Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, chill είπε

Προσωπικά πήρα χαρτί από νοσοκομείο για να το αποφύγω (μπορώ και δεν μπορώ από άποψη υγείας να βγάλω την ημέρα στο εκλογικό αλλά δεν προτίθεμαι να ρισκάρω). Δεν δίνουν εύκολα χαρτί πάντως. Υπήρχαν ουρές για το συγκεκριμένο θέμα. Το θέμα είναι ότι μου είπαν να ειδοποιήσω τον δικαστικό αντιπρόσωπο.....το χαρτί δεν αναφέρει κάτι επάνω. Στο δίκτυο λέει ότι παίζει να σε καλέσει και ο ίδιος 1-2 μέρες πριν για να δει αν θα πας ή όχι.

Είσαι σίγουρος; δικός μ άνθρωπος μ έβγαλε μεν το χαρτί αλλά μ είπε πως έχει έρθει εγκυκλιος όπου αναφέρει πως πρέπει να νοσηλευεσαι για να απαλλαγείς. Δεν πειράζει όμως βεηκα άλλον τρόπο, να είμαι νόμιμος τουλάχιστον που δεν θα πάω 

Επεξ/σία από greekbusters
Δημοσ.

Λοιπόν άτομο το οποίο παίρνει μέρος ως γραμματέας δικηγόρου εδώ και χρόνια (πολύ γνωστός μου σε περιοχή της Αθήνας) μου είπε το εξής.

Αν παρουσιαστεις από τις 6-7 το πρωί ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα προχωρήσει με τα μέλη που θα παρουσιαστούν. Και αν είναι 2-3 (2 του αρκούν ειδικά τώρα που έχουν και 2 γραμματείς) δεν θα ζητήσει περισσότερα. Αρκούν.  Δεν θα κάνει καμία μα καμία προσπάθεια να βρει τα τακτικά μέλη.

Αν είσαι αναπληρωματικός και πας από της 7 θα σε κρατήσει δεν θα προσπαθήσει να βρει τα τακτικά.

Αν του χρειάζονται άτομα θα φωνάξει αστυνομία και θα δώσει εντολή να βρουν τα τακτικά.

Τα αναπληρωματικά συνήθως λέει ότι τα τσιμπάνε την ώρα που πάνε να ψηφίσουν (τώρα αυτό δεν ξέρω τι σημαίνει. Ότι δεν δίνουν και πολύ σημασία στο να ενημερώνουν τα αναπληρωματικά μέλη….?)

Η απόφαση είναι καθαρά προσωπική.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, greekbusters είπε

Είσαι σίγουρος; δικός μ άνθρωπος μ έβγαλε μεν το χαρτί αλλά μ είπε πως έχει έρθει εγκυκλιος όπου αναφέρει πως πρέπει να νοσηλευεσαι για να απαλλαγείς. Δεν πειράζει όμως βεηκα άλλον τρόπο, να είμαι νόμιμος τουλάχιστον που δεν θα πάω 

Ουσιαστικά σου γράφουν άδεια πολλών ημερών λόγω προβλήματος υγείας. Την άδεια δεν την παρουσιάζεις προφανώς πουθενά αλλού παρά μόνο στον δικολάβο του τμήματος σου.

Δεν ξέρω αν την γράφουν εύκολα. Προσωπικά έχω διψήφιο αριθμό χειρουργείων στην πλάτη μου με τελευταίο πέρσι και 3μηνη νοσηλεία. Θέλω να πω δεν ξέρω αν ήμουν υγιέστατος κατά πόσο θα πέρναγε αέρα η άδεια. Ο χειρούργος μου ήταν κατηγορηματικός πάντως όταν επικοινώνησα πρώτη φορά μαζί του "Φυσικά και ΔΕΝ θα πας".

Φυσικά εργάζομαι κανονικά και 12ωρα πολλές φορές....αλλά γι'αυτό ομολογώ πως δεν έχω ζητήσει την συμβουλή του χειρούργου :p

Επεξ/σία από chill
Δημοσ.

Ξερει κανενας εαν χαρτι απο κρατικο νοσοκομειο(παιδων) για ασθενεια ανηλικου παιδιου ισχυει για απαλλαγη ?.

Εχω τον μικρο σε αναρρωση στο σπιτι.

Δεν εχω παραλάβει κανενα χαρτι για εφορευτικη αλλα ποτε δεν ξερεις αν σε τσιμπησουν εκεινη την ωρα και σου πουν οτι στο εχουν επιδώσει ...

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Δεν σε απαλασσει απο δουλεια την επομενη μερα δυστυχως....Θεωρω απαραδεκτο να μην υπαρχει εστω μια μικρη συμβολικη αμοιβη στην εφορευτικη .Για αυτο δημιουργουντε και τα προβληματα .

Δεν λέω για την επόμενη μέρα. Λέω για την Κυριακή των εκλογών, που όντως εργάζομαι (όπως και κάθε Κυριακή καθώς είμαι σε τουριστική επιχείρηση).

Σήμερα πήρα βεβαίωση εργοδότη με σφραγίδα και υπογραφή, καθώς και τον πίνακα προσωπικού που έβγαλε το λογιστήριο στο οποία φαίνεται πως εργάζομαι Κυριακή και το ωράριό μου όπως είναι δηλωμένο στο ΙΚΑ.

Αύριο πρωί θα πάω μία και από το πρωτοδικείο να ρωτήσω, και αν δεν θέλουν να είναι 1 μέλος μείον, ας βρουν τον επόμενο. Και φυσικά τα πηγαίνω και Κυριακή στο εκλογικό τμήμα. Το θέμα είναι, να πάω το πρωί πχ 7 πριν φύγω για δουλειά, ή να πάω μετά; Πιστεύω με το 2ο υπάρχει πιθανότητα να με κρατήσουν με το ζόρι, ενώ θα είμαι ήδη κομμάτια από την δουλειά.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, aliven είπε

Λοιπόν άτομο το οποίο παίρνει μέρος ως γραμματέας δικηγόρου εδώ και χρόνια (πολύ γνωστός μου σε περιοχή της Αθήνας) μου είπε το εξής.

Αν παρουσιαστεις από τις 6-7 το πρωί ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα προχωρήσει με τα μέλη που θα παρουσιαστούν. Και αν είναι 2-3 (2 του αρκούν ειδικά τώρα που έχουν και 2 γραμματείς) δεν θα ζητήσει περισσότερα. Αρκούν.  Δεν θα κάνει καμία μα καμία προσπάθεια να βρει τα τακτικά μέλη.

Αν είσαι αναπληρωματικός και πας από της 7 θα σε κρατήσει δεν θα προσπαθήσει να βρει τα τακτικά.

Αν του χρειάζονται άτομα θα φωνάξει αστυνομία και θα δώσει εντολή να βρουν τα τακτικά.

Τα αναπληρωματικά συνήθως λέει ότι τα τσιμπάνε την ώρα που πάνε να ψηφίσουν (τώρα αυτό δεν ξέρω τι σημαίνει. Ότι δεν δίνουν και πολύ σημασία στο να ενημερώνουν τα αναπληρωματικά μέλη….?)

Η απόφαση είναι καθαρά προσωπική.

Απο οτι διάβασα ομως μπορεί να σε δηλώσει οτι δε πήγες και μετα αυτοματα πας δικαστήριο, δλδ πέρα απο αυτη τη διαδικασία.

• Super Moderators
Δημοσ.
9 hours ago, BrocasHelm said:

[...] Το θέμα είναι, να πάω το πρωί πχ 7 πριν φύγω για δουλειά, ή να πάω μετά; Πιστεύω με το 2ο υπάρχει πιθανότητα να με κρατήσουν με το ζόρι, ενώ θα είμαι ήδη κομμάτια από την δουλειά.

Στη θέση σου θα πήγαινα πριν πάω στην εργασία μου. Έτσι καθαρίζεις από το πρωί. 

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, ParhsG είπε

Απο οτι διάβασα ομως μπορεί να σε δηλώσει οτι δε πήγες και μετα αυτοματα πας δικαστήριο, δλδ πέρα απο αυτη τη διαδικασία.

για αυτο λεω οτι η αποφαση ειναι προσωπική και παίρνεις ένα ρίσκο. Πάντως μέχρι και χθες δεν πίστευα όταν έλεγαν ότι αν πας 1 φορά σε ξαναφωνάζουν ή κάποιον συγγενή σου.

Χθες μίλησα με άτομο που πήγε την τελευταία φορά ήταν πάρα πολύ εντάξει στις υποχρεώσεις της από το πρωί και φέτος κάλεσαν τον άντρα της. (αυτός δεν θα πάει)

Τυχαίο?

Και άλλα δεν τα έχουν καλέσει ποτέ….

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vagos789 είπε

μου ηρθε χαρτι,τριτη φορα!

Σήμερα? δείνουν ακόμα?

Υπέγραψες παραλαβή?

Τις άλλες 2 πήγες?

Στατιστικά στοιχεία κρατάω....🤣🤣🤣

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Apati-menos είπε

Αυτο παντως που λεει δεν το κανουν οι εργοδοτες 

Περαιτέρω και λαμβάνοντας υπόψη τον χρόνο που απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων μέλους εφορευτικής επιτροπής, ο οποίος δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς εκ των προτέρων, η απουσία του εργαζόμενου από την εργασία του και κατά την επομένη ημέρα της διεξαγωγής της ψηφοφορίας, εφόσον συνδέεται με την εκτέλεση των ανωτέρω καθηκόντων, συνιστά σπουδαίο λόγο αποχής από την εργασία και ο εργαζόμενος διατηρεί την αξίωσή του για τον μισθό.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.

Χτες το απογευμα με περιμενε το χαρτι,ειχε εκδοθει στις 20/5

Καθε φορα αναπληρωματικος ειμαι,που πρακτικα δεν αλλαζει κατι

Μια φορα δεν πηγα στο δευτερο γυρο γιατι εκει οι αναγκες ειναι βεβαια πολυ μικροτερες,τωρα με 3 καλπες θα ειναι αστα να πανε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Χτες το απογευμα με περιμενε το χαρτι,ειχε εκδοθει στις 20/5

Καθε φορα αναπληρωματικος ειμαι,που πρακτικα δεν αλλαζει κατι

Μια φορα δεν πηγα στο δευτερο γυρο γιατι εκει οι αναγκες ειναι βεβαια πολυ μικροτερες,τωρα με 3 καλπες θα ειναι αστα να πανε.

Εχει και σταυροδοσια για ευρωβουλευτες και δημοτικους συμβουλους  (νομιζω) που δυσκολευει πολυ τα πραγματα .Μια φορα εκλογικος αντιπροσωπος ειχα φυγει ξημερωματα .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...