Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια .
Μολις αγορασα ενα Peugeot 107 2008 μοντελο και θελω να βελτιωσω τον ηχο .

Εχω 2 ερωτησεις:

1. Εαν αλλαξω τα 2 ηχεια που εχει στο ταμπλο με λιγο μεγαλυτερα θα εχω αισθητη βελτιωση ; Επισης προτεινεται μου ηχεια που να τα "σηκωνει" η εργοστασιακη πηγη.
  2. Εχω ενα ενισχυτη της AUDIO BULL 1500W 4600AMP 4 CHANNEL και ενα μπασο απο το προηγουμενο μου αυτοκινητο και θελω να ρωτησω εαν αξιζει να τα βαλω στο αμαξι , αλλαζοντας πηγη ηχου , μπαταρια 60ah κτλπ.
    Σκευτομαι να κανω την εγκατασταση μονος μου , απλα ηθελα να ρωτησω τι καλωδιο πρεπει να χρησιμοποιησω γιατι απο οτι διαβασα μπορεις να χρησιμοποιησεις και απλο καλωδιο ρευματος και οχι απαραιτητα ηχου. Τι διατομη καλωδιου πρεπει να επιλεξω και γενικα πως να κανω την συνδεσμολογια ; π.χ Να βαλω τα 2 μπροστινα ηχεια στην πηγη ηχου και τα πισω ηχεια στην εταζερα και το μπασο στον ενισχυτη ;

Γενικα το σκεπτικο μου ειναι , εαν εχω ικανοποιητικο ηχο για μετρια ενταση με την αλλαγη των ηχειων στο ταμπλο να μην ασχοληθω με την εγκατασταση του ενισχυτη και του μπασου , αλλα εαν δεν γινει δουλεια τοτε να δω τι μπορω να κανω.

Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας . 😀

Δημοσ.

Γενικα για καλωδια νομιζω οτι 16AWG, θα σε καλυψουν (ολοι αυτα βαζουν).

Τωρα σχετικα με μπασο και ενισχυτη στο 107 ειναι θεμα αποψης και γουστου (δεν εχει που δεν εχει χωρους, εαν βαλεις και αυτα το πολυ μια σχολικη τσαντα να χωραει).

Εαν δεν κανω λαθος, τα 2 στο ταμπλο ειναι τουιτερ και τα 2 στις πορτες ειναι ηχεια. Τα τουιτερ δυσκολα να εχουν χαλασει ή να μη παραγουν ποιοτικό ήχο. Υπαρχουν σετ με 2 ηχεια + η τουιτερ επωνυμα και οικονομικα στο skroutz, οπως και στο μαγαζι τις γειτονιας σου.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αρχικα γνωριζεις τις διαστασεις των ηχειων που εχει το αυτοκινητο? 

ψαχνεις δυνατο η ποιοτικο ηχο? 

ποσα χρηματα διαθετεις? 

Για τον ενισχυτη αν λες για το καλωδιο ρευματος δε βαζεις οτι να ναι. οσα πιο πολλα watt τοσα αυξανονται τα αμπερ.. θες 8 awg καλωδιο η μικροτερο. 

Μπορεις να βαλεις μια επωνυμη πηγη και διαιρουμενα ηχεια μπροστα και συνδεδεμενα σε αυτη. πισω μπορεις να βαλεις 6.5'' για φωνες συνδεδεμενα στα 2 καναλια του ενισχυτη και στα αλλα 2 γεφυρα το sub. ετσι το ειχα εγω. ειχα αρκετη ενταση για εργοστασιακες θεσεις. τα μπροστινα μου βεβαια ηταν μικρα σε watt (35 rms) και ομοαξονικα και χανοταν η ενταση λογω των πισω, καλυπταν ομως τις ψηλες συχνοτητες.με λιγο μεγαλυτερα διαιρουμενα θα εισαι μια χαρα! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...