Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, anax111 είπε

Έχω ρίξει τρελό γέλιο με τα σχόλια σε αυτό το θέμα του insomnia! Μερικά είναι πραγματικά πολύ πετυχημένα! Θα γράψω και γω τώρα τα δικά μου χωρίς χιούμορ. 

Για όσους αναρωτιούνται για την Huawei: Η διείσδυση της Huawei στον τομέα υποδομών επικοινωνιών είναι τόσο μεγάλη στον δυτικό κόσμο που οι ΗΠΑ δεν μπορούσαν πλέον να την αγνοήσουν με τίποτα. Σε ένα ψηφιακό κόσμο ο έλεγχος της ροής δεδομένων είναι το ποιο κρίσιμο κομμάτι. Εάν οι ΗΠΑ αφήσουν την Huawei να γεμίσει κεραίες 5G τον κόσμο τότε οι Κινέζοι θα έχουν κερδίσει ένα ολόκληρο πόλεμο χωρίς να χυθεί σταγόνα αίμα. Ήταν αναμενόμενο από ένα σημείο και μετά. Για τους αναμεταδότες κινητής τηλεφωνίας γίνεται όλη η δουλειά φυσικά όχι για τα τηλέφωνα. 

Για όσους γράφουν για τον τρελό Τραμπ: Ο Τραμπ ήταν ένα πρόσωπο που δίχασε και διχάζει τις ΗΠΑ. Βγήκε οριακά πρόεδρος και παρ' όλα αυτά μετά την εκλογή του το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης για ένα μήνα έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Γιατί άραγε; Ήτανε βλάκες όλοι αυτοί που επένδυαν δισεκατομμύρια δολάρια ξαφνικά στα αμερικάνικα χαρτιά; Φυσικά όχι. Κάτι ξέραν παραπάνω από εμάς. Τον Ομπάμα τον προώθησαν και τον βγάλανε τα αγγλοσαξονικά κεφάλαια χαμηλού ρίσκου. Έκανε ότι του είπαν να κάνει (οι περισσότεροι στην κυβέρνησή του ήταν πρώην λομπίστες!) και πήγε σπίτι του. Ο Τραμπ βγήκε να κάνει την βρώμικη δουλειά και έναν  πόλεμο (αργά ή γρήγορα θα τον ξεκινήσει). Η απόφαση για την Huawei δεν είναι δική του. Ωστόσο έχει τα p@p@r1@ να τα βάλει με όλους και για αυτό τον επέλεξαν τα λόμπι της στρατιωτικής βιομηχανίας που τον προώθησε για πρόεδρο.  

Ποιο είναι το μέλλον τώρα της Huawei; H Huawei είναι βαθιά συνδεδεμένη με το κυβερνητικό καθεστώς της Κίνας. Ο πόλεμος εναντίων της Huawei είναι ουσιαστικά πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας για τον έλεγχο της παρακολούθησης των επικοινωνιών ολόκληρου του Κόσμου. Δεν είναι κάτι απλό. Υπάρχουν πολλά σενάρια. Το ποιο πιθανόν είναι η Κίνα να καθίσει στα αυγά της και η Huawei να αποσυρθεί από την αγορά υποδομών τηλεπικοινωνιακών δικτύων του δυτικού κόσμου. Και αυτό γιατί η Κίνα δεν είναι ακόμα έτοιμη για μια ευθεία αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ. 

Η μη πρόσβαση στις υπηρεσίες της Google και στο Android είναι το μικρότερο από τα προβλήματά της. Η Κίνα έχει τεράστιο ανθρώπινο δυναμικό που δουλεύει με μισθούς Κίνας. Μπορεί να βγάλει ένα λειτουργικό σύστημα και να το φτάσει στα επίπεδα του Android μέσα σε 2-3 χρόνια αν το θελήσει. Να θυμίσω μόνο ότι μέσα σε λιγότερο από 5 χρόνια από το εμπάργκο των ΗΠΑ σε επεξεργαστές για υπερυπολογιστές η Κίνα τύπωσε μόνη της δικούς της  επεξεργαστές στα 28 νανόμετρα! Αν και έχουν πολύ χαμηλότερες επιδόσεις από τους αντίστοιχους αμερικάνικους εντούτοις για όσους ξέρουν από τεχνολογία το κατόρθωμα αυτό είναι τρομακτικό! ΟΙ ΗΠΑ χρειάστηκαν κάπου 10-15 χρόνια R&D για να περάσουν από την εκτύπωση από κλίμακα μικρόμετρων σε νανόμετρων. Οι κινέζοι το πέτυχαν σε λιγότερο από 5 χρόνια. Η Ρωσία ακόμα δεν έχει καταφέρει να τυπώσει επεξεργαστές σε κλίμακα νανόμετρων. 

Είναι ένα ερώτημα λοιπόν εάν η Κίνα αποφασίσει να δημιουργήσει ένα τελείως δικό της ανεξάρτητο OS. Είναι πολύ πιθανόν να το κάνει και μπορεί να το κάνει αλλά θεωρώ πιθανότερο ότι σε αυτή την φάση θα υποχωρήσει. 

Να κι ένα σχόλιο σωστό, εύγε! 

• Like 1
  • Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kifinas είπε

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο ποσταρεις ένα video με σωσία και green screen και το σχετίζεις με το σχόλιο μου. Δεν έχω λάβει μέρος σε καμιά πολιτική συζήτηση για το τι κάνει ο Αμερικανος με το GDP, στα P@p@κια μου δλδ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, georgerapp είπε

Με την Κίνα τα έβαλε οχι με την ψωροκωσταινα .

Οσο και αν δεν ειμαι υπερ των τακτικών των Κινέζων ο χορός τώρα ξεκίνησε.

Θα φύγουν δολλάρια στον αέρα και θέσεις εργασίας και απο τις 2 πλευρές άνεμος!

Να τα βρούνε θα έλεγα γιατι εαν το σχοινί τεντωθεί πολύ και απο τις 2 πλευρές για μεγάλο χρονικό διάστημα ξέρετε ποια διπλωματία ξεκινά μετά!

Φτιαγμένη απο σίδηρο και φωτιά!!!!

image.jpeg.86cc2f3883c8d4da8115725a90913160.jpeg

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, fg9000 είπε

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο ποσταρεις ένα video με σωσία και green screen και το σχετίζεις με το σχόλιο μου. Δεν έχω λάβει μέρος σε καμιά πολιτική συζήτηση για το τι κάνει ο Αμερικανος με το GDP, στα P@p@κια μου δλδ.

Είχες απορία αν το είπε. Αφού το είπε λοιπόν ο σωσίας του μπροστά από πράσινη οθόνη, σου λύθηκε.

Παρακάτω ολόκληρος ο λόγος του. Στο 11:18 το λέει.

Επεξ/σία από kifinas
Δημοσ.

Καταρχήν είναι προφανές ότι ο Trump δεν ενεργεί αυτοβούλως σε τέτοια θέματα...αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα είχε "πέσει" χθες... Είναι εξάλλου η 1η φορά που μεγάλες εταιρίες που (ας πούμε) εξαρτώνται από κινεζικό χέρι ή έχουν Κινέζο πελαυη, ΔΕΝ διαμαρτύρονται... 

Δεύτερον έχουν σκεφτεί πολύ καλά τα επόμενα βήματα, απλά περιμένουν να τα ενεργοποιήσουν, αναλόγως πως θα αντιδράσει η Huawei... Αυτός είναι και ο λόγος 3μηνης παράτασης (δηλαδή σκεφτείτε το καλά και μιλάμε ....για τους όρους).

Όροι (πιθανοί): ενεργοποίηση πρόσβασης σε μεγάλες αμερικανικές εταιρίες στο εσωτερικό του κινεζικού διαδικτυου (facebook, google με full apps, κλπ), μείωση τιμών α' υλων, κλπ

Η Huawei και αυτή έχει πολλές επιλογές και ...3 μήνες να κάνει κινήσεις:

Πιο πιθανές:

1. AOSP σε Κίνα, Ινδία, Ρωσία. (Κομματάκι δύσκολο, αν έχεις μόνο 3 μηνακια χωρίς προηγούμενο προγραμματισμό)

2. Εξαγορά (επιθετική ή μη) άλλης εταιρίας (ή ακόμα και συγχώνευση)  για προώθηση των προϊόντων της ...μμμμ! Nokia, Alcatel, Oppo, ....Xisomi???? Όχι τόσο δύσκολο, αν προωθηθεί μέσω κρατισμού!

3. Συνεργασία με μεγάλη αμερικανική ή ευρωπαϊκή ή και ιαπωνική εταιρεία σε 2-3 τομείς κλειδιά και προώθηση προϊόντων μέσω αυτών. Αυτό σημαίνει βέβαια μερική "υποχώρηση" και "παραχώρηση"; τεχνογνωσίας...

4. Παραδοχή ότι υποκλέπτει πληροφορίες μέσω λογισμικού (το χειρότερο σενάριο) = τεταμένες σχέσεις για πολλά έτη +/- κανονικές εχθροπραξίες (φυσικά επί αλλοτριου εδάφους, όχι ενδοχώρα Κίνας ή ΗΠΑ...)

5. Τεχνητή έλλειψη υλικών πόρων (μείωση παραγωγής στα πρότυπα ΟΠΕΚ) και άρα δεν θα δίνουν σε κανέναν που δεν θέλουν... (θα χάσουν πρώτα άλλες χώρες πλην ΗΠΑ).

6. Που να ξέρω;!;! Τι είμαι; Πράκτορας ή μέντιουμ!

Πάντως....

....οποίος πιστεύει ότι η Huawei θα φτάσει να αποποιηθεί το android... Μάλλον δεν κατάλαβε τι έγινε

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

προετοιμάζονται να απαγκιστρωθούν και απ τη Microsoft , το νέο λειτουργικό θα τρέχει και στους υπολογιστές και είναι αναμενόμενο , είναι πλέον μεγάλο ανεπτυγμένο κράτος , δεν μπορεί να τρέχει windows 10 Telemetry Spyware

να δούμε τι στάση θα κρατήσει η ΕΕ ,  για την ώρα ουδέτερη

https://www.huaweicentral.com/huawei-will-launch-its-os-by-this-year-if-cant-use-android-or-windows-says-ceo/

Επεξ/σία από ethereum
Δημοσ.

Τι γράφετε λες και το ότι ναναι store είναι κάτι τελείως δευτερεύον; 

Πόσες εταιρείες/τράπεζες/οργανισμοί στην Δύση θα εμπιστευτούν τις εφαρμογές τους σε αυτό το μαγαζάκι;

Εδώ καλά, καλά πολλές "επίσημες" εφαρμογές δεν κυκλοφόρησαν (ή το έκαναν για πολύ λίγο) σε win phone.

Μου λέτε ότι θα εμπιστευτούν το πουθενάδικο μαγαζάκι για τις εφαρμογές τους;

Ας σοβαρευτούμε λίγο, το smartphone δεν είναι μόνο βίδεο, παιχνίδια και φατσοβιβλίο...

• Like 3
Δημοσ.

προβλεπω η Κινα να κανει το ιδιο εμπαργκο στο iphone και την apple στην εγχωρια κινεζικη αγορα...θα πεσει πολυ γελιο...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, LongTom είπε

Τι γράφετε λες και το ότι ναναι store είναι κάτι τελείως δευτερεύον; 

Πόσες εταιρείες/τράπεζες/οργανισμοί στην Δύση θα εμπιστευτούν τις εφαρμογές τους σε αυτό το μαγαζάκι;

Εδώ καλά, καλά πολλές "επίσημες" εφαρμογές δεν κυκλοφόρησαν (ή το έκαναν για πολύ λίγο) σε win phone.

Μου λέτε ότι θα εμπιστευτούν το πουθενάδικο μαγαζάκι για τις εφαρμογές τους;

Ας σοβαρευτούμε λίγο, το smartphone δεν είναι μόνο βίδεο, παιχνίδια και φατσοβιβλίο...

Αν αυτό το μαγαζάκι έχει πελάτες μια χαρά θα τις ανεβάζουν κ εκεί. Δεν είναι τα ίδια νούμερα, με windows phone κυκλοφορούσαν 10-15 εκ συσκευές και η Huawei μόνη της έχει 200+ εκ

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Tamtiriri είπε

Αν αυτό το μαγαζάκι έχει πελάτες μια χαρά θα τις ανεβάζουν κ εκεί. Δεν είναι τα ίδια νούμερα, με windows phone κυκλοφορούσαν 10-15 εκ συσκευές και η Huawei μόνη της έχει 200+ εκ

Οι οργανισμοί που έχουν εφαρμογές που χρειάζονται και βασίζονται στην ασφάλεια δεν το βλέπουν έτσι. Πάνω από όλα το πόσο ασφαλείς νιώθει ο πελάτης/καταναλωτής.

Το brand name reign supreme εδώ. Κάτι που χτίζεται σε χρόνια και με πολύ κόπο/χρήμα.

Δεν είναι απλά τα πράγματα, ιδίως όταν και οι εταιρικοί πελάτες έχουν μεγάλο λόγο εάν πετύχει/αποτύχει ένα store.

Έτσι, ναι το νέο store είναι μαγαζάκι της γειτονιάς σε σχέση με τα appstore/google play στην Δύση.

|

BTW: Πάω στοίχημα ότι μετά την οριστική απομάκρυνση - εάν και όταν αυτό γίνει - της Huawei από το google store τα 200Μ θα είναι νούμερο του ένδοξου παρελθόντος. Τουλάχιστον στην Δύση. Η Κίνα είχε και ήθελε/στόχευε ανέκαθεν για άλλα συστήματα (ποιο "πατριωτικά" και κλειστά).  

• Like 3
Δημοσ.

Άρχισαν οι παρανομίες.Βλεπω κάθε μέρα να κάνουν Scan για Ιούς.Αρε iPhone μέχρι να κλείσω τα μάτια μου

• Sad 1
Δημοσ.

Καλημέρα.Δεν έχω καταλάβει ακόμα πιο είναι το θέμα τους.....Δλδ τους κατηγορούν για κατασκοπία κλπ.Δεν μπορεί να πει η εταιρία,ψάξτε μας?Ή έστω να πει οκ,μλκια μας κλπ,τι να κάνουμε για να αλλάξει αυτη η κατάσταση?Δεν μπορούν να τα βρουν δλδ?Τι φάση?Έχουν γκρεμίσει όλες τις γέφυρες επικοινωνίας?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως θα απαντήσουν , με φόρους ? μπορούν να τους κάνουν μεγάλη ζημιά πάντως , έχουν στα χέρια τους όλη την παραγωγή του  iphone  συν οτι μπαταρίες,  τσιπάκια iphone ,ipad είναι δικά τους , μεχρι να  πάρει η apple την παραγωγή και να την πάει Ινδία ή αλλού .... θα είναι πλέον πολύ αργά , η μετοχή της θα πέσει τόσο χαμηλά που δέν θα τη βρίσκουν

Επεξ/σία από ethereum

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...