rofio Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 Καλησπερα σας, εχω το Apple MacBook Pro "Core i7" 2.8 13" Late 2011 με 750gb hdd και 4 GB 1333 MHz DDR3, αν και το πηρα μεταχειρισμενο ειναι σαν καινουργιο, ΑΛΛΑ hdd και 4gb ram, θελει αναβαθμιση. Ο λογος ειναι οτι χρησιμοποιω lr,ps και premiere χωρις προβλημα αλλα καλυτερα να ειναι ξεκουραστο το μηχανημα και να τρεχει λιγο ποιο πολυ. Οποτε: Ερωτηση 1η θελω να αναβαθμισω την ram σε 8 ή 16gb, ποια να βαλω? Ερωτηση 2η σκευτομαι για ssd evo 860 500gb (μιας και δεν με εχει απογοητευσει στους desctop μου). Αν κανει ο συγκεκριμενος μπορω να τον εγκαταστησω με ασφαλεια ή πρεπει να το στειλω σε ειδικο? Ερωτηση 3η αφου θα το ανοιξω που θα το ανοιξω, να του κανω καμια αλλαγη στη παστα του επεξεργαστη ή δεν υπαρχει θεμα τοσα χρονια? (γενικα δεν ζεστενεται πολυ αλλα οχι και καθολου) 60 βαθμοι μεση θερμοκρασια χωρις cooler απο κατω. Ευχαριστω εκ των προτερων
lamargos Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Έχω και εγώ ένα Macbook Pro early 2011 13", που το πήρα μεταχειρισμένο πριν από 5 μήνες. Όντως δουλεύει άψογα. Για εμένα βάλε 16 gb ram γιατί τα προγράμματα, που χρησιμοποιείς είναι απαιτητικά. Λόγω κόστους και για τη δουλειά που το θέλω έβαλα 8 gb, δεν άξιζαν για εμένα τα 16 gb. Ο ssd που προτείνεις δουλεύει μια χαρά, εγώ να φανταστείς έβαλα έναν παλιό samsung 840 pro 256 gb και δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα. Με τις αναβαθμίσεις που θες να κάνεις, θα δεις τεράστια διαφορά, το μηχάνημα θα είναι σαν καινούριο τουλάχιστον για καθημερινές εργασίες. Άποψή μου όμως είναι ότι δεν αξίζει να δώσεις πολλά λεφτά διότι ήδη είναι ενα μηχάνημα 8 ετών, οπότε μην κοιτάξεις να αγοράσεις ακριβές μνήμες και ssd. Εγώ τις μνήμες, μπαταρία και τον ssd τα εγκατέστησα μόνος μου με τις οδηγίες στο ifixit.com. Είναι πολύ απλό, δε χρειάζεσαι κάποιον ειδικό να το κάνει. Όσον αφορά τη θερμοαγώγιμη πάστα του επεξεργαστή, σκοπεύω να πάω το μηχάνημα την Παρασκευή σε ειδικό κατάστημα της επαρχίας για να την αλλάξει. Επειδή την έχω πατήσει με παλιότερο mac mini, που μου είχε καεί το τσιπάκι της κάρτας γραφικών για αυτό το λόγο, θεωρώ ότι είναι καλό να γίνει αλλαγή της πάστας, ειδικά μετά από τόσα χρόνια. Εγώ θα το πάω σε ειδικό πάντως, δε νιώθω άνετα να το κάνω εγώ. Επεξ/σία 22 Μαΐου 2019 από lamargos 1
bahamut_zero Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Ειχα αλλαξει θυμαμαι στο ιδιο μοντελο παστα. Θελει καμποση ωρα και προσοχη αλλα κυκλοφορουν πολλοι οδηγοι θα σαι κομπλε αν πιανουν τα χερια σου. Να πρεις torx κατσαβιδια και philips 00 νομιζω. για ram οσο περισσοτερη τοσο καλυτερο. Για διακο νομιζω εισαι μια χαρα. Προτεινω να βγαλεις το dvd και να βαλεις εκει τον 750 ή εναν δευτερο ssd ( οχι raid ομως νομιζω χανεις το trim). 1
rofio Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Ευχαριστω για τις απαντησεις σας, (σορρυ για την καθυστερηση), τελικα κατεληξα σε αυτην τη ram (Corsair Apple Certified 16GB (2 x 8GB) DDR3 1333 MHz (PC3 10600) Laptop Memory for Mac Model CMSA16GX3M2A1333C9) δε βαζω λινκ σε περιπτωση που δεν επιτρεπεται. Για σκληρο είμαι αναμεσα στον samsung 860 evo 500gb ή 1tb και ψαχνω ανταπρορα για να αλλαξω τον οπτικο δίσκο και να βαλω τον hdd όπως ευτηχως προτεινε ο φιλος απο πανω. Οσο για την πάστα θα δω τι θα γινει μιας και εβαλα βαση ανεμιστηρα της deepcool και κανει καλη δουλεια μεχρι τωρα. Το μονο προβλημα μου ειναι το τι πρεπει να κανω μετα το upgrade.
lamargos Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 9 ώρες πριν, rofio είπε Οσο για την πάστα θα δω τι θα γινει μιας και εβαλα βαση ανεμιστηρα της deepcool και κανει καλη δουλεια μεχρι τωρα. Το μονο προβλημα μου ειναι το τι πρεπει να κανω μετα το upgrade. Ενημερωτικά, σου λέω ότι άλλαξα πάστα στο λάπτοπ την προηγούμενη εβδομάδα και είδα διαφορά στη λειτουργία κυρίως όσον αφορά το ανεμιστηράκι, που είναι πολύ πιο ήσυχο και δε δουλεύει στο φουλ τόσο συχνά, όσο πριν. Ο θόρυβος έπεσε αισθητά τουλάχιστον για εμένα. Επειδή είναι παλιό λάπτοπ, και επειδή έχω καεί παλιότερα με αντίστοιχη περίπτωση, που το τσιπάκι της κάρτας γραφικών έκαιγε πάστα και εν τέλει κάηκε το ίδιο, σου συνιστώ να το αλλάξεις. Η βάση με τον ανεμιστήρα, που πήρες δε λύνει το πρόβλημα.
rofio Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 11 ώρες πριν, lamargos είπε Ενημερωτικά, σου λέω ότι άλλαξα πάστα στο λάπτοπ την προηγούμενη εβδομάδα και είδα διαφορά στη λειτουργία κυρίως όσον αφορά το ανεμιστηράκι, που είναι πολύ πιο ήσυχο και δε δουλεύει στο φουλ τόσο συχνά, όσο πριν. Ο θόρυβος έπεσε αισθητά τουλάχιστον για εμένα. Επειδή είναι παλιό λάπτοπ, και επειδή έχω καεί παλιότερα με αντίστοιχη περίπτωση, που το τσιπάκι της κάρτας γραφικών έκαιγε πάστα και εν τέλει κάηκε το ίδιο, σου συνιστώ να το αλλάξεις. Η βάση με τον ανεμιστήρα, που πήρες δε λύνει το πρόβλημα. Σιγουρα δεν θα το λυσει αλλα ειδα διαφορα στις θερμοκρασιες... Τουλαχιστον να μου κρατησει το καλοκαιρι και μην ζεματαει. Τελος της σεζον θα το παω σε ειδικο για ενα check up και καθαρισμο. Υ.Γ. Εχετε να προτείνετε κανεναν?
lamargos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, rofio είπε Σιγουρα δεν θα το λυσει αλλα ειδα διαφορα στις θερμοκρασιες... Τουλαχιστον να μου κρατησει το καλοκαιρι και μην ζεματαει. Τελος της σεζον θα το παω σε ειδικο για ενα check up και καθαρισμο. Υ.Γ. Εχετε να προτείνετε κανεναν? Σε Αθήνα πήγαινε το στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της Apple. Εγώ για την αλλαγή πάστας το πήγα σε κατάστημα της Λάρισας, που με βόλευε... 1
gousias Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 Καλησπέρα, στο mb pro 13 late 2011 έχει βογγήξει το ανεμιστηράκι σε σημείο που σχεδόν κρασάρει, πρέπει να μένει κλειστό για κάποια ώρα. Σκέφτηκα να προβώ σε αλλαγή του ανεμιστήρα, έχετε υπόψη τι να επιλέξω; Κάποιο εναλλακτικό (ίσως μεγαλύτερο) ή το ίδιο που φορά; Το σωστό ανεμιστηράκι είναι A1278;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα