Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ πάλι, επειδή μόλις πήρα το MBP 15,4", χάρηκα που δεν είδα καμία σούπερ-wow αλλαγή που θα με έκανε να χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο που δε περίμενα 2 'βδομάδες.

• Like 2
Δημοσ.

Την αμαρτία μου θα την πω, αν είχα τόσα λεφτά μαζεμένα δεν ξέρω αν θα κρατιόμουνα να μην το πάρω.. 🤤🤤🤤

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, gthe είπε

Και πιστός σε ότι είπα πριν ... αφού εγώ μίλησα για αγορά macbook PRO για οικιακή χρήση (και ταυτόχρονα έβαλα μέσα και τα business class των άλλων εταιριών dell/lenovo/hp δεν έχει σχέση με apple μόνο)  και αφού φυσικά το άρθρο αναφέρεται στο ότι η apple θα βάλει τον i9 στον macbook pro (αυτή είναι η είδηση εδώ)... έρχεσαι και εσύ να πεις ότι λόγω "καύλας" για το λειτουργικό και την premium αίσθηση στο case θα αγοράσει κάποιος ένα λαπτοπ i9 8πύρηνο, 2700λίρες για να νιώθει καλά και να το έχει και καθαρό.

Ε οκ και εγώ έχω μια μικρή καυλα για τους double slot xeon server της dell με 512GB ram ... ας πάρω έναν στο σπίτι μου να τον βάλω να δουλεύει 24/7. Και μάλιστα θα του κοτσάρω και οθόνη/keyboard/mouse για να κάνω browsing σαν άνθρωπός, μην μπαίνω με vpn.

Φίλε μου δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει τις επιλογές του καθενός.

Προσωπικά οι επιλογές των gamer που δίνουν 2k για να έχουν ένα ΚΑΚΑΣΧΗΜΟ σύστημα με 17 fans και 23 λαμπάκια που θυμίζει Μπουρνάζι 2003 (no offense) μου φαίνονται αστείες, ειλικρινά καλύτερα θα πέρναγα προσωπικά εγώ να τα έτρωγα στο Alcatraz, και να κράταγα τα 300€ για να παίζω games PS4. 

Απ'την άλλη το Macbook Pro μου είναι το 15άρι του 2011 με i7 2.2GHz της κακιάς ώρας σε σχέση με αυτούς που υπάρχουν τώρα. Όταν το πήρα ήταν overkill, όπως overkill είναι τώρα και ο i9 που είναι και η είδηση όπως λες, και έκανε ένα σκασμό λεφτά. Φυσικά, με μοναδική αλλαγή έναν SSD που έχω βάλει, το μηχάνημα ακόμα πετάει χωρίς να του έχω κάνει την παραμικρή συντήρηση. Upgrade πάνω στο upgrade πάνω στο upgrade μέχρι που έφτασε High Sierra και δεν πάει παραπάνω. Ε οκ, μέσα στα 8 χρόνια που το έχω, το κόστος χρήσης είναι σχεδόν μηδέν. Και επίσης? ΔΕΝ ΞΕΡΩ και δεν με νοιάζει η έννοια του driver.

Δουλειά με την έννοια όπως το λες εσύ δεν κάνω σε αυτό, κάνω στο desktop, ένα άχαρο μαύρο κουτί που ευτυχώς είναι χωμένο κάτω από ένα γραφείο να μην το βλέπει άνθρωπος. Όμως όταν τελειώνει η δουλειά και ξεκινάει η καυλάντα, μάντεψε που την κάνω. Ειλικρινα χωρίς υπερβολή, δεν ένιωσα ποτέ ότι πέταξα τα λεφτά μου. 

Παρ'ολαυτά γιατί δεν κάνουμε την ίδια συζήτηση σχολιάζοντας κάτι Dell και κάτι Alienware που κοστίζουν τα ίδια και ίσως παραπάνω χρήματα και δεν έχουν ΚΑΝ τον i9?

Επεξ/σία από polaki
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, polaki είπε

Παρ'ολαυτά γιατί δεν κάνουμε την ίδια συζήτηση σχολιάζοντας κάτι Dell και κάτι Alienware που κοστίζουν τα ίδια και ίσως παραπάνω χρήματα και δεν έχουν ΚΑΝ τον i9?

Διότι όταν κάποιος θέλει να υποστηρίξει κάτι, θα επιλέξει να παρουσιάσει στοιχεία που ενισχύουν τη θέση του, όχι το ανάποδο.

Φυσικά, το να συγκρίνεις laptop ή aio με... πύργο, είναι το λιγότερο χαζό. Αμ έλα που στις συγκρίσεις τιμών βλέπω αυτό το φαινόμενο συνέχεια...

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Haldol είπε

Διότι όταν κάποιος θέλει να υποστηρίξει κάτι, θα επιλέξει να παρουσιάσει στοιχεία που ενισχύουν τη θέση του, όχι το ανάποδο.

Φυσικά, το να συγκρίνεις laptop ή aio με... πύργο, είναι το λιγότερο χαζό. Αμ έλα που στις συγκρίσεις τιμών βλέπω αυτό το φαινόμενο συνέχεια...

Μα και μόνο που γίνεται σύγκριση μεταξύ 2 διαφορετικών λειτουργικών καταλαβαίνει κανείς ότι είναι άκυρη..

Δημοσ.

Στην σελίδα τους αναφέρουν και τα 2019 μοντέλα macbook pros, που σημαίνει οτί ενώ ξέρουν ότι και αυτά τα πληκτρολόγια έχουν πρόβλημα, συνεχίζουν να τα πουλάνε κανονικά. Τί άλλο θέλετε δηλαδή από την apple να σας κάνει για να ξυπνήσετε; Αν ήταν άλλη εταιρία θα μιλούσατε για φιάσκο, απατεώνες και θα έπεφτε ο ουρανός, ενώ τώρα είναι καλή η apple διότι "επισκευάζει" και τα παλιά. Λέω "επισκευάζει" γιατί θα σου βάλουν πάλι το ίδιο πληκτρολόγιο όπου θα είναι θέμα χρόνου να παρουσιάσει το ίδιο πρόβλημα πάλι και ξανά μανά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Digital-Entity είπε

Στην σελίδα τους αναφέρουν και τα 2019 μοντέλα macbook pros, που σημαίνει οτί ενώ ξέρουν ότι και αυτά τα πληκτρολόγια έχουν πρόβλημα, συνεχίζουν να τα πουλάνε κανονικά. Τί άλλο θέλετε δηλαδή από την apple να σας κάνει για να ξυπνήσετε; Αν ήταν άλλη εταιρία θα μιλούσατε για φιάσκο, απατεώνες και θα έπεφτε ο ουρανός, ενώ τώρα είναι καλή η apple διότι "επισκευάζει" και τα παλιά. Λέω "επισκευάζει" γιατί θα σου βάλουν πάλι το ίδιο πληκτρολόγιο όπου θα είναι θέμα χρόνου να παρουσιάσει το ίδιο πρόβλημα πάλι και ξανά μανά.

Φίλε μου κατ'αρχήν πού βασίζεις το ότι θα βάλουν πάλι τα ίδια πληκτρολόγια? 

Κατά δεύτερον, απ'τη στιγμή που υπάρχει πρόγραμμα αντικατάστασης το πας και στο αντικαθιστούν και τέλος, δεν είναι δυνατόν τα προηγούμενα μοντέλα τα οποία έχουν ήδη κατασκευαστεί και είναι στα ράφια να τα τραβήξει ξαφνικά όλα πίσω για να τα φτιάξει, δεν είναι αυτοκίνητο που είναι υποχρεωμένοι από άποψη ασφάλειας ΖΩΗΣ να το κάνουν πχ αν η ζώνη έχει πρόβλημα και γίνεται ανάκληση όλων των συγκεκριμένων μοντέλων, το πρόβλημα είναι γνωστό, στην τελική ΠΡΙΝ το πάρεις πες τους να στο φτιάξουν. 

Τα κατασκευαστικά προβλήματα είναι λογικό να υπάρχουν σε όλες τις εταιρίες, και μία εταιρία κρίνεται  το πόσο σοβαρή είναι απ'το κατά πόσον αρχικά το αναγνωρίζει, και κατά δεύτερον τί κάνει μετά για αυτό.

Και εγώ είχα περίπτωση που ένα Dell Inspiron 5558 γνωστού μου είχε πρόβλημα με τη μπαταρία, το πίεζες λίγο εκεί και έκλεινε. Πράγματι αν ψάξεις στο νετ θα δεις πολλούς που έχουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Αυτό τί σημαίνει? Ότι μας κοροϊδεύει η Dell και να μην ξαναπάρουμε? 

Εδώ σκοτώνονται άνθρωποι επειδή το λειτουργικό του αεροπλάνου δεν ήταν ρυθμισμένο σωστά, και εσείς λέτε ότι μας κοροϊδεύει η Apple επειδή έτυχε να έχει προβληματικά keyboard...

Επεξ/σία από polaki
Δημοσ.
2 hours ago, polaki said:

Φίλε μου κατ'αρχήν πού βασίζεις το ότι θα βάλουν πάλι τα ίδια πληκτρολόγια

Γιατί θα σου βάλουν άλλα από τα "νέα τα καλά"; Αφού όλα από τη ίδια κατασκευή έιναι. Απλά το αντικαθιστούν με νέο (όχι refurbished) αλλά πάλι το ίδιο πρόβλημα θα προκύψει και όπως είπα είναι θέμα χρόνου.

Κατά δεύτερον, απ'τη στιγμή που υπάρχει πρόγραμμα αντικατάστασης το πας και στο αντικαθιστούν και τέλος, δεν είναι δυνατόν τα προηγούμενα μοντέλα τα οποία έχουν ήδη κατασκευαστεί και είναι στα ράφια να τα τραβήξει ξαφνικά όλα πίσω για να τα φτιάξει, δεν είναι αυτοκίνητο που είναι υποχρεωμένοι από άποψη ασφάλειας ΖΩΗΣ να το κάνουν πχ αν η ζώνη έχει πρόβλημα και γίνεται ανάκληση όλων των συγκεκριμένων μοντέλων, το πρόβλημα είναι γνωστό, στην τελική ΠΡΙΝ το πάρεις πες τους να στο φτιάξουν. 

4 χρόνια τώρα το ίδιο πρόβλημα και δεν μπορεί να το φτιάξει. Απλά ας παραδεχτεί ότι το πληκτρολόγιο είναι μούφα και να γυρίσει στα κλασσικά.

Τα κατασκευαστικά προβλήματα είναι λογικό να υπάρχουν σε όλες τις εταιρίες, και μία εταιρία κρίνεται  το πόσο σοβαρή είναι απ'το κατά πόσον αρχικά το αναγνωρίζει, και κατά δεύτερον τί κάνει μετά για αυτό.

Το κατά πόσο τα "αναγνωρίζει" η apple το ξέρουμε. Αν δεν πέσουν σωρηδών οι μηνύσεις απλά το αγνοεί και ρίχνει το κόστος στον τελικό καταναλωτή. Ακόμα και τώρα διαβάζεις "ένα μικρό ποσοστό χρηστών αντιμετώπισε το τάδε πρόβλημα" και είναι παντού αυτό είτε σε υπολογιστές είτε σε κινητά-tablet.

Και εγώ είχα περίπτωση που ένα Dell Inspiron 5558 γνωστού μου είχε πρόβλημα με τη μπαταρία, το πίεζες λίγο εκεί και έκλεινε. Πράγματι αν ψάξεις στο νετ θα δεις πολλούς που έχουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Αυτό τί σημαίνει? Ότι μας κοροϊδεύει η Dell και να μην ξαναπάρουμε? 

Όπως το αναφέρεις είναι πρόβλημα ναι. Πήρες όμως 4 dell με το ίδιο πρόβλημα για 4 συνεχομένα χρόνια;

Εδώ σκοτώνονται άνθρωποι επειδή το λειτουργικό του αεροπλάνου δεν ήταν ρυθμισμένο σωστά, και εσείς λέτε ότι μας κοροϊδεύει η Apple επειδή έτυχε να έχει προβληματικά keyboard...

Σκοτώνονται άνθρωποι, πνίγονται στα πέλαγα και τα παιδιά στην Αφρική πεινάνε. Δεν έχει καμία σχέση με το θέμα μας.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Digital-Entity είπε

Σκοτώνονται άνθρωποι, πνίγονται στα πέλαγα και τα παιδιά στην Αφρική πεινάνε. Δεν έχει καμία σχέση με το θέμα μας.

Όχι το συγκεκριμένο έχει σχέση με το θέμα, γιατί τα παιδάκια που πεινάνε στην Αφρική δεν πεινάνε λόγω λάθος της τεχνολογίας. Το αεροπλάνο που ανέφερα είναι αναγνωρισμένο πρόβλημα τεχνολογικής φύσης, γι αυτό και έχει σχέση με το θέμα μας. 

Για το πληκτρολόγιο τώρα που λες όλα τα προβλήματα εμφανίζονται υπό συνθήκες και σε κάποιους χρήστες. Το iphone 4 είχε πρόβλημα αν θυμάσαι στην κεραία ΥΠΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ δηλαδή αν το έπιανες κάτω γωνία έχανε το σήμα. Γνωστό και αναγνωρισμένο πρόβλημα, το οποίο εγώ το είχα, όμως οι δύο φίλοι μου που είχαν πάρει την ίδια μέρα απ'το ίδιο μαγαζί το ίδιο τηλέφωνο καθώς πήγαμε μαζί, δεν το είχαν. Σχετικά είναι όλα. 

Δεν είμαι υπέρ καμίας μάρκας στο κομμάτι των κατασκευαστικών σφαλμάτων, αλλά έχει διαφορά το να λέει κάποιος "είστε κορόιδα, τί άλλο θέλετε να σας κάνει", και διαφορά το να κάνει τις επιλογές του επί προσωπικού χωρίς να προσπαθεί με το ζόρι (πόσο μάλλον με ειρωνικά σχόλια) την άποψή του στους άλλους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Digital-Entity είπε

Αντιλαμβάνεσαι οτι δεν εμφανίζεται σε ολους το προβλημα ετσι; Επισης εχεις καταλαβει οτι εντος η εκτος εγγυησης δεσμευονται να στο επισκευασουν δωρεαν..

Σε οτι αφορα στα καινουρια μοντέλα που ειναι εντος λιστας εγω πιστευω ειναι για να καθησυχάσει τους διστακτικούς πελάτες σχετικα με ενα θέμα που επι 2 γενιές δημιουργει προβλήματα. Εφοσον στην 2η γενια ειπαν οτι το διορθωσαν αλλα τελικα ειχε ακομα θεματα γιατί τωρα να το εχουν οντως διορθώσει; Για να μη χάσει λοιπον πελάτες λογω αυτου του πολυ λογικου σκεπτικου εχει και τα καινουρια στη λίστα. Αυτό μου φαινεται πιο λογικο να συμβαίνει. Δε νομιζω να την παίρνει να ειναι και τα νέα πληκτρολόγια προβληματικα.. Οψόμεθα

Επεξ/σία από Choulio
Δημοσ.
Στις 22/5/2019 στις 11:30 ΜΜ, ThReSh είπε

Υπήρχαν 8core/16thread laptops το 2010? :o

Ultra books φίλος .. Για να βάλω λίγο ποιο δύσκολα στο φίλο με το σχόλιο για το 2010 ..

• Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, Chris_BMW said:

Ultra books φίλος .. Για να βάλω λίγο ποιο δύσκολα στο φίλο με το σχόλιο για το 2010 ..

Ούτε τουβλο Alienware δεν είχαν τότε 6c/12t ή 8c/12t, δεν είναι ανάγκη να περιορίσω την αναζήτηση σε Ultrabook επειδή προς αυτή την κατηγορία είναι το Macbook.

• 1 μήνα μετά...
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/5/2019 στις 10:55 ΜΜ, qwertyuiop2 είπε

Εξυπνάδες κλασικές. Το mac του 2009 το έχω ακόμα και τρέχει κυριλέ.

Το core 2 duo του 2009 δεν κάνει ούτε για γραφομηχανή, αγκομαχά στο word.

Με τα mac αγοράζεις 10ετία χρήσης, με pc μαξ 5ετία. Αξίζουν με το παραπάνω τα διπλά λεφτά τους, και λόγω ανεπανάληπτου design και οθόνης.

Κι ας κάτσει το ελληναριό να κλαίγεται.

Εαν μου επιτρεπεις. 

Οσο ειμουν στην Ελλαδα ειχα καποια πολυ παλια macbook τα οποια πλεον δεν κανουν παρα για πολυ βασικες εργασιες.

Εδω και καποια χρονια ειμαι στο εξωτερικο (Αγγλια) και εχω χρησιμοποιησει διαφορα μοντελα macbook (2014 και μεταγενεστερα).

Τα 15αρια του 2015 ειναι ισως το πιο καλο μοντελο τους και το πιο σταθερο , απροβληματιστο ΑΛΛΑ μετα απο 4 χρονια (τωρα κοντα 5) το να χρειαζεσαι 395 λιρες για αντικατασταση μπαταριας ακουγεται καπως . (η οποια αντικατασταση  ειναι  δωρεαν  υπο προυποθεσεις ,το κοστος επισκευης αναφερεται ενδεικτικα).

Και το γνωριζω γιατι προσφατα πηγα 10 απο αυτα σε εξουσιοδοτημενο service.

Επισης το να εχεις πληρωσει ενα φορητο 1750 λιρες (πριν 4 χρονια) και να θεωρεις οτι θα σε παει 10ετια χρησης ειναι ουτοπια . Οι μηχανες και ιδιως οι τελευταιες της Apple δεν ειναι φτιαγμενες για δεκαετια. 

Χωρις να θελω να αρχισω flame war αλλα μιλωντας με βαση την εμπειρια σε επαγγελαματικο περιβαλλον οπου εχω σου εχει τυχει να χρειαστει να πληρωσεις ζημιες , τεχνικα προβληματα για apple laptop?

Εδω πανω μου εχει τυχει καμια 10αρια φορες (διαφορα 13αρια και 15αρια macbook μοντελα κυριως 2015) και πολυ απλα δεν αξιζε τον κοπο η επισκευη τους διοτι εδω πανω (οπως υποθετω και εκει κατω σε εμας) βαρανε στο κεφαλι.

Αρα θεωρω οτι ειναι υπερβολη να λεμε οτι δινεις τοσα λεφτα και παιρνεις αξιοπιστια . Δεν ισχυει (τουλαχιστον αυτο διαπιστωσα εγω).

Και παμε τωρα στα μοντελα 2016 και μετα . 

Απο την πρωτη στιγμη που βγηκε πηρα (εταιρικο) ενα 15αρι με 16Gb ram και 256 GB δισκο (η βασικη εκδοση) κοντα 2000 λιρες.

Ναι δουλευει ακομη ΑΛΛΑ το πλπηκτρολογιο αρχισε να την ακουει πριν καιρο και η μπαταρια του ηταν χαλια απο την πρωτη στιγμη.

Ολα τα παραπανω με οδηγησαν στο συμπερασμα οτι η Apple δεν ειναι η εταιρια με τα καλυτερα standars ειναι μια εταιρεια με το καλυτερο μαρκετινκγ , πολλα καλα χαρακτηριστικα (οθονη κτλ οπως ανεφερες) και μελετημενο UX.

Σε κανει δεσμιο ενος πολυ λειτουργικου , ενοποιημενου και μελετημενου οικοσυστηματος (το οποιο δεν ειναι για ολους) ΑΛΛΑ σε καποιο σημειο οι ατελειες και το εμπορικο πλανο της γινονται εμφανη.

Το μονο που την ενδιαφερει ειναι να σε απομυζει. ΟΙ συσκευες της ειναι πολυ ομορφες και λειτουργικες αλλα στο πρωτο προβλημα σε δαγκωνει οπως και οπου βρει.

Ολα τα παραπανω χωρις παρεξηγηση . Ειναι μια απλη καταθεση αποψης ενος επαγγελματια που δουλευει σχεδον απολκλειστικα με προιοντα Apple αλλα και προσωπικα ενος χρηστη ο οποιος εχει ριξει κοντα 15.000 λιρες σε διαφορα προιοντα της εν λογω εταριας (τα τελευταια 2 χρονια) με τελικο συμπερασμα οτι το hype με την Apple ειναι υπερβολικο.

Δεν ειναι ουτε η καλυτερη , ουτη η ποιοτικοτερη ουτε η μονη που κανει καλα προιοντα.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...