εμάς ανοίγει θέσεις εργασίας ή και έτοιμο απ έξω να το πάρουν πάλι υπαρχει τρελό κέρδος

• Like 1
Δημοσ.

Πολύς κόσμος που πληρώνεται θα ήταν αχρείαστοι έτσι .... κοινώς μην υπονομεύεις το κατεστημένο κινδυνεύει η δημοκρατία :P

• Like 1
Δημοσ.

Εκλογές σε όλο τον κόσμο γίνονται με χαρτί.

Αλλά άντε και γίνανε ψηφιακά.

Τι νομίζεις ότι δεν θα στοιχίσει 90 ή 200 εκατομμύρια η ψηφοφορία.

Οι εταιρείες λογισμικού δηλαδή πως θα δουλέψουν τζάμπα.

Άσε που πίσω από τον υπολογιστή δεν ξέρεις ποιος ψηφίζει.

• Like 1
Δημοσ.
13 minutes ago, Diim86 said:

Ειναι πολλα τα λεφτα bill και το μαγειρεμα ψηφιακα δε γινεται....

Bασικα το αντιθετο

Το μαγειρεμα μονο ψηφιακα μπορει να γινει

Με την υπαρχουσα διαδικασια, αποκλειωνται οποιεςδηποτε νοθευσεις.

Ειναι ουσιαστικα ο μονος τροπος διασφαλισης της διαδικασιας.

• Like 2
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, giwfys είπε

Bασικα το αντιθετο

Το μαγειρεμα μονο ψηφιακα μπορει να γινει

Με την υπαρχουσα διαδικασια, αποκλειωνται οποιεςδηποτε νοθευσεις.

Ειναι ουσιαστικα ο μονος τροπος διασφαλισης της διαδικασιας.

Δεν έχω κάνει ποτέ εφορευτική επιτροπή πως διασφαλίζεται η διαδικασία;

Δημοσ.

Αποκλειστικα ηλεκτρονική ψηφοφορία δεν υπάρχει ούτε στην πιο τεχνολογικά ανεπτυγμένη χώρα του πλανήτη.

Φυσικά, το να προστεθεί ηλεκτρονική ψηφοφορία θα αυξήσει παραπάνω το κόστος των εκλογών. Ενα 10Μ πιστεύω το χρειάζεται επιπλέον των 30Μ που απαιτούνται τώρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτι εκατομμύρια φακατοι  μπαινουμε taxis να δούμε τι θα κάνουμε . Αν τους βαστάει ας έχουν μετά την πιστοποίηση και ψήφο δίπλα :P Ανεπτυγμένη χώρα δεν ήμαστε αλλά τα συστήματα ελέγχου υπάρχουν - και έχουν χρυσοπληρωθει . Νομίζω στο Uk έχουν μόνιμη εξοικονόμηση χαρτιού και 3 απλές επιλογές για τις γιαγιάδες .

Επεξ/σία από Mhlogiatros
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...