Loinen Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Στις 22/5/2019 στις 8:45 ΜΜ, Xarisbrc είπε Καλησπέρα στην ομάδα...έχω μια απορία ...είμαι 17 και του χρόνου δίνω πανελλήνιες.. κάνω φροντιστήρια και είμαι σχετικά καλός μαθητής ..πάω σε Επαλ και έχω την δυνατότητα να περάσω σε κάποιο πανεπιστήμιο ...σκεφτόμουν κάτι σε τουριστικά, οικονομικά και logistics ..Αλλά ακούω από έμπειρους ανθρώπους που ασχολούνται χρόνια με τον τομέα οικονομίας πως δεν αξίζει να σπουδάσεις σε πανεπιστήμιο γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πάρεις ένα χαρτί ...και έχουμε γεμίσει με νέους με χαρτιά πανεπιστημίων όπου μέχρι και σήμερα είναι άνεργοι....Ακούω όμως και περιπτώσεις από παιδιά που τελείωσαν ΙΕΚ ακμή να βρίσκουν δουλεία με το που τελειώσουν την σχολή...Τι πιστεύεται ότι αξίζει ...να συνεχίσω φροντιστήρια και να πάω για κάποιο πανεπιστήμιο ( Παμακ, Ασοεε, Απθ κλπ) ή καλύτερα θα ήταν να πάω σε ένα ΙΕΚ ακμή ;;;; Ευχαριστώ εκ τον προτέρων Εμπεροι του κ#@$@ αυτοι που σου ειπαν οτι τα οικονομικα δεν αξιζει. Παρε το χαρτι και καντην εξωτερικο. Εκει να δεις ποσο αξιζει.
Xarisbrc Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 31 λεπτά πριν, Loinen είπε Εμπεροι του κ#@$@ αυτοι που σου ειπαν οτι τα οικονομικα δεν αξιζει. Παρε το χαρτι και καντην εξωτερικο. Εκει να δεις ποσο αξιζει. Ναι αλλά Ρ φίλε δεν είναι τόσο εύκολο δηλαδή αν δεν ξες άπιαστα την γλώσσα δύσκολα σε περνούν... Και γενικότερα πχ Αγγλία προτιμούν να βολέψουν πρώτα τους ίδιους και μετά τους μετανάστες
Loinen Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 57 λεπτά πριν, Xarisbrc είπε Ναι αλλά Ρ φίλε δεν είναι τόσο εύκολο δηλαδή αν δεν ξες άπιαστα την γλώσσα δύσκολα σε περνούν... Και γενικότερα πχ Αγγλία προτιμούν να βολέψουν πρώτα τους ίδιους και μετά τους μετανάστες Αν εισαι καλος σε παιρνουν, αν εισαι τσακαλι σε μαγκωνουν και σε βαζουν σε χλιδατη καρεκλα. Δικος μας και δικος σας, δεν εχει στο εξωτερικο. 1
Ghjiklmnop Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 23/5/2019 στις 12:37 ΜΜ, gthe είπε Να σπουδάσεις αγόρι μου αν έχεις την δυνατότητα, τι καθόμαστε και λέμε τώρα ... τα αυτονόητα. Δίδασκα σε ΙΕΚ χρόνια και θα στο πω σαν αν είμαι κολλητός σου, 100% να πας στο πανεπιστήμιο αν μπορείς να στρωθείς να διαβάσεις και να κάνεις μια σοβαρή προσπάθεια και να μπεις, αλλά και να το τελειώσεις. Μιλαμε για την μέρα με την νύχτα στις ικανότητες που θα αποκτήσεις από ΑΕΙ/ΤΕΙ σε σχέση με ΙΕΚ. Και αν θες δουλίτσα να δουλέψεις παράλληλα, και ας δουλέψεις για λίγα δεν έγινε κάτι. Θα έχεις χαρτζιλίκι για την πάρτη σου να το κάνεις ότι γουστάρεις. 17 χρονών είσαι, και ας σε πιάσουνε κορόιδο στην πρώτη δουλεια, θα πας σε άλλη καλύτερη μετά. Στη πορεία θα δεις ότι με το πτυχίο σου και όρεξη για δουλειά θα βρεις περισσότερες και καλύτερες πόρτες ανοιχτές. Δυστυχώς υπάρχουν και παιδιά που δεν είχαν την δυνατότητα πραγματικά να σπουδάσουν λόγω οικονομικών, αλλά αν λες και για ιδιωτικό ΙΕΚ (που στοιχίζει μπόλικα χρήματα), προφανώς ευτυχώς δεν είσαι σε αυτή Στις 23/5/2019 στις 3:40 ΜΜ, tigergreg είπε Σαφως τα ΑΕΙ-ΤΕΙ σου δινουν περισσοτερες δυνατοτητες αλλα παρ ολα αυτα εαν τελικα πας σε ΙΕΚ δες λιγο τις ναυτιλιακες σπουδες. Ειναι μια ειδικοτητα που δεν εξαρτασαι επαγγελματικα απο το κρατος και ας ξεκινας απο πολυ χαμηλα. Συνηθως εξαρτασαι απο καποιο εφοπλιστικο γραφειο (250-300) σε αθηνα-πειραια. Πρεπει να το εχεις μερακι βεβαια. Απο τις 5-6 περιπτωσεις που γνωρισα κανεις δεν επεσε κατω απο 800 τον καιρο της κρισης οταν ακομα και σημερα τα 300 δινουν και παιρνουν. Το έχω ακούσει και εγώ αυτό με τις ναυτιλιακές σπουδές αλλά νομίζω από Ιεκ δεν παίζουν τέτοιοι μισθοί και δένε χουν και τα ίσα δικαιώματα, τύπου βγαίνεις βοηθους τάδε σε ναυτιλιακό γραφείο δεν ξέρω ακριβώς για τον κλάδο πολλά Στις 23/5/2019 στις 3:09 ΜΜ, masteripper είπε Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2022 από Ghjiklmnop
Gingerbread Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Υπάρχει ένα σκεπτικό ότι δήθεν κάποιος με πτυχίο κατά βάση έχει ένα χαρτί αλλά επί της ουσίας δεν ξέρει. Για κάποιους η συνέχεια αυτού του σκεπτικού είναι άρα μη σπουδάσεις, πήγαινε κατευθείαν και επειδή είσαι ταλέντο θα σε πάρουν. Εδώ είμαστε σε δίλημμα, αν κατάλαβα σωστά, αν είναι καλύτερο το ΙΕΚ από το αντίστοιχο πανεπιστημιακό τμήμα. Ότι τι; Δεν θα τα μάθεις καλά στο ΕΚΠΑ αλλά θα μάθεις τα χρήσιμα μόνο στο ΙΕΚ; Χωρίς πτυχίο σήμερα δεν πας πουθενά κατ'εμέ. Γενικά μην αρχίσεις να ακούς τον καθένα με το μακρύ του και το κοντό του. Βρες τι σαρέσει να κάνεις και σπούδασε το καλύτερο που μπορείς. Έχεις κάποιο όνειρο/φιλοδοξία; Το τουριστικά ή οικονομικά ή logistics είναι λίγο γενικό. Σε έχει κερδίσει κάτι σε αυτούς τους κλάδους; Το τουριστικά είναι πολύ γενικό. 2
Ghjiklmnop Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Στις 19/3/2022 στις 4:17 ΜΜ, Gingerbread είπε Υπάρχει ένα σκεπτικό ότι δήθεν κάποιος με πτυχίο κατά βάση έχει ένα χαρτί αλλά επί της ουσίας δεν ξέρει. Για κάποιους η συνέχεια αυτού του σκεπτικού είναι άρα μη σπουδάσεις, πήγαινε κατευθείαν και επειδή είσαι ταλέντο θα σε πάρουν. Εδώ είμαστε σε δίλημμα, αν κατάλαβα σωστά, αν είναι καλύτερο το ΙΕΚ από το αντίστοιχο πανεπιστημιακό τμήμα. Ότι τι; Δεν θα τα μάθεις καλά στο ΕΚΠΑ αλλά θα μάθεις τα χρήσιμα μόνο στο ΙΕΚ; Χωρίς πτυχίο σήμερα δεν πας πουθενά κατ'εμέ. Γενικά μην αρχίσεις να ακούς τον καθένα με το μακρύ του και το κοντό του. Βρες τι σαρέσει να κάνεις και σπούδασε το καλύτερο που μπορείς. Έχεις κάποιο όνειρο/φιλοδοξία; Το τουριστικά ή οικονομικά ή logistics είναι λίγο γενικό. Σε έχει κερδίσει κάτι σε αυτούς τους κλάδους; Το τουριστικά είναι πολύ γενικό. Τα τουριστικά θα έλεγα πως δεν είναι γενικό επίσης υπάρχουν παρά πολύ μάνατζερ/προϊστάμενοι σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες δίχως ούτε χαρτί Ιεκ απλώς με χρόνια εμπειρίας ανεβαίνεις θέση και με ένα χαρτί Ιεκ σίγουρα θα ήταν βοηθητικό μιας και στα ξενοδοχεία/τουριστικές επιχειρήσεις δεν εχει διαφορά ένα πτυχίο ΑΕΙ με ένα πτυχίο Ιεκ ανεβαίνεις με βάση το πως δουλευεις όχι με τι χαρτί έχεις.
filip123go Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Δεν μας είπε τελικά ο TS τι έχει κάνει, 2 χρόνια μετά, που ξεθάψατε το θέμα
dwraxr Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Στις 22/5/2019 στις 8:45 ΜΜ, Xarisbrc είπε Καλησπέρα στην ομάδα...έχω μια απορία ...είμαι 17 και του χρόνου δίνω πανελλήνιες.. κάνω φροντιστήρια και είμαι σχετικά καλός μαθητής ..πάω σε Επαλ και έχω την δυνατότητα να περάσω σε κάποιο πανεπιστήμιο ...σκεφτόμουν κάτι σε τουριστικά, οικονομικά και logistics ..Αλλά ακούω από έμπειρους ανθρώπους που ασχολούνται χρόνια με τον τομέα οικονομίας πως δεν αξίζει να σπουδάσεις σε πανεπιστήμιο γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πάρεις ένα χαρτί ...και έχουμε γεμίσει με νέους με χαρτιά πανεπιστημίων όπου μέχρι και σήμερα είναι άνεργοι....Ακούω όμως και περιπτώσεις από παιδιά που τελείωσαν ΙΕΚ ακμή να βρίσκουν δουλεία με το που τελειώσουν την σχολή...Τι πιστεύεται ότι αξίζει ...να συνεχίσω φροντιστήρια και να πάω για κάποιο πανεπιστήμιο ( Παμακ, Ασοεε, Απθ κλπ) ή καλύτερα θα ήταν να πάω σε ένα ΙΕΚ ακμή ;;;; Ευχαριστώ εκ τον προτέρων Καλησπέρα είμαι 17 χρονών και δεν έδωσα πανελλήνιες από δικό μου λάθος. Έχω κάνει εγγραφή στο Ιεκ ΑΚΜΗ για τουριστικά και συγκεκριμένα για στέλεχος κρουαζιεροπλοίων. Έχω δεύτερες σκέψεις όμως αξίζει αυτή η εγγραφή;; Θα μπορέσω να βρω δουλειά μετά και γενικά στον κλάδο των τουριστικών; Υπάρχει κάποιος που ξέρει και έχει μια κάποια εμπειρία από αυτο το ΙΕΚ;;
airtrelomike13 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Mακρυα από τα ΙΕΚ, ότι κάνετε να το κάνετε σε πανεπιστημιακές σπουδές 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα