Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αφήνουμε απ έξω το οικονομικό και αν συμφέρει κάτι τέτοιο.

έχει δοκιμάσει κανείς να βάλει 100αρα σε παπί ή γενικά σε μονοκύλινδρο χαμηλού κυβισμού (<250cc);

Λένε ότι σε τέτοιους κινητήρες δεν έχει νόημα, αλλά έχω ακούσει από άτομο που έχει βάλει ότι όντως υπάρχει μικρή διαφορά.

άλλος λέει ότι κάνει και ζημιά κιόλας.

κάποιος που έχει δοκιμάσει να μας πει στην πράξη και όχι λόγια του αέρα

Δημοσ.

Καμία διαφορά δεν έχω δει μόνο στο ότι πλήρωσα παραπάνω. Κατανάλωση ίδια με την απλή σε τράβηγμα δεν μπορώ να πω ότι είδα διαφορά. 

Δημοσ.

Δηλαδή δεν δίνει άλογα? Καλύτερη ροπή? Καθαρότερη καύση? Μεγαλύτερη αυτονομία? Δεν καθαρίζει τις βαλβίδες? Και το εσωτερικό του κινητήρα και ότι άλλο τσαμπουνανε στα πρατήριο?? 

Plot twist. Όχι μόνο δεν κάνει καμία διαφορά σε ένα παπί αλλά ούτε στα περισσότερα αυτοκίνητα. 

• Like 2
Δημοσ.

Κάνει διαφορά μόνο σε αυτοκίνητα turbo που μπορούν να αλλάξουν χαρτογράφηση και να δουλέψουν με μεγαλύτερο αβάνς ή σε κινητήρες με υψηλή συμπίεση που μπορούν να επωφεληθούν από την αντικροτικοτητα της 100ρας.

Διαφορά ΔΕΝ θα δεις πουθενά αλλού.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, kleo1 είπε

αφήνουμε απ έξω το οικονομικό και αν συμφέρει κάτι τέτοιο.

έχει δοκιμάσει κανείς να βάλει 100αρα σε παπί ή γενικά σε μονοκύλινδρο χαμηλού κυβισμού (<250cc);

Λένε ότι σε τέτοιους κινητήρες δεν έχει νόημα, αλλά έχω ακούσει από άτομο που έχει βάλει ότι όντως υπάρχει μικρή διαφορά.

άλλος λέει ότι κάνει και ζημιά κιόλας.

κάποιος που έχει δοκιμάσει να μας πει στην πράξη και όχι λόγια του αέρα

Η χρήση 100άρας έχει νόημα ΜΟΝΟ στην περίπτωση που ο κατασκευαστής του οχήματος προτείνει χρήση βενζίνης τουλάχιστον 98 οκτανίων.

Δημοσ.

Πρόσφατα μετά από πολλά χρόνια έβαλα βενζίνη σε βενζινάδικο της shell οι λόγοι που δεν βάζω σε shell είναι γιατί παλιότερα με ζαλιζαν και μερικοί έβαζαν μόνοι τους 97 άρα χωρίς να σε ρωτήσουν... είναι η μοναδική εταιρεία που πουλάει 97αρα κάτι που το θεωρώ τελείως απάτη.. δεν είχα πολύ βενζίνη και αναγκαστικά έβαλα στο κοντινότερο βενζινάδικο ένα της shell , φουλαρετο του λέω άπλη 1.59€ να σου βάλω 100 άρα μου λέει να κάνει πιο πολλά χιλιόμετρα να τραβάει καλύτερα το μηχανάκι Κτλπ πάει να αρπάξει την μάνικα της 100αρας 1.93€/ λ

Άπλη βάλε φίλε άμα θες να σε πληρώσω. Εντάξει μου λέει αλλά χάνεις τουλάχιστον 30 40 χιλιόμετρα αυτονομίας..  1 ευρώ και κάτι ψιλά χάνω φίλε.. 

Μόνο σε περίπτωση ανάγκης  θα ξανά βάλω σε shell.

Τι παραμύθια πουλάνε για της βενζίνες του έλεος.

Ειδικά παλιότερα είχα τσακωθεί πολλές φορές όταν έβλεπα να μου βάζουν 97 άρα χωρίς να το ζητήσω 

Δημοσ.

Σε ταξιδι με αυτοκινητο εχω δει διαφορες στην αυτονομια οσες φορες αλλαξα απο 100ρα σε απλη.

Σε μηχανη CB1 εβλεπα διαφορα στην αποδοση καθε φορα που δοκιμαζα.

Σε παπι CryptonX 150cc βλεπω διαφορα σε αποδοση και αυτονομια εαν αναγκαστω να βαλω απλη ,εαν ειναι κλειστο το στανταρ βενζιναδικο που βαζω.

Εδω να τονισω οτι βαζω απο βενζιναδικο της ιδιας εταιριας,το οποιο δεν εχει 100ρα.

Να τονισω επισης οτι ειμαι ολη μερα πανω στο μηχανακι τα τελευταια χρονια,λογω δουλειας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο πετρελαιοκίνητο αμάξι μου όταν βάζω ενισχυμένο πετρέλαιο σαφώς πάει καλύτερα,ούτε συζήτηση.

Σε ένα κινέζικο σκούτερ 125άρι που είχα, δεν μπορούσα να καταλάβω την διαφορά, αλλά έπαιρνε πιο εύκολα μπροστά,το πιο βασικό για μένα.

Μεγάλο ρόλο παίζει και η ποιότητα που πουλάνε τα βενζινάδικα.

Επεξ/σία από palawiaris

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...