nikko_ Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Πριν απο αρκετά χρόνια είχα πάει ως γραμματέας δικηγόρου φίλου μου, σε εκλογικό τμήμα των Αμπελοκήπων (Αθήνα). Δεν ήρθε κανείς από την εφορευτική επιτροπή. Μερικοί είχαν το θράσος να εμφανιστούν για να ψηφίσουν, αλλά όταν τους έλεγε ο δικηγόρος ότι είναι εφορευτική και πρέπει να κάτσουν άρχισαν να λένε ότι έχουν κάποιον στο νοσοκομείο, ότι πέθανε η γάτα τους, ότι πρέπει να πάνε για δουλειά κτλ. Κράτησε 2 άτομα 2-3 ώρες συνολικά το μεσημεράκι για να κάνω εγώ διάλειμμα, αλλά γενικά όλη τη διαδικασία την κάναμε οι δυο μας. Μιλάμε για εθνικές εκλογές, σε μεγάλο τμήμα, με μεγάλη συμμετοχή και καταμέτρηση σταυρών. Τελειώσαμε 3 τα ξημερώματα. Θεωρώ ότι δεν χρειάζονται εφορευτικές επιτροπές. Ο δικηγόρος και 2 γραμματείς (αμειβόμενοι) και τέλειωσε η ιστορία. Αν ποτέ με καλέσουν εφορευτική απλά δεν θα πάω να ψηφίσω. 1
pontez2 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 5 λεπτά πριν, nikko_ είπε Μερικοί είχαν το θράσος να εμφανιστούν για να ψηφίσουν, Ως ετεροδημότης μου έχει τυχει κι εμένα να πάω να ψηφίσω και να με ενημερώσουν οτι ειμαι εφορευτική. Ήξερε ο δικαστικός αντιπρόσωπος οτι δεν είχα καμια ενημέρωση και μου ζήτησε να κάτσω έστω για 2-3 ώρες. Τον ενημέρωσα οτι την επόμενη μέρα εργάζομαι σε άλλη πόλη και οτι δεν έχω ζητήσει εκλογική άδεια, λόγω του πόστου που βρίσκομαι. Ο άνθρωπος το κατάλαβε και με άφησε να φύγω. Μάλιστα μου είπε οτι ειναι λάθος να βάζουν τους ετεροδημότες σε επιτροπές, αλλά δεν έφταιγε ο ίδιος.
Mhlogiatros Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Ακόμα τους κυνηγάτε και δε τους βρίσκετε 2 μερες πριν της εκλογές ; Εμένα ακόμα ενοχλούν χτυπάνε κουδούνια ψάχνοντας τον Κικο-κικου-κικιρικου που ο π@στης τους έχει δώσει τη δικη μου διεύθυνση Καλά κάνουν να πάτε οι ΔΥ και δημοτικοί που έχετε μάθει να αγκαρευεται άλλους . Επεξ/σία 23 Μαΐου 2019 από Mhlogiatros
yannis27gr Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Τόσο δύσκολο είναι τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής να πληρώνονται ένα συμβολικό ποσό, πχ 50€; Και μάλιστα το κόστος να το καλύπτουν οι υποψήφιοι δημοτικοί κτλ σύμβουλοι, κανα δίευρω το άτομο θα έβγαινε, κι όλη αυτή η βαβούρα με τις γκρίνιες και τα ψευτόχαρτα των γιατρών θα ήταν παρελθόν. Ακόμη καλύτερα, θα μπορούσαν να είχαν προτεραιότητα οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ, μετά όσοι δήλωναν από μόνοι τους και τέλος, αν χρειαζόταν -που δε θα χρειαζόταν- να συμπληρώνονταν ο αριθμός με κλήρωση. 8 2
pontez2 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, yannis27gr είπε Τόσο δύσκολο είναι τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής να πληρώνονται ένα συμβολικό ποσό, πχ 50€; Δεν έχει ζητηθεί ποτέ επίσημα στη Βουλή κάτι τέτοιο, ούτε κάποιος πολίτης δεν το έχει τραβήξει μέχρι το ΣτΕ μήπως και δικαιωθεί.
Getta Robo Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 https://elawyer.blogspot.com/2009/09/blog-post_28.html https://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_voting_by_country
yannis27gr Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 4 λεπτά πριν, pontez2 είπε Δεν έχει ζητηθεί ποτέ επίσημα στη Βουλή κάτι τέτοιο, ούτε κάποιος πολίτης δεν το έχει τραβήξει μέχρι το ΣτΕ μήπως και δικαιωθεί. Αν ισχύει αυτό που λες, αναρωτιέμαι γιατί δεν έχει γίνει. Τόσο παράλογο είναι; Όποιος κληρώνεται για εφορευτική επιτροπή νιώθει κορόιδο έναντι των υπολοίπων. Με αμοιβή θα έπαυε να είναι κοροϊδία. Κι όπως ξαναπα, θα έπρεπε να υπήρχε η δυνατότητα να ζητηθεί από τα ίδια τα άτομα να επιλέξουν να γίνουν μέλη εφορευτικής για την αμοιβή, όπως έκανα κι εγώ πιτσιρικάς με την απογραφή πληθυσμού. 3
Mhlogiatros Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Άμα πάει να αλλαξει το σύστημα οι νομικοί θα είναι οι πρώτοι που το μπλοκάρουν. Επίσης άμα πας μια παρατηρείται το περίεργο φαινόμενο να σε κληρώνουν συνεχεια Επεξ/σία 23 Μαΐου 2019 από Mhlogiatros
pontez2 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, yannis27gr είπε Αν ισχύει αυτό που λες, αναρωτιέμαι γιατί δεν έχει γίνει. Τόσο παράλογο είναι; Όποιος κληρώνεται για εφορευτική επιτροπή νιώθει κορόιδο έναντι των υπολοίπων. Με αμοιβή θα έπαυε να είναι κοροϊδία. Κι όπως ξαναπα, θα έπρεπε να υπήρχε η δυνατότητα να ζητηθεί από τα ίδια τα άτομα να επιλέξουν να γίνουν μέλη εφορευτικής για την αμοιβή, όπως έκανα κι εγώ πιτσιρικάς με την απογραφή πληθυσμού. Διοτι ειναι κάτι που συμβαίνει μονο 2 φορές τη 4ετία και κάποιοι δεν έχουν πάει ποτέ να δουν τη γλύκα. Οπότε είτε το τρωνε και δε μπαίνουν μετά στη διαδικασία, είτε απλά δεν πάνε και τελείωσε. Για να γινει κάτι τέτοιο πρέπει να ειναι πολύ οργανωμένο. Οι μονοι οργανωμένοι ειναι οι δικηγόροι και οι κομματικοί αντιπρόσωποι που οι μεν δεν έχουν κανένα λόγο να το κάνουν, τους δε τους συμφέρει. Οπότε δε προκειται να αλλάξει ποτέ. Μονο αν γινει ηλεκτρονικη η ψηφοφορία. 1 1
l337 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 3 ώρες πριν, TYFONAS είπε https://katohika.gr/ellada/peri-tis-eforeftikis-epitropis-to-pidima/ Σκουπίδια.
red7genius Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Τακτικό μέλος εδώ για φέτος. Αν και δεν βρήκα κάτι, δεν θα έπρεπε να προβλέπεται άδεια για την επομένη των εκλογών για τα μέλη της εφορευτικής (εφόσον προσέλθει φυσικά); Δηλαδή πιο πάνω ειπώθηκε ότι έκατσε κάποιος μέχρι 3 τα ξημερώματα. Αν την επομένη δουλεύεις 8 το πρωί, τίποτα ε; Και αν ψηφίζεις σε νησί δικαιούσαι 3 μέρες άδεια. Όσο ευσυνείδητος και να είσαι, σε κάνει να το ξανασκέφτεσαι.
pontez2 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 40 λεπτά πριν, red7genius είπε Τακτικό μέλος εδώ για φέτος. Αν και δεν βρήκα κάτι, δεν θα έπρεπε να προβλέπεται άδεια για την επομένη των εκλογών για τα μέλη της εφορευτικής (εφόσον προσέλθει φυσικά); Δηλαδή πιο πάνω ειπώθηκε ότι έκατσε κάποιος μέχρι 3 τα ξημερώματα. Αν την επομένη δουλεύεις 8 το πρωί, τίποτα ε; Και αν ψηφίζεις σε νησί δικαιούσαι 3 μέρες άδεια. Όσο ευσυνείδητος και να είσαι, σε κάνει να το ξανασκέφτεσαι. Δεν προβλέπετε τιποτα, διοτι δεν έχει ζητηθεί επίσημα τιποτα. Κάποιος πρέπει να το κινήσει για να γίνει
chill Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, red7genius είπε Τακτικό μέλος εδώ για φέτος. Αν και δεν βρήκα κάτι, δεν θα έπρεπε να προβλέπεται άδεια για την επομένη των εκλογών για τα μέλη της εφορευτικής (εφόσον προσέλθει φυσικά); Δηλαδή πιο πάνω ειπώθηκε ότι έκατσε κάποιος μέχρι 3 τα ξημερώματα. Αν την επομένη δουλεύεις 8 το πρωί, τίποτα ε; Και αν ψηφίζεις σε νησί δικαιούσαι 3 μέρες άδεια. Όσο ευσυνείδητος και να είσαι, σε κάνει να το ξανασκέφτεσαι. Επικοινώνησε με το ΑΔ της εταιρίας που εργάζεσαι. Σε μένα δίνουν "άγραφη" άδεια την επόμενη.
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, red7genius είπε Τακτικό μέλος εδώ για φέτος. Αν και δεν βρήκα κάτι, δεν θα έπρεπε να προβλέπεται άδεια για την επομένη των εκλογών για τα μέλη της εφορευτικής (εφόσον προσέλθει φυσικά); Δηλαδή πιο πάνω ειπώθηκε ότι έκατσε κάποιος μέχρι 3 τα ξημερώματα. Αν την επομένη δουλεύεις 8 το πρωί, τίποτα ε; Και αν ψηφίζεις σε νησί δικαιούσαι 3 μέρες άδεια. Όσο ευσυνείδητος και να είσαι, σε κάνει να το ξανασκέφτεσαι. Μεχρι 3 ημερες αναλογα την περιπτωση .Αλλο στην Αιγινα και Ανδρο και αλλο στην Κρητη .
red7genius Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 8 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Μεχρι 3 ημερες αναλογα την περιπτωση .Αλλο στην Αιγινα και Ανδρο και αλλο στην Κρητη . Σωστά μέχρι. Καλά κάνουν απλά έκανα την σύγκριση, δεν είπα ότι φταίνε οι νησιώτες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις