shot00 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Καλησπεριζω τη παρεα... Θελω να μοιραστω μαζι σας καποιες εμπειριες μου σχετικα με τον υπερχρονισμο ενος ryzen 5 1600X και τον συνδιασμο 2 μητρικων και 2 μνημων που περασαν απο τα χερια μου.. 1. asrock ab350m pro 4. Πολυ καλη μητρικη, με πολλες επιλογες στο bios για οτι μπορεις να φανταστεις..(αρκει να μην εχεις παρει ελαττωματικη..:p) 4.0 ghz - 1.27V(target vcore). - ddr4 2400(2800-16-16-16)Max 70 C 😮 Ουτε εγω το πιστευα στην αρχη..ποτε δεν ασχοληθηκα με ryzen master, ολα μεσα απο το bios. 2. gigabyte b450m aorus. Με δυσκολεψαν λιγο οι ρυθμισεις του bios με τα offset καθως δε μου καθοταν καλα τα νουμερα. πχ με multiplier 39 ηθελα τουλαχιστον 1.37 με offset - 0.030. Με πιο αρνητικες τιμες δε ποσταρε καν...δοκιμασα πολλες τασεις (vsoc. κτλπ) χωρις αποτελεσμα. Επισης ταυτοχρονα αλλαξα και ραμ (gskill aegis 3000 16-18-18) οποτε, σκεφτηκα λογικο, ανεβηκε η συχνοτητα της μνημης αρα o controller του επεξεργαστη χρειαζεται παραπανω ταση για να μεινει χορτατος.. Μεχρι που σκεφτηκα να κατεβασω το ryzen master. Με 2 κλικ εφτασα στις ρυθμισεις που ειχα οπως ειχα με την asrock... Παραθετω μια φωτογραφια για τους απιστους. Στο συγκεκριμενο σημειο καταλαβαινω πως κατι παιζει με το bios της gigabyte και της αρνητικες τιμες offset του επεξεργαστη. Υπαρχει καποιος που να εχει αναλογη εμπειρια με μητρικη gigabyte ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα