kogba Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Να πω και εγώ την άποψη μου: - Η εφορευτική επιτροπή θα έπρεπε/ΠΡΕΠΕΙ να πληρώνεται, αναλόγα του μέσου μισθού 8ωρου +50% λόγω αργίας. Εννοείται, αν σε κρατήσει ο δικαστικός παραπάνω ώρες, θα πληρωθούν σαν επιπλέον υπερωρία. - Τα ποσά των υπολοίπων αντιπροσώπων, τα θεωρώ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ, για διαδικασία που επωμίζεται όλος ο λαός μέσω των φόρων. Ελεύθερη αγορά ΑΝ έχουμε και ΔΕΝ συμμμορφώνονται οι όποιοι υπάλληλοι(Σύλλογοι τους κ.λ.π. ) , φέρε από την Τασμανία με το 1/5 του ποσού. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ - Όποιος απουσιάζει χωρίς σοβαρό λόγο (δεν τον πάτησε φορτηγό, δεν τον πυροβόλησαν ή δεν έπεσε στις ράγες του μετρό, τέτοια πράγματα, όχι πυρετούς, κοιλόπονους και αιμορροϊδες) , ΔΕΝ έχει δικαίωμα/ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ από ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΔΟΜΑ (κάθε μορφής, ενοικίου, απόλυσης, αγοράς καινούργιου ¨Αι Φόουν) , για την επόμενη πενταετία. - Δημόσιοι Υπάλληλοι παντός είδους, ύψους πλάτους και βάθους, ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ και αυτοί από κάθε είδους επίδομα, εκτός και αν ΔΕΧΘΟΥΝ να συμπεριλαμβάνονται στις κληρώσεις για εφορευτικές επιτροπές. Εξαίρεση όσοι μόνο δουλεύουν εκείνη την ημέρα(τομείς υγείας, ασφάλειας, κ.λ.π. ) Αυτά.- ¨Εντιτ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ Επεξ/σία 24 Μαΐου 2019 από kogba 1 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Εφορευτικη δεν εχω κανει ποτε αλλα τα παλια καλα ή κακα χρονια αρκετες φορες εκλογικος αντιπροσωπος. Μια φορα ειχαμε διακαστικο καθηγητρια ...... Δικαιου της παλαι .....ΑΒΣΘ τωρινο ΠΑΜΑΚ. Για την σταυροδοσια μας ειχε πει "Σιγα μην κατσω εγω να μετρησω τους σταυρους των υποψηφιων σας" Εννοειται οτι οπου ειχα πειθωριο εβαζα σταυρους οπου ηθελα ενω μετρουσα ..... Επεξ/σία 25 Μαΐου 2019 από Γιάννης Platano 1 1
apostolosl Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Δάσκαλους και καθηγητές στις εφορευτικές και τελειώνει η ιστορία παιδιά. ή οπως αναφέρθηκε (για να μην ενοχλήσουμε τους εκπαιδευτικούς στις "εκλογικές¨τους διακοπές) σε άλλα Post ανέργους με ένα συμβολικό ποσό. αυτά περί κυρώσεων είναι τελείως αστεία. απλά το μόνο που γινεται είναι όταν επιλεγόμενος πάει και φηφίζει και είναι στραβόξυλο ο δικηγόρος του κάνει σκήνη. τα γνωστά... συνήθως είναι και ψώνια του κερατά και κανουν θέμα για να επιβλήθουν στον "κατώτερο" να το πούμε έτσι.. τα γνωστά... οι γνωστές νοοτροπίες και λογικές 100 χρόνια πέρασαν και δεν αλλάζει τίποτα. Δημοκρατία όπως μας συμφέρει... και όποτε μας συμφέρει.. Μου θυμίσατε τώρα που είχα σχέση με μια δασκάλα εξ αθηνών και έκανε αμάν να έρθουν εκλογές για να έρθει για πη@@μα... lollll Επεξ/σία 24 Μαΐου 2019 από apostolosl 2 2
vagos789 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 47 λεπτά πριν, paredwse είπε Όχι, λέω αυτό εδώ. Το οποίο είναι άχρηστο σε όποιον δεν είναι δικαστικός αντιπρόσωπος. "Προς περαιτέρω διευκόλυνση αντιπροσώπων και εκλογέων, μειώθηκε ο αριθμός των εγγεγραμμένων στον εκλογικό κατάλογο από 500 έως 600 σε 450, κατά ανώτατο όριο, σε εκλογικά τμήματα με 3 κάλπες" Αυτο σημαινει οτι σε μια αιθουσα αναλογουν max 450 ψηφοφοροι; Τι δεν καταλαβαινω σωστα,φαινεται πολυ μικρος αριθμος,ειδικα σε επαρχια που δεν υπαρχουν τοσες αιθουσες
Miracle Worker Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Πάντως, επειδή κάποιοι αναφέρονται στους Δ.Υ. και στους Δημοτικούς Υπαλλήλους, να σας ενημερώσω ότι τόσο οι Δημοτικοί Υπάλληλοι όσο και οι Αστυνομικοί πληρώνονται έξτρα. Παλιά τα λεφτά ήταν πολύ παχυλά, τώρα έχουν πέσει. Όπως μου είπε δημοτικός υπάλληλος είναι 100 ευρώ για κάθε Σαββατοκύριακο, από 250 έκαστο παλιότερα. Οι αστυνομικοί είχα ακούσει είχαν πέσει στα 700 από >1000, αλλά δεν ξέρω αν είναι μια φορά ή εις διπλούν.
LouCi4er Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 7 λεπτά πριν, apostolosl είπε Δάσκαλους και καθηγητές στις εφορευτικές και τελειώνει η ιστορία παιδιά. ή οπως αναφέρθηκε (για να μην ενοχλήσουμε τους εκπαιδευτικούς στις "εκλογικές¨τους διακοπές) σε άλλα Post ανέργους με ένα συμβολικό ποσό. αυτά περί κυρώσεων είναι τελείως αστεία. απλά το μόνο που γινεται είναι όταν επιλεγόμενος πάει και φηφίζει και είναι στραβόξυλο ο δικηγόρος του κάνει σκήνη. τα γνωστά... συνήθως είναι και ψώνια του κερατά και κανουν θέμα για να επιβλήθουν στον "κατώτερο" να το πούμε έτσι.. τα γνωστά... οι γνωστές νοοτροπίες και λογικές 100 χρόνια πέρασαν και δεν αλλάζει τίποτα. Δημοκρατία όπως μας συμφέρει... και όποτε μας συμφέρει.. Ποιος δικαστικος αντιπροσωπος θα κατσει να ασχοληθει με μελος εφορευτικης επιτροπης που δεν εχει παρουσιαστει ή θα κατσει να επιβληθει στον "κατωτερο"?Τις προηγουμενες εκλογες ημουν μελος,ηταν μια δικαστικος απο Αθηνα (εγω Καρδιτσα) η οποια ηταν παρα πολυ καλη κυρια.Τεσπα ειχα παει να ψηφισω καποια στιγμη το μεσημερι και ειπα οτι ειμαι μελος και τετοια.Μιλησαμε λιγο και συμφωνησαμε να παω καμια ωρα πριν κλεισουν οι καλπες να βοηθησω στην καταμετρηση. Για να μην τα πολυλογω της επιασα την κουβεντα και την ρωτησα γιατι δεν κινει διαδικασιες ή δεν κανει σκηνη για τα μελη που δεν εχουν παρουσιαστει (ηταν 6 μελη για να παρουσιαστουν και ημασταν 2 μεσα).Που ξερω εγω μου λεει τι ρολο βαραει ο αλλος και ξεκιναει να μου λεει ιστορια.Μια φορα μου ειχε τυχει να την "πω" σε μελος που ειχε αργησει να ερθει και ειχε 2 ωρες να ωριεται,να βριζει,ειχε πεσει κατω και χτυπιοταν,εγω ημουν στο τσακ για εγκεφαλικο και τελοσπαντων τραγικη κατασταση.Απο τοτε μου λεει δεν ασχολουμαι καθολου,προτιμω να κατσω να μετρησω μονη μου τους ψηφους παρα αυτο που επαθα εκεινη την μερα.Εγω ολες τις φορες που ημουν μελος πηγα μονο και μονο για τους υπολοιπους που ηταν εκει (για τα αλλα μελη-συγχωριανους μου) και οχι για τις τυχον κυρωσεις.
MikeJ Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Εγώ ρώτησα σήμερα στο HR και μου είπαν ότι δε μπορούν να μου δώσουν βεβαίωση ότι εργάζομαι συγκεκριμένα τη Κυριακή αυτή, παρά μόνο μια γενική βεβαίωση ότι είμαι υπάλληλος της εταιρείας και δουλεύω πλήρη απασχόληση κλπ.... Όχι ότι έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία απλά για τυπικούς λόγους το ήθελα σαν άλλοθι αν τυχόν γίνει τίποτα να μπορώ να αποδείξω ότι δουλεύω στην Αθήνα την ημέρα των εκλογών και το εκλογικό τμήμα είναι 300+ χλμ μακρυά για μένα.
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 21 λεπτά πριν, MikeJ είπε Εγώ ρώτησα σήμερα στο HR και μου είπαν ότι δε μπορούν να μου δώσουν βεβαίωση ότι εργάζομαι συγκεκριμένα τη Κυριακή αυτή, παρά μόνο μια γενική βεβαίωση ότι είμαι υπάλληλος της εταιρείας και δουλεύω πλήρη απασχόληση κλπ.... Όχι ότι έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία απλά για τυπικούς λόγους το ήθελα σαν άλλοθι αν τυχόν γίνει τίποτα να μπορώ να αποδείξω ότι δουλεύω στην Αθήνα την ημέρα των εκλογών και το εκλογικό τμήμα είναι 300+ χλμ μακρυά για μένα. Δουλευεις αυτη την Κυριακη ?
Mhlogiatros Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Τρελοί είναι να δώσουν βεβαίωση είναι +75% το κόστος για Κυριακή σωστά ;
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Να βάλουν όλους τους δασκάλους και τους καθηγητές στις εφορευτικές επιτροπές, και έληξε η ιστορία. Ούτως ή άλλως Παρασκευή, Δευτέρα κάθονται. edit: το έχουν πει και άλλοι...😁 Επεξ/σία 24 Μαΐου 2019 από Επισκέπτης
insomnia888 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 22/5/2019 στις 9:09 ΜΜ, ParhsG είπε Αν δε πας και δεν ειναι κανεις απλα σε ψάχνουν; Τι θέμα μπορεις να εχεις πρακτικά; Δηλαδη http://www.topontiki.gr/article/146333/patra-fylaki-gia-5-atoma-poy-eno-klithikan-den-pigan-os-eforeytiki-epitropi-stis Πρακτικα δλδ αν φας φυλακη θα πληρώσεις αρκετά; δύσκολο....μια φίλη μου την κοπάνησε και στην πρώτη αναμέτρηση και στις επαναληπτικές, το χαρτί έγραφε οτι σε περίπτωση που δεν παρουσιάστεί θα έρθει η Αστυνομία και θα την σύρει δια της βίας. Στις δημοτικές εκλογές του 2015 (ή 2014?) και δεν έγινε τίποτα απολύτως, κανείς δεν την έψαξε, ούτε πρόστιμο έφαγε, ούτε φυλακή μπήκε (έλεος). Δεν αποκλείεται από τους κοπανατζήδες να διαλέξουν κάποιους με κλήρωση, έτσι επειδή ο φόβος φυλάει τα έρημα. Κανένα πρόστιμο που αν δεν πληρώσεις, θα πάει στην Εφορία. Μέχρι εκεί. ΥΓ. Στο συγκεκριμένο άρθρο 5 άτομα καταδικάστηκαν όχι επειδή την κοπάνησαν από την εφορευτική αλλά επειδή δεν προσήλθαν στο δικαστήριο. Η ερήμην καταδίκη είναι χειρότερη επειδή αν δεν ασκήσεις έφεση, κάποια στιγμή θα έρθει η ΕΛ.ΑΣ και θα σε σύρει στην μπουζού, έτσι για σπάσιμο (βγαίνεις μόλις σε δει εισαγγελέας, αρκεί να μην σε θυμηθούν παρασκευή απόγευμα, περιμένεις μέχρι Δευτέρα πρωί). Επεξ/σία 24 Μαΐου 2019 από insomnia888 2
MikeJ Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 2 hours ago, Γιάννης Platano said: Δουλευεις αυτη την Κυριακη ? Ναι για αυτό τους το ζήτησα αλλά δε μου έδιναν. 2 hours ago, Mhlogiatros said: Τρελοί είναι να δώσουν βεβαίωση είναι +75% το κόστος για Κυριακή σωστά ; Μα κανονικά νόμιμα εργάζομαι και πληρώνομαι το +75 όλες τις Κυριακές και τις αργίες, νυχτερινά +25 κοκ. Δε τίθεται θέμα νομιμότητας. Περισσότερο τεμπελιά του hr μου ακούγεται. Είναι και Παρασκευή σήμερα. Τους ζήτησα και βεβαίωση γιατί πρέπει να αλλάξουμε τράπεζα μισθοδοσίας και μου είπαν θα είναι έτοιμη τη Τρίτη.... Ούτε στη γραμματεία της σχολής μου δεν έπεφτε τέτοια τσουγκράνα...
dtzgr Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Έπρεπε να τους πεις 'τοτε θα πάω εφορευτική και τα λέμε από Τρίτη'.
BrocasHelm Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Πάντως εγώ παραμένω μπερδεμένος. Από τη μία έχω και βλέπω ότι με βεβαίωση εργοδότη ότι σε απασχολεί, δεν σε κρατάνε και πας για δουλειά. Από την άλλη, βλέπω αυτό: https://diavgeia.gov.gr/doc/6Ο5Β465Θ1Ω-ΕΥ0?inline=true που λέει: 3. Από τις ανωτέρω διατάξεις συνάγεται ότι η συμμετοχή εργαζόμενου ως μέλους σε εφορευτική επιτροπή, κατόπιν κλήσηςαπό δημόσια αρχή,αποτελεί εκτέλεση υποχρεωτικού εκ του νόμου καθήκοντοςκαι επομένως συνιστά σπουδαίο λόγο αποχής από την εργασίακατά την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας,αντιμετωπιζόμενο σύμφωνα με τα άρθρα 657-658 του Αστικού Κώδικα(βλ.και Κουκιάδη, ό.π., σελ. 678 με ειδική αναφορά στην άσκηση νόμιμου καθήκοντος). Και μάλιστα σου δίνει άδεια από την εργασία την ημέρα των εκλογών και την επόμενη (σε μερικές περιπτώσεις), όπου παίρνεις το ημερομίσθιο αλλά όχι τις ασφαλιστικές εισφορές από ότι κατάλαβα. Που πέρασα από το πρωτοδικείο το πρωί μου είπε μην τα φέρνεις εδώ τα χαρτιά, να τα πας στο εκλογικό κέντρο. Με βλέπω να πηγαίνω κι ότι γίνει έγινε.
nzeppos Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 23/5/2019 στις 12:23 ΠΜ, LouCi4er είπε Κληρωση my ass.Εγω στις 5 τελευταιες εκλογες,τις τεσσερις ημουν μελος,ευτυχως σε αυτες την γλιτωσα.Σε χωριο 1000 κατοικων με 2 εκλογικα τμηματα,εχω παρατηρησει οτι επιλεγουν συνεχεια τους ιδιους και τους ιδιους.Εχει μεγαλο μανικι να επιλεγουν τα μελη,πρεπει να ξερεις εναν εναν τους κατοικους.Ποιος ειναι μονιμος κατοικος,ποιος εχει την δυνατοτητα να προσελθει(θεμα υγειας κτλ),ποιος θα προσελθει(ειναι μερικοι που δεν νοιωθουν) και παρα πολλα αλλα κριτηρια.Ανθρωπος που ξερει πως γινεται η κληρωση μου ειπε οτι συνηθως ολο οι ιδιοι κληρωνονται. Δεν ξέρω πόσο ράδιο αρβύλα είναι όλα αυτά ή τελοσπάντων πόση τυχαιότητα εμπεριέχεται στις κληρώσεις, πάντως γνωστός μου που πριν χρόνια πήγαινε συνέχεια εφορευτική σε ένα χωριό έξω από τα Γιάννενα κάποια στιγμή τους έκανε σαματά γιατί οι υπόλοιποι της επιτροπής διενεργούσαν συστηματικά... περίεργες καταμετρήσεις. Σε φάση τα ψηφοδέλτια που ήταν και δεν ήταν άκυρα υπέρ του ενός κόμματος τα μετρούσαν πάντα κανονικά, πανομοιότυπα όμως ψηφοδέλτια των αντιπάλων τα ακύρωναν δίχως έλεος. Ο γνωστός μου έκανε φασαρία και απείλησε να μην υπογράψει για τα τελικά αποτελέσματα της καταμέτρησης, τελικά τον έπεισαν να υπογράψει αλλά δεν τον ξανακάλεσαν ποτέ εφορευτική. Τυχαίο; Δύσκολο. Για το άλλο που λένε περί άδειας την επόμενη εργάσιμη αν κάποιος είναι εφορευτική, δεν ξέρω τι ορίζει ο νόμος αλλά στην εταιρεία που εργάζομαι το HR έδωσε κανονική τύποις εκλογική άδεια για τη Δευτέρα (άρα επί πληρωμή) σε όσους δήλωσαν ότι έχουν κληθεί σε επιτροπή. Αν θυμάμαι καλά δεν θα ζητήσουν καν δικαιολογητικά. Πάντως για να πω την αμαρτία μου εμένα μια φορά μόνο μου έχει έρθει χαρτί και ήταν για για αναπληρωματικός. Το είχαν κολλήσει στην πόρτα του πατρικού μου που τότε δεν έμενε κανένας εκεί μόνιμα. Το έπαιξα Λούης ότι και καλά δεν το είδα το χαρτί και εννοείται δεν πλησίασα ούτε σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων το εκλογικό τμήμα, άλλη όρεξη δεν είχα. Προφανώς δεν ασχολήθηκε κανένας παραπάνω. Θυμάμαι ότι τω καιρώ εκείνω είχα ψάξει λίγο στο Ίντερνετ τι παίζει γενικά (φυσικά στο Ίντερνετ ό,τι λέγεται είναι πάντα η αλήθεια!) και δεν είχα διαβάσει για περιπτώσεις που κάποιος είχε επιπτώσεις ή κάτι αντίστοιχο. Οι χειρότερες περιπτώσεις έλεγαν ότι όταν πήγαν στο εκλογικό τμήμα τους κράτησαν με το ζόρι ή ότι ο δικαστικός αντιπρόσωπος τα πήρε στο κρανίο επειδή δεν είχε πατήσει κανένας το πρωί, οπότε έστειλε αστυνομία και έφερε σηκωτούς στο εκλογικό τμήμα δυο-τρεις που είχαν ξεμείνει σπίτια τους. Αλλά μέχρι εκεί. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2019 από nzeppos
Προτεινόμενες αναρτήσεις