Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δλδ αντί να κριθεί αν κάνει σωστά τι δουλειά της, κοιτάμε μόρια κ χαζομάρες.

Αυτό είναι μια άρρωστη νοοτροπία που πρέπει να αποβληθεί. Τι πάει να πει έχω πτυχίο ξένης γλώσσας? Σν την μιλάς έχει σημασία.

Επίσης χρειάζεται η γλώσσα στην θέση που έχεις? Αν ναι θες πρόσφατη πιστοποίηση κ τελος.

Τα υπόλοιπα είναι χαζομάρες.

για να καταλάβετε ποσο κακο κάνουν αυτές οι αλχημείες του ελ. κράτους εγω που εχω δλδ lower αλλά ζω 4 χρόνια πλέον στο uk θα χάσω θέση απο καποιον που πήρε το proficiency πριν 30 χρόνια κ δεν ξέρει ούτε να πει καλημέρα.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 minutes ago, stefanos_th said:

αυτο το proficiency ΤΟΥ ΑΣΕΠ που λενε ολοι, που μπορω να βρω πληροφοριες.

Τί εννοείς 'ΤΟΥ ΑΣΕΠ'; 

Δεν είναι μόνο ένα το πιστοποιητικό C2 που είναι αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ. Για ποιό μας ρωτάς;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, *nenya* είπε

Τί εννοείς 'ΤΟΥ ΑΣΕΠ'; 

Δεν είναι μόνο ένα το πιστοποιητικό C2 που είναι αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ. Για ποιό μας ρωτάς;

https://www.insomnia.gr/gallery/image/23247-screenshot_881png/

Επεξ/σία από stefanos_th
Δημοσ.
Just now, stefanos_th said:

Εξήγησέ μου τί θες να μου πεις με τα λινκ.
Καθηγήτρια Αγγλικών είμαι και στο παρελθόν σε διάφορα threads έχω ποστάρει ξανά και ξανά την λίστα με τα πιστοποιητικά C2 που είναι αναγνωρισμένα από τον ΑΣΕΠ. Δηλαδή ήθελα να πω ότι δεν είναι μόνο ΕΝΑ αναγνωρισμένο για να το λέμε 'ΤΟΥ ΑΣΕΠ' λολ :P Τώρα όσον αφορά το πραγματικό επίπεδο του κάθε πιστοποιητικού....πιάσε τ'αυγό και κούρευ'το, η μέρα με τη νύχτα είναι μερικά. Και άαααλλη ιστορία είναι αν κάποιος/α μπορεί ΟΝΤΩΣ να χρησιμοποιήσει Αγγλικά επιπέδου C2 στην καθημερινή και επαγγελματική ζωή.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, *nenya* είπε

Εξήγησέ μου τί θες να μου πεις με τα λινκ.
Καθηγήτρια Αγγλικών είμαι και στο παρελθόν σε διάφορα threads έχω ποστάρει ξανά και ξανά την λίστα με τα πιστοποιητικά C2 που είναι αναγνωρισμένα από τον ΑΣΕΠ. Δηλαδή ήθελα να πω ότι δεν είναι μόνο ΕΝΑ αναγνωρισμένο για να το λέμε 'ΤΟΥ ΑΣΕΠ' λολ :P Τώρα όσον αφορά το πραγματικό επίπεδο του κάθε πιστοποιητικού....πιάσε τ'αυγό και κούρευ'το, η μέρα με τη νύχτα είναι μερικά. Και άαααλλη ιστορία είναι αν κάποιος/α μπορεί ΟΝΤΩΣ να χρησιμοποιήσει Αγγλικά επιπέδου C2 στην καθημερινή και επαγγελματική ζωή.

τα λινκ δεν δουλεψαν οπως περιμενα και εκανα screenshot.

Κοιτα το προηγουμενο comment εκανα edit.

{ lol misa ellinika misa αγγλικα }

Δημοσ.
4 ώρες πριν, csontheline είπε

Εδώ υπάρχουν άτομα που γράφουν σε τεχνολογικά fora και δεν ξέρουν ορθογραφία (ή ΕΣΤΩ να χρησιμοποιούν autocorrect) κι εσύ μας λες για την προφορά μιας ΔΥ που παίζει να πήρε πιστοποίηση πριν από 30+ χρόνια και η καλύτερη σχέση της με αγγλικά να είναι το "Σουρβάιβορ"...

Δεν προφέρεται "Σουρβάιβορ" 😅

17 ώρες πριν, antirix024 είπε

Φίλη μου που εργάζεται σε δημόσιο σχολείο ρωτάει αν υπάρχει τρόπος να μάθουμε αν κάποιος έχει το Proficiency όπως υποστηρίζει. Συγκεκριμένα η διευθύντριά της έχει δηλώσει ότι έχει αποκτήσει τον τίτλο και έχει πάρει τα μόρια που απαιτούνται για την θέση. Όμως δεν ξέρει ούτε λέξη αγγλικά (μου είπε π.χ. πως τον υπολογιστή TurboX τον διάβασε "Τάρμποξ"). Μπορούμε να μάθουμε από το Βρετανικό Συμβούλιο (για παράδειγμα) αν όντως έχει συμμετάσχει σε εξετάσεις για το Proficiency με επιτυχία ούτως ώστε να την καταγγείλει και να διεκδικήσει τη θέση;

Ξέρει ότι η επιτροπή που αξιολογεί τους φακέλους μπορεί να ζητήσει την επιβεβαίωση του τίτλου από την εκδοθείσα αρχή αλλά η επιτροπή δεν θα το κάνει αν δεν υπάρξει καταγγελία επι τούτου.

Τι προτείνετε;

Προτείνω στη φίλη σου να πάρει και αυτή το Proficiency και γενικά να κοιτάξει να αυξήσει την δική της αξία στην αγορά εργασίας, και να σταματήσει τις απόπειρες να "ρίξει" όλους τους υπόλοιπους στο χαμηλό επίπεδό της.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, antirix024 είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον σας. Χθες βράδυ που ξανασυζητούσαμε το θέμα με τη φίλη μου προέκυψαν νέα στοιχεία. Πριν 2 χρόνια *δεν* είχε καταθέσει το συγκεκριμένο έγγραφο για τη θέση (δηλαδή στη ξένη γλώσσα είχε 0 μόρια). Που σημαίνει ότι το έβγαλε ή πέρυσι ή πρόπερσι και ότι είναι 62 ετών.

Όμως όπως καταλαβαίνω δεν υπάρχει τρόπος να μάθουμε αν όντως το έχει. Δηλαδή δεν υπάρχει κάποιο κεντρικό συμβούλιο που να ελέγχει. Επίσης μου είπε πως στην 2βάθμια δεν μπορεί να κάνει καταγγελία γιατί πρέπει να έχει συγκεκριμένα στοιχεία στα χέρια της αλλιώς μπορείς να καταλήξει στα δικαστήρια (αν όντως πήγε στα 60+ και έδωσε για proficiency ή το αντίστοιχο του δημοσίου.

Φυσικά και ελέγχεται.  Η ΔΔΕ, σε περίπτωση επιλογής , ζητά επιβεβαίωση από τον φορέα που το εξέδωσε. Παρεμπιπτόντως δεν υπάρχει ο όρος proficiency. Είναι πιστοποιητικό γλωσσομάθειας επιπέδου C2. Επίσης δεν υπάρχει  αντίστοιχο του δημοσίου (Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας) σε αυτό το επίπεδο αλλά μέχρι C1.

Δημοσ.

Μια που συζητήθηκε. Και στα 14 σου να έχεις πάρει προφ, και τωρα εισαι 50, αν δεν ξέρεις να κάνεις μια απλή συνεννόηση, σημαίνεις πως είτε το αγόρασες, είτε δε το πήρες ποτέ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να ειναι κάποιος κάτοχος οποιουδήποτε πτυχίου Αγγλικών και να μη ξέρει να εκφράσει 5-10 βασικές προτάσεις. Καμια περίπτωση.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, antirix024 είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον σας. Χθες βράδυ που ξανασυζητούσαμε το θέμα με τη φίλη μου προέκυψαν νέα στοιχεία. Πριν 2 χρόνια *δεν* είχε καταθέσει το συγκεκριμένο έγγραφο για τη θέση (δηλαδή στη ξένη γλώσσα είχε 0 μόρια). Που σημαίνει ότι το έβγαλε ή πέρυσι ή πρόπερσι και ότι είναι 62 ετών.

Όμως όπως καταλαβαίνω δεν υπάρχει τρόπος να μάθουμε αν όντως το έχει. Δηλαδή δεν υπάρχει κάποιο κεντρικό συμβούλιο που να ελέγχει. Επίσης μου είπε πως στην 2βάθμια δεν μπορεί να κάνει καταγγελία γιατί πρέπει να έχει συγκεκριμένα στοιχεία στα χέρια της αλλιώς μπορείς να καταλήξει στα δικαστήρια (αν όντως πήγε στα 60+ και έδωσε για proficiency ή το αντίστοιχο του δημοσίου.

Μάλλον το παρατραβάς για να δικαιολογήσεις τ' αδικαιολόγητα. Ας υποθέσουμε πως είναι όπως τα λες. Και που ξέρεις αν πέρυσι της ζητήθηκε το χαρτί κι εκείνη το κατέθεσε; Αν όντως είναι 62 χρονών, όταν προσλήφθηκε οι απαιτήσεις ήταν διαφορετικές. Επίσης, αν είχες ιδέα, που προφανώς δεν έχεις, στο δημόσιο η εξέλιξη δεν έρχεται μόνο με τα χαρτιά αλλά και τα έτη υπηρεσίας.

Και γιατί όλα αυτά για κάποια που αύριο βγαίνει στη σύνταξη.

Καλύτερα αφήστε το με τη φίλη σου και κάντε κάτι περισσότερο εποικοδομητικό. Ας μάθετε μια ξένη γλώσσα, αγγλικά ας πούμε.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, bilya είπε

δλδ αντί να κριθεί αν κάνει σωστά τι δουλειά της, κοιτάμε μόρια κ χαζομάρες.

Αυτό είναι μια άρρωστη νοοτροπία που πρέπει να αποβληθεί. Τι πάει να πει έχω πτυχίο ξένης γλώσσας? Σν την μιλάς έχει σημασία.

Επίσης χρειάζεται η γλώσσα στην θέση που έχεις? Αν ναι θες πρόσφατη πιστοποίηση κ τελος.

Τα υπόλοιπα είναι χαζομάρες.

για να καταλάβετε ποσο κακο κάνουν αυτές οι αλχημείες του ελ. κράτους εγω που εχω δλδ lower αλλά ζω 4 χρόνια πλέον στο uk θα χάσω θέση απο καποιον που πήρε το proficiency πριν 30 χρόνια κ δεν ξέρει ούτε να πει καλημέρα.

Κοιτα,το κρατος αναγκαστικα θα βαλει καποια αντικειμενικα κριτηρια,δεν εχει τη δυνατοτητα να ελεγχει εναν-εναν ολους τους ΔΥ αν εχουν καλη προφορα και αν μενουν στην Αγγλια,μοιραια λοιπον βαζει το πτυχιο μπροστα και οποιον παρει ο χαρος,ειναι δικαιο.

Επισης το να λεμε αν χρειαζεται να ξερεις αγγλικα τον 21ο αιωνα δεν ειναι θεμα προς συζητηση, δεν μπορεις να σερφαρεις αρα δεν μπορεις να κανεις τιποτα με ορους 21ου αιωνα 

3 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Μάλλον το παρατραβάς για να δικαιολογήσεις τ' αδικαιολόγητα. Ας υποθέσουμε πως είναι όπως τα λες. Και που ξέρεις αν πέρυσι της ζητήθηκε το χαρτί κι εκείνη το κατέθεσε; Αν όντως είναι 62 χρονών, όταν προσλήφθηκε οι απαιτήσεις ήταν διαφορετικές. Επίσης, αν είχες ιδέα, που προφανώς δεν έχεις, στο δημόσιο η εξέλιξη δεν έρχεται μόνο με τα χαρτιά αλλά και τα έτη υπηρεσίας.

Και γιατί όλα αυτά για κάποια που αύριο βγαίνει στη σύνταξη.

Καλύτερα αφήστε το με τη φίλη σου και κάντε κάτι περισσότερο εποικοδομητικό. Ας μάθετε μια ξένη γλώσσα, αγγλικά ας πούμε.

Εχουν καθε δικαιωμα να ελεγξουν αν εχει γινει απατεωνία,η νοοτροπια του "ωχ μωρε" και "ρουφιανος εισαι" εχει οδηγησει το δημοσιο να γινει μια απεραντη χαβουζα που ευνουχιζει τους ικανους και επιβραβευει τους μετριους

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Κοιτα,το κρατος αναγκαστικα θα βαλει καποια αντικειμενικα κριτηρια,δεν εχει τη δυνατοτητα να ελεγχει εναν-εναν ολους τους ΔΥ αν εχουν καλη προφορα και αν μενουν στην Αγγλια,μοιραια λοιπον βαζει το πτυχιο μπροστα και οποιον παρει ο χαρος,ειναι δικαιο.

Επισης το να λεμε αν χρειαζεται να ξερεις αγγλικα τον 21ο αιωνα δεν ειναι θεμα προς συζητηση, δεν μπορεις να σερφαρεις αρα δεν μπορεις να κανεις τιποτα με ορους 21ου αιωνα 

Εχουν καθε δικαιωμα να ελεγξουν αν εχει γινει απατεωνία,η νοοτροπια του "ωχ μωρε" και "ρουφιανος εισαι" εχει οδηγησει το δημοσιο να γινει μια απεραντη χαβουζα που ευνουχιζει τους ικανους και επιβραβευει τους μετριους

όποιος έχει ταξιδέψει λίγο ξέρει οτι αγγλικά στην Ευρώπη πλην uk μιλάνε μόνο Σκανδιναβία. 

Γερμανία δεν πίστευα οτι δεν μπορώ να βρω άτομο να μιλάει αγγλικά.

Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί κάποιος ντε κ καλα πρέπει να ξέρει αγγλικά κ δη δάσκαλοι / καθηγητές. Δεν τους χρειάζεται τέλος.

Επίσης θα πρέπει κάποτε να γίνονται κ συνεντεύξεις στους υποψήφιους. Τα χαρτιά δεν λένε τπτ. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, bilya είπε

όποιος έχει ταξιδέψει λίγο ξέρει οτι αγγλικά στην Ευρώπη πλην uk μιλάνε μόνο Σκανδιναβία. 

Γερμανία δεν πίστευα οτι δεν μπορώ να βρω άτομο να μιλάει αγγλικά.

Εχω ταξιδεψει πολυ στην Ευρωπη,πλεον τα μιλανε και οι Ιταλοι που παλια δεν μιλαγανε χριστό

Σκανδιναβοί τα μιλανε σαν μητρικη 

Γερμανοι δεν τα μιλανε ολοι πραγματι (εδω υπαρχουν Γερμανοι εκ Τουρκιας που...δεν μιλανε ουτε γερμανικα),αλλα σε μια εταιρεια μετριου μεγεθους συνηθως τα μιλανε ολοι

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Οι αρχές έχουν κάθε δικαίωμα. Εσύ όμως όχι. Αν έχεις αμφιβολίες, υπάρχει η οδός της ένστασης. Φυσικά, αν δικαιωθείς μαγκιά σου, αν όμως όχι θα σου κολλήσει και μάλιστα απόλυτα δίκαια η στάμπα του "forever ρουφιάνος".

Επίσης, το θέμα το τι χρειάζεται ο καθένας και τι όχι είναι προσωπικό του θέμα. Κι εσύ μπορεί να λες πως ξέρεις αγγλικά αλλά για μένα δεν σημαίνει τίποτα. Στο κόσμο του ότι δηλώνεις είσαι έχει πολύ μικρο βάρος. Επίσης γνωρίζω πιτσιρίκια που γνώρισαν τα αγγλικά από τα μαθήματα του δημοτικού και τα βιντεοπαιχνίδια και συνεννοούνται και σερφάρουν μια χαρά. Επίσης αν νομίζεις πως τα πάντα γυρίζουν γύρω από το σεφάρισμα κάνεις μεγάλο λάθος.

Όσο για το δημόσιο, έχεις κολλήσει στο παρελθόν όπου ένας τελειόφοιτος του δημοτικού μπορούσε να γίνει μέχρι διευθυντής στη Τράπεζα (π.χ. ΕΤ Σπάρτης) ή χειρούργος σε νοσοκομείο. Το δημόσιο, ότι απόμεινε από αυτό, έχει αλλάξει πολύ. Αυτό είναι άλλη ιστορία, αρκετά με το offtopic.

7 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Εχω ταξιδεψει πολυ στην Ευρωπη,πλεον τα μιλανε και οι Ιταλοι που παλια δεν μιλαγανε χριστό

Σκανδιναβοί τα μιλανε σαν μητρικη 

Γερμανοι δεν τα μιλανε ολοι πραγματι (εδω υπαρχουν Γερμανοι εκ Τουρκιας που...δεν μιλανε ουτε γερμανικα),αλλα σε μια εταιρεια μετριου μεγεθους συνηθως τα μιλανε ολοι

Μπα, πολυταξιδεμένος; Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει στα σχολεία δεύτερη γλώσσα, με εξαίρεση το Βέλγιο λόγο του μεικτού του πολυ-πολιτισμικού πληθυσμού του.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, bilya είπε

Oλλανδία ειναι σα μητρική γλωσσα.

Βερολίνο επίσης ειναι σα μητρική γλωσσα. Στην υπόλοιπη Γερμανία μιλάνε καλά.

Δεν αναφέρομαι σε Βέλγιο κτλ. Αυτοι που έχουν θέμα με τα Αγγλικά ειναι οι Γάλλοι (μια χαρά καταλαβαίνουν, αλλά δε μιλάνε) και οι νότιες χώρες, εκτός απο εμάς που είμαστε σε εξαιρετικό επίπεδο.

Δημοσ.

Αφού φάνηκε περίεργο στη φίλη σου το ότι το turbo το είπε ταρμπο, ας πάει να ψάξει και έναν γιατρό που κάνει τον υπουργό, που τον ιό του hiv το είπε χιβ.

Να μη πω για τον αλ6 και τη προφορά που είναι σαν να γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπρονξ. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...