kogba Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Πώς φαντάζεσαι τη ζωή σου μελλοντικά, στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα; Ας αρχίσουμε από εκεί. Άλλωστε, ολη η ύπαρξη του νεοελληνικού κράτους επικεντρώθηκε στο βολεμα ημετερων, τα βιώνω από πρώτο χέρι κάθε τιμημένη ημέρα. Επεξ/σία 23 Μαΐου 2019 από kogba
masteripper Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Όλα και τα πάντα ελέγχονται απο την τύχη...μπορεί να μην σπουδάσεις απολύτως τίποτα και να γίνεις πλούσιος και επιτυχημένος απο το τίποτα....οπότε σκέψου τι θα ήθελες να κάνεις και απο εκεί και πέρα η όποια επιλογή είναι απλό πράγμα...στο κάτω κάτω της γραφής...γράφεσαι/περνάς κάπου δεν υπογράφεις και κανένα συμβόλαιο ότι πρέπει να το τελειώσεις...ούτε ξέρεις 100% απο πριν ότι αυτό που σπούδασες ...αυτό θα δουλέψεις...θα ακουστεί κάπως άλλα ..μαθηματικός που δουλεύει κομμωτής και έχει πήξει στο τάλαρο ..επειδή έτυχε πως σου φαίνεται...
trib Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Να συμπληρώσω κάτι πολύ σημαντικό πάνω σε όλα όσα διαβάσεις και φιλτράρεις. Όσο δύσκολο κι αν φαντάζει αυτό που θα επιλέξεις, μην το παρατήσεις. Winning mentality. 3
kostakis81 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Καταρχάς δεν υπάρχουν πλέον τει νομίζω Όλα είναι πανεπιστήμια άρα έχουν ιδία βαρύτητα μόρια κλπ Με το χαρτί από οποιοδήποτε πανεπιστήμιο είσαι 1 λεβελ επάνω όπου και αν πας Και με μέσον να θέλεις να πιάσεις δουλειά του βύσματος θα του είναι πιο εύκολο να βάλει κάποιον με χαρτί πανεπιστήμιου παρά με ιεκ Παρε το χαρτι σου και στο τελος ολο και καπου θα μπορέσεις να βολευτείς αρκεί να έχεις όρεξη για δουλειά Δες όλους τους ανέργους που μοστράροντας για δημοτικοί σύμβουλοι στις εκλογές Ολοι εχουν χαρτιά πανεπιστήμιου και σχεδόν κανείς ιεκ και αυτό λέει πολλά για την χωρά που ζεις
tigergreg Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Σαφως τα ΑΕΙ-ΤΕΙ σου δινουν περισσοτερες δυνατοτητες αλλα παρ ολα αυτα εαν τελικα πας σε ΙΕΚ δες λιγο τις ναυτιλιακες σπουδες. Ειναι μια ειδικοτητα που δεν εξαρτασαι επαγγελματικα απο το κρατος και ας ξεκινας απο πολυ χαμηλα. Συνηθως εξαρτασαι απο καποιο εφοπλιστικο γραφειο (250-300) σε αθηνα-πειραια. Πρεπει να το εχεις μερακι βεβαια. Απο τις 5-6 περιπτωσεις που γνωρισα κανεις δεν επεσε κατω απο 800 τον καιρο της κρισης οταν ακομα και σημερα τα 300 δινουν και παιρνουν.
Dvs Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Το τι θα σπουδάσεις και τι δουλειά θα κάνεις σχετίζεται με το τι ζωή θέλεις να κάνεις. Δεν μπορείς να ζεις απο αγαθοεργίες και να περιμένεις να έχεις ferrari. Δεν μπορείς να είσαι ζωγράφος και να περιμένεις να έχεις βίλες. Τα πάντα έχουν αξία, μην μηδενίζεις τίποτα. Δεν είναι η γνώση αλλά ο τρόπος σκέψης και ο κόσμος που έρχεσαι σε επαφή μεσα στο πανεπιστήμιο Είναι άραγε τυχαιο που όλοι οι επιχειρηματίες στέλνουν τα παιδιά του να σπουδάσουν στο Λονδίνο στα καλύτερα και ακριβότερα πανεπιστήμια;
archer100 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Φυσικα Πανεπιστημιο θα διαλεξεις, δεν τιθεται καν διλλημμα ΙΕΚ πηγαινουν κατα 99% οσοι δε μπορεσαν να μπουν Πανεπιστημιο Προσεξε μην κανεις καμια κουταμαρα και διαλεξεις ΙΕΚ και χτυπας το κεφαλι σου για 5-6 δεκαετιες μετα... 2
L-Griever Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δηλαδή τώρα επειδή βλέπω κάποιους να σχολιάζουν για τα ιεκ... Το ξέρετε ότι δεν είναι όλοι τα ίδια; Να το καταλάβω αν πήγατε. Για την ασχολία που κάνω πχ Animator δεν βρήκα σε σχολή οπότε και διάλεξα AKTO για 3 έτη και μια χαρά πήρα τις γνώσεις. Μετά για να εξελίξω λίγο παραπάνω τις γνώσεις μου για φωτογραφία, πήγα σε ιεκ και πάλι έμαθα. Οπότε δεν είναι όλα τα ιεκ τα ίδια. Κάποια είναι καλά. 2
aliven Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 19 ώρες πριν, Xarisbrc είπε Καλησπέρα στην ομάδα...έχω μια απορία ...είμαι 17 και του χρόνου δίνω πανελλήνιες.. κάνω φροντιστήρια και είμαι σχετικά καλός μαθητής ..πάω σε Επαλ και έχω την δυνατότητα να περάσω σε κάποιο πανεπιστήμιο ...σκεφτόμουν κάτι σε τουριστικά, οικονομικά και logistics ..Αλλά ακούω από έμπειρους ανθρώπους που ασχολούνται χρόνια με τον τομέα οικονομίας πως δεν αξίζει να σπουδάσεις σε πανεπιστήμιο γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πάρεις ένα χαρτί ...και έχουμε γεμίσει με νέους με χαρτιά πανεπιστημίων όπου μέχρι και σήμερα είναι άνεργοι....Ακούω όμως και περιπτώσεις από παιδιά που τελείωσαν ΙΕΚ ακμή να βρίσκουν δουλεία με το που τελειώσουν την σχολή...Τι πιστεύεται ότι αξίζει ...να συνεχίσω φροντιστήρια και να πάω για κάποιο πανεπιστήμιο ( Παμακ, Ασοεε, Απθ κλπ) ή καλύτερα θα ήταν να πάω σε ένα ΙΕΚ ακμή ;;;; Ευχαριστώ εκ τον προτέρων Δεν ξέρω γιατί οι περισσότεροι εδώ μέσα λένε ότι δεν έχει σημασία τι έχεις τελειώσει. Έχει και πάρα πολύ μάλιστα. Έχει σημασία αν έχεις τελειώσει ΑΕΙ, ΤΕΙ η ΙΕΚ. Αν έχεις η όχι μεταπτυχιακό. Έχουν συγκρίσει πολυτεχνία Αθηνών και Πάτρας αφήνοντας να εννοηθεί, μπροστά μου, ότι της Αθηνάς είναι ανώτερο από της Πάτρας (για να σου δώσω να καταλάβεις μέχρι που φτάνει η σημασία του τι έχεις τελειώσει). Αν πας για ανώτερη θέση στην εταιρία σου και έχεις τελειώσει ΤΕΙ (ενώ προσπαθούν να σε «ανεβάσουν») σου λένε κάνε ένα μεταπτυχιακό σε ΑΕΙ για να θάψουν ότι το πτυχίο σου είναι ΤΕΙ. Η άποψη μου, αν έχεις την δυνατότητα να περάσεις σε ΑΕΙ πέρνα και αν μπορείς Αθήνα ακόμα καλύτερα. Καλή επιτυχία.
mourlos Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Να σπουδάσεις σε ΑΕΙ, εφόσον καταφέρεις και περάσεις τις εξετάσεις. Τα ΙΕΚ μπορούν να έρθουν σε δεύτερο πλάνο εάν δεν τα καταφέρεις να περάσεις κάπου.
gronk Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 8 λεπτά πριν, aliven είπε Αν πας για ανώτερη θέση στην εταιρία σου και έχεις τελειώσει ΤΕΙ (ενώ προσπαθούν να σε «ανεβάσουν») σου λένε κάνε ένα μεταπτυχιακό σε ΑΕΙ για να θάψουν ότι το πτυχίο σου είναι ΤΕΙ. Η μεγαλύτερη αλήθεια που ειπώθηκε σε αυτό το thread. 1
kostakis81 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Βέβαια αν δεν έχεις κανένα πτυχίο τότε το βιογραφικό σου διανθίζετε με στοιχεία όπως τρομερή εργασιακή εμπειρία *χ χρονια , κλπκλπ Εδώ ο foli foli είχε αγορασμένα πτυχία από πανεπιστήμια που είχαν κλείσει λίγα χρόνια μετά την γέννηση του για να πουλαει μούρη στους υπάλληλους και τους μετόχους του
Xarisbrc Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 12 λεπτά πριν, aliven είπε Δεν ξέρω γιατί οι περισσότεροι εδώ μέσα λένε ότι δεν έχει σημασία τι έχεις τελειώσει. Έχει και πάρα πολύ μάλιστα. Έχει σημασία αν έχεις τελειώσει ΑΕΙ, ΤΕΙ η ΙΕΚ. Αν έχεις η όχι μεταπτυχιακό. Έχουν συγκρίσει πολυτεχνία Αθηνών και Πάτρας αφήνοντας να εννοηθεί, μπροστά μου, ότι της Αθηνάς είναι ανώτερο από της Πάτρας (για να σου δώσω να καταλάβεις μέχρι που φτάνει η σημασία του τι έχεις τελειώσει). Αν πας για ανώτερη θέση στην εταιρία σου και έχεις τελειώσει ΤΕΙ (ενώ προσπαθούν να σε «ανεβάσουν») σου λένε κάνε ένα μεταπτυχιακό σε ΑΕΙ για να θάψουν ότι το πτυχίο σου είναι ΤΕΙ. Η άποψη μου, αν έχεις την δυνατότητα να περάσεις σε ΑΕΙ πέρνα και αν μπορείς Αθήνα ακόμα καλύτερα. Καλή επιτυχία. Χμχμχ ναι φιλαρακι κατάλαβα πως λειτουργούν και απο οτι διαβασα μαλλον για ΑΕΙ θα παω αν με το καλο περάσω ...αλλα οταν λες Αθηνα ακόμα καλύτερα γτ ετσι ; ; πχ Οικονομικών επιστημών παμακ με οικ. επιστημών ΑΣΟΕΕ έχουν διαφορά ..πχ αν ειναι να σε προσλάβει μια εταιρία θα παίξει ρόλο αν ήσουν παμακ ή ασοεε ;;;....σε ευχαριστω για τον χρόνο σου !!!
aliven Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 3 λεπτά πριν, Xarisbrc είπε Χμχμχ ναι φιλαρακι κατάλαβα πως λειτουργούν και απο οτι διαβασα μαλλον για ΑΕΙ θα παω αν με το καλο περάσω ...αλλα οταν λες Αθηνα ακόμα καλύτερα γτ ετσι ; ; πχ Οικονομικών επιστημών παμακ με οικ. επιστημών ΑΣΟΕΕ έχουν διαφορά ..πχ αν ειναι να σε προσλάβει μια εταιρία θα παίξει ρόλο αν ήσουν παμακ ή ασοεε ;;;....σε ευχαριστω για τον χρόνο σου !!! εγώ έχω δει σύγκριση ΑΘΉΝΑ VS ¨αλλη περιοχή". Αλλά αυτό μπορεί να είναι μόνο δική μου εμπειρία. Στόχευε ΑΕΙ. Σου εύχομαι καλή επιτυχία.
pral13 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, Xarisbrc είπε Χμχμχ ναι φιλαρακι κατάλαβα πως λειτουργούν και απο οτι διαβασα μαλλον για ΑΕΙ θα παω αν με το καλο περάσω ...αλλα οταν λες Αθηνα ακόμα καλύτερα γτ ετσι ; ; πχ Οικονομικών επιστημών παμακ με οικ. επιστημών ΑΣΟΕΕ έχουν διαφορά ..πχ αν ειναι να σε προσλάβει μια εταιρία θα παίξει ρόλο αν ήσουν παμακ ή ασοεε ;;;....σε ευχαριστω για τον χρόνο σου !!! Δεν έχει να κάνει με την πόλη. πχ Το μηχανικών υπολογιστών στη Πάτρα θεωρείται η κορυφαία σχολή πληροφορικής στην Ελλάδα. Στα οικονομικά που αναφέρεις φυσικά νο1 είναι η ΑΣΟΕΕ. Για μένα όμως δεν αρκεί μόνο αυτό. Αν έχεις τη δυνατότητα να περάσεις σε πανεπιστήμιο και ειδικά στην Αθήνα να το προτιμήσεις. Κατά πάσα πιθανότητα μετά τη σχολή θα δουλέψεις Αθήνα. Είναι άλλο να ψάχνεις για δουλειά όσο είσαι Αθήνα τελειώνοντας τη σχολή και άλλο να πρέπει να μετακομίσεις πχ από την Πάτρα στο πατρικό σου και μετά μόλις βρεις δουλειά να ξαναμετακομίσεις Αθήνα. Επίσης όσο θα είσαι φοιτητής θα μπορείς να έχεις άμεση επαφή με εταιρίες μέσα από business days κλπ, κάτι που είναι αδύνατο από σχολές της επαρχίας. Σε σύγκριση ΙΕΚ - ΑΕΙ δε μπαίνω καν.. Δεν έχει να κάνει με το χαρτί αλλά με την όρεξη που έχεις εσύ, με τους καθηγητές που θα έχεις σε κάθε σχολή και με το επίπεδο των συμφοιτητών σου. Φίλος μου είναι καθηγητής σε ΙΕΚ πρώτη δουλειά μετά τη σχολή, απλά του έδωσαν ένα υλικό και το διδάσκει τυφλοσούρτη.. Επεξ/σία 23 Μαΐου 2019 από pral13
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα